Dalmata Mentés

Perla – gazdis

2018.03.19. – Perla gazdis!

Perla, a pécsi mentésben átvett dalmata keverék szuka is révbe ért! Gazdijelöltjei lépésről-lépésre vezették be a kertvárosi élet mikéntjébe a próbaidő hetei alatt. A szaporítótelep zárt világát ismerő fiatal kutya számára eleinte kihívást jelentettek az új helyzetek, idegen zajok és arcok, bizonytalansága időről-időre felszínre tört. Mindezek miatt Perla esetében kiemelten fontosnak tartottuk a kutyaiskolai tanfolyamot, hogy gazdáival együtt tanulva, dolgozva megszabadulhasson a séták során tapasztalt félelmi reakcióktól. A mindennapi életben lassacskán haladtak előre Perlával a kiegyensúlyozott kutya-gazdi kapcsolat útján, a próbaidő második felében már sokkal oldottabban viselkedett a kutya, gazdái iránt érzett bizalma azóta is egyre erősebb.

Perla

Perla

A próbaidő lejárta után be is iratkoztak a kutyaiskolába, ami hamar eredményre vezetett náluk. Perlával kitartóan gyakorolják az újonnan tanultakat, melyek segítenek berögzült félelmei végleges eltűnésében.

Perla próbaideje nehezebben indult, de ettől függetlenül remekül érzi magát új otthonában, gazdái nagy odafigyeléssel és szeretettel vannak iránta, mi pedig örömmel írtuk alá a végleges örökbefogadási szerződést!
Hosszú boldog, élményekben gazdag életet kívánunk Perlának és családjának!

Perla

Perla

Perla teljes története elolvasható weboldalunkon és fórumunkon egyaránt:
http://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=1073

Perla fotói: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Perla

Dalmata Mentés

Perla

Perla

Perla

Perla

2018.02.07. Perla próbaidős hírei

Perla, a pécsi mentésben átvett fiatal szuka közel három héttel ezelőtt kezdte meg próbaidejét leendő otthonában. A valaha rettegő kutya lassacskán oldódik Erikáék határozott irányításának köszönhetően, bizonytalan helyzetekben azonban még elő-előbújik félős énje. Az erdei séták alkalmával felszabadultan viselkedik, de a városi zajok és a tömeg egyelőre még ijesztően hatnak számára. Gazdijelöltjeivel kitartóan dolgoznak ezen is, az örömteli kutya-gazdi kapcsolat kialakításához folyamatosan tanulnak, fejlődnek együtt.

Beszámolót is kaptunk tőlük, nagyon örülünk, hogy ilyen odaadással és figyelemmel segítik az új családtag beilleszkedését!

„Sziasztok! 
Perla ma kapott egy szőnyeget az előszobába is, (ami csak neki áll jól, a környező bútoroknak már kevésbé), a kövön ugyanis csúszkált jobbra balra, ülni se tudott. ( féltünk hogy izomláza lesz szegény árvának )
A porszívóval, kézi robotgéppel is talizott, semmi gond. A nagy hóesésben ma már 2x voltunk az erdőben, imádja a havat… 
Tegnap a séta közben elkezdett saját akaratot érvényesíteni,(lecövekelt, húzott)kb 15 percig nyűglődtünk, de nem akartam belemenni a játékba, hogy arra menjünk amerre ő akar, úgyhogy hazának vettük az irányt. A házig rövidpórázon mentünk én vezettem. Úgy éreztem, picit felhúzott és így nem akartam folytatni, csak akkor, amikor újra tudok falkavezér lenni. Este már én hordtam a nadrágot, (nyakörv felett fogom a pórázt és néhany lépésig -vagy tovább- így vezetem) aminek meg is lett az eredménye. (aludt rá egyet az éjjel)

Perla

Perla

Ma az első ilyen próbálkozására átvettem az irányítást,ami úgy tűnik bevált, ma már ezzel sem volt gond, ez gyorsan kizökkenti az akarásból és újra élvezzük a sétát. 
Néhány antipatikus idegbeteg megugatta az első nap, így pórázon picit tartani kezdett a kutyuktól. Aztán ma taliztunk egy angyali tacsival, meg a nyüzsgő családjával, akik nagyon szimpik voltak neki és utána már sokkal oldottabban viselkedett, ha megint kutyuli jött szembe. A sétabotos embereket nem szereti, amint meglátja őket rájön a majré és iszkolna. De ilyenkor szépen megint én irányítok, szorosabban fogom és elsétálunk mellettük. 
Összességében, nagyon szépen haladunk. Nem ajnározzuk halálra, van saját tere, viszont, ha jön és kéri, szeretgetjük. Azt látom, hogy minden bizonytalan eseménynél ( kutya, botos bácsi, akaromság) határozottan át kell venni az irányítást tőle, ő nem tudja még mi ilyenkor a teendő es azonnal félni kezd.

Perla

Perla

Napról napra oldottabb és az látszik rajta, hogy a szabályok nagyon jót tesznek neki. Biztonságba érzi magát tőlük. Ajtó előtt kifele/befele már magától megáll, csak engedélyre lépi át a küszöböt. Bent (marad vezényszóra)leül a törölközőjére, megvárja, míg levetkőzök és megtörlöm vagy -mosom a lábát és csak akkor áll fel, ha engedélyt kap. És jajj, de sok mindent tanulunk még és szokjuk folyamatosan, már nem győzöm sorolni…! 
Tegnap voltunk rövid vendégségben is a Dani szüleinél. Nagyon udvariasan viselkedett és nem volt félős. Kedvesen barátkozott a nagyijaival. 
A kaját kézből kapja, és már azt is tudja, hogy addig vár míg engedélyt kap. 
Ui: mellékelt képek az ebéd utáni kanapé fetrengesről, amit csak akkor használ, mikor a baris takarója fent van..
Szerencsénk van vele, gyorsan tanul, és határozott irányításra jól reagál. 
Ő a legjobb választás!”

Perla története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/
Perla fotói: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Perla/

Dalmata Mentés

2018.01.20. Perla próbaidős gazdis!

Az elmúlt hat hónapban hosszú utat járt be a fiatal dalmata származású keverék szuka kutya, Perla, aki két havonta költözött, de kálváriája lassan véget ér: 2017. július végén sikerült kihozni a szaporítótelepről sorstársával, Peggyvel együtt a pécsi kollégáinknak, ahol falkában élt, kutyatársain kívül semmit sem ismert a világból. Pécsett megkezdték egészségügyi ellátásukat, innen két hónap után tudtuk átvenni a szeptember közepén még mindig rettegő kutya párost, akik egymást hergelték, félelmükben, bizonytalanságukban folyamatosan ugattak és bizony csipkedtek is.

Perla

Perla

Két hónapig kupálódtak kutyakiképző kezei alatt, szépen oldódtak és a folyamatos tréningeknek hála lassan kinyíltak, megnyugodtak. December elején Perla a kutya falkából családi körülmények közé költözhetett ideiglenes befogadóhoz, ami szintén nagy lépés volt viszontagságos életében. Perla jól vizsgázott, hamar beilleszkedett a család életébe, élvezni kezdte az őt körülvevő emberek figyelmét, a lakásban élést annak minden szabályával együtt, az udvart, és a nagy közös sétákat.

Január elején több érdeklődője akadt Perlának, egy sokszereplős ismerkedés alkalmával találkozott először gazdijelöltjeivel, akikkel az első pillanattól megvolt az a bizonyos összhang. Leendő családjának minden tagja megismerte őt, és egyöntetűen mellette döntöttek, megtervezték, hogyan fogják elősegíteni a beilleszkedést.

Perla

Perla

Az elmúlt hetekben többször meglátogatták Perlát ideiglenes befogadójánál, időt nem sajnálva szoktatták magukhoz az előéletéből adódóan félős kutyát. A negyedik találkozón már felszabadultan játszott leendő kisgazdijával, pénteken pedig, mely az ötödik találkozó volt, már csóválva üdvözölte őket, a séta után hazavihették, új lakhelyén írtuk alá a próbaidős szerződést.

Perla lakásban fog élni, sok foglalkozással, értő gondoskodással körülvéve. Az utca végéből egy kiserdő nyílik, a környéken sok a sétáltatási, mozgatási lehetőség és mielőbb elkezdik a kutyaiskolát is, hogy ezzel is elősegítsék Perla beilleszkedését a városi életbe, kezelhető, nyugodt, kiránduló, sétáló, futótárs, családtag váljon belőle. A gazdijelöltekkel tartjuk a kapcsolatot, drukkolunk, hogy minden rendben menjen, híreit továbbra is közzétesszük.

Perla

Perla

Beszámolók Perla gazdijelöljeitől a többszöri ismerkedésekről:

“Készültünk jutifaliból. Az utcán még erősíteni kellett, sokat kommunikáltunk vele, jutalmaztuk, dicsértük. Szép lassan oldódott.
A réten már aktív volt, húzott, futottunk is egyet. Érdeklődő volt és kíváncsi. Olykor persze ment volna a feje után, de hívásra a mi irányunkra váltott. Ott kint már többet lelkiztünk vele. Leültünk hozzá és simogattuk, folyamatosan beszéltünk hozzá. Lassanként oldódott, de nem szépítem, érezhetően bizalmatlan. Úgy érzem az elmúlt időszak sok változására reagál így. Vágyik már az állandóságra”

“A mai látogatásunkról: Perla sokkal felszabadultabban fogadott bennünket. Volt az elején egy-két vakkantás, viszont már farkcsóválással köszönöntött bennünket, láthatóan felismert. Bátran odaszaladt hozzánk megszaglászni, szinte azonnal pacsival köszönt
A kutyahaverok sokat lendítenek a kedélyén és bátorságán. Itthoni négylábú erősítés híján mi csak azt tehetjük, hogy újra és újra meglátogatjuk, hogy a költözésre a vadidegenekből kedves emberekké avanzsáljunk nála.”

“A séta ma abszolút pozitív élmény volt. A havat imádja. Közben mindannyiunkhoz odafutott, és a mi hívásunkra is visszatért a csatangolásból. A séta végén elbúcsúztunk tőle, mindhármunkhoz odaült és kérte a simit, adta a pacsit. Mi készen állunk arra, hogy pénteken Perla hozzánk költözzön.” 

Perla története weblapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/perla
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szukak/Perla/

Dalmata Mentés

2017.12.29. Perla ideiglenes befogadóhoz költözött

Két héttel ezelőtti ideiglenes befogadót kereső felhívásunkra többen jelentkeztek, a fotón szereplő Perla is olyan szerencsés, hogy családba költözhetett az ünnepek előtt. Köszönjük a megosztásokat!
Segítségünkre sietett ismét az a befogadó család, akik az elmúlt években már számos mentvényünket elvállalták ideiglenesen gazdára találásukig, és saját otthonukban lelkiismeretesen gondozzák a gazdátlan dalmatákat, hálásak vagyunk ismételt segítségükért!

Perla

Perla

Hírei szerint Perlának is nagyon jót tett, hogy kiszakadhatott a nagy falkából, ahol ugyan nagyon sokat fejlődött az elmúlt három hónapban, a tapasztalt kiképző kezei alatt rengeteget változott az eleinte mindentől rettegő, de mára már feloldódott, kedves, fiatal eb. Úgy gondoljuk Perla a legutóbbi hírei szerint is készen áll rá, hogy végleges családba költözhessen, gazdikereső!

Ideiglenes befogadója írta:

“Sziasztok
Meglepően könnyen ment a beilleszkedés. Minden kutyánk szereti, időnként játékba is hívják, velünk végtelenül kedves, bújós tünemény. Az új helyzetekben még mindig parázik, de pár másodperc után megnyugszik. Ha valaki jön hozzánk, általában ugat, aztán csóválva megy kedveskedni. Karácsonykor láttuk, hogy egy öt éves kisfiútól a “fejgyömöszölést” is elviseli, és nem ijedt meg akkor sem, amikor felé állt vagy hajolt, nem volt teljesen felszabadult, de kérte a simit,  mindenhova ment a gyerköc után (együtt puzzle-öztek stb :) ) .

Egyébként Perla is szereti a kanapét, de tudja, hogy csak akkor mehet fel, amikor Lili megengedi. Ami szerintem nagyon klassz Perlában, hogy a lakásban nyugodt, nem pörög, egész nap fekszik, elvan, séta közben viszont nagyon aktív, kipörgi magát. Imád futni, és sokáig bírja, ideális futótárs lehet. A behívása elég jó, de még van hova fejlődnie. Az autóktól és a porszívótól nem fél, megfürdettük, ma teszek rá exspotot a mienkből.”

Perla továbbra is gazdikereső, bővebb infó: http://www.dalmatamentes.hu/perla
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szukak/Perla/

Érdeklődéseteket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Perla)
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.12.13. Pepita és Perla SOS ideiglenes befogadót keresnek!

Segíts,hogy segíthessünk! Legalább egy megosztással, hogy a szabadulni vágyó társaik se a hidegben töltsék a Karácsonyt! NÉLKÜLETEK NEM MEGY!

Kicsit fehérebb-kicsit feketébb: Pepita és Perla sokat tanult gondozójuknál, de már saját családot szeretnének, sorstársaik pedig az ő helyüket várják, hogy szabadulhassanak az éhezéstől, fagyoskodástól, rossz bánásmódtól!

Ideiglenes befogadókat keresünk gazdikereső kutyáinknak, mert a panziós kapacitásunk végét járjukés nekik is sokkal jobb lenne családi körülmények között tovább várni az igazira egyedüli vagy második kutyaként, egy saját kis kuckóval – mindannyian szobatiszták, barátságosak, az alapokat már tudják – jelentkezz ideiglenes befogadónak, gondozd valamelyiküket amíg megtaláljuk számukra az igazi családot! (minimális feltétel: kutyanevelésben jártas, budapest környéki befogadókat keresünk) http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Ideiglenes keresőinkről bővebben: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadot-keres/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu– az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

 

2017.11.22. Perla gazdit keres!

Szeptember végén vettük át Pécsről Perlát és Peggyt, a félős, bizonytalan párost, akik azóta rengeteget oldódtak: elérkezett hát annak az ideje, hogy gazdit keressünk nekik.

Perla fiatal, egy év körüli, kis termetű dalmata keverék szuka, aki gondozója mellett egyre nyitottabb és bizalmasabb az emberrel. Berögzült félelmei szépen oldódnak, akit megszokott, ahhoz ragaszkodik és bújik. Akaratát gyakran ugatással nyomatékosítja, erről hozzáértő gondozója elkezdte leszoktatni.

Perla

Perla

Idegenekkel elsőre nagyon tartózkodó, de kis idő után felbátorodva megy ismerkedni. Sokat segít neki ilyenkor a többi kutya, akik jó példát mutatva bátorítják Perlát a kedveskedésre. Ha valakivel már összeismerkedett, onnantól kenyérre lehet kenni, jön, bújik, szinte követeli a simogatást. Tartózkodó viselkedése, félőssége miatt inkább olyan családba ajánljuk, ahol idősebb gyermek(ek) vannak.
Négylábú társaival jól kijön, legyen az szuka vagy kan, nem tolakodó, kedvesen ismerkedik fajtársaival. Játékot ritkábban kezdeményez, de szívesen benne van a közös futkározásban, ha a másik kitartóan hívja.

Lakásban szépen viselkedik, nem rongál, szeret az ember közelében lenni, de még jobban a fekhelyén, vagy a kanapén heverészni. Abszolút szobatiszta.
Jutalomfalattal jól motiválható, de anélkül is figyelmes, tanulékony, behívható. Pórázon már szépen közlekedik, egyre nyitottabb a séták alatt. Gondozója naponta több órát célirányosan foglalkozik vele, hogy Perla berögzült félelmei nyomtalanul eltűnjenek. Kutyaiskola látogatása a jövőben javasolt, hogy kiegyensúlyozott és boldog kutya lehessen leendő gazdija mellett.

Perla kivizsgált, egészséges, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott. Oltási programja befejezett. Olyan gazdit szeretne, aki kellő türelemmel segít neki megbarátkozni a világgal és folytatja szocializációját.

Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy Perla számára a megfelelő gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Perla) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Perla jelenleg kutyakiképzőnél van elhelyezve, ismerkedés Budapesten lehetséges.
Többlépcsős örökbefogadási rendszerünkről bővebben itt olvashatsz: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Telefonos elérhetőségeink: 06303457051, 06208066919, 06208066923

Perla története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/perla
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Perla/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2guQ48KiwvU4nplimxri-E

Dalmata Mentés

Perla

Perla

2017.11.14.  Peggy és Perla oltáson jártak

Peggy és Perla állatorvosi viziten jártak, ahol megkapták második kombi oltásukat. A két kis termetű szuka nagyon jól viselkedett, semmi gond nem volt velük. A rendelőbe tartó kocsiúton Perla kimondottan érdeklődő és nyugodt volt, Peggy kicsit félt, de visszafelé már neki sem volt idegen az autózás. A váróban mindketten felszabadultak voltak, a rendelőben nyugodtan tűrték a vizsgálatot és az oltást.

A 2. kombi oltás beadásával oltási programjuk befejeződött, a pécsi kollégáktól már két oltással és ivartalanítva vettük át őket, tesztjeik negatívak, egészségesek, így állatorvoshoz reméljük egyéb problémával nem kell őket vigyük.
Egyesületünk minden gondozásban lévő kutyának a törvényileg előírt microchipet, veszettségi és két kombioltást adat be, ivartalanítva kerülhetnek csak gazdához mentvényeink. Peggy és Perla is készen állnak és várják, hogy rájuk találjon az álomgazdi!

Peggyhttp://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy/
Perlahttp://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/

Peggy, Perla oltások

Peggy, Perla oltások

Kérjük támogassátok munkánkat, minden kis adománynak helye van! 12 kutya átvételét vállaltuk, Peggy és Perla még csak a 7-8., még négy eb várja, hogy a szaporítótelepről szabadulhassanak, felelős ellátásuknak komoly anyagi vonzata is van:

Egy 100.000.- Ft-os számlával vettük át őket, ez tartalmazta a Pécsett kapott összes állatorvosi ellátásukat (labor, vérteszt, chip, oltások, ivartalanítás, féreghajtás), és azóta önkéntes ideiglenes befogadó hiányában napidíjat fizetünk elhelyezésükért amíg gazdára találnak!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Peggy és Perla

Köszönjük!
Dalmata Mentés

2017.10.26. Perla gazdit keres!

Szeptember végén vettük át Pécsről Perlát és Peggyt, a félős, bizonytalan párost, akik azóta rengeteget oldódtak: elérkezett tehát annak az ideje, hogy gazdit keressünk nekik. 
Perla fiatal, két év körüli, kis termetű, fekete-fehér dalmata keverék szuka. Egészséges, oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott.

Perla

Perla

Gondozója így ír róla: 

“Perla szépen lassan egyre nyitottabb a környezete felé. Bújós, kedves kutya, ha már bízik egy emberben.
Imád a lakásban lenni, feküdni a kanapén vagy egy fekhelyen, el se mozdul onnan, nem rosszalkodik. A kertben akkor szeret kint lenni, ha én is kimegyek hozzá, de kint is szépen viselkedik, eszébe se jut elszökni vagy ásni vagy bármi rosszat csinálni. Találkozott már mindenféle kutyával: kicsivel, naggyal, szukával, kannal; egyikkel sem volt semmi probléma. Óvatosan ismerkedik, nem tolakodó. Ha nem tetszik neki egy kutya, akkor inkább hozzám menekül és kér segítséget, de nem szól rá kutyákra.

Ritkán játszik, ő sose kezdeményez játékot, de ha valaki nagyon piszkálja, hogy játsszon vele, akkor egy idő után beadja a derekát és futkározik egy jót. Ha valami nem tetszik neki, vagy ha akar valamit, gyakran ugatással hozza ezt a tudtomra, de semmi agresszió nincs már a hangos követelőzés mögött.
Kevés idegennel találkozott eddig. Először a 16 éves húgommal találkozott: az elején nem ment közel hozzá, távolról nézte, néha még ugatott is. Mi mindezt figyelmen kívül hagytuk és rövid idő után már ott ült a húgom mellett és bújt hozzá, simogattatta magát. Sokat segített a többi kutya is, akik örültek a húgomnak, és megmutatták Perlának, hogy nem bántja senki és megbízhat az idegenben. Jutalomfalattal jól motiválható, de anélkül is figyelmes és tanulékony. 

Pórázon már nem esik pánikba és hajlandó jönni, naponta teszek vele rövid sétákat kettesben, hogy szokja. Kicsit félénken jön még, de egyre nyitottabb. 
Ha nincs vele Peggy, akkor visszafogottabb, de egyre jobban elboldogul egyedül is. Ha együtt vannak, már nem erősítik egymás félelmét, mivel kezdenek mindketten magabiztosabbak és nyitottabbak lenni. Lakásban nem ugat, ha kint történik valami. A kertben első hívásra jön, hallgat a nevére.”

Perla

Perla

Perla olyan Gazdit szeretne, aki kellő türelemmel segít neki megbarátkozni a világgal és folytatja szocializációját.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy ez a Gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Perla) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérlek, olvasd el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://www.dalmatamentes.hu
Telefonos elérhetőségeink:
06303457051, 06208066919, 06208066923

Perla története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/perla
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Perla/
Videók: Youtube

Dalmata Mentés

Perla

Perla

2017.10.17. – Peggy és Perla napjai ideiglenes befogadójuknál

Peggy és Perla, a pécsi mentésből legutóbb átvett két, kis termetű fiatal szuka, lassan egy hónapja kiképzőnél élnek, akinek bizony feladták a leckét. Napokig rettegtek, és ha nem látták egymást, akkor egyhuzamban ugattak. Egy teljes hétig nem voltak hajlandóak sem enni, sem inni vagy a dolgukat végezni kint, inkább maguk alá pisiltek a kennelben. Hogy ne száradjanak ki, türelmes kiképzőjük fecskendővel itatta őket.
Nem volt könnyű dolga, Perla és Peggy eleinte félelemből kitámadtak még ártalmatlan mozdulatokra is, de kiképzőjük rutinosan és határozottan kezelte ezt a viselkedést, így a két kutya nagyon lassan, de elkezdett nyitni a külvilág felé.

Perla

Perla

Egyesületünk operatív tagjai többször látogatják a panzióban és ideiglenesnél lévő mentvényeket, így volt ez Peggyvel és Perlával is. Látogatásaink során a két kutya eleinte csak óvatos lépéseket tett a kennelen kívül, és hamar visszaiszkoltak, nem mertek minket megközelíteni még úgy sem, hogy a földön ültünk. Egy későbbi alkalommal viszont már többször is érdeklődve szaglásztak minket, bár ha megijedtek valami apróságtól, akkor ugatva félrevonultak.

Mostanra kezdik megszokni jelenlegi környezetüket, oldottan viselkednek a többi kutyával és figyelmesek kiképzőjükkel, akitől rendszeresen kapjuk a képeket és videókat. Csóválnak, igyekeznek megfelelni. De beszéljen helyettünk az alábbi videó: https://youtu.be/Xj5oW1bEiT0
Hamarosan gazdikereső státuszba kerülnek és már csak egy-egy szuper gazdit kell keresnünk nekik!

Peggy és Perla híreit nyomon követhetitek fórumunkon ishttp://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=104&t=1011

Perla, Peggy

Perla, Peggy

Kérjük segítsetek! Támogassátok a Dalmata Mentést!
Jelentkezzetek önkéntesnek (fordítás, online munkák, szállítás, ideiglenes befogadás)!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan-segitheted-a-mentest/

Adományaitokat eljuttathatjátok hozzánk bankszámla számunkra közvetlenül vagy paypalen keresztül is:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Peggy, Perla

Peggy, Perla

2017.08.21. – Peggy és Perla a 4.páros a pécsi mentésből – ideiglenes befogadót keresnek külön-külön!

Pécsi önkéntesünk a múlt héten meglátogatta a 4.kimentett párost Peggyt és Perlát, hogy személyes tapasztalatait megossza velünk milyenek ők, mire számítsunk.

Két kisméretű dalmata keverék szuka kutya szabadulhatott a szaporító telepről a már egyesületünk által átvettek helyére, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondoskodik róluk, amíg fel tudjuk hozatni őket Budapestre. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az eddig átvett 6 kutyából legalább 4 gazdához vagy ideiglenes befogadóhoz költözik, több kutya panzióját egyszerűen nem tudjuk fizetni! A szaporító telepről még négy kutyát kellene kihozni, de a pécsi kollégák és a saját kapacitásunk is elérte a végét.

Pécsi mentéshttp://dalmatamentes.hu/lang/hu/category/hirek/pecsi-mentes-dalmata-keverekek

Peggy & Perla

Peggy & Perla

Peggy és Perla már több, mint három hete vannak a pécsiek gondozásában, nagyon lassan nyílnak meg. Mindketten kis méretű, fiatal dalmata keverék ebek, akiket szaporításra használtak, az emberekkel való kommunikációból szinte semmit sem tanultak meg eddigi életükben. Nagyon félnek az emberektől, rettegnek, bizonytalanok.

A pécsi kollégáknak sok munkája van benne, hogy önkéntesünk a múlt héten egyáltalán megközelíthette, megérinthette őket. Laci végtelen türelmének és jó néhány rúd májasnak köszönhetően felé már bizalmasak, Peggyt csak ő tudja kézbe venni, így lehetséges csak a helyükről kiengedve visszavinni őket, Perla követi gondozóját és társát, pórázhoz szoktatásuk a következő tanulandók között lesz. Ez a fajta ragaszkodás azonban egyáltalán nem mozdítja elő fejlődésüket, egymás félelmeit csak erősíti a két bizonytalan kutya, így szeretnénk mielőbb szétválasztani őket, ami helyhiány miatt most ott Pécsen nem kivitelezhető.

Peggy

Peggy

Ideiglenes befogadót keresünk Peggynek és Perlának külön-külön!

Kis méretű, oltott, féreghajtott, ivartalanított dalmata keverék kutyák, akik nagyon türelmes befogadót keresnek. Lakásba vagy kertes házba egyaránt mehetnének, kiegyensúlyozott kutyatárs mellé igen, kisgyerek mellé nem befogadhatóak. Szállításukat megszervezzük, oltási programjuk miatt első sorban Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk számukra.

Az ideiglenes befogadásról több info, jelentkező kérdőív weblapunkon található: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (ideiglenes befogadás+kutya neve) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Több info: http://www.dalmatamentes.hu/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Peggy és Perla közös adatlapja: http://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy-perla/

Dalmata Mentés

Perla

Perla

Categories: