Dalmata Mentés

Pilar és Pepita – ideiglenes befogadót keresnek

2017.06.14. - Pilar és Pepita állatorvosi kezelése is megkezdődött a karanténidejük lejártával, továbbra is ideiglenes befogadót keresünk számukra!

A két fiatal dalmata keverék kutyus állatorvosi kezelését is megkezdtük a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal szoros együttműködésben, akik ma általános kivizsgálásra és ivartalanításra vitték őket.
Microchipet kaptak, szívféregtesztet és laborvizsgálatot is kértünk, amiknek eredménye a számlával együtt jövő hétre várható. A két kutyus fizikai állapota jó, és lelkileg is sokat változtak az elmúlt két hétben amióta kikerülve a szaporító telepről karantén idejüket töltötték az Alapítványnál.
Talán nem a mai volt életük fénypontja, de szükséges beavatkozásokon estek túl, ami az ő hosszútávú egészségüket szolgálja. Mindkét kutyus jól viselte a műtétet és már a tölcsérbe is beletörődtek, amit varratszedésig kell csak viselniük.

Pilart és Pepitát 10 nap múlva tudjuk átvenni ideiglenes befogadóhoz, hogy csaladi körülmények között tovább folytatódjon szocializációjuk, jobban megismerhessük őket és ezáltal a nekik legmegfelelőbb családot tudjuk megtalálni számukra, valamint helyükre a pécsi alapítvány kihozhasson másik két várakozó kutyát és az ő kezelésüket is megkezdhessük közösen!

Az összes kihozott kutya állatorvosi ellátásának költségét átvállaltuk, a helyi állatorvos 45.000.- Ft/kutya áron látja el őket (ebben benne van a vizsgálat, oltás, chip, ivartalanítás, labor és szívféregteszt).
Egyelőre Pilar és Pepita számláját várjuk, ami így 90.000.- Ft lesz, amit 06.26-ig kell kifizetnünk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita
A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Történetük és a részletek honlapunkon olvashatóak: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.06.12. – Meglátogattuk Pilart és Pepitát

Hétvégén önkéntesünk meglátogatta a Pécs melletti szaporítótelepről mentett Pilárt és Pepitát. Közel három hét telt el azóta, hogy a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondozásába kerültek. Eleinte mindentől és mindenkitől rettegtek, újdonságként hatott számukra minden élmény, s az emberi érintést is alig ismerték.

Gondozóiknak köszönhetően fokozatosan kibújtak csigaházukból, lépésről-lépésre sikerült felépíteni újra bizalmukat. Mára már ideiglenes lakhelyük és gondozójuk jelenléte (és egymás társasága) jelenti számukra a biztonságot. Félénkek még, ugyanakkor kíváncsiak és érdeklődőek is, egyre nyitottabban közelednek az idegenekhez is. Bátortalan csóválással, de örömmel fogadják a simogatást, a hirtelen mozdulatoktól még hajlamosak megijedni, de már tudják, milyen érzés, ha szeretettel és figyelemmel veszik őket körbe, és nagyon is vágynak a kedvességre, az érintésre.

Míg Pepita bátrabb, egyedül is el-elmászkál, addig Pilar óvatosabb, bújósabb. A póráz is ismeretlen volt számukra, szép fokozatosan szoktatják őket hozzá. Jutalomfalat kíséretében természetesen a barátkozás és a pórázas séta is egyre szebben alakul. Szeretik felfedezni a környezetüket.
Szépen oldódnak, de hatalmas szükségük lenne ideiglenes befogadóra, hogy családi környezetben szocializálódhassanak. Türelmes befogadót keresünk számukra, aki “bevezeti” őket a világba, megmutatja nekik, hogy nincs mitől tartani, hisz rengeteg izgalmas élmény vár még rájuk az életben.

Pilár és Pepita csak kettő a szaporító telepen raboskodó 11 dalmata keverékből. A Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány megkezdte a két kutya állatorvosi ellátását, 06.24-től vennénk át őket Budapestre ideiglenes befogadóhoz, hogy helyükre másik két sorstársuk szabadulhasson a gyepi elől!
Kérjük segítsetek nekünk ideiglenes befogadással, fuvarral, hogy a telepen lévő másik 9 kutya is szabadulhasson, nélkületek nem megy!

Történetük és a részletek honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

Pilar és Pepita videoi: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t3SCzXM4eERqfJjUevVZ5cm

Pilar ölben: https://youtu.be/XDHVAp-0rgw
Pilar pórázhoz szoktatás: https://youtu.be/KnKaWTC1_Lg
Pilar és Pepita egy tálból esznek: https://youtu.be/3ePKOTNHdOo

2017.06.09. – Felhívás

Kedves gazdik és támogatóink!

Segítségetek nélkül nem tudjuk folytatni a mentést!
9 szerencsétlen sorsú dalmata (keverék) várja kutyához nem méltó körülmények között, hogy segítsünk, ez már meghaladja a lehetőségeinket, nélkületek nem megy!
Évek óta kis létszámmal működő egyesületünk életében elérkezett az a pillanat, amikor baj van és aktív, önálló, a mentésben részt venni kívánó önkéntesek nélkül nem tudunk segíteni!

Pilár és Pepita részére külön-külön vagy együtt Ideiglenes befogadót és a befogadót segítő Fuvarost keresünk! Ha el tudjuk őket helyezni, akkor még két szerencsétlen lélek szabadulhat!
Csatlakozzatok a mentéshez önkéntesnek ha meg szeretnétek menteni őket! Csak annyi kötelezettséggel jár, amennyit elvállaltok. A kutyák segítségre szorulnak és mi kevesen vagyunk ehhez! Amennyiben senki sem jelentkezik a két kutyára önkéntes segítőnek, úgy nem tudjuk őket átvenni Pécsről!

Az első két kutya, akik 2017.06.24-én utazhatnának fel Bp-re ideiglenes befogadóhoz Pilár és Pepita, számukra keresünk ideiglenes befogadót és hozzá fuvaros önkéntest!
Pilár kb. 1,5 éves dalmata keverék szuka, Pepita kb. 1 éves dalmata keverék kan.
Alapvetően barátságosak, de kevés szeretet és foglalkozás juthatott nekik eddig, nagyon félnek minden új embertől, minden újdonságtól, eddig csak az udvart ismerhették ahol megszülettek. Türelmes befogadót keresünk számukra, kertes ház előny mivel a szobatisztaságot is tanulniuk kell. Állatorvosi kivizsgálást követően, szívféregre tesztelve, chipezve, oltva, féreghajtva és ivartalanítva adjuk őket ideiglenes befogadóhoz.
Ha úgy érzed, hogy tudnál valamelyikükön segíteni, ha van rá időd, helyed és lehetőséged, hogy úgy gondozd gazdára találásáig mintha a saját kutyád lenne (az egyesület anyagi támogatásával), kérjük jelentkezz: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pecsiek), vagy telefonos elérhetőségeinken, szívesen adunk még bővebb tájékoztatást és meg tudjuk beszélni a részleteket: 06208066919, 06303457051, 06208066923

Pilar és Pepita fotóalbuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pecsi_dalmata_keverekek/Pilar_es_Pepita/

Pilar és Pepita videoi: https://www.youtube.com/playlist…

Történetük:
Pécs mellett egy szaporító telep került felszámításra, a kutyákat azonban nem tudja elhozni a helyi állatvédő szervezet sem, csak kettesével hely és anyagiak hiányában!
Kutyához nem méltó állapotban élnek ott a kutyák a mai napig is, “gazdájuk” bottal terelgeti őket, az életük maga a félelem, az éhezés, a bizonytalanság!
Az hogy meddig maradhatnak ott nagyon bizonytalan, a helyi jegyző és önkormányzat már eljárást indított az ügyben civil bejelentések hatására, a szaporító lemondott az állatokról, és gyakorlatilag bármelyik napon elrendelhetik a kutyák elszállítását a helyi gyepmesteri telepre. Nem kívánjuk senkinek sem az a kutyáknak a lehető legrosszabb megoldás!

Fiatal, félénk felnőtt kutyák biztonságba helyezését igyekszünk megoldani és állatorvosi kivizsgálásuk, oltási programjuk, ivartalanításuk és viselkedésük megismerését követően gazdát találni számukra a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal együttműködésben, akik március óta dolgoznak a dalmata szaporító telep felszámolásán. Az ő egyesületük is hasonló cipőben jár a miénkkel, csak még több állat jut rájuk lévén hogy ők nem csak egy fajtával foglalkoznak. Lehetőségeik, létszámuk, kenneljük nagyon korlátozottak. Csupán kettő kutyát tudnak kihozni a falkából és a szükséges karanténozásukat így tudják megoldani, miközben megkapják a kutyák a parazita mentesítést, megfigyelésük után megkezdik oltási programjukat és ezek után tudjuk átvenni őket gondozásunkba, hogy gazdát keressünk számukra.

Amire szükségünk lenne:
– FUVAROS ÖNKÉNTESRE, aki az adott kutyával kapcsolatos szállításokban tud segédkezni amikor a kutyát például állatorvoshoz vagy ismerkedésre kell szállítani kis távolságon belül (általában 10-40km-en belül, Budapesten és vonzáskörzetében, előre leegyeztetett időpontban ami lehet délelőtt, délután vagy hétvége is), a szállításhoz szükséges eszközöket biztosítjuk (box, ülésvédő), a kutyát a fuvar felvételekor és az átvételkor az ideiglenes befogadó illetve egyesületünk tagja kezeli, az állatorvost fizetjük, tehát CSAK szállítani kell, amint meglesz a befogadó pontosítjuk a települést/kerületet is
– önkéntes IDEIGLENES BEFOGADÓRA, aki családi körülmények között, térítésmentesen tudja vállalni egy mentvényünk napi gondozását. Az ebhez adunk igény szerint felszerelést, tápot, és az állatorvosi kezelését is álljuk, a szükséges szállítását a fuvaros önkéntessel együtt biztosítjuk.
Budapest környéki lehetőséget keresünk!

Az Egyesület teljes körűen vállalja a kutyák anyagi jellegű költségeit amíg gazdára nem találnak, csak a helyet biztosító és a szállításban segítők szabadidejének rááldozását kérjük arra, hogy egy élet megmenekülhessen a kutyák poklától, ahol most vannak és ami vár rájuk, a gyepmesteri teleptől!
Mind a fuvaros, mind az ideiglenes befogadó önkénteseket egyesületünk mentési vezetője koordinálja, hozzá lehet és kell is fordulni az esetleges megoldandó problémákkal. Tagjaink nagy tapasztalattal rendelkeznek, de haza vinni és fuvarozni családi okokból már sajnos nem tudunk kutyákat, ezekre keresünk segítőket!
A kutyák még Pécsen vannak, de Bp-re szállításuk már megoldott, amint lesz befogadónk és az őt segítő fuvarosunk, akkor átvehetjük őket és helyükre másik kettő szabadulhat a telepről!

Most van szükségünk rátok, hogy együtt fordítani tudjunk az ő sorsukon!

Több fotó: http://gallery.site.hu/…/gaz…/kanok/pecsi_dalmata_keverekek/

Dalmata Mentés

Categories: