Dalmata Mentés

Picasso – gazdis

2017.10.27. Picasso gazdis!

Picassora, a fiatal dalmata keverék kanra olyan család jelentkezett, akik a legtökéletesebb gazdik, bármelyik mentvényünk számára ideálisak lettek volna. Figyelmesen elolvasták minden gazdikeresőnk jellemzését, történetét, és az ő családjukhoz, körülményeikhez, elképzeléseikhez leginkább passzoló kutyát választották ki. Nagyban ennek a felelős és körültekintő szemléletüknek köszönhetően Picasso gyorsan és teljesen probléma mentesen illeszkedett be a család életébe. Nagyon boldogok vele, így olyan ebet fogadtak be, amilyet mindig is szerettek volna, és Picasso ezért nagyon szerencsés kutya, hogy náluk lelt otthonra mert igazi családtagként élheti boldog mindennapjait.

A próbaidő teljesen zavartalanul telt, mely alatt folyamatosan tartottuk Picasso családjával a kapcsolatot. Élvezettel olvastuk a beszámolókat, néztük a sok képet és videót, amit a gazdik nem fukarkodtak küldeni nekünk hétről hétre.

Picasso

Picasso

Picasso két gyermek mellé került, a nagyobbik fiú borzasztó lelkesen foglalkozik vele és elkezdték már a kutyaiskolát is, a kisebbikkel is összeszoktak, Picasso szeret a gyerekszobai életben is részt venni. Nagyon élvezik a kutyás életet a szülők is, akik ha tehetik viszik magukkal a nyugodt természetű kutyát akár egy munkamegbeszélésre is, nagy figyelemmel vannak a kutya iránt és a gyerekeket is a felelős és következetes irányba terelgetik. Picasso nagyon kiegyensúlyozott és nyugodt kutya lett új otthonában, kivételesen rövid idő alatt szokta meg az új környezetet és illeszkedett be új családjába. Sokat mozgatják, rendszeresen minden nap sétálnak vele, megy az ovihoz a kisgazdi elé a szülőkkel, és hétvégén elmaradhatatlanok a családi kutyás túrázások.

A próbaidő lejárta után találkozót szerveztünk, és egy közös séta alkalmával mindent átbeszélve aláírtuk a végleges szerződést!

Picasso és a kisgazdik

Picasso és a kisgazdik

A gazdik már el is vitték saját állatorvosukhoz egy bejelentkezésre és a chip átíratására, úgy gondoljuk hallunk még felőlük és meg is fogjuk osztani veletek további híreit is:

“Sajnos a múltkori találkozón mi sem csináltunk fotókat, így csak benti képeket tudok küldeni, bár ezeken is látszik, hogy milyen jó kis kutyi! Nagyon bújós! Kedvenc helye a gyerekszoba, még ha kicsit Legoznia is kell! 
Ma voltunk vele állatorvosnál, ahol átírták a chip-et, illetve kinyomták a bűzmirigyét. Nagyon bátor volt, jól viselte a megpróbáltatást. A bilétás tippeket nagyon köszi, holnap elmegyünk és veszünk neki egyet!
A kutyás találka szuper volt, a gyerekek azóta is emlegetik! 
A hétvégén megyünk kirándulni, majd készítek fotókat!”

Picasso

Picasso

Picasso a 3. boldog gazdis kutya a pécsi mentésből! Kívánunk neki és gazdáinak sok boldog együtt töltött évet!

Picasso története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Picasso/
Videói: Youtube

Dalmata Mentés

2017.10.04. – Picasso próbaidős gazdis – ügyesen tanulja az új trükköket ügyes, türelmes kisgazdijával

Picasso többi videoja youtube csatornánkon megtekinthető ide kattintva

2017.10.04. – Picasso beilleszkedik új családjába

Picasso már két hete él új családjában, az úgynevezett próbaidő felénél járunk, a hírei szerint minden a legnagyobb rendben van.

A beilleszkedési időszakban szorosabb kapcsolatot tartunk a gazdijelöltekkel, rendszeresen kapunk tőlük fényképeket, beszámolókat arról, hogyan telnek immár kutyás mindennapjaik.

Úgy gondoljuk, Picasso nagyon szerencsés eb, valódi családtagként tekintenek rá. Kertes ház ellenére naponta többször sétáltatják, foglalkoznak vele, és a hétvégi közös kirándulásokat is együtt élvezik, a programok szervezésénél szempont, hogy ő is részt vehessen rajta.

Picasso

Picasso

Olvassátok szeretettel soraikat, a mi szívünket megmelengeti:

2017.09.27.
“Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy hírt adjak Picasso nálunk töltött első hetéről. 
Elmondhatom, hogy lett még egy gyerekünk!  Nagyon szépen beilleszkedett a családunk életébe. Szépen eszik, iszik, alszik. Napi háromszor visszük ki sétálni, plusz egy hosszabb sétára. Reggel vagy délután jön velem az oviba a gyerekért. 
Tegnap már el is engedtük és hívásra visszajön (azért kutyákhoz még nem engedtük és volt nálunk jutalom biztos ami biztos). Valójában árnyékként követ mindenhova…még a wc-re is.  Nagyon lelkes, jutifalattal csomó mindenre rávehető. Pl. már fekszik, átugorja a karikát, és amikor adom neki az ételt, ülve várja, és ha megengedem akkor megy oda a tányérhoz. 
Az utazódoboz nem a kedvence, de ha már benne van szépen lefekszik. A félénksége azért még jelen van, pl. a férfiaktól fél, de azért oldódik, ügyesen őrzi a házat. Egy csínytevése volt eddig, mégpedig az hogy egyik éjjel stikába felmászott a kanapéra  Jól leszidtuk, így már nem csinálja…többször ellenőrzöm éjjel. Próbálkozott 
Összességében nagyon rendes és nyugodt kutya, imádja a gyerekeket és mi is imádjuk őt! 

Picasso

Picasso

2017.10.01.
“Sziasztok!
Csatolok pár új képet a mai váci nagy sétánkról! Tegnap meg családi banzájban voltunk vele együtt, és úgy viselkedett mint egy álom! Mindenki imádta!”

Picasso története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Picasso/

Dalmata Mentés

Picasso

Picasso

2017.09.21. – Picasso próbaidős gazdis!

Penny után a Pécs melletti szaporítótelepről vele együtt szabadult Picasso, a július közepén átvett fiatal kan kutya is megtalálta a számára ideális családot!

Két hónap alatt a kutyapanzióban megismertük jellemét, lecsillapodott kezdeti bizonytalanságából, a határozott, gondoskodó nevelésnek hála egy jó természetű, fiatal korához képest nyugodtabb, szobatiszta, tanulékony eb vált Picassobol.

A család, aki kiválasztotta őt tüzetesen elolvasta minden gazdikeresőnk jellemzését, híreit és ezek alapján átgondoltan választották ki az ő életvitelükhöz legmegfelelőbb ebet, így esett a választásuk éppen rá. Az első kérdőíves és telefonos egyeztetések alatt számunkra is meggyőző volt, hogy Picassonak ideális, sőt álomgazdik lehetnek. A négy tagú család minden tagja jött minden ismerkedésre, számukra is fontos volt, hogy meggyőződjenek róla meglesz az összhang a gyerekek, a kutya és közöttük egyaránt. Elvitték egy közös rövidebb kirándulásra is, Picasso minden gond nélkül örömmel töltötte velük ezt az időt is, figyelt rájuk. Többször egyeztettünk, sokat kérdeztek, felkészültek az új családtag érkezésére, a hétvégén pedig próbaidőre hozzájuk költöztettük Picassot.

Picasso

Picasso

Kertes ház lesz otthona, de a tágas rendezett kert nem lesz elsődleges élettere Picassonak, annál inkább a nappali, ahol fekhelyét is úgy rendezték el, hogy rálásson minden történésre. Elsődleges szempont volt számukra, hogy családtagot szeretnének, aki velük együtt él, részt vesz a mindennapjaikban, szereti a gyerekeket és fegyelmezett, kezelhető, nem csak egy kerti díszt, vagy udvar tölteléket, házőrzőt kerestek, ez utóbbiakat semmiképpen. Picassonak elég kevés időt kell egyedül töltenie a házban napi szinten, és sokat fogják mozgatni, foglalkozni vele.

A környék is ideális nagy kirándulásokra, a Duna parton a négylábúakkal való bandázásra, úsztatásra is lesz lehetőség, ahogy a kertben bujócskázásra, szaladgálásra is. Aktív család, kutyaiskolába is mihamarabb menni fognak, a nagyfiú nagyon lelkes, és a szülők határozottan szeretnék, ha Picasso eddigi nevelése, tanítgatása tovább folytatódna, mert a jövőben mindenhová vinni szeretnék magukkal! Sokat kempingeznek, az autóba már bekerült a biztonságos szállítóbox is, mert szükség lesz rá, innentől kezdve a nyaralások megtervezésénél is szempont, hogy ő is mehessen velük.

Picasso

Picasso

Első családi eb lesz, de nem kezdő kutyások és felelősen átgondolt, megtervezett, felkészült a család Picassora. Azt gondoljuk minden szempontból jó helye lesz ha be tud illeszkedni a család életébe, és ehhez mindent megtesznek gazdijelöltjei. Az első beszámolók tanulsága szerint minden rendben van, drukkolunk Picassonak!

2017.09.17.
“Minden rendben volt ahogy elmentetek, még tettünk vele egy kisebb sétát, és mikor hazaértünk akkor vette csak észre, hogy elmentetek. Picit nyüszögött, keresgélt úgy 5 percig aztán szépen lefeküdt a helyére!
Most szundizik.”

2017.09.18.
“Eddig minden simán ment, nagyon cukker! Szót fogad, bár ha főzök folyton a lábam alatt van, akkor süketnek/átlátszónak tetteti magát, ha a helyre küldöm. 
Tegnap elvittük Vácra és tettünk egy majd három órás sétát. Este nagyon jól evett és egy hang nélkül végigaludta az éjszakát. Nagyon kis rendes, azóta sem megy fel az ágyra  Ma itthon dolgoztunk, így folyamatosan itt állt mellettem és provokált, hogy simogassam.  Nem hagyott dolgozni. Már a hangja is megjött, morgott a kertben futkározó macskákra, meg a mosógépre!  Délután együtt mentünk az oviba a kisebb gyerekért, nagyon szuper volt!”

2017.09.19.
“Találtunk itt Gödön egy kutyaeledeles boltot, ahol már be is szereztük a bárányos Brit Care-t.  úgyhogy ma már azt kapja, mert ma is ette a füvet és ki is hányta. 
Amúgy nagyon büszke vagyok rá, mert ma el kellett mennünk Budapestre és itthon hagytuk 3 órára úgy, hogy szabadon volt a lakásban. A biztonság kedvéért elpakoltam a gyümölcsöket az asztalról, a cipőket és letakartam a kanapét egy fehér lepedővel, hogy lássam, ha felsunyizott az ágyra, és jelentem nem csinált semmit!!! Se pisi, se rágás, és nem mászott fel a kanapéra sem! Remélem nem szólom el, de egyenlőre jó működik a kutya !”

Picasso története http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/
több fotó:http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Picasso/

Dalmata Mentés

2017.09.13. Penny és Picasso oltáson jártak

Penny és Picasso, a pécsi mentés másodikként szabadult párja megkaphatták végre múlt héten az ismétlő kombinált oltásukat, ezzel oltási programjuk teljessé vált, egészségesek, elméletben nem kell velük most néhány hónapig állatorvoshoz menni.

Nagyon szépen köszönjük a sokadszori fuvart és segítséget önkénteseinknek Treff gazdinak, Gábornak, aki vállalta a délelőtti állatorvosi kör után Penny felügyeletét délutánig, jól kijött egymással a “nagy fehér” és a “kis fekete”, illetve Rege gazdi Ildinek a két kölyök múlt vasárnapi oltás körét, ami nem kevés időt vett el a hétvégéjéből.

Minden gazdikeresőnk oltott, ivartalanítottak, féreghajtottak, kivizsgáltak.
Várják az álomgazdit!
A kutyákról bővebb info weboldalunkon található: http://www.dalmatamentes.hu

Kérjük, segítsétek munkánkat!
Minden támogatásnak helye van nálunk, ennyi kutya gondozása sok kiadással jár, részletes elszámolásunkat követni tudjátok a pécsi mentés hírei, és az egyes más mentvények pl. Donnie vagy Lapaj saját adatlapja alatt weboldalunkon:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/category/hirek/pecsi-mentes-dalmata-keverekek/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Köszönjük!
Dalmata Mentés

2017.08.29. – Picassso ideiglenes befogadóhoz költözött!

Picasso a köhögésből kigyógyulva végre találkozhatott a korábban Egyesületünknél ideiglenes befogadónak jelentkező fiatal párral, akik múlt hétvégén meglátogatták őt. Saját kutyájukkal, Vilmával érkeztek, akivel elsőre megvolt az összhang, így hamar eldőlt, hogy Picasso költözhet új gondozóihoz a hétvégén. Hírt is adtak magukról, Picasso nagyon jól érzi magát, tanul, szocializálódik. Olvassátok ideiglenes befogadója sorait:

“Minden rendben ideát.
Picasso a kocsiutat még jobban is teljesítette, mint Vilma kutyánk. Rámfeküdt, fekve nyugodtan végigutazott. Megérkezett, körbevezettük a lakásban majd az udvaron (pórázzal első körben). A macska közben megérkezett, az ismerkedés a körülményekhez képest jól sikerült, Pico megszagolta, és közömbös neki. Cica tartózkodó, de úgy tűnik majd összeszoknak. Este kicsit felfúvódott a kutyu, evés után nem mozgattuk, nyugiban volt.. Én a stresszre tippelek. Egykor éjjel kimentünk vele (pisikaki), öröm és boldogság.
Este 1-6ig aludt, aztán 6kor felébresztett, kimentünk (pisikaki), s vissza a lakásba. 
Reggelink(emberi ) után kimentünk az udvarra, már önfeledten, mosolygósan körbeszáguldotta az udvart.
Most visszaszundított és kezdi élvezni az ittlétet. 
Bár szerintem folyton csak sétálna, ha tehetné 

Picasso továbbra is várja az álomgazdit, gondozói ideiglenes befogadók, még nem talált végleges otthonra.

1,5 év körüli, fiatal, dalmata kanhoz képest kisebb termetű (16kg) kan kutya.
Kedves, bújós, előéletéből adódóan az emberekkel visszafogottabban viselkedik, a számára ismeretlenekkel eleinte tartózkodóbb, de közben vágyik az ember társaságára, a szeretetre, foglalkozásra.
Minden méretű és nemű kutyával jól kijön, de nem túl pörgős, még nem játszik, annyira még nem oldódott fel. Gyerekbarát, de ő nem való nagy családba, inkább “egy emberes” kutya. Jobban szeret a kanapén pihenni az ember mellett, mint szaladgálni az udvaron. Szüksége van egy biztos pontra, egy saját gazdára ahhoz, hogy felszabadult kutya lehessen!
Falattal jól motiválható, tanulékony, figyelmes. Eddig felügyelet mellett volt lakásban szabadon, szépen viselkedik. Olyan gazdát keresünk számára, ahol részese lehet a család életének, jut neki megfelelő figyelem, szeretet, gondoskodás, amit eddigi életében nélkülöznie kellett.
Picasso oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, másfél év körüli, kis termetű kan kutya.
Lakásba vagy kertes házba egyaránt örökbe fogadható.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Picasso) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több info: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.08.25. – Picasso és Pepita oltáson jártak

A pécsi mentésből gondozásunkba átvett két kan Pepita és Picasso meggyógyultak a köhögésből, megkaphatták a héten kombinált oltásukat. Ezzel Pepita oltási programja komplett lett, remélhetőleg vele már nem lesz több körünk az állatorvoshoz, Picassonak két hét múlva lesz aktuális az ismétlő oltás. A milbemaxot is kapják folyamatosan havi ismétléssel, ahogyan az állatorvos előírta és spotont is rendeltünk nekik, mert jön a kullancsszezon.

Mindkét fiatal kan kutyus jól nevelt, barátságos, kedves. Pórázon szépen sétálnak, hallgatnak a nevükre, alap parancsokat is tudnak például az “ül” vezényszót vagy az etetés szabályt. Bkv-n is utaztak már gond nélkül, autóban és lakásban is példásan viselkednek. Tanulékonyak.
Picasso nagyon ragaszkodó, Pepita pedig aktív, sportos eb.

Mindketten külön-külön szerető-gondoskodó gazdát/családot keresnek!

Több info weblapunkon a kutyák saját adatlapján található: http://www.dalmatamentes.hu

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepita/Picasso) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
06303457051, 06208066919, 06208066923

Köszönjük szépen az állatorvosi fuvart Treff gazdi Gábornak és a kutyusok gondozójának, akinél nagyon sokat fejlődtek, okosodtak az elmúlt hetekben!

Dalmata Mentés

Pepita & Picasso oltások számla

Pepita & Picasso oltások számla

2017.08.21. – Picasso szépen gyakorolja a behívást

2017.08.10. Gazdát keres Picasso, a fiatal dalmata jellegű kan kutya!

Picasso többedmagával egy szaporító telepen született, egy poros udvaron töltötte gyerekkorát falkába verődve. Nem volt hát túl eseménydús gyerekkora, a külvilágot kiszabadításáig nem ismerte.

(Pécsi mentés: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/category/hirek/pecsi-mentes-dalmata-keverekek/)

A pécsi mentés keretén belül egyik sorstársával, Pennyvel együtt szabadult a szaporító telepről július elején. Egészségügyi ellátását a pécsi kollégákkal együtt megkezdtük, majd gondozásunkban kutyakiképzőnél szocializációs tréningen ismertük meg jellemét, hogy megtalálhassuk a neki való családot. 

Picasso 1,5 év körüli, fiatal, dalmata kanhoz képest kisebb termetű (16kg) kan kutya.
Kedves, bújós, előéletéből adódóan az emberekkel visszafogottabban viselkedik, a számára ismeretlenekkel eleinte tartózkodóbb, de közben vágyik az ember társaságára, a szeretetre, foglalkozásra.
Minden méretű és nemű kutyával jól kijön, de nem túl pörgős, még nem játszik, annyira még nem oldódott fel. Gyerekbarát, de ő nem való nagy családba, inkább “egy emberes” kutya. Jobban szeret a kanapén pihenni az ember mellett, mint szaladgálni az udvaron. Szüksége van egy biztos pontra, egy saját gazdára ahhoz, hogy felszabadult kutya lehessen!

Falattal jól motiválható, tanulékony, figyelmes. Eddig felügyelet mellett volt lakásban szabadon, szépen viselkedik. Olyan gazdát keresünk számára, ahol részese lehet a család életének, jut neki megfelelő figyelem, szeretet, gondoskodás, amit eddigi életében nélkülöznie kellett.
Picasso oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, másfél év körüli, kis termetű kan kutya.
Lakásba vagy kertes házba egyaránt örökbe fogadható.

A pécsi mentés magas létszáma miatt (12 kutya!!) hozzáértő, következetes ideiglenes befogadót is keresünk számára, aki sétáltatná, gondozná, megmutatná a világot Picassonak gazdára találásáig. 

Egyesületünk teljeskörűen vállalja a kutya egészségügyi ellátását, oltási programjának befejezése miatt lehetőség szerint Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk. Lakás vagy kertes ház egyaránt szóba jöhet. Jó természetű másik kutya mellé is vihető.
Az ideiglenes befogadásról bővebb információ: http://dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Picasso) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több info: http://www.dalmatamentes.hu
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.07.28. – Ideiglenes befogadót keres Picasso, a fiatal dalmata jellegű kan kutya!

Picasso is többedmagával egy szaporító telepen született, egy poros udvaron töltötte gyerekkorát falkába verődve. Az ételt a földre szórták neki is, és ha útban volt, bottal tessékelték arrébb. A családban élés szabályait nem volt honnan megtanulnia, a külvilágot eddig nem ismerte.
Pennyvel együtt második párosként szabadult a szaporító telepről, ma már egyesületünk gondozásában kutyakiképzőnél szocializálódik.
Nagy mozgásigényű kutya, van önbizalma is, de azért tart még az idegenektől, ugat és megdermed amikor hozzá érnek. Nagyon figyelmes, alapvetően jó kutya, figyel, csinálja amit tanul, de falkában szeret főnökösködni. Látszik rajta, hogy soha senki sem foglalkozott vele. Érdeklődő, agressziónak nem mutatja jelét, csak nagy a szája. A jutalomfalat nagyon érdekli, gyorsan és szívesen tanul bármit, gondozója megkezdte vele a foglalkozást, nevelését.

Oltási programja elején tart jelenleg, ezért később lesz látogatható, örökbe fogadható. Addig is a pécsi mentés magas létszáma miatt (12 kutya!!) hozzá értő, következetes ideiglenes befogadót keresünk számára, aki folytatná Picasso szocializációs foglalkozását, sétáltatná, gondozná, megmutatná a világot Picassonak gazdára találásáig.
Egyesületünk teljeskörűen vállalja a kutya egészségügyi ellátását, az oltási program miatt lehetőség szerint Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk. Lakás vagy kertes ház egyaránt szóba jöhet. Jó természetű másik kutya mellé is vihető.
Az ideiglenes befogadásról bővebb információ: http://dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

Nagy szükségünk van számára is ideiglenes befogadóra, mert még másik 6 társa várja, hogy elhozhassuk a szaporító telepről, de ennyi kutyára nem tudjuk a kutyapanziót finanszírozni. Ha egyiküknek akad ideiglenes befogadója, ki tudjuk menteni másik sorstársát!

Picasso oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, másfél év körüli, kis termetű kan kutya.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Picasso) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több info: http://www.dalmatamentes.hu
06303457051, 06208066919, 06208066923

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés

2017.07.26. – Gondozásunkba vettük Picassot és Pennyt

A Pécs melletti szaporítótelep felszámolásának tempója váratlanul felgyorsult, szorult helyzetbe kerültek a pécsi kollégák, és ezzel mi is:

http://dalmatamentes.hu/lang/hu/pecsi-mentes-s-o-s-ujabb-4-kutya-erkezett/

A hétvégén átvettük a második párost, Picassot és Penelopet (továbbiakban Penny), akik három hete szabadultak és a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál megkezdték egészségügyi kezelésüket, ivartalanították őket. A varratszedéskor teljes körű laborvizsgálaton is átestek, valamint elkezdődött oltási programjuk. A leleteket és a megállapodásunk szerinti állatorvosi számlájukat is átvettük velük együtt.

A kutyák pécsi egészségügyi ellátása 45.000.- Ft/kutya, ami tartalmazza a chipezést, oltást, féreghajtást, ivartalanítást, nagy labort, szívféreg tesztet. 

Ezzel újabb 90.000.- Ft-os számlát kell kiegyenlítenünk a hónap végéig!

picasso-penelope06

Rajtuk kívül még 4 x 90.000.- Ft !! kiadásra számítunk a még kimentendő kutyák létszáma miatt, felelősen másképpen nem lehet csinálni, mert ha nem látjuk el őket akkor minek is hozzuk el az ellátatlan kutyákat??

Kérjük, ha tehetitek, akár egy jelképes összeggel is támogassátok a mentést!
Sok kicsi sokra megy, csak együtt tudunk segíteni, a kutyákat felelősséggel és megfelelően ellátni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.

picasso-penelope08
picasso-penelope09

Picasso és Penny szépen utazott a szállítóketrecben, megérkezésükkor kicsit trükközni kellett a kivételükkel, mert nagyon féltek. Az állatorvosi rendelőben találkoztak korábban szabadult sorstársaikkal Pepitával és Pilarral, a kutyusokon látszott, hogy felismerik egymást, oldották a két új érkezőt is.

Biztonságos nyakörvet és bilétát kaptak, amíg várakoztunk, majd a doktornő tüzetesen megvizsgálta a leleteiket és az ebeket is. Jó kondícióban vannak, a mikrofilária tesztje sajnos Pennynek is pozitív, megvettük számukra a szükséges gyógyszereket, átbeszéltük oltási programjuk folytatását, ha minden továbbra is rendben lesz, másfél hét múlva kaphatják a következő esedékest.

Elhelyezésükkel megfeszítettük amúgy sem túl rózsás lehetőségeinket, panzióhoz kutyakiképző keze alá tudtuk őket elhelyezni, ami nagyon jó lehetőség, hogy elkezdjék pórázhoz szoktatásukat, szocializációjukat, de folyamatos kiadást jelent a 12 kutya amúgy is magas végösszegű állatorvosi számlája mellé, ezért számukra is ideiglenes befogadót keresünk!

http://www.dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

Rendelőben

A panziós költségeket nem fogjuk tudni vállalni ennyi kutyára, jelenleg 4 eb tartásáért fizetünk napi díjat, így ha nem tudjuk őket önkéntes ideiglenes befogadónál elhelyezni, valamint ha nem érkezik a számlák kiegyenlítésére adomány, akkor a többieket sajnos nem fogjuk tudni átvenni (még 6 kutya várja, hogy szabadulhasson)!

Kérjük segítsetek, fogjunk össze, hogy ezeknek az elhanyagolt ebeknek szebb jövőt biztosíthassunk!

Történetük weblapunkon is követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés

picasso-penelope07

2017.07.11. – Picasso és Penelope is átestek az ivartalanításon

A második kettő mentett dalmata keverék Picasso és Penelope állatorvosi kezelése is megkezdődött: microchipet kaptak és pénteken komplikáció nélkül átestek az ivartalanításon, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondozásában lábadoznak, varratszedéskor tovább folytatják kivizsgálásukat, ahogyan előző társaikét is. Az állatorvosi számla nekünk érkezik majd, ahhoz, hogy a többi hat társukat is kihozhassuk a pécsi kollégákkal együttműködésben, számítunk támogatásotokra!

A pécsi mentés egy hosszabb folyamat, 10 kutya egészségügyi és elhelyezési kérdéseit kell megoldanunk, ami meghaladja jelenlegi lehetőségeinket. Ideiglenes befogadókra, fuvaros segítségre és anyagi támogatásra is szükségünk van!

Történetük, további információ weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés

2017.07.10. – Meglátogattuk Picassot és Penelopet

Önkéntesünk múlt héten meglátogatta a két újabb pécsi mentett dalmata keveréket.
Picasso a kan, és Penelope a kis termetű pöttyös szuka hamarabb nyitottak az emberek felé mint előző társaik Pilar és Pepita, kíváncsiak, érdeklődőek, bátrabbak. Három nap alatt megszokták helyüket, elfogadták gondozójuk érintését, igaz behúzott farokkal, óvatosan közelítenek még és fogadják el a simogatást, a kertbe kiengedve azonban még bizonytalanok, megkezdték fokozatosan a pórázhoz szoktatásukat is. 

Még előttük állnak az állatorvosi vizsgálatok, ellátások, jelenleg karantén idejüket töltik a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál, nem örökbe fogadhatóak még.
Néhány hét múlva tudnánk átvenni őket Budapest környéki ideiglenes befogadóhoz, hogy másik hat társuk is szabadulhasson! Ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan-segitheted-a-mentest/

Történetük weblapunkon követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

További képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/pecsi_mentes/Picasso_es_Penelope/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu, 06303457051, 06208066919
Dalmata Mentés

2017.07.05. – Picasso és Penelope első percei a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál

Ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk a kutyák részére: kapcsolat@dalmatamentes.hu (picasso_penelope)

Videoikat megtekinthetitek Youtube-csatornánkon ide kattintva!

2017.07.04. – Újabb két pécsi dalmata keverék!

Miután Pilart és Pepitát átvettük a múlt héten, helyükre a tegnapi napon Picasso és Penelope szabadulhatott, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál megkezdték karantén idejüket, és állatorvosi egészségügyi kezelésüket.

A pécsi kollégákkal együttműködve szervezzük a telep kutyáinak megmentését, a kihozandó dalmata keverékek létszáma (10) mindannyiunk lehetőségeit meghaladják, segítségeteket kérjük!

A pécsi mentés története weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Egyesületünk leghamarabb július végén tudja átvenni Picassot és Penelopet, ha lesz rájuk ideiglenes befogadó, aki gazdára találásukig otthont biztosít számukra, külön-külön egyesével szeretnénk elhelyezni őket, egyesületünk anyagi és szakmai támogatásával! Ezzel újabb két eb szabadulhatna a helyükre, még hatan várnak! Ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk!

Az újabb két kutya is átfogó állatorvosi kivizsgáláson és ellátáson fog átesni, amelynek költségeit a Dalmata Mentés vállalta magára, számláik két hét múlva esedékesek! Számítunk támogatásotokra, sok kicsi sokra megy, ahhoz, hogy minden kutyán segíteni tudjunk szükségünk van a segítségetekre:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Picasso és Penelope

A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu, 06303457051, 06208066919
Dalmata Mentés

Categories: