Dalmata Mentés

Perla – gazdit vagy ideiglenes befogadót keres

2017.11.14. Perla gazdit keres!

Szeptember végén vettük át Pécsről Perlát és Peggyt, a félős, bizonytalan párost, akik azóta rengeteget oldódtak: elérkezett hát annak az ideje, hogy gazdit keressünk nekik.

Perla fiatal, egy év körüli, kis termetű dalmata keverék szuka, aki gondozója mellett egyre nyitottabb és bizalmasabb az emberrel. Berögzült félelmei szépen oldódnak, akit megszokott, ahhoz ragaszkodik és bújik. Akaratát gyakran ugatással nyomatékosítja, erről hozzáértő gondozója elkezdte leszoktatni.

Perla

Perla

Idegenekkel elsőre nagyon tartózkodó, de kis idő után felbátorodva megy ismerkedni. Sokat segít neki ilyenkor a többi kutya, akik jó példát mutatva bátorítják Perlát a kedveskedésre. Ha valakivel már összeismerkedett, onnantól kenyérre lehet kenni, jön, bújik, szinte követeli a simogatást. Tartózkodó viselkedése, félőssége miatt inkább olyan családba ajánljuk, ahol idősebb gyermek(ek) vannak.
Négylábú társaival jól kijön, legyen az szuka vagy kan, nem tolakodó, kedvesen ismerkedik fajtársaival. Játékot ritkábban kezdeményez, de szívesen benne van a közös futkározásban, ha a másik kitartóan hívja.

Lakásban szépen viselkedik, nem rongál, szeret az ember közelében lenni, de még jobban a fekhelyén, vagy a kanapén heverészni. Abszolút szobatiszta.
Jutalomfalattal jól motiválható, de anélkül is figyelmes, tanulékony, behívható. Pórázon már szépen közlekedik, egyre nyitottabb a séták alatt. Gondozója naponta több órát célirányosan foglalkozik vele, hogy Perla berögzült félelmei nyomtalanul eltűnjenek. Kutyaiskola látogatása a jövőben javasolt, hogy kiegyensúlyozott és boldog kutya lehessen leendő gazdija mellett.

Perla kivizsgált, egészséges, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott. Oltási programja befejezett. Olyan gazdit szeretne, aki kellő türelemmel segít neki megbarátkozni a világgal és folytatja szocializációját.

Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy Perla számára a megfelelő gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Perla) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Perla jelenleg kutyakiképzőnél van elhelyezve, ismerkedés Budapesten lehetséges.
Többlépcsős örökbefogadási rendszerünkről bővebben itt olvashatsz: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Telefonos elérhetőségeink: 06303457051, 06208066919, 06208066923

Perla története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/perla
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Perla/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2guQ48KiwvU4nplimxri-E

Dalmata Mentés

Perla

Perla

2017.11.14.  Peggy és Perla oltáson jártak

Peggy és Perla állatorvosi viziten jártak, ahol megkapták második kombi oltásukat. A két kis termetű szuka nagyon jól viselkedett, semmi gond nem volt velük. A rendelőbe tartó kocsiúton Perla kimondottan érdeklődő és nyugodt volt, Peggy kicsit félt, de visszafelé már neki sem volt idegen az autózás. A váróban mindketten felszabadultak voltak, a rendelőben nyugodtan tűrték a vizsgálatot és az oltást.

A 2. kombi oltás beadásával oltási programjuk befejeződött, a pécsi kollégáktól már két oltással és ivartalanítva vettük át őket, tesztjeik negatívak, egészségesek, így állatorvoshoz reméljük egyéb problémával nem kell őket vigyük.
Egyesületünk minden gondozásban lévő kutyának a törvényileg előírt microchipet, veszettségi és két kombioltást adat be, ivartalanítva kerülhetnek csak gazdához mentvényeink. Peggy és Perla is készen állnak és várják, hogy rájuk találjon az álomgazdi!

Peggyhttp://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy/
Perlahttp://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/

Peggy, Perla oltások

Peggy, Perla oltások

Kérjük támogassátok munkánkat, minden kis adománynak helye van! 12 kutya átvételét vállaltuk, Peggy és Perla még csak a 7-8., még négy eb várja, hogy a szaporítótelepről szabadulhassanak, felelős ellátásuknak komoly anyagi vonzata is van:

Egy 100.000.- Ft-os számlával vettük át őket, ez tartalmazta a Pécsett kapott összes állatorvosi ellátásukat (labor, vérteszt, chip, oltások, ivartalanítás, féreghajtás), és azóta önkéntes ideiglenes befogadó hiányában napidíjat fizetünk elhelyezésükért amíg gazdára találnak!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Peggy és Perla

Köszönjük!
Dalmata Mentés

2017.10.26. Perla gazdit keres!

Szeptember végén vettük át Pécsről Perlát és Peggyt, a félős, bizonytalan párost, akik azóta rengeteget oldódtak: elérkezett tehát annak az ideje, hogy gazdit keressünk nekik. 
Perla fiatal, két év körüli, kis termetű, fekete-fehér dalmata keverék szuka. Egészséges, oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott.

Perla

Perla

Gondozója így ír róla: 

“Perla szépen lassan egyre nyitottabb a környezete felé. Bújós, kedves kutya, ha már bízik egy emberben.
Imád a lakásban lenni, feküdni a kanapén vagy egy fekhelyen, el se mozdul onnan, nem rosszalkodik. A kertben akkor szeret kint lenni, ha én is kimegyek hozzá, de kint is szépen viselkedik, eszébe se jut elszökni vagy ásni vagy bármi rosszat csinálni. Találkozott már mindenféle kutyával: kicsivel, naggyal, szukával, kannal; egyikkel sem volt semmi probléma. Óvatosan ismerkedik, nem tolakodó. Ha nem tetszik neki egy kutya, akkor inkább hozzám menekül és kér segítséget, de nem szól rá kutyákra.

Ritkán játszik, ő sose kezdeményez játékot, de ha valaki nagyon piszkálja, hogy játsszon vele, akkor egy idő után beadja a derekát és futkározik egy jót. Ha valami nem tetszik neki, vagy ha akar valamit, gyakran ugatással hozza ezt a tudtomra, de semmi agresszió nincs már a hangos követelőzés mögött.
Kevés idegennel találkozott eddig. Először a 16 éves húgommal találkozott: az elején nem ment közel hozzá, távolról nézte, néha még ugatott is. Mi mindezt figyelmen kívül hagytuk és rövid idő után már ott ült a húgom mellett és bújt hozzá, simogattatta magát. Sokat segített a többi kutya is, akik örültek a húgomnak, és megmutatták Perlának, hogy nem bántja senki és megbízhat az idegenben. Jutalomfalattal jól motiválható, de anélkül is figyelmes és tanulékony. 

Pórázon már nem esik pánikba és hajlandó jönni, naponta teszek vele rövid sétákat kettesben, hogy szokja. Kicsit félénken jön még, de egyre nyitottabb. 
Ha nincs vele Peggy, akkor visszafogottabb, de egyre jobban elboldogul egyedül is. Ha együtt vannak, már nem erősítik egymás félelmét, mivel kezdenek mindketten magabiztosabbak és nyitottabbak lenni. Lakásban nem ugat, ha kint történik valami. A kertben első hívásra jön, hallgat a nevére.”

Perla

Perla

Perla olyan Gazdit szeretne, aki kellő türelemmel segít neki megbarátkozni a világgal és folytatja szocializációját.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy ez a Gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Perla) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérlek, olvasd el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://www.dalmatamentes.hu
Telefonos elérhetőségeink:
06303457051, 06208066919, 06208066923

Perla története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/perla
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Perla/
Videók: Youtube

Dalmata Mentés

Perla

Perla

2017.10.17. – Peggy és Perla napjai ideiglenes befogadójuknál

Peggy és Perla, a pécsi mentésből legutóbb átvett két, kis termetű fiatal szuka, lassan egy hónapja kiképzőnél élnek, akinek bizony feladták a leckét. Napokig rettegtek, és ha nem látták egymást, akkor egyhuzamban ugattak. Egy teljes hétig nem voltak hajlandóak sem enni, sem inni vagy a dolgukat végezni kint, inkább maguk alá pisiltek a kennelben. Hogy ne száradjanak ki, türelmes kiképzőjük fecskendővel itatta őket.
Nem volt könnyű dolga, Perla és Peggy eleinte félelemből kitámadtak még ártalmatlan mozdulatokra is, de kiképzőjük rutinosan és határozottan kezelte ezt a viselkedést, így a két kutya nagyon lassan, de elkezdett nyitni a külvilág felé.

Perla

Perla

Egyesületünk operatív tagjai többször látogatják a panzióban és ideiglenesnél lévő mentvényeket, így volt ez Peggyvel és Perlával is. Látogatásaink során a két kutya eleinte csak óvatos lépéseket tett a kennelen kívül, és hamar visszaiszkoltak, nem mertek minket megközelíteni még úgy sem, hogy a földön ültünk. Egy későbbi alkalommal viszont már többször is érdeklődve szaglásztak minket, bár ha megijedtek valami apróságtól, akkor ugatva félrevonultak.

Mostanra kezdik megszokni jelenlegi környezetüket, oldottan viselkednek a többi kutyával és figyelmesek kiképzőjükkel, akitől rendszeresen kapjuk a képeket és videókat. Csóválnak, igyekeznek megfelelni. De beszéljen helyettünk az alábbi videó: https://youtu.be/Xj5oW1bEiT0
Hamarosan gazdikereső státuszba kerülnek és már csak egy-egy szuper gazdit kell keresnünk nekik!

Peggy és Perla híreit nyomon követhetitek fórumunkon ishttp://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=104&t=1011

Perla, Peggy

Perla, Peggy

Kérjük segítsetek! Támogassátok a Dalmata Mentést!
Jelentkezzetek önkéntesnek (fordítás, online munkák, szállítás, ideiglenes befogadás)!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan-segitheted-a-mentest/

Adományaitokat eljuttathatjátok hozzánk bankszámla számunkra közvetlenül vagy paypalen keresztül is:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Peggy, Perla

Peggy, Perla

2017.08.21. – Peggy és Perla a 4.páros a pécsi mentésből – ideiglenes befogadót keresnek külön-külön!

Pécsi önkéntesünk a múlt héten meglátogatta a 4.kimentett párost Peggyt és Perlát, hogy személyes tapasztalatait megossza velünk milyenek ők, mire számítsunk.

Két kisméretű dalmata keverék szuka kutya szabadulhatott a szaporító telepről a már egyesületünk által átvettek helyére, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondoskodik róluk, amíg fel tudjuk hozatni őket Budapestre. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az eddig átvett 6 kutyából legalább 4 gazdához vagy ideiglenes befogadóhoz költözik, több kutya panzióját egyszerűen nem tudjuk fizetni! A szaporító telepről még négy kutyát kellene kihozni, de a pécsi kollégák és a saját kapacitásunk is elérte a végét.

Pécsi mentéshttp://dalmatamentes.hu/lang/hu/category/hirek/pecsi-mentes-dalmata-keverekek

Peggy & Perla

Peggy & Perla

Peggy és Perla már több, mint három hete vannak a pécsiek gondozásában, nagyon lassan nyílnak meg. Mindketten kis méretű, fiatal dalmata keverék ebek, akiket szaporításra használtak, az emberekkel való kommunikációból szinte semmit sem tanultak meg eddigi életükben. Nagyon félnek az emberektől, rettegnek, bizonytalanok.

A pécsi kollégáknak sok munkája van benne, hogy önkéntesünk a múlt héten egyáltalán megközelíthette, megérinthette őket. Laci végtelen türelmének és jó néhány rúd májasnak köszönhetően felé már bizalmasak, Peggyt csak ő tudja kézbe venni, így lehetséges csak a helyükről kiengedve visszavinni őket, Perla követi gondozóját és társát, pórázhoz szoktatásuk a következő tanulandók között lesz. Ez a fajta ragaszkodás azonban egyáltalán nem mozdítja elő fejlődésüket, egymás félelmeit csak erősíti a két bizonytalan kutya, így szeretnénk mielőbb szétválasztani őket, ami helyhiány miatt most ott Pécsen nem kivitelezhető.

Peggy

Peggy

Ideiglenes befogadót keresünk Peggynek és Perlának külön-külön!

Kis méretű, oltott, féreghajtott, ivartalanított dalmata keverék kutyák, akik nagyon türelmes befogadót keresnek. Lakásba vagy kertes házba egyaránt mehetnének, kiegyensúlyozott kutyatárs mellé igen, kisgyerek mellé nem befogadhatóak. Szállításukat megszervezzük, oltási programjuk miatt első sorban Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk számukra.

Az ideiglenes befogadásról több info, jelentkező kérdőív weblapunkon található: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (ideiglenes befogadás+kutya neve) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Több info: http://www.dalmatamentes.hu/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Peggy és Perla közös adatlapja: http://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy-perla/

Dalmata Mentés

Perla

Perla

Categories: ,