Dalmata Mentés

Cody – gazdis

2017.05.31. – Cody bejelentkezett!

Továbbra is remekül érzi magát, olvassátok a gazdi beszámolóját!

“Cody már teljesen otthon érzi magát nálam. Milivel is nagyon összeszoktak, egyre gyakoribbak a pusziosztogatások
Szerencsére Cody továbbra sem megy a kanapéra, sőt már Mili is egyre kevesebbet használja, inkább ő is a fekhelyére megy, nehogy csak Cody aludjon mellettem (közelebb az ágyamhoz) a fekhelyen

Séta közben nagyon jól behívható, de azért nagyon figyelek és kocsimentes övezetben sétálunk, mert a macskára és a sünre nagyon megy.
Labdázni imádnak közösen Milivel, nem vesznek össze a labdákon.

Az etetés már teljesen rutin művelet, egymástól messzebb kapnak enni és mindketten ülve várják a helyükön a varázsigét, amire elindulhatnak a tányér felé.
Az összes kutyával nagyon barátságos, de játszani ritkán szokott velük.

Hétvégén megyünk kutyafotózásra, majd küldöm a képeket, ha elkészültek

Az összes barátomat, családtagomat imádja és nagy szeretettel fogadja tőlük is a simogatást.
Egy éjszakára elutaztam egy esküvőre, amíg egy barátom, akivel már többször is találkozott Cody “odaköltözött” hozzám, hogy vigyázzon rájuk. Semmi gond nem volt, jól viselkedtek a távollétemben is és iszonyatosan örültek, amikor hazaértem.
Küldök pár képet végezetül.”

Dalmata Mentés

2017.05.09. – Cody gazdis!

Cody próbaideje lejárt és úgy alakult, hogy Anyák Napján találkoztunk gazdijelöltjével, hogy aláírjuk az örökbefogadási szerződést.  Nagyon stílusos dolog pont ezen a különleges napon gazdisodni

Cody a próbaidő alatt rengeteget változott, a bizonytalanságból kifelé lábaló kutya igazi otthonra, családra talált Mili mellett, aki rengeteget segített neki, hogy napról napra egyre jobban érezze magát. Igazi ragaszkodással követi gazdiját mindenhova, sokkal nyíltabb és kedvesebb lett, sokat oldódott, biztonságban érzi magát.

A próbaidő alatt rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, sok beszámolót, képeket kaptunk, Cody napról napra oldottabb és kiegyensúlyozottabb lett. Mivel minden rendben volt végig, így semmi akadálya nem volt a végleges örökbefogadásnak. Ivartalanítva, aktuális oltásainak beadatásával, kivizsgálva adtuk örökbe, szabályzatunknak és a törvényi előírásoknak megfelelően.
Cody is beállhatott a boldog gazdis kutyák sorába és külön öröm, hogy pont Anyák Napján örvendeztettük meg gazdiját az örökbeadással.
Sok-sok boldog és élményekkel teli évet kívánunk Nekik!

Cody története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/cody/

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Cody/

Dalmata Mentés

2017.04.07. –  Cody gazdijelölthöz próbaidőre költözött! 🙂

Codynak, az 5 éves dalmata kannak ígéretes kérői akadtak. 2 év bizonytalanság után gazdája lemondott Egyesületünk javára, így Codynak megadta azt a lehetőséget, hogy újra boldog és kiegyensúlyozott kutya lehessen.
Kinga és társa, a szintén mentett, vizsla-labrador keverék Mili nem sajnálták az időt és energiát, az elmúlt 3 hétben folyamatosan, amikor csak lehetőség volt rá, jöttek Codyhoz a szervezett találkozókra. Mili már a második találkozón lelkes puszikkal üdvözölte Codyt, ami nem mindennapi a labdamán lányzótól, mert nem osztogatja a kutyapuszikat más négylábúaknak.

Cody előéletéből adódóan bizonytalan lelkiállapotba került, mely a sok találkozó alkalmával fokozatosan oldódott és egyre jobban nyitott lett érdeklődői felé. Cody, aki eddig nem játszott, elkezdett labdázni!
Így hát döntöttünk, ivartalanítás után megkezdheti próbaidejét gazdijelöltjeinél. Tegnap túl is esett a beavatkozáson, mely után már új otthonában lábadozhat, Mili gyógypuszijaival kísérve. Gazdijelöltje több napot is otthon tölt vele, hogy segítse a kezdeti beilleszkedést és a bizalom további erősítését.

Néhány sor gazdijelöltjétől:

“Mili nagy puszi osztogatással fogadta Codyt és körbevezette a lakásban :) Még egy kicsit kába volt ekkor, de már bújt hozzám és egyből megtetszett neki a nappaliban lévő szőnyeg és a saját fekhelye is.
A délutáni sétán már nem is látszott rajta, hogy reggel műtötték. Boldogan sétált és megjelölte az összes fűszálat.
Nagyon nyugodt, bújik és imád úgy feküdni, hogy közben simogatom. Szóval a mai nap a szőnyegen fetrengésről, simogatásról és a sétáról szólt.
Jól megvannak Milivel, vacsoránál versenyt rendeztek, hogy ki tudja előbb megenni a kajáját, de nem vesztek rajta össze. :)
Cody még szigorúan csak a földön fekszik(fekhelyén vagy a szőnyegen/kövön). Kíváncsi vagyok, mikor merészkedik a kanapéra :)
Mindenhova követnek, amint megmozdulok.”

Drukkoljunk együtt Codynak, hogy a következő egy hónap problémamentesen teljen és hamarosan megköthessük a végleges örökbefogadási szerződést, mely által boldog gazdis kutya lehet új családjában! :)

Dalmata Mentés

2017.03.12. – Gazdát keres Cody a fiatal, jó természetű dalmata kan

Két év bizonytalanság után gondozásunkba került Cody, akinek története ideálisan kezdődött, mint általában a kölyök kutyusoknak.

Családban nevelkedett kisgyerek mellett, lakáshoz, pórázhoz, autózáshoz szokott, szocializiált, barátságos eb lett, ám családja életkörülményei körülbelül két évvel ezelőtt megváltoztak.
Gazdája rendszeresen külföldön dolgozik, útjaira nem tudja magával vinni, így elkezdődött Cody kálváriája.

Előbb rokonok, ismerősök vállalták be hosszabb-rövidebb időre, majd a szükség miatt idegeneknél vendégeskedett hónapokig, hetekig.
Gazdájának időről időre történő elvesztése, az állandó költözködés és ezzel járó bizonytalanság mára megviselte a kis lelkét, ragaszkodna már egy szerető gazdihoz ha felbukkan az igazi, akit nem kell többé elveszítenie!

Cody tulajdonosa már régóta kéri segítségünket a kutya elhelyezésével kapcsolatban, de nehezen szánta rá magát a végleges döntésre, mára belátta, hogy ez nem jó szeretett kutyájának Így fájó szívvel lemondott róla egyesületünk javára, hogy jó gazdát találjunk neki.

Cody gazdikereső, 4 éves, microchippel és oltásokkal rendelkező dalmata kan. Egészséges, de természetesen meglátogatjuk vele az állatorvost, mint minden a gondozásunkba került kutyával a biztonság kedvéért.

Jó természetű, simulékony, emberekkel és más négylábúakkal egyaránt barátságos, nyugodt, szobatiszta kutya. Lakásba vagy kertes házba bejárással egyaránt javasoljuk. A többi kutyával általában jól kijön. Gyerekekhez szokott kutya.

Örökbe fogadási szándék esetén a kutyával ideiglenes befogadónknál Budapesten lehet megismerkedni az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu) előre leegyeztetett időpontban.

Érdeklődésetek az örökbefogadási rendszerünk szerint (www.dalmatamentes.hu) a kapcsolat@dalmatamentes.hu(Benett) e-mail címen illetve a 06 30 345 7051/06 20 806 6923/06 20 806 6919-es telefonszámon H-Sz: 12.00-17.00 között várjuk.

Dalmata Mentés

Categories: