Dalmata Mentés

Peggy – gazdit vagy ideiglenes befogadót keres

2017.11.14. Peggy gazdit keres!

Szeptember végén vettük át Pécsről Peggyt és Perlát, a félős, bizonytalan párost, akik azóta rengeteget oldódtak: elérkezett hát annak az ideje, hogy gazdit keressünk nekik.

Peggy fiatal, egy év körüli, kis termetű szuka, aki különleges dalmata-keverék: neki inkább fehér pöttyei vannak. Igazi örök kölyök, energikus, szeret mozogni, játszani, kergetőzni. Szukákkal és kanokkal is jól kijön, mindenkit játékra hív, szívesen ajánljuk másik kiegyensúlyozott, nyugodt, jól szocializált négylábú társ mellé, aki biztos támaszt nyújthat számára.
Emberekkel elsőre tartózkodó, de pár perc után érdeklődve magától jön ismerkedni. Még meglévő félőssége miatt olyan családba ajánljuk, ahol nagyobb gyermek(ek) vannak.

Peggy

Peggy

Lakásban jól viselkedik, nem rongál, szeret mindig az ember közelében lenni. Abszolút szobatiszta.
Jutalomfalattal jól motiválható, tanulékony, figyelmes, behívható. Pórázon már szépen közlekedik, érdeklődő a séták alatt emberrel, állattal egyaránt. Gondozója naponta több órát célirányosan foglalkozik vele, hogy Peggy berögzült félelmei nyomtalanul eltűnjenek. Kutyaiskola látogatása a jövőben javasolt, hogy kiegyensúlyozott és boldog kutya lehessen leendő gazdija mellett.

Peggy kivizsgált, egészséges, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott. Oltási programja befejezett. Már csak arra a Gazdira vár, aki türelmes vele és minden vágya egy bújós, hálás, kötődő, ám energikus négylábú társ!

Peggy

Peggy

Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy Peggy számára a megfelelő Gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Peggy) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Peggy jelenleg kutyakiképzőnél van elhelyezve, ismerkedés Budapesten lehetséges.
Többlépcsős örökbefogadási rendszerünkről bővebben itt olvashatsz: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Telefonos elérhetőségeink: 06303457051, 06208066919, 06208066923

Peggy története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/peggy
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Peggy/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t0mom6Z61SHjW894DfgPqkM

Dalmata Mentés

2017.11.14.  Peggy és Perla oltáson jártak

Peggy és Perla állatorvosi viziten jártak, ahol megkapták második kombi oltásukat. A két kis termetű szuka nagyon jól viselkedett, semmi gond nem volt velük. A rendelőbe tartó kocsiúton Perla kimondottan érdeklődő és nyugodt volt, Peggy kicsit félt, de visszafelé már neki sem volt idegen az autózás. A váróban mindketten felszabadultak voltak, a rendelőben nyugodtan tűrték a vizsgálatot és az oltást.

A 2. kombi oltás beadásával oltási programjuk befejeződött, a pécsi kollégáktól már két oltással és ivartalanítva vettük át őket, tesztjeik negatívak, egészségesek, így állatorvoshoz reméljük egyéb problémával nem kell őket vigyük.
Egyesületünk minden gondozásban lévő kutyának a törvényileg előírt microchipet, veszettségi és két kombioltást adat be, ivartalanítva kerülhetnek csak gazdához mentvényeink. Peggy és Perla is készen állnak és várják, hogy rájuk találjon az álomgazdi!

Peggyhttp://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy/
Perlahttp://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/

Peggy, Perla oltások

Peggy, Perla oltások

Kérjük támogassátok munkánkat, minden kis adománynak helye van! 12 kutya átvételét vállaltuk, Peggy és Perla még csak a 7-8., még négy eb várja, hogy a szaporítótelepről szabadulhassanak, felelős ellátásuknak komoly anyagi vonzata is van:

Egy 100.000.- Ft-os számlával vettük át őket, ez tartalmazta a Pécsett kapott összes állatorvosi ellátásukat (labor, vérteszt, chip, oltások, ivartalanítás, féreghajtás), és azóta önkéntes ideiglenes befogadó hiányában napidíjat fizetünk elhelyezésükért amíg gazdára találnak!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Peggy és Perla

Köszönjük!
Dalmata Mentés

2017.10.26. Peggy gazdit keres!

Szeptember végén vettük át Pécsről Peggyt és Perlát, a félős, bizonytalan párost, akik azóta rengeteget oldódtak: elérkezett tehát annak az ideje, hogy gazdit keressünk nekik.
Peggy fiatal, egy év körüli, kis termetű szuka, aki különleges dalmata-keverék: neki inkább fehér pöttyei vannak.  Oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott.

Gondozója így ír róla: 

“Peggy egy igazi örök kölyök. Pörög ezerrel, nagyon szeret mozogni. Szeret kint lenni, szépen viselkedik a kertben és a lakásban egyaránt. Ha bent van, akkor hozzám bújva alszik a kanapén vagy ül mellettem míg főzök, követ mindenhova lelkesen. Találkozott már mindenféle kutyával, teljesen normálisan viselkedik, nem tolakodó, szeret játszani, kergetőzni. Eddig minden kutyát megpróbált játékra hívni, legtöbbször sikerrel is járt. Jutalomfalattal jól motiválható, de ha nincs nálam, akkor is mindennel próbálkozik, hogy rá figyeljek és foglalkozzak vele.

Pórázon már nem pánikol és nem küzd ellene. Naponta jár ki velem kettesben rövid sétákra az utcába, hogy szokja a környezetet és a pórázt, nyakörvet. Kicsit félénk még, de nem ijedős és érdeklődik a járókelők iránt. A folyamatos ugatásról már szinte teljesen leszokott, alig lehet hallani a hangját. Idegenek felé még nem nyit azonnal, de pár perc után lassan odakúszik félénken, hátha kap egy kis simit, és ha kap, akkor nagyon boldog. 

Perla nélkül is egyre felszabadultabb már, de ha együtt vannak, akkor sincs gond velük, már nem erősítik egymásban a félelmet. A kertben abszolút behívható, első hívásra szalad. Van, hogy csak azért elfut a kert másik végébe, és néz engem, hogy hívjam be és dicsérjem meg érte. Nagyon lelkes és figyelmes kutya.”

Peggy

Peggy

Peggy már csak arra a Gazdira vár, aki türelmes vele és minden vágya egy bújós, hálás, kötődő, ám energikus négylábú társ!
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).

Ha úgy érzed, hogy Te vagy ez a Gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Peggy) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérlek, olvasd el örökbefogadási rendszerünket webolalunkon: http://www.dalmatamentes.hu
Telefonos elérhetőségeink:
06303457051, 06208066919, 06208066923

Peggy története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/peggy
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Peggy/
Videók: Youtube

Dalmata Mentés

2017.10.17. – Peggy és Perla napjai ideiglenes befogadójuknál

Peggy és Perla, a pécsi mentésből legutóbb átvett két, kis termetű fiatal szuka, lassan egy hónapja kiképzőnél élnek, akinek bizony feladták a leckét. Napokig rettegtek, és ha nem látták egymást, akkor egyhuzamban ugattak. Egy teljes hétig nem voltak hajlandóak sem enni, sem inni vagy a dolgukat végezni kint, inkább maguk alá pisiltek a kennelben. Hogy ne száradjanak ki, türelmes kiképzőjük fecskendővel itatta őket.
Nem volt könnyű dolga, Perla és Peggy eleinte félelemből kitámadtak még ártalmatlan mozdulatokra is, de kiképzőjük rutinosan és határozottan kezelte ezt a viselkedést, így a két kutya nagyon lassan, de elkezdett nyitni a külvilág felé.

Perla

Perla

Egyesületünk operatív tagjai többször látogatják a panzióban és ideiglenesnél lévő mentvényeket, így volt ez Peggyvel és Perlával is. Látogatásaink során a két kutya eleinte csak óvatos lépéseket tett a kennelen kívül, és hamar visszaiszkoltak, nem mertek minket megközelíteni még úgy sem, hogy a földön ültünk. Egy későbbi alkalommal viszont már többször is érdeklődve szaglásztak minket, bár ha megijedtek valami apróságtól, akkor ugatva félrevonultak.

Mostanra kezdik megszokni jelenlegi környezetüket, oldottan viselkednek a többi kutyával és figyelmesek kiképzőjükkel, akitől rendszeresen kapjuk a képeket és videókat. Csóválnak, igyekeznek megfelelni. De beszéljen helyettünk az alábbi videó: https://youtu.be/Xj5oW1bEiT0
Hamarosan gazdikereső státuszba kerülnek és már csak egy-egy szuper gazdit kell keresnünk nekik!

Peggy és Perla híreit nyomon követhetitek fórumunkon ishttp://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=104&t=1011

Perla, Peggy

Perla, Peggy

Kérjük segítsetek! Támogassátok a Dalmata Mentést!
Jelentkezzetek önkéntesnek (fordítás, online munkák, szállítás, ideiglenes befogadás)!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan-segitheted-a-mentest/

Adományaitokat eljuttathatjátok hozzánk bankszámla számunkra közvetlenül vagy paypalen keresztül is:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Peggy, Perla

Peggy, Perla

2017.08.21. – Peggy és Perla a 4.páros a pécsi mentésből – ideiglenes befogadót keresnek külön-külön!

Pécsi önkéntesünk a múlt héten meglátogatta a 4.kimentett párost Peggyt és Perlát, hogy személyes tapasztalatait megossza velünk milyenek ők, mire számítsunk.

Két kisméretű dalmata keverék szuka kutya szabadulhatott a szaporító telepről a már egyesületünk által átvettek helyére, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondoskodik róluk, amíg fel tudjuk hozatni őket Budapestre. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az eddig átvett 6 kutyából legalább 4 gazdához vagy ideiglenes befogadóhoz költözik, több kutya panzióját egyszerűen nem tudjuk fizetni! A szaporító telepről még négy kutyát kellene kihozni, de a pécsi kollégák és a saját kapacitásunk is elérte a végét.

Pécsi mentéshttp://dalmatamentes.hu/lang/hu/category/hirek/pecsi-mentes-dalmata-keverekek

Peggy & Perla

Peggy & Perla

Peggy és Perla már több, mint három hete vannak a pécsiek gondozásában, nagyon lassan nyílnak meg. Mindketten kis méretű, fiatal dalmata keverék ebek, akiket szaporításra használtak, az emberekkel való kommunikációból szinte semmit sem tanultak meg eddigi életükben. Nagyon félnek az emberektől, rettegnek, bizonytalanok.

A pécsi kollégáknak sok munkája van benne, hogy önkéntesünk a múlt héten egyáltalán megközelíthette, megérinthette őket. Laci végtelen türelmének és jó néhány rúd májasnak köszönhetően felé már bizalmasak, Peggyt csak ő tudja kézbe venni, így lehetséges csak a helyükről kiengedve visszavinni őket, Perla követi gondozóját és társát, pórázhoz szoktatásuk a következő tanulandók között lesz. Ez a fajta ragaszkodás azonban egyáltalán nem mozdítja elő fejlődésüket, egymás félelmeit csak erősíti a két bizonytalan kutya, így szeretnénk mielőbb szétválasztani őket, ami helyhiány miatt most ott Pécsen nem kivitelezhető.

Peggy

Peggy

Ideiglenes befogadót keresünk Peggynek és Perlának külön-külön!

Kis méretű, oltott, féreghajtott, ivartalanított dalmata keverék kutyák, akik nagyon türelmes befogadót keresnek. Lakásba vagy kertes házba egyaránt mehetnének, kiegyensúlyozott kutyatárs mellé igen, kisgyerek mellé nem befogadhatóak. Szállításukat megszervezzük, oltási programjuk miatt első sorban Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk számukra.

Az ideiglenes befogadásról több info, jelentkező kérdőív weblapunkon található: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (ideiglenes befogadás+kutya neve) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Több info: http://www.dalmatamentes.hu/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Peggy és Perla közös adatlapja: http://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy-perla/

Dalmata Mentés

Perla

Perla

Categories: ,