Dalmata Mentés

Penny – gazdis

2018.01.19. Penny és Cody hírek

Cody, a nyúlánk dalmata kan és Penny, a kis termetű dalmata keverék szuka ma már boldog gazdis ebek! Tavaly fogadta örökbe gondos gazdájuk fél év különbséggel a két csodaszép kutyát, akik ma már egy családot alkotnak, és igazán szerencsések, mert jobb gazdit egyik kutya sem kívánhatna magának!

Penny és Cody

Penny és Cody

Codyt ismert csípőproblémával fogadta örökbe Kinga, és azóta is rendszeresen járnak kutya fizioterápiás kezelésekre. A város másik végéből minden hétvégén lelkiismeretesen átutaznak és meg is látszik ennek eredménye. Cody a hidroterápiás kezeléseknek köszönhetően szépen megerősödött, olyannyira, hogy nemrégen már aquafitnessz órákon is részt vettek az ügyes kutyafiúval az Ebfizio profi munkatársainak szakszerű vezetésével. A gazdi otthon is gyakorol Codyval és Penny is lelkesen csatlakozik a mozgásfejlesztő feladatokhoz, mindannyian örömmel végzik a matracos gyakorlatokat.

Cody fizioterápiás kezelésen

Cody fizioterápiás kezelésen

Pennyvel a sikeres próbaidő letelte után jelentkeztek viselkedési problémák, elkezdett az utcán mindenkit megugatni, valamiért visszaesett korábbi bizonytalan lelkiállapotába a biztos lakáson kívül. Gazdája azonnal orvosolni kezdte a jelenséget, kutyakiképző segítségével elkezdtek dolgozni a nem kívánt viselkedés korrigálásán, és Penny ma már ismét kiegyensúlyozott ebként éli családos életét. Hatalmasakat kergetőznek a séták során a parkokban és a lakásban is szeretnek birkózni, igazán jól kijönnek a gazdi legnagyobb örömére.

Penny és Cody

Penny és Cody

Köszönjük Kingának a sok támogatást, amelyet azon felül nyújt Penny sorstársainak, hogy mindeközben példaértékű, gondoskodó gazdája a két mentett kutyusnak!

“Sziasztok!
Gondoltam bejelentkezünk, hogy minden rendben 
Codynál nagyon hatásos a hidroterápia és az otthoni fizio, már egyre többet szaladgál a séták alatt és egyre több izom van a sérült lábán is.
Pennyke igazi királykisasszony, az esőben úgy kell noszogatni, hogy hajlandó legyen sétálni, inkább a meleg lakásban lenne ilyenkor, bekuporodva a babzsák fotelben 
Egyébként igazi energia bomba a séták alatt.
Már nagyon megszokták egymást, elértük, hogy az egy térségben etetés sem okoz már gondot, mindketten kivárják a sorukat a saját táljuk előtt, amíg azt nem mondom, hogy ehetnek.

Cody és Penny

Cody és Penny

Bár az együtt alvásnak szerintük még mindig nem jött el az ideje, kedvesek egymással, semmilyen gond nincs.
Lelkesen mutatják meg a tudományaikat (ül, fekszik, áll, pacsi), jutalomfalattal mindketten jól motiválhatók, úgyhogy nem állunk meg a tanulásban.
Pennyre rá se lehet ismerni, annyit változott, amióta elhoztam. Már alig ijed meg valamitől, Codytól rengeteget tanult ilyen téren. 
Autóban nagyon szépen utaznak mindketten a hátsó ülésen. (De azért fő a biztonság, úgyhogy mindketten hámot viselnek ilyenkor és “kutya biztonsági övvel” -nem tudom mi a neve – ki vannak kötve.)
Szép napot Nektek!
Kinga,Cody & Penny”

Cody története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/cody/
Penny története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/

Dalmata Mentés

2017.10.11. Penny gazdis!

Penny, a pécsi szaporítótelepről átvett második szuka befogadójánál végleges otthonra talált! Kinga és pöttyös társa, Cody, aki szintén korábbi mentvényünk, hamar szívébe zárta a kissé félős, de annál kedvesebb, bújósabb, csupapötty leányzót. Penny és Cody fantasztikusan kiegészítik egymást, nagyon jó az összhang a két kutya között. Cody nyugodtsága és kiegyensúlyozottsága biztonságot adott Pennynek, segített félelmei leküzdésében. Kinga folyamatos odafigyelése mellett napról napra lépkedtek előre. Codynak is hasznára vált Penny jelenléte, hisz ő korábban egyáltalán nem játszott kutyákkal, visszahúzódó, csendes kutya volt, de most boldogan birkózik Pennyvel, aki mindig hívja egy kis hancúrra.

Kinga rendszeresen jelentkezett és küldött híreket, képeket, folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. Néhány részletet idézünk soraiból:

“Penny továbbra is nagyon jól viselkedik a lakásban, nem csinál semmi rosszat, édesen alszanak Codyval. A sétákat imádja, nagyokat futkározik,jutalom falattal jól motiválható, de nélküle néha szelektív a hallása.
Az elején nem tudta hova tenni a labdát, de most már elkezdett ő is futni utána Codyval, de amikor odaér, csak megszagolja és átadja Codynak, hogy hozza vissza inkább ő nekem. 
Nagyon ragaszkodó, a séták alatt is figyeli, hogy hol vagyok, nem csak itthon.
Itthon, ha én eszem, Penny is szépen elvonul és hagy enni, még akkor is, amikor egy magasságban van az étel vele.”

Penny kinyílt és beilleszkedett az életükbe, így a próbaidő letelte után aláírtuk a végleges szerződést. Boldog gazdis életet kívánunk Pennynek és új családjának!

Penny története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/
Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Penny/

Dalmata Mentés

2017.09.20. Penny próbaidős gazdis

Penny, a pécsi mentésből július közepén átvett mini dalmata keverék szuka megtalálta a számára megfelelő családot!

Ideiglenesen költözött a hónap elején Cody, a tavasszal örökbe fogadott és ezzel végre biztonságra talált barátságos, jó természetű dalmata kan mellé. Penny előéletéből adódóan nagyon félénk volt, semmit sem ismert még a világból mielőtt átvettük, csak annyit tudott, hogy szeretetre és nyugalomra vágyik, ezt már első befogadójánál is láttuk rajta, ahol többedmagával kellett osztozkodni a gondoskodó figyelmen. Cody, és gazdája Kinga mellett végre a neki való körülmények közé került, kiszakadhatott a nagy létszámú falkákból végre és napok alatt kinyílt végtelenül kedves jelleme mellett játékos, felszabadult oldala is. Kinga nagy örömére Codyt is rávette a hancúrozásra, aki szintén visszafogott volt eddig ilyen téren, nagy összhangra talált a két eb, sorai, képei mind erről tanúskodnak.

Rendszeresen kaptuk a Penny beszámolókat, melyeket nagy örömmel olvastunk hétről hétre, amíg végül jelezte felénk, hogy úgy látja ismét teljes lehet családjuk Pennyvel, de nem siette el a döntést, átgondoltan, felelősen megbeszéltük, hogy semmi akadályát nem látjuk annak, hogy Penny maradhasson és Kinga újra két nagyszerűen egymást kiegészítő négylábú társsal élhesse a boldog kutyás életet.

Penny részére nem keresünk hát tovább gazdát, az örökbe fogadási rendszerünk szerint az ideiglenes befogadói státuszát szerződéssel próbaidősre cseréltük, és ha a következő hetekben is ilyen idillien alakul minden, akkor az örökbe fogadást is hamarosan nyélbe ütjük.

Penny története fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=989
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Penny/

09.13.
“Sziasztok!
Penny napról napra jobban érzi magát, egyre kevesebb dologtól ijed meg, persze még így is jó sok mindentől összerezzen. Lelkesen próbálja követni Codyt itthon és a séták alatt is. Sajnos még összebújva nem alszanak, de remélem annak is eljön az ideje.
Hétfőn elmentünk egy “pizzériázós pub”-ba , ahol Penny végig feküdt, nagyon jól viselte a semmittevést, pedig még egy 1 éves gyerek is folyamatosan odajött simogatni a kutyákat nagy hévvel, Penny fogta magát és hanyatt feküdt, had simogassa valaki végreee.
A kutyákkal továbbra is jól kijön, örül mindenkinek, de az embereket még jobban imádja, nem győzi begyűjteni a sok simit.
Lakásban nem rongál, teljesen szobatiszta, viszont a kanapékat és az ágyakat továbbra is teljesen a magáénak érzi.
Kinga, Cody & Penny”

09.17.
“Sziasztok!
Nem titok, hogy amióta elhoztam Pennyt gondolkodom azon, hogy nálam maradjon és mostanra meg is született a végleges, alaposan átgondolt döntésem: szeretném, ha örökbe fogadhatnám Pennyt és bearanyozná a mindennapjaimat, úgy, mint Cody.
Penny egy tündér kutya, ragaszkodik Codyhoz és hozzám is, egyre jobban oldódik, Codyt mindenhová követi és ami továbbra is hihetetlen számomra, hogy rávette Codyt, hogy játszon vele! Teljesen beilleszkedett a mindennapjainkba.”

Dalmata Mentés

2017.09.15. Penny játékos jelleme kinyílt ideiglenes befogadójánál

Penny egyre jobban otthon érzi magát ideiglenes befogadójánál, Kingánál és Codynál. Cody rengeteget segít Pennynek, hogy a városi élet kellemes legyen és a berögzült félelmek szépen oldódjanak benne. Ez a példa is mutatja, hogy mennyit számít, ha a mentett kutya négylábú társa egy kiegyensúlyozott és stabil lelkületű eb! Ideiglenes és végleges befogadásnál is elengedhetetlen, hogy ez a feltétel meglegyen!

“Sziasztok!
Pennyke kezd feloldódni, már nagyon itthon érzi magát nálunk. A kanapé és az ágyak továbbra is a kedvencei, a sok szőrszál miatt le se tagadhatná, hogy az ágyamon pihen, amíg nem vagyok itthon  (szerencsére Cody nem tanulta el tőle ezt a szokást  )
Már néha a hangját is hallom, amikor Cody megindul a lakásban intézkedni ugatva (megjött a szomszéd:), akkor Penny is csatlakozik egy-két ugatás erejéig.

Az “ül” és a “fekszik” már nagyon jól megy neki, most épp azt tanuljuk, hogy csak akkor induljon el az etető tálja felé, ha én mondom neki.
Kedden, az első villamos utunkon nagyon remegett végig, de amikor már hoztam haza este, nem félt, inkább érdeklődő volt és élvezte, hogy mindenki őt nézi 
A séták alatt is napról napra bátrabb, már nem ijed meg annyi mindentől, mint az elején. Nagyon érdekli minden, így már elkezdett egy picit húzni is, de nem vészes és próbálom leszoktatni róla.
Kutyákkal jól kijön, van, hogy a legelején megugatja őket, de inkább szerintem félelemből. Nem kap oda, a szaglászás után már nagyon érdekli mindegyik.
Egyre magabiztosabb, tegnap elkezdett felugrálni is, amiről szintén le akarom szoktatni.
A fiziót ő is előszeretettel csinálja Codyval esténként, akár cirkuszi kutyának is elmehetne 
Küldök pár képet (a kèk fekhely amúgy Cody helye, de nèha elfoglalja Penny, Cody meg ilyenkor csak leül mellè a földre ès vàr, hogy mikor megy màr el a trónfosztó a helyèrôl  )
Jó éjszakát Nektek!
Kinga, Cody & Penny”

Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Penny) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több info: http://www.dalmatamentes.hu
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.09.13. Penny és Picasso oltáson jártak

Penny és Picasso, a pécsi mentés másodikként szabadult párja megkaphatták végre múlt héten az ismétlő kombinált oltásukat, ezzel oltási programjuk teljessé vált, egészségesek, elméletben nem kell velük most néhány hónapig állatorvoshoz menni.

Nagyon szépen köszönjük a sokadszori fuvart és segítséget önkénteseinknek Treff gazdinak, Gábornak, aki vállalta a délelőtti állatorvosi kör után Penny felügyeletét délutánig, jól kijött egymással a “nagy fehér” és a “kis fekete”, illetve Rege gazdi Ildinek a két kölyök múlt vasárnapi oltás körét, ami nem kevés időt vett el a hétvégéjéből.

Minden gazdikeresőnk oltott, ivartalanítottak, féreghajtottak, kivizsgáltak.
Várják az álomgazdit!
A kutyákról bővebb info weboldalunkon található: http://www.dalmatamentes.hu

Kérjük, segítsétek munkánkat!
Minden támogatásnak helye van nálunk, ennyi kutya gondozása sok kiadással jár, részletes elszámolásunkat követni tudjátok a pécsi mentés hírei, és az egyes más mentvények pl. Donnie vagy Lapaj saját adatlapja alatt weboldalunkon:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/category/hirek/pecsi-mentes-dalmata-keverekek/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Köszönjük!
Dalmata Mentés

2017.09.06. Penny ideiglenes befogadóhoz költözött

Penny a második szerencsés a pécsi mentésből, aki ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Kinga nem olyan régen fogadott tőlünk örökbe egy pöttyöst Codyt, aki továbbra is szuperül érzi magát. Sajnos azonban Cody-nak és KIngának nem olyan régen el kellett búcsúzniuk négylábú társuktól, amit mindketten nehezen viseltek. Mivel a gazdi azóta is nyomon követi és segíti munkánkat, úgy érezték eljött az idő, hogy egy újabb pöttyös ideiglenes befogadásával segítsenek nekünk. Penny-re esett a választásuk, aki nagyon hamar beilleszkedett a mindennapjaikba. Meg is kaptuk az első beszámolót, olvassátok szeretettel!

“Sziasztok!
Ma este 6 körül elhoztuk Pennyt . Simán beszállt a kocsiba, ahol nagyon szépen viselte az utat hazáig. Végig vagy feküdt rajtam, vagy felült egy kicsit nézelődni.
Mikor megérkeztünk és Cody meglátta Pennyt, még jobban örült nekem, mint szokott, de szerintem csak arra ment ki a játék, hogy őt simogassam és ne Pennyt 
Megszaglászták egymást, majd Penny gyorsan végig járta a lakást.A kanapé nagyon tetszik neki és a kiságy is a nappaliban 
Penny szinte el sem mozdult a szőnyegről és a kanapéról a sétáig, látszik, hogy meg van illetődve, ami nem is csoda, de hősként viselkedik.
Ha hívom, előbb utóbb odajön és engedi, hogy simogassam, de azért még tartózkodó kicsit.

Penny&Cody

Penny&Cody

Minimum egy órát sétáltunk este. Pórázon szépen megy, nagyon érdeklik a dolgok és a sok új szag.Az sem zavarta, hogy Cody elengedve futkorászik ő meg pórázon jön. Viszont minden hirtelen zajtól megrémül, legyen az egy nejlon zacskó, amit fúj a szél, vagy egy zászló, ami megzörren.
Szerencsére, ha biztatom, minden rendben és jön tovább de nagyon sok minden új még neki itt a városi létben. (még szirénázó mentő nem is jött  
A vacsorájukat is szépen megették, mindenki a saját kis tálkájából, illetve Penny félig a kezemből.
Cody elvonult utána a fekhelyére pihenni (séta után nem kérdés nála, hogy eljött az alvás ideje:) Penny meg megint megcélozta a kiságyat és bekuckózott.
Eddig minden jó, remélem az éjszaka is jól telik és Penny a napok múlásával kicsit felenged és rájön, hogy nálam nincs mitől tartania, nagyon vigyázunk rá Codyval. 

Továbbra is várja az álomgazdit!

Penny&Cody

Penny&Cody

Penny 1,5 év körüli, fiatal, dalmata származásához képest nagyon kis termetű szuka kutya.
Kedves, bújós, előéletéből adódóan eleinte bizalmatlan, a hirtelen mozdulatoktól még megijed, de keresi a kapcsolatot, vágyik az ember társaságára, a szeretetre, foglalkozásra.
Barátságos, de ijedős természete miatt nem való nagy családba, nem javasoljuk kisebb gyerekek mellé. Falattal jól motiválható, tanulékony, figyelmes, elég érzékeny, könnyen le lehet tiltani bármiről, viszont kioldani már nehezebb ha megijed valamitől. Lakásban szépen viselkedik, szobatiszta, a kanapét teljes természetességgel használja első pillanattól kezdve gondozójánál.
Nem túl izgága, inkább nyugodt kanapé kutya típus.

Szüksége van a stabil kapcsolatra az emberekkel ahhoz, hogy együttműködjön, mert van benne még félelem, de ha ez a kapcsolat kialakult, akkor teljesen kezelhető, cuki, bújós kutya. Saját gazda kell neki ahhoz, hogy felszabadult kutya lehessen!
A kutyákkal való kapcsolata nem tökéletes, kanokkal és a nála kisebb termetűekkel barátságos, de a nála nagyobb, határozottabb szukákra befeszül, hajlamos a csipkedésre.

Olyan gazdát keresünk számára, ahol részese lehet a család életének, jut neki megfelelő figyelem, szeretet, gondoskodás, amit eddigi életében nélkülöznie kellett.
Penny oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, másfél év körüli, kis termetű szuka kutya.
Lakásba vagy kertes házba egyaránt örökbe fogadható.

Penny jellemzése, története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Penny) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több info: http://www.dalmatamentes.hu
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.08.28. – Penny,a kanapékutya képei – gazdit keres!

2017.08.10. Gazdát keres Penny, a fiatal dalmata jellegű szuka kutya!

Penny többedmagával egy szaporító telepen született, egy poros udvaron töltötte gyerekkorát falkába verődve. Nem volt hát túl eseménydús gyerekkora, a külvilágot kiszabadításáig nem ismerte.

(Pécsi mentés: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/category/hirek/pecsi-mentes-dalmata-keverekek/)

A pécsi mentés keretén belül egyik sorstársával, Picassoval együtt szabadult a szaporító telepről július elején. Egészségügyi ellátását a pécsi kollégákkal együtt megkezdtük, majd gondozásunkban kutyakiképzőnél szocializációs tréningen ismertük meg jellemét, hogy megtalálhassuk a neki való családot. http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Penny 1,5 év körüli, fiatal, dalmata származásához képest nagyon kis termetű szuka kutya.
Kedves, bújós, előéletéből adódóan eleinte bizalmatlan, a hirtelen mozdulatoktól még megijed, de keresi a kapcsolatot, vágyik az ember társaságára, a szeretetre, foglalkozásra.
Barátságos, de ijedős természete miatt nem való nagy családba, nem javasoljuk kisebb gyerekek mellé. Falattal jól motiválható, tanulékony, figyelmes, elég érzékeny, könnyen le lehet tiltani bármiről, viszont kioldani már nehezebb, ha megijed valamitől. Lakásban szépen viselkedik, szobatiszta, a kanapét teljes természetességgel használja első pillanattól kezdve gondozójánál.

Nem túl izgága, inkább nyugodt kanapékutya típus.
Szüksége van a stabil kapcsolatra az emberekkel ahhoz, hogy együttműködjön, mert van benne még félelem, de ha ez a kapcsolat kialakult, akkor teljesen kezelhető, cuki, bújós kutya. Saját gazda kell neki ahhoz, hogy felszabadult kutya lehessen!

A kutyákkal való kapcsolata nem tökéletes, kanokkal és a nála kisebb termetűekkel barátságos, de a nála nagyobb, határozottabb szukákra befeszül, hajlamos a csipkedésre.

Olyan gazdát keresünk számára, ahol részese lehet a család életének, jut neki megfelelő figyelem, szeretet, gondoskodás, amit eddigi életében nélkülöznie kellett.
Penny oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, másfél év körüli, kis termetű szuka kutya.
Lakásba vagy kertes házba egyaránt örökbe fogadható.

A pécsi mentés magas létszáma miatt (12 kutya!!) hozzá értő, következetes ideiglenes befogadót is keresünk számára, aki sétáltatná, gondozná, megmutatná a világot Pennynek gazdára találásáig.
Egyesületünk teljeskörűen vállalja a kutya egészségügyi ellátását, oltási programjának befejezése miatt lehetőség szerint Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk. Lakás vagy kertes ház egyaránt szóba jöhet. Jó természetű másik kutya mellé is vihető.
Az ideiglenes befogadásról bővebb információ: http://dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Penny) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több info: http://www.dalmatamentes.hu
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.07.28. Ideiglenes befogadót keres Penny, a fiatal dalmata jellegű szuka kutya!

Penny is többedmagával egy szaporító telepen született, egy poros udvaron töltötte gyerekkorát falkába verődve. Az ételt a földre szórták neki is, és ha útban volt, bottal tessékelték arrébb. A családban élés szabályait nem volt honnan megtanulnia, a külvilágot eddig nem ismerte.
Picassoval együtt második párosként szabadult a szaporító telepről, ma már egyesületünk gondozásában kutyakiképzőnél szocializálódik.
Nagyon kedves és egyben nagyon félős kutya. Emberközpontú, ha leguggolnak hozzá azonnal bújik, dugja a fejét az emberhez simogatásért, de még sok félelmét kell elhagynia. A legkisebb mozdulatra is összerándul, még bizonytalan. A pórázt sem ismerte, de abszolút szobatiszta. Falat őt is nagyon érdekli, pár nap alatt megtanulta az ül parancsot. Formálható, szeretetre vágyó nagyon apró termetű pöttyöske, 6-7 hónapos kölyök dalmatával egyezik a mérete, kora az állatorvos szerint is reálisan másfél év.

Oltási programja elején tart jelenleg, ezért később lesz látogatható, örökbe fogadható. Addig is a pécsi mentés magas létszáma miatt (12 kutya!!) gondoskodó ideiglenes befogadót keresünk számára, aki folytatná Penny szocializációs foglalkozását, sétáltatná, gondozná, megmutatná a világot neki gazdára találásáig.
Egyesületünk teljeskörűen vállalja a kutya egészségügyi ellátását, az oltási program miatt lehetőség szerint Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk. Lakás vagy kertes ház egyaránt szóba jöhet. Jó természetű másik kutya mellé is vihető.
Az ideiglenes befogadásról bővebb információ: http://dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

Nagy szükségünk van számára is ideiglenes befogadóra, mert még másik 6 társa várja, hogy elhozhassuk a szaporító telepről, de ennyi kutyára nem tudjuk a kutyapanziót finanszírozni. Ha egyiküknek akad ideiglenes befogadója, ki tudjuk menteni másik sorstársát!

Penny oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, másfél év körüli, kis termetű szuka kutya.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Penny) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több info: http://www.dalmatamentes.hu
06303457051, 06208066919, 06208066923

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés

2017.07.26. – Gondozásunkba vettük Picassot és Pennyt

A Pécs melletti szaporítótelep felszámolásának tempója váratlanul felgyorsult, szorult helyzetbe kerültek a pécsi kollégák, és ezzel mi is:

http://dalmatamentes.hu/lang/hu/pecsi-mentes-s-o-s-ujabb-4-kutya-erkezett/

A hétvégén átvettük a második párost, Picassot és Penelopet (továbbiakban Penny), akik három hete szabadultak és a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál megkezdték egészségügyi kezelésüket, ivartalanították őket. A varratszedéskor teljes körű laborvizsgálaton is átestek, valamint elkezdődött oltási programjuk. A leleteket és a megállapodásunk szerinti állatorvosi számlájukat is átvettük velük együtt.

A kutyák pécsi egészségügyi ellátása 45.000.- Ft/kutya, ami tartalmazza a chipezést, oltást, féreghajtást, ivartalanítást, nagy labort, szívféreg tesztet. 

Ezzel újabb 90.000.- Ft-os számlát kell kiegyenlítenünk a hónap végéig!

picasso-penelope06

Rajtuk kívül még 4 x 90.000.- Ft !! kiadásra számítunk a még kimentendő kutyák létszáma miatt, felelősen másképpen nem lehet csinálni, mert ha nem látjuk el őket akkor minek is hozzuk el az ellátatlan kutyákat??

Kérjük, ha tehetitek, akár egy jelképes összeggel is támogassátok a mentést!
Sok kicsi sokra megy, csak együtt tudunk segíteni, a kutyákat felelősséggel és megfelelően ellátni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.

picasso-penelope08
picasso-penelope09

Picasso és Penny szépen utazott a szállítóketrecben, megérkezésükkor kicsit trükközni kellett a kivételükkel, mert nagyon féltek. Az állatorvosi rendelőben találkoztak korábban szabadult sorstársaikkal Pepitával és Pilarral, a kutyusokon látszott, hogy felismerik egymást, oldották a két új érkezőt is.

Biztonságos nyakörvet és bilétát kaptak, amíg várakoztunk, majd a doktornő tüzetesen megvizsgálta a leleteiket és az ebeket is. Jó kondícióban vannak, a mikrofilária tesztje sajnos Pennynek is pozitív, megvettük számukra a szükséges gyógyszereket, átbeszéltük oltási programjuk folytatását, ha minden továbbra is rendben lesz, másfél hét múlva kaphatják a következő esedékest.

Elhelyezésükkel megfeszítettük amúgy sem túl rózsás lehetőségeinket, panzióhoz kutyakiképző keze alá tudtuk őket elhelyezni, ami nagyon jó lehetőség, hogy elkezdjék pórázhoz szoktatásukat, szocializációjukat, de folyamatos kiadást jelent a 12 kutya amúgy is magas végösszegű állatorvosi számlája mellé, ezért számukra is ideiglenes befogadót keresünk!

http://www.dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

Rendelőben

A panziós költségeket nem fogjuk tudni vállalni ennyi kutyára, jelenleg 4 eb tartásáért fizetünk napi díjat, így ha nem tudjuk őket önkéntes ideiglenes befogadónál elhelyezni, valamint ha nem érkezik a számlák kiegyenlítésére adomány, akkor a többieket sajnos nem fogjuk tudni átvenni (még 6 kutya várja, hogy szabadulhasson)!

Kérjük segítsetek, fogjunk össze, hogy ezeknek az elhanyagolt ebeknek szebb jövőt biztosíthassunk!

Történetük weblapunkon is követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés

picasso-penelope07

 

2017.07.11. – Picasso és Penelope is átestek az ivartalanításon

A második kettő mentett dalmata keverék Picasso és Penelope állatorvosi kezelése is megkezdődött: microchipet kaptak és pénteken komplikáció nélkül átestek az ivartalanításon, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondozásában lábadoznak, varratszedéskor tovább folytatják kivizsgálásukat, ahogyan előző társaikét is. Az állatorvosi számla nekünk érkezik majd, ahhoz, hogy a többi hat társukat is kihozhassuk a pécsi kollégákkal együttműködésben, számítunk támogatásotokra!

A pécsi mentés egy hosszabb folyamat, 10 kutya egészségügyi és elhelyezési kérdéseit kell megoldanunk, ami meghaladja jelenlegi lehetőségeinket. Ideiglenes befogadókra, fuvaros segítségre és anyagi támogatásra is szükségünk van!

Történetük, további információ weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés

2017.07.10. – Meglátogattuk Picassot és Penelopet

Önkéntesünk múlt héten meglátogatta a két újabb pécsi mentett dalmata keveréket.
Picasso a kan, és Penelope a kis termetű pöttyös szuka hamarabb nyitottak az emberek felé mint előző társaik Pilar és Pepita, kíváncsiak, érdeklődőek, bátrabbak. Három nap alatt megszokták helyüket, elfogadták gondozójuk érintését, igaz behúzott farokkal, óvatosan közelítenek még és fogadják el a simogatást, a kertbe kiengedve azonban még bizonytalanok, megkezdték fokozatosan a pórázhoz szoktatásukat is. 

Még előttük állnak az állatorvosi vizsgálatok, ellátások, jelenleg karantén idejüket töltik a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál, nem örökbe fogadhatóak még.
Néhány hét múlva tudnánk átvenni őket Budapest környéki ideiglenes befogadóhoz, hogy másik hat társuk is szabadulhasson! Ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan-segitheted-a-mentest/

Történetük weblapunkon követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

További képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/pecsi_mentes/Picasso_es_Penelope/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu, 06303457051, 06208066919
Dalmata Mentés

2017.07.05. – Picasso és Penelope első percei a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál

Ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk a kutyák részére: kapcsolat@dalmatamentes.hu (picasso_penelope)

Videoikat megtekinthetitek Youtube-csatornánkon ide kattintva!

2017.07.04. – Újabb két pécsi dalmata keverék!

Miután Pilart és Pepitát átvettük a múlt héten, helyükre a tegnapi napon Picasso és Penelope szabadulhatott, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál megkezdték karantén idejüket, és állatorvosi egészségügyi kezelésüket.

A pécsi kollégákkal együttműködve szervezzük a telep kutyáinak megmentését, a kihozandó dalmata keverékek létszáma (10) mindannyiunk lehetőségeit meghaladják, segítségeteket kérjük!

A pécsi mentés története weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Egyesületünk leghamarabb július végén tudja átvenni Picassot és Penelopet, ha lesz rájuk ideiglenes befogadó, aki gazdára találásukig otthont biztosít számukra, külön-külön egyesével szeretnénk elhelyezni őket, egyesületünk anyagi és szakmai támogatásával! Ezzel újabb két eb szabadulhatna a helyükre, még hatan várnak! Ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk!

Az újabb két kutya is átfogó állatorvosi kivizsgáláson és ellátáson fog átesni, amelynek költségeit a Dalmata Mentés vállalta magára, számláik két hét múlva esedékesek! Számítunk támogatásotokra, sok kicsi sokra megy, ahhoz, hogy minden kutyán segíteni tudjunk szükségünk van a segítségetekre:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Picasso és Penelope

A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu, 06303457051, 06208066919
Dalmata Mentés

Categories: