Dalmata Mentés

Adó 1%

2018.11.21. Adó 1 % 2018 – Köszönjük a támogatásotokat!

Örömünkre szolgál, hogy évről-évre bizalmat szavaztok nekünk! Idén 149 fő döntött úgy, hogy Egyesületünknek ajánlja fel adója egy százalékát, ez összesen 712 111 Ft-ot jelent, melyet hálásan köszönünk Nektek!

Az idei évben a gondozásunkban lévő 16 kutyából Pepita, Pepe, Peggy, Perla, Pipacs, Pixie, Poppy és a 6 kölyök – Pehely, Pierre, Pite, Pengő, Parfé, Pemma – is végleges befogadóiknál tölthetik a karácsonyt.

Donnie, és Fanta még várják az álomgazdit!

Fanta - Donnie

Fanta – Donnie

Pécsi mentvényeink átlagos költsége 70 000 Ft és 85 000 Ft között mozgott, ekkora kiadással járt egy-egy kutya a szaporítótelepről való szabadulástól a gazdához adásig. Ez minden esetben kedvezményes árú, de teljes körű állatorvosi ellátást, gondozást jelent, melyről elszámolásunkat rendszeresen közzétesszük.

És itt van még Fanta és Donnie, valamint Lapajról, az öregúrról sem szabad megfeledkezni, hiszen az ő ellátását élete végéig vállaltuk!

Bő 1 hónap van még hátra 2018-ból, bármikor érkezhetnek újabb bajbajutott dalmaták. Fennállásunk hét éve során közel 100 dalmata és keverék talált életreszóló családot egyesületünk gondozásából, emellett több, mint 30 közvetített eb gazdásodásában is segítettünk. Továbbra is szeretnénk minél több kutyusnak segíteni, de Mi csak Veletek együtt adhatjuk meg nekik az esélyt egy boldog gazdis életre!

Köszönjük, hogy velünk vagytok és támogattok minket!

Dalmata Mentés


2017.10.25. Adó 1 % 2017 – Köszönjük támogatásotokat!

Örömünkre szolgál, hogy évről-évre egyre többen szavaztok nekünk bizalmat! Idén 149 fő döntött úgy, hogy Egyesületünknek ajánlja fel adója egy százalékát, ez összesen 594 375 Ft-ot jelent.

A pécsi mentés kellős közepén óriási segítség ez számunkra: 12 kutya több heti panziós díja, teljes körű állatorvosi ellátása és etetése nem várt költségekkel terhel minket. A gondozásunkban lévő 8 kutyából Pilar, Penny és Picasso már gazdira talált, Polka jelenleg próbaidejét tölti gazdijelöltnél.

Pepita, Pepe még várják az álomgazdit, Peggy és Perla pedig rehabilitáció alatt állnak, de hamarosan ők is gazdikereső státuszba kerülnek. További négy társuk még Pécsett várja, hogy átvehessük őket.

Egy pécsi mentvény átlagos költsége 70 000 Ft és 85 000 Ft között mozog, ekkora kiadással jár egy-egy kutya a szaporító telepről való szabadulástól a gazdához adásig. Ez minden esetben kedvezményes árú, de teljes körű állatorvosi ellátást, gondozást jelent, melyről elszámolásunkat rendszeresen közzétesszük.

És itt van nekünk Donnie, a bucifejű dalmata-vizsla srácunk, aki egy évesen súlyos kétoldali csípődiszpláziával küzd. Fizioterápiás kezeléseit rövidesen megkezdjük, hogy állapota javulhasson. (Gondos gazdiját várja ő is!)
Lapajról, az öregúrról sem szabad megfeledkezni, az ő ellátását élete végéig vállaltuk!

Bő két hónap van még hátra 2017-ből, bármikor érkezhetnek újabb bajbajutott dalmaták. Fennállásunk hat éve során több, mint 80 dalmata és keverék talált életreszóló családot egyesületünk gondozásából, emellett több, mint 30 közvetített eb gazdásodásában is segítettünk. Továbbra is szeretnénk minél több kutyusnak segíteni, de mi csak Veletek együtt adhatjuk meg nekik az esélyt egy boldog gazdis életre!

Köszönjük, hogy velünk vagytok és támogattok minket!

Dalmata Mentés
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ado-egy-szazalek/


2017.04.07.

Adó 1% – támogass pénzkiadás nélkül!

Elérkeztünk az újabb adóbevallási időszakhoz, amikor mindenki rendelkezhet adójának 1%-ával.
Hálásan köszönjük az eddigi mentvényekre érkezett kisebb és nagyobb összegű adományokat, mellyel támogattátok mentésüket! A tavalyi évben 20 kutyán segítettünk. A 20 dalmata állatorvosi vizsgálatai és kezelése, valamint etetése és az idős/beteg kutyáknak szükséges speciális tápok és egyéb felszerelések vásárlása hatalmas költségeket emésztett fel az elmúlt félévben. Az 1% felajánlások csak egy részét fedik a komplett oltási programok, mikrochipezés, többszöri féreghajtás, kullancs-bolha elleni védekezés és az ivartalanítások, állatorvosi kezelések összegének. Mindezt a Ti önzetlen hozzájárulásotoknak köszönhetően tudtuk finanszírozni!

Dalmata Mentés adó 1% felajánlás

Dalmata Mentés adó 1% felajánlás

Tevékenységünk folytatásához továbbra is segítségre van szükségünk, hiszen jelenleg is több kutyus vár gazdira egyesületünk gondozásában. Az 1% egy olyan támogatási forma, amely szabadon felajánlható és csak egy kis odafigyelést igényel.
Amennyiben nem teheted meg, hogy számlaszámunkra juttass el pénzbeli adományt, itt a lehetőség, hogy segítsd a kutyusok ellátását! Ajánld fel adód 1%-át a Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesületnek és kérjük biztasd erre a családod, környezeted is!
Döntsd el te, hová kerüljön az adód 1%-a és ne hagyd bent az államkasszában, ha már rendelkezhetsz róla!
Kérjük, támogassátok Egyesületünket, hogy a jövőben is segíteni tudjunk az árván maradt pöttyösökön, és új esélyt adhassunk nekik egy szebb, egészséges és boldog gazdis életre!

Az 1% felajánláshoz letölthető és akár postai úton is beküldhető formanyomtatványt letöltheted weboldalunkról az alábbi linken: http://dalmatamentes.hu/EGYSZA_lap.PDF
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
Adószám: 18268991-1-41
Köszönjük!
Dalmata Mentés


2016. Február 15.

A 2015-ös adóbevallásod elkészítésénél támogathatod a Dalmata Mentést!
Ahhoz, hogy a civil szervezeteknek felajánlható adó 1%-od a megfelelő helyre jusson, kérjük töltsd le az alábbi rendelkező nyilatkozatot és kitöltve juttasd el munkáltatódhoz vagy csatold az adóbevallásodhoz:

Letölthető, nyomtatható rendelkező nyilatkozat eléréséhez kattints az alábbi szövegre:

Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó 1+1 százalékáról

Vagy itt is kitölthető: http://ado1szazalek.com/dalmata-fajtamento-kozhasznu-egyesulet/5490

Egyesületünk továbbra is csak a bankszámlánkra beérkezett adományokból, önkéntes támogatásokból gazdálkodik. Mi nem szeretnénk pénzgyűjtési rekordot dönteni, annyi dalmatán fogunk tudni a jövőben is segíteni, amennyi kutya felelős ellátását finanszírozni tudjuk és ehhez minden kis átutalt összeg, felajánlott adó 1% hatékonyan hozzájárul, mert ezeket teljes egészében a mentett kutyák közvetlen költségeinek fedezésére fordítjuk!

Mennyibe is kerül egyetlen eb mentése? Egy aktuális esettel számolva például Treff mentési költségeivel így állunk:
5.000.- fuvar hozzájárulás
6.000.- spoton, fekhely
4.880.- nyakörv,póráz
7.500.- féreghajtás ismétléssel
5.000.- probiotikum, szemcsepp
6.790.- gyógytáp
25.000.- bélgyulladás kezelése 5 nap
2.200.- vitacolan
20.785.- gyógytáp, vitamin
10.300.- laborvizsgálat
93.455.- Ft-nál tartunk és még mindig állatorvosi kezelés alatt áll a bélgyulladása miatt, meggyógyulása után kap majd ismétlő kombinált oltást és még az ivartalanítása is hátra van.
Amennyiben nincs önkéntes ideiglenes befogadónk, ezekre a költségekre még panziós napi díj is ráterhelődik, akár hónapokra, amíg az eb gazdára nem talál. Így számolunk egyetlen kutyával, és sajnos nap mint nap kapunk segítség kéréseket gazdátlan ebekkel kapcsolatban.
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/tamogatas-support-unterstutzen/

A 2016. rendelkezõ évre regisztrált szja 1%-os kedvezményezettek listáján a 6333-as sorszámon vagyunk megtalálhatóak:
http://nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_2016

ado1-300x98

Köszönjük támogatásotokat!

Dalmata Mentés csapata


2015. November 8.

Adó 1% 2014, Köszönjük támogatásotokat!

Kis létszámú csapatunkkal az elmúlt évben több, mint húsz kutyát mentettünk. A fuvarozás, az állatorvosi ellátások, a kezelések és a rehabilitáció komoly feladatot jelentettek számunkra és önkénteseink számára is, míg végül a dalmaták szeretetteljes, gondoskodó családba költözhettek.
Köztük volt a 2013. decemberében átvett 15 kölyök, akiknek felnevelését megkezdtük, és a bántalmazott felnőttek is, akik közül akadt, aki 11 hónapot töltött el gondozásunkban álomgazdijára várva.
2014-ben 36 gazdátlan dalmata örökbe adásában vettünk részt: 21 kutya saját gondozásunkból került szerető, gondoskodó gazdikhoz. A közvetített gazdikeresők is biztonságra, végleges otthonra leltek. Talán nem nagy számok ezek, de lehetőségeinkhez mérten megfeszített munkával végeztük önzetlenül felvállalt feladatainkat. Támogatásotoknak köszönhetően ezek a nehéz sorsú ebek is kaptak egy esélyt, mi pedig felelősségteljes hátteret tudtunk biztosítani számukra, közös erőfeszítésünkkel szebb jövőt adhattunk nekik.

A 2014.évi szja 1% címén 484.517.- Ft jóváírás érkezett 119 felajánlásból.
Ezt az összeget teljes egészében a dalmatákra (az aktuálisan gondozásunkban lévő mentett kutyák állatorvosi, egészségügyi és tartási költségeire, valamint a közvetített, más szervezetek vagy magánszemélyek által mentett dalmaták és keverékeik mentési költségeinek támogatására) fordítjuk az egyesület alapszabályában foglalt közhasznú tevékenységünknek megfelelően.
A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló, 1996. évi CXXVI. törvény 4. § (1) bekezdése szerinti kedvezményezettek számára az Szf. törvény 6/C. § alapján kiutalt összegekről a törvényi előírásoknak megfelelően beszámolót készítünk.

Köszönjük a támogatásotokat, mi kitartóan folytatjuk a mentést a rászoruló kutyákért!

Gazdira talált kutyák albuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/
Egy kutya általános mentési költségéről: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/tamogatas-support-unterstutzen/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
Adószám: 18268991-1-41

ado2014

 


2015. Február 12.

Köszönjük támogatásotokat!

A 2013-as szja 1% felajánlásokat megkaptuk, 351.459.- Ft jóváírás érkezett 97 fő részéről az egyesület bankszámlájára ezen a címen.
Ezt az összeget teljes egészében a dalmatákra (az aktuálisan gondozásunkban lévő mentett kutyák állatorvosi, egészségügyi és tartási költségeire, valamint a közvetített, más szervezetek vagy magánszemélyek által mentett dalmaták és keverékeik mentési költségeinek támogatására) fordítjuk!

Ez volt az első év, hogy jogosultak lettünk az adó 1%-ra, habár az előző években is számos kutyát mentettünk és a személyes adományoknak köszönhetően szerencsésen akkor is ki tudtuk gazdálkodni az ehhez szükséges anyagiakat. A tavalyi adóbevallásnál azonban már lehetőség adódott erre a készpénzt nem igénylő támogatási formára is, a számok szerint többen egyesületünk javára rendelkeztek adóbevallásuk alkalmával 2013-ban, ennyi idő volt szükséges ahhoz, hogy ez az összeg realizálódjon.
Az elmúlt évben több, mint húsz kutyát mentettünk, rehabilitáltunk és adtunk örökbe, volt köztük több, akiket több hónapig kellett etetnünk, ellátnunk.
Gazdira talált kutyák albuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/
Egy kutya általános mentési költségéről: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/tamogatas-support-unterstutzen/

Felneveltünk egy kazal kölyköt minőségi tápon, befogadók hiányában panzió költségeink is jelentősek voltak az állatorvosi költségeken kívül – minden gondozásunkban lévő kutyát chipeztettünk, ivartalanítottunk, veszettségi és kombinált oltással láttuk el, féreghajtottuk, parazitamentesítésükről is gondoskodtunk, amikor megbetegedtek gondolkodás nélkül megvettük a szükséges gyógyszereket. Állatorvosi számláink végösszege meghaladta a 500.000 Ft-ot.
Adományaitokból a saját gondozású ebeinken túl rendszeresen támogattuk más szervezetek dalmata mentését és azokat a befogadókat, akik sokadik kutyaként tartják a gazdára nem talált kutyákat, és számukra nagyon jól jött egy-egy zsák táp, a kötelező oltás árához való hozzájárulás vagy a kullancscsepp. 
Segítségetekkel és a mi önkéntes munkánkkal sok szerencsétlen helyzetű dalmata talált gondoskodó, szerető, kutyához méltó családra. Mi azt szeretnénk, ha egyre kevésbbé lenne ránk szükség, de amíg van, addig folytatjuk továbbra is!

Köszönjük támogatásotokat és reméljük, hogy úgy gondoljátok idén is a dalmatákat támogatjátok szja 1%-ával, amihez csak az idei bevallásotoknál az 1%-ról való rendelkező nyilatkozatotokban az alábbiakat kell megjelölnötök: 

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület 
adószám: 18268991-1-41

Rendelkező nyilatkozat letölthető itt: RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ 1+1 SZÁZALÉKÁRÓL

Köszönjük!
Dalmata Mentés


2014.04.13.

Adó 1% – támogass pénzkiadás nélkül!

Elérkeztünk az újabb adóbevallási időszakhoz, amikor mindenki rendelkezhet adójának 1%-ával.

Hálásan köszönjük a kabai mentvényekre érkezett kisebb és nagyobb összegű adományokat, mellyel támogattátok mentésüket! A 19 dalmata állatorvosi vizsgálatai és kezelése, valamint etetése és a kölyökneveléshez szükséges speciális tápok és egyéb felszerelések vásárlása hatalmas költségeket emésztett fel az elmúlt félévben. Az időközben gondozásunkba került Culival kiegészülve 20 kutyáról gondoskodtunk. A képeken látható állatorvosi számlák csak egy részét fedik a komplett oltási programok, mikrochipezés, többszöri féreghajtás, kullancs-bolha elleni védekezés és az ivartalanítások összegének. Mindezt a Ti önzetlen hozzájárulásotoknak köszönhetően tudtuk finanszírozni!

Tevékenységünk folytatásához továbbra is segítségre van szükségünk, hiszen jelenleg is több kutyus vár gazdira egyesületünk gondozásában. Az 1% egy olyan támogatási forma, amely szabadon felajánlható és csak egy kis odafigyelést igényel.

Amennyiben nem teheted meg, hogy számlaszámunkra juttass el pénzbeli adományt, itt a lehetőség, hogy segítsd a kutyusok ellátását! Ajánld fel adód 1%-át a Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesületnek és kérjük biztasd erre a családod, környezeted is!

Döntsd el te, hová kerüljön az adód 1%-a és ne hagyd bent az államkasszában, ha már rendelkezhetsz róla!

Kérjük, támogassátok Egyesületünket, hogy a jövőben is segíteni tudjunk az árván maradt pöttyösökön, és új esélyt adhassunk nekik egy szebb, egészséges és boldog gazdis életre!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
Adószám: 18268991-1-41

Köszönjük!
Dalmata Mentés

 

ado1