Dalmata Mentés

Picasso és Penelope ideiglenes befogadót keres

Picasso és Penny saját adatlapot kaptak, híreiket ezentúl ott olvashatjátok:

Picasso: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/

Penny: http://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/

Panzióban tudtuk elhelyezni őket, ezért továbbra is ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit keresnek!

2017.07.26. – Gondozásunkba vettük Picassot és Pennyt

A Pécs melletti szaporítótelep felszámolásának tempója váratlanul felgyorsult, szorult helyzetbe kerültek a pécsi kollégák, és ezzel mi is:

http://dalmatamentes.hu/lang/hu/pecsi-mentes-s-o-s-ujabb-4-kutya-erkezett/

A hétvégén átvettük a második párost, Picassot és Penelopet (továbbiakban Penny), akik három hete szabadultak és a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál megkezdték egészségügyi kezelésüket, ivartalanították őket. A varratszedéskor teljes körű laborvizsgálaton is átestek, valamint elkezdődött oltási programjuk. A leleteket és a megállapodásunk szerinti állatorvosi számlájukat is átvettük velük együtt.

A kutyák pécsi egészségügyi ellátása 45.000.- Ft/kutya, ami tartalmazza a chipezést, oltást, féreghajtást, ivartalanítást, nagy labort, szívféreg tesztet. 

Ezzel újabb 90.000.- Ft-os számlát kell kiegyenlítenünk a hónap végéig!

picasso-penelope06

Rajtuk kívül még 4 x 90.000.- Ft !! kiadásra számítunk a még kimentendő kutyák létszáma miatt, felelősen másképpen nem lehet csinálni, mert ha nem látjuk el őket akkor minek is hozzuk el az ellátatlan kutyákat??

Kérjük, ha tehetitek, akár egy jelképes összeggel is támogassátok a mentést!
Sok kicsi sokra megy, csak együtt tudunk segíteni, a kutyákat felelősséggel és megfelelően ellátni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.

picasso-penelope08
picasso-penelope09

Picasso és Penny szépen utazott a szállítóketrecben, megérkezésükkor kicsit trükközni kellett a kivételükkel, mert nagyon féltek. Az állatorvosi rendelőben találkoztak korábban szabadult sorstársaikkal Pepitával és Pilarral, a kutyusokon látszott, hogy felismerik egymást, oldották a két új érkezőt is.

Biztonságos nyakörvet és bilétát kaptak, amíg várakoztunk, majd a doktornő tüzetesen megvizsgálta a leleteiket és az ebeket is. Jó kondícióban vannak, a mikrofilária tesztje sajnos Pennynek is pozitív, megvettük számukra a szükséges gyógyszereket, átbeszéltük oltási programjuk folytatását, ha minden továbbra is rendben lesz, másfél hét múlva kaphatják a következő esedékest.

Elhelyezésükkel megfeszítettük amúgy sem túl rózsás lehetőségeinket, panzióhoz kutyakiképző keze alá tudtuk őket elhelyezni, ami nagyon jó lehetőség, hogy elkezdjék pórázhoz szoktatásukat, szocializációjukat, de folyamatos kiadást jelent a 12 kutya amúgy is magas végösszegű állatorvosi számlája mellé, ezért számukra is ideiglenes befogadót keresünk!

http://www.dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

Rendelőben

A panziós költségeket nem fogjuk tudni vállalni ennyi kutyára, jelenleg 4 eb tartásáért fizetünk napi díjat, így ha nem tudjuk őket önkéntes ideiglenes befogadónál elhelyezni, valamint ha nem érkezik a számlák kiegyenlítésére adomány, akkor a többieket sajnos nem fogjuk tudni átvenni (még 6 kutya várja, hogy szabadulhasson)!

Kérjük segítsetek, fogjunk össze, hogy ezeknek az elhanyagolt ebeknek szebb jövőt biztosíthassunk!

Történetük weblapunkon is követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés

picasso-penelope07

 

2017.07.11. – Picasso és Penelope is átestek az ivartalanításon

A második kettő mentett dalmata keverék Picasso és Penelope állatorvosi kezelése is megkezdődött: microchipet kaptak és pénteken komplikáció nélkül átestek az ivartalanításon, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondozásában lábadoznak, varratszedéskor tovább folytatják kivizsgálásukat, ahogyan előző társaikét is. Az állatorvosi számla nekünk érkezik majd, ahhoz, hogy a többi hat társukat is kihozhassuk a pécsi kollégákkal együttműködésben, számítunk támogatásotokra!

A pécsi mentés egy hosszabb folyamat, 10 kutya egészségügyi és elhelyezési kérdéseit kell megoldanunk, ami meghaladja jelenlegi lehetőségeinket. Ideiglenes befogadókra, fuvaros segítségre és anyagi támogatásra is szükségünk van!

Történetük, további információ weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés

2017.07.10. – Meglátogattuk Picassot és Penelopet

Önkéntesünk múlt héten meglátogatta a két újabb pécsi mentett dalmata keveréket.
Picasso a kan, és Penelope a kis termetű pöttyös szuka hamarabb nyitottak az emberek felé mint előző társaik Pilar és Pepita, kíváncsiak, érdeklődőek, bátrabbak. Három nap alatt megszokták helyüket, elfogadták gondozójuk érintését, igaz behúzott farokkal, óvatosan közelítenek még és fogadják el a simogatást, a kertbe kiengedve azonban még bizonytalanok, megkezdték fokozatosan a pórázhoz szoktatásukat is. 

Még előttük állnak az állatorvosi vizsgálatok, ellátások, jelenleg karantén idejüket töltik a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál, nem örökbe fogadhatóak még.
Néhány hét múlva tudnánk átvenni őket Budapest környéki ideiglenes befogadóhoz, hogy másik hat társuk is szabadulhasson! Ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan-segitheted-a-mentest/

Történetük weblapunkon követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

További képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/pecsi_mentes/Picasso_es_Penelope/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu, 06303457051, 06208066919
Dalmata Mentés

2017.07.05. – Picasso és Penelope első percei a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál

Ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk a kutyák részére: kapcsolat@dalmatamentes.hu (picasso_penelope)

Videoikat megtekinthetitek Youtube-csatornánkon ide kattintva!

2017.07.04. – Újabb két pécsi dalmata keverék!

Miután Pilart és Pepitát átvettük a múlt héten, helyükre a tegnapi napon Picasso és Penelope szabadulhatott, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál megkezdték karantén idejüket, és állatorvosi egészségügyi kezelésüket.

A pécsi kollégákkal együttműködve szervezzük a telep kutyáinak megmentését, a kihozandó dalmata keverékek létszáma (10) mindannyiunk lehetőségeit meghaladják, segítségeteket kérjük!

A pécsi mentés története weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Egyesületünk leghamarabb július végén tudja átvenni Picassot és Penelopet, ha lesz rájuk ideiglenes befogadó, aki gazdára találásukig otthont biztosít számukra, külön-külön egyesével szeretnénk elhelyezni őket, egyesületünk anyagi és szakmai támogatásával! Ezzel újabb két eb szabadulhatna a helyükre, még hatan várnak! Ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk!

Az újabb két kutya is átfogó állatorvosi kivizsgáláson és ellátáson fog átesni, amelynek költségeit a Dalmata Mentés vállalta magára, számláik két hét múlva esedékesek! Számítunk támogatásotokra, sok kicsi sokra megy, ahhoz, hogy minden kutyán segíteni tudjunk szükségünk van a segítségetekre:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Picasso és Penelope

A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu, 06303457051, 06208066919
Dalmata Mentés