Dalmata Mentés

Treff – gazdis

2016.05.15. – Treff gazdis! 🙂

A hétvégén lejárt Treff próbaideje. Treff hosszú utat tett meg: tenyésztőnél született, később szökős kanként rengeteget kóborolt, ezért korábbi tulajdonosa leadta az ózdi gyepmesteri telepre, innen került gondozásunkba az elhanyagolt, 5 éves fajtatiszta dalmata. Miután kikezeltettük a bélgyulladást, nagyon hamar ígéretes gazdijelöltre talált, akinél megkezdhette próbaidejét április közepén.
Köszönjük a pomázi Z Kutyaiskolának, hogy korábban Treff ideiglenes befogadói térítésmentesen kezdhették meg Treff szocializációját, azért, hogy boldog, a többi kutya társaságát játékkal élvező városi kedvenc válhasson belőle. A kutyaiskolát új gazdija lelkesen folytatja Treffel, hogy jólnevelt kutyával gondtalan legyen az együttélés.
Treff érkezését a lakóközösség is jól fogadta, hiszen nagyon kedves és barátságos kutya. A próbaidőről gazdijelöltje rendszeresen beszámolt fórumunkon, reméljük, így lesz ez a gazdis évek során is. Az örökbefogadásnak egyik fél sem sem látta akadályát, így szerződéssel véglegesítettük: Treff gazdis!

2016.04.15. – Treff hírei a gazdijelölttől 🙂

“Tegnap volt az első teljes napunk Treffel. 7 óra és negyed 8 között mentünk le először sétálni. Még a lépcsőházban sikerült bénáznom egyet, és az összes sajt kiborult a jutalomfalat tartóból, de Treff rá se hederített, megállt mellettem és megvárta, amíg összeszedem. Ezután a Duna-part felé vettük az irányt. Lementünk a víz mellé is, amit megszaglászott egy kicsit, de továbbra sem találta elég vonzónak.

Jó nagy kört mentünk, és többnyire mellettem jött, de a még el nem szállított kacatok a lomtalanításból sokszor elvonták a figyelmét, és megpróbált húzni. Több mint egy órát sétáltunk, aztán hazamentünk reggelizni. A reggelit nyugodtan várta, és a szabályt betartva látott csak neki enni. Gyorsan befalta, majd összegömbölyödött a fekhelyén és ott is maradt délig, amikor újra elmentünk sétálni.

Most a lakótelep parkjait céloztuk meg, és a fent említett körülményekhez képest fegyelmezetten jött velem.

Délután elmentem kb. egy-másfél órára, de nem volt nyoma, hogy bármi rosszat csinált volna, valószínűleg feküdt végig, és csak a zár nyílására pattant fel a farkát csóválva.
Este még a maradék parkokat is bejártuk, illetve megkerestük a zárt akadálypályát, ahol egy kicsit szabadon engedtem. Sem az akadályok, sem játékok nem nagyon érdekelték, viszont rögtön be lehetett hívni. Találkoztunk több kutyával is a séták során, de nem volt probléma, mindegyikkel kijött.
Miután hazaértünk és megvacsorázott, nagyokat sóhajtva lekuporodott az ágyára.
Röviden: továbbra is egy szófogadó, szabálykövető kutyus, aki csak akkor „reklamál”, ha az ember abba akarja hagyni a simogatását. (Most is idefeküdt lábamhoz :) )”

 

2016.04.14. – Treff próbaidőre költözött!

Treffre érthetetlen módon nem álltak sorba a jelentkezők, pedig egy nyugodt vérmérsékletű, bújós kutya. Nem indult könnyen a gazdikeresés, hiszen borzasztó egészségügyi állapotban került hozzánk az ózdi gyepmesteri telepről. Kezelni kellett a bélfertőzését, szemproblémáját, később az ivartalanítás és a hiányzó oltások miatt látogattuk az állatorvost.

Treff

Treff

Szerencsére pont a sűrű állatorvoshoz járás hozta meg számára a tökéletes gazdit, Gábor fuvarozásra jelentkezett önkéntesnek. Sokadik találkozás után, átgondoltan jelentkezett örökbefogadónak. Több alkalommal is meglátogatta Treffet ideiglenes gondozójánál, családtagjai is mentek ismerkedni. Részt vett az Örökbefogadott Dalmaták és Támogatóik találkozón is húgával.

Eljött a várva várt nap, Gábor szabadságot vett ki és az egész család készült Treff érkezésére. Aláírtuk a próbaidős szerződést, Treffből lakáskutya lesz egy szépen parkosított lakótelepen, nemsokára kezdi a kutyaiskolát.

Bízunk benne, hogy rövid idő alatt beilleszkedik új otthonába, és ha továbbra is minden jól halad, a próbaidő letelte után véglegesíthetjük örökbefogadását. Drukkoljatok Treffnek velünk együtt, nagyon megérdemli a csupaszív pöttyös maci, hogy végre ő lehessen valaki szeme fénye!
Hamarosan jelentkezünk friss híreivel!

Treff története, fényképei: http://dalmatamentes.hu/portfolio/treff/

2016.03.17.  – Treff átesett az ivartalanításon

Treff múlt héten átesett az ivartalanításon és egyúttal a kevés kis fogköveit is leszedettük ha már altatásban volt a rövid beavatkozás miatt.
A műtétet jól viselte, hamar ébredt. Vasárnap voltunk vele kontrollon, minden rendben, nem piszkálja a heget. Azért a biztonság kedvéért viseli a felfújható gallért, amit szintén szépen tűr.
Nagyon jó kutya ő, mindent elvisel. Nyugodt, jó természetű, így kivívta magának ideiglenes befogadóinál a kanapé melletti helyet, ahol nagyon szeret feküdni. Ha esetleg a többi kutyus előbb befoglalja, őt az sem zavarja, szívesen osztozkodik a párnáján. <3
Nem lopkod, nem túr, nem tesz kárt semmiben sem a lakásban, abszolút szobatiszta.
Ideiglenes befogadója írta róla:
Tökéletes lakáskutya. Egyedül is hagyható, szépen csendben elvan a párnáján :)

Treff készen áll az örökbe fogadásra, megfelelő napi mozgatás mellett akár lakásba is bátran befogadható!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Treff), 06303457051

Köszönjük szépen a fuvart Gábornak, aki a most hétvégi varratszedésre is felajánlotta, hogy elviszi Treffet és ideiglenes gondozóját!

2016.03.09. – Treffről profi fotók készültek! 

A HOPE Online profi fotókkal segíti a gazdikereső kutyákat, lencse végre kapták két gondozásunkban lévő gazdikereső dalmatánkat, Maddyt és Treffet.
Ezúton szeretnénk megköszönni a fotózást, és Maya gazdiknak a két kutyus fuvarozását, amit a fotós és a fuvarozók is hétvégén önkéntesen vállaltak!

Treff gazdát keres!

2016.03.03. – Gazdát keres Treff, 2011.áprilisi születésű fajtatiszta dalmata kan kutya!

Treff egy feltűnően szép, nagyon jóindulatú és szeretni való fiatal dalmata kan, aki gondoskodó, felelős, sportos, hozzáértő gazdát keres!

2016. januárjában került be az ózdi gyepmesteri telepre igen elhanyagolt állapotban, innen vette át egyesületünk ideiglenes befogadó családhoz. Valószínűleg utolsó pillanatban került biztonságba, mert pár napon belül ledöntötte a bélgyulladás. Egy hónap ápolás után ma már egészséges, napról napra nyeri vissza kondícióját. Ez idő alatt egy nagyon kedves, bújós, szeretetéhes kutyát ismertünk meg személyében, aki alapvetően nyitott, barátságos, folyamatosan keresi és igényli az emberek társaságát, a minden napos közös sétát. A többi négylábúval is jóindulatú, de még van mit csiszolni a szocializációján, ideiglenes gondozói pótolnak vele alapvető dolgokat, mint például a behívhatóság és a játékban felszabadulás öröme. Szívesen tanul, falattal jól motiválható, érdeklődő, barátságos, nyugodt, egyáltalán nem hebrencs kutya, de a dalmatákra jellemzően azért tud rámenős és hisztis lenni, amikor szeretné érvényre juttatni akaratát, ezért olyan gazdának javasoljuk, aki tud megfelelően határozott lenni, mert Treffnek méretéből adódóan van fizikai ereje, amit a jólneveltséggel és megfelelő mozgatással jól lehet koordinálni. Egy számára megfelelő gazda igazi csodaszép, hűséges és sok örömet szerző társra lelhet benne!
Abszolút szobatiszta, pórázképes. Kertes házba vagy lakásba egyaránt mehetne az igényeinek figyelembe vételével. Az autózástól egyelőre “tengeri beteg”.
Oltott, féreghajtott, microchippel rendelkezik, törzskönyves.
A kutya jelenleg Pomázon található ideiglenes befogadónál, örökbe fogadása az ivartalanítást követően, előzetes ismerkedéssel lehetséges.

Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
info@dalmatamentes.hu (Treff), 06303457051

Treff története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/treff/

több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Treff/

2016.02.28. – Treff meggyógyult!

Egy hónap állatorvosi kezelés és gondos ápolás volt szükséges ahhoz, hogy a gyepmesteri telepre leadott és onnan gondozásunkba vett gyönyörű, és egyébként roppant jóindulatú dalmata kan, Treff állapota stabilizálódjon. Még egy kör gyógyszeres kezelésre volt szüksége, és az elmúlt héten már elkezdett visszaszedni némi súlyt is. Ideiglenes befogadója nagyon ügyel Treff táplálására, eleinte minden nap főtt csirkét kapott rizzsel, majd fokozatosan tértek át vele az állatorvosi kímélő tápra, amit megrendeltünk számára. Treff napról napra jobban van, jó az étvágya és nagyon hálás a gondoskodásért, szeretetért. Folyton csóvál, bújik, kedveskedik, szeret az emberek közelében lenni.
Betegeskedése miatt most kezdjük igazából megismerni őt. Annyi bizonyos, hogy felépülve szuper futótársa lesz leendő gazdájának, erről fényképet is kaptunk.

Treff is élvezi a mindennapos sétát a réten, bent van a helye a házban, a család közelében, a hétvégén pedig lehetősége adódott ideiglenes gondozójának, hogy meglátogassa vele a kutyaiskolát, ahol újabb helyzetekben tesztelhették viselkedését (már cicás családnál jártak vele Maddyvel együtt egy hete) annak érdekében, hogy minél pontosabb jellemleírást tudjunk készíteni róla ezzel elősegítve, hogy a neki legmegfelelőbb gazdát találhassuk meg számára. Jelenleg szuper kezekben van és azt szeretnénk, ha jövőbeli gazdája is legalább ennyit szeretne foglalkozni ezzel a szeretetéhes, szépséges kutyával, mert megérdemelné!

Treff ideiglenes gondozója írta:

“Treff 3 hete van nálunk, ez idő alatt egy nagyon cuki, bújós ragaszkodó kutyát ismertünk meg benne, bár még nem volt ideje kinyílni rendesen. Szuka kutyákkal alapvetően jól kijön kissé még tolakodó (de ez is alakul) ivartalan kan kutyánkkal többnyire közömbös, de ivaros kan kutyákkal nem felhőtlen a viszonya, remélhetőleg ivartalanítás után jobb lesz a helyzet. Emberekkel kivétel nélkül nyitott és barátságos, de nagyon rámenősen próbálja megszerezni a figyelmünket. Az utcán szépen sétál, de a mezőn az izgibb szagok még néha elvonják a figyelmét és ezért erősen húz, de határozott rászólással ki lehet zökkenteni és szépen visszaigazodik lábhoz. A szabályokat többnyire szépen betartja, hamar alkalmazkodik. Kajával jól motiválható, fogékony de játszani egyáltalán nem tud se labdával (egyáltalán nem érdekli) se az emberekkel. Ugatni még nem hallottuk, inkább csak dünnyög és nyüszög (dolgozunk rajta).

Délelőtt Treffel kutyasuliban voltam. Amikor mellettem volt, barátságosan viselkedett de amint távolabb voltam akár csak 2-3 méterrel rögtön elbizonytalanodott, főleg nagydarab férfiakkal szemben. Új kutyákkal bandázott (kölykökkel) és itt is bebizonyosodott hogy habár jóindulatú, mindent elölről kell vele kezdeni mint egy kölyökkutyával, mert az alapvető viselkedés minták is hiányoznak nála. A kiképző szerint az a módszer vezetne célra, ha úgy tanítanánk mint egy kölyköt, sok-sok türelemmel az alapvető dolgokra. Ma az is kiderült, hogy ingergazdag környezetben a behívása nem működik, ezen a hétvégéken tudunk dolgozni a kutyasulin.”

Treffről bővebben: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=619
Dalmata Mentés

2016.02.15. – Treff jobban van, de még mindig állatorvosi kezelés alatt áll

A bélgyulladás úgy néz ki nem múlik könnyen, a héten még mindig volt hasmenése, úgyhogy újabb labor vizsgálat eredményére várunk, ami a jövő hétre lesz meg.
Treff egyébként eszik, iszik, jól érzi magát, kéri a simit. Már póráz nélkül is mozoghat, ismerkedhet a kerten belül. Valószínű, hogy korábban foglalkoztak vele, ügyesen igazodik a lábhoz, leül, felnéz az emberre. A pórázon húzásról való leszoktatást is megkezdték vele ideiglenes gondozói, akik naponta sétáltatják és ügyelnek kímélő etetésére a mielőbbi felépülése miatt.

Treffről bővebben: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=619
Dalmata Mentés

 2016.02.04. –  Treff  hírei

Treff kicsit jobban van, egész héten minden délelőtt az állatorvosnál voltunk vele és még holnap is menni kell. Három napig kapott infúziót, most már jobb a kedve, de még mindig bágyadt, gyengécske. Tolja a fejét, bújik még az infúzió bekötés alatt is, érdeklődve de jól viselkedve az alatt a hosszú 45-50p alatt amíg lecsöpög, és közben más állatkákat is kezelnek, jönnek-mennek a rendelőben. Mindent szó nélkül tűr, sőt, ma már csóválva örömmel üdvözölte a doktornénit, pedig kapja a szurikat minden nap, tudja, hogy jót akarunk neki.
Ma mértük, 24,5 kg, tehát sajnos fogyott is, zongorázhatóak a bordái, de tegnap már megette a főtt rizses csirkemellet, ami jó jel. A labor bélgyulladást és hasnyálmirigy gyulladást is jelzett. Állatorvosi tápot is vettünk neki, amit majd szépen fokozatosan az ételébe keverve kap a probiotikumok és a szemcsöpögtetés mellett.

Ideiglenes befogadóinál is nagyon hálásan viselkedik, bújós, megy mindenkihez a simiért amikor vele foglalkoznak, most még külön szobában pihen a nap nagy részében, hogy nyugodtan gyógyuljon, mert még hamar elfárad.
Az autózást egyelőre nehezen viseli, még egészen óvatos vezetés mellett is felkavarodik a gyomra, majd meglátjuk ha rendben lesz, akkor hogyan alakul, illetve majd ha meggyógyult, akkor fogjuk megismerni a valódi jellemét is, mert most egy elesett, beteg, cuki nagy maci 🙂
Köszönjük a szállításában a segítséget Maya gazdiknak!

Holnap fizetjük a kezelések számláit, minden kis hozzájárulásnak helye van:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
Bankszámlaszám: K&H 10403923-50526590-88901008
közleménybe: Treff

Köszönjük!
Dalmata Mentés

2016.02.01. Treff nincs jól… 🙁

Vasárnap estére Treff elkezdett hányni és durván hasmenése lett, éjszaka másfél óránként vitték ki ideiglenes befogadói, akik reggel jelezték, hogy sürgősen állatorvoshoz kellene vinni a kutyát, mert még a víz sem marad meg benne. Riadóláncban próbáltuk megszervezni a fuvart, ami sajnos most igen problémás, mert kettő budapesti tagunkból csak az egyikünknek van járóképes autója és ő viszont nem emelhet se boxot, se kutyát, az ideiglenes befogadó nem tud szállítani!
Treffet azonnal megvizsgálták, részben már kiszáradt szegény, úgyhogy infúziót kapott és 6 féle szurit (hányásra, hasmenésre, bélgyulladásra, antibiotikumot, stb.) A szemei is határozottan gyulladtak most már, úgyhogy arra is ki kellett váltani neki szemcseppet és a gyomrára probiotikumot. Vért is vettek tőle, várjuk a laboreredményt.
Nagyon legyengült, úgyhogy visszavittük az ideiglenes befogadójához, ahol most elkülönítik és diétán van, amíg nem lesz jobban.
Még legalább két napig vinni kell az állatorvoshoz infúzióra, kezelésre, tehát kedden és szerdán reggel/délelőtt meg kell oldanunk, hogy eljusson az állatorvoshoz.

Szállításban szeretnénk önkéntes segítséget kérni 2016.02.02-én és 02.03-án délelőtt Pomázról Budapest XVI.kerületbe (ez egy 25 perces út az új hídon át M0, az M3-ason a Csömöri kihajtóig) és vissza, illetve már az egyik út megoldása is sokat segítene!
Szállítóboxban utazik a kutya, ezt természetesen adjuk vele és szükség esetén ülésvédő huzatot is pluszban biztosítunk. A rendelőben ott leszünk, intézzük, csak a fuvarra keresünk sürgősen megoldást!
Tudjuk, hogy vannak állatot szállító társaságok is, egy út 15-20eFt-ba kerül, ez nagyon sok kiadás, úgyhogy elsősorban önkéntes alapú segítséget keresünk!
A pontos címet és időpontot telefonon egyeztetjük le: 06303457051

Treff állatorvosi számláinak fedezésére megköszönünk minden támogatást! Még egy oltás ismétlést sem kapott, de a gyógyszeres és rendelői kezelése várhatóan magas lesz, egyelőre a gyógyszereket fizettük ki.

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
Bankszámlaszám: K&H 10403923-50526590-88901008
közleménybe: Treff

Weboldalunkon keresztül paypal-es adományozásra is lehetőség van: http://www.dalmatamentes.hu/

Köszönjük!
Dalmata Mentés

2016.01.28. – Treff gondozásunkba került

Tegnapi napon vettük át Treffet, az 5 éves fajtatiszta dalmata kant az ózdi gyepmesteri telepről, ahová többszöri szökdösés után került be. Előző tulajdonosai lemondtak róla.
Köszönjük az ózdi állatmentőknek a gyors intézkedést, a szállítás megszervezését!

Treff nagyon elhanyagolt állapotban van, nem csak a papírjai tanúskodnak arról, hogy nem bántak méltón ezzel a szerencsétlen kutyával már igen jelentős ideje! Ijesztően sovány!! Kilátszik az összes bordája, zongorázni lehet a gerincén, szinte csak a vékony bőr tapad a csontjaira! A szemei gyulladásosan váladékoznak, bundája is szörnyű állapotban van, korpás, sprőd, több helyen elszíneződés és felfekvések látszanak rajta, valamint több régi és újabb seb tarkítja a hátát, lábait, orrát, füleit. Az állatorvosunknál kezdtünk vele, ahol megvizsgálták, féreghajtót, bolha elleni kezelést és gyógysampont kapott. Egyelőre a fizikai kondícióját kell helyrehozni, fel kell táplálnunk őt.

Treff mindazok ellenére ahogyan kinéz, nagyon kedves és ragaszkodó, fél nap együttlét után már követi gondozóját, aki csak erre az egy éjszakára tudta vállalni. Zűrös volt a tegnapi napunk, mert a fuvar csúszott, és lévén a hét közepén munkaidőben érkezett, ezért sokat kellett szervezkednünk vele kapcsolatban. Neki is hosszú volt a napja, az éjszakát nyugalomban töltötte, fűtött lakásban, biztonságban.

Kicsit még zavart, óvatos a számára új emberekkel, de csóvál és barátságosan viselkedik, a többi kutya felé is érdeklődően viselkedik. Ma már osztotta a pacsikat, szerencsére jó az étvágya, egyelőre több adagra elosztva kapja az ételt néhány óránként. Ma este érkezik meg ideiglenesen befogadó családjához, ahol a következő hetekben feltáplálják és megkezdik rehabilitációját annak érdekében, hogy mihamarabb gazdikereső lehessen. Treff egyelőre nem keres gazdit. Hamarosan jelentkezünk a friss hírekkel.

Dalmata Mentés

Categories: