Dalmata Mentés

Orion – gazdis

2016.12.25. – Orion karácsonyi üdvözlete

Orion idén költözött gazdihoz. Szerencsére nem felejtett el minket és küldött nekünk karácsonyi üdvözletet! Ugye milyen csinos fiatalember?

Boldog Karácsonyt, Orion! Merry Christmas, Orion!

Boldog Karácsonyt, Orion! Merry Christmas, Orion!

 

2016.11.30. – Orion gazdis! 🙂

Kilenc hónap gazdikeresés után Orion igazi családtag lett!

Hosszú mentés volt, sok idő ez egy fiatal kutyus életéből, de végül minden a reményeinket túlszárnyalóan alakult! Februárban egy neveletlen, szocializálatlan, unalmában a szökdösések alatt összeszedett rossz élmények és sebesülések nyomaival teli bizalmatlan kutyust vettünk át, akire sok tanulás várt. Ezúton is szeretnénk megköszönni Zápor gazdiknak, Szaszának és Andinak, hogy vállalták, elmentek érte, otthonukba fogadták, hogy a kezdeti nehézségek után sem adták fel, és több, mint fél éven át teljesen önkéntesen foglalkoztak vele, nevet adtak neki és csiszolgatták eme csiszolatlan gyémántot, majd el tudták engedni, hogy saját családot találhasson!

Köszönjük Mariann családjának, akik ugyan rövid ideig, de jelentőség teljes újabb lépcsőfoka lettek Orion gazdisodásának hosszú útján, és köszönjük támogatóinknak, akik lehetővé teszitek az egyesület létezését és segítitek a gazdikeresőket hol anyagilag, hol egy fuvarral, hol egy megosztással!

Orion örökbe fogadását a héten a sikeres próbaidőszak leteltével szerződéssel véglegesítettük.
Csak szuperlatívuszokban tudnánk jellemezni Orion új családját, bárcsak minden szerencsétlen sorsú kutyusnak hasonló jutna, mi ezt kívánjuk és nagyon örülünk, hogy Orionnal megtalálták egymást!
Igazi családtag, társ lett ő, aki részt vehet a gazdik mindennapi életében, elkíséri őket mindenhová, megkap minden gondoskodást. A dalmata ember központú, érzékeny fajta, szüksége is van erre és végtelen szeretettel hálálj meg a törődést.

Helyettünk beszéljenek hát a fényképek, amiket a gazdiktól kapunk és a beszámolók együtt elkezdett közös életükről, amelyet fórumunkon olvashattok Orion topicjában: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623

“Orion kezd beleszokni a nagyvárosi létbe. Mindenki simijét zavartalanul és büszkén “tűri”, a teljesen idegenektől sem ijed már meg és azt is szívesen fogadja, ha egy fotó erejéig valaki leguggol mellé. A legnagyobb játék számára a többi kutya. Teljesen mindegy milyen kutya, egy kis szaglászás után egyből elkezd játszani. Ha megunja a játékot magától visszajön hozzánk és szorosan megáll mellettünk.”

Boldog gazdis életet Orion, várjuk a további élményeiteket is!
Dalmata Mentés

Orion története fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623

Orion

Orion

 

2016.11.08. – Orion próbaidős gazdái ismét hírt adtak magukról, aminek mi nagyon örülünk!

Olvassátok a gazdik szavait!

“Eltelt az első két közös hét Orionnal. Már Pomázról hazafelé, a piros lámpánál is kiabáltak át a másik kocsiból, hogy milyen csodálatos kutya és gratuláltak hozzá. Így jött hozzánk Orion.

Egy hét alatt is rengeteg változás látszik rajta. Elképesztő az, amennyire imádja az emberek közelségét és már ennyi idő alatt észrevettük, hogy egyre jobban kötődik hozzánk.
Ahhoz képest, hogy először negyed órába telt beimádkozni a lépcsőházba, mára pontosan tudja melyik kapulajban kell megállni. A kutyákkal nagyon barátságos, imád játszani.

Az első nap kicsit félszegen szimatolta körbe a lakást, de játékkal és jutifalattal fel tudtuk oldani hamar. Pár nappal később már Kristóffal ment munkába. Ekkor villamosozott először, ami nagyon jól ment, azóta is imádja és észrevettük, hogy utazás közben megállás nélkül a városi tájat bámulja. Az első pár munkanapon még nem annyira találta a helyét az irodában, egy pillanatra sem tudott megnyugodni, de a hét végére már simán átaludta a munkaidő nagy részét. Amikor nem aludt, akkor pedig a többi “irodai kutyával” játszott, reméljük ez egy örök barátság kezdete lett.

Általánosságban egyre jobban kezdi felvenni a ritmusunkat és az életmódunkat. Még felpattan néha, ha mi megmozdulunk és borzasztóan húz pórázon, de a kutyasulival majd ez is javulni fog. Látszik rajta, hogy az elmúlt hónapokban foglalkoztak vele és az is, hogy okos kutya, fogékony a tanulásra.
Mi is próbálunk egy-két dolgot tanítgatni neki, amíg nem megyünk suliba. A két legfontosabb, hogy utcáról ne egyen (sajnos rengeteg kaját elszórnak az emberek és ő előszeretettel megpróbálja ezeket megenni, mi meg folyamatosan halásszuk ki a szájából), a másik pedig a járdaszegélynél való megállás.
A gyerekek simijét is kedvesen fogadja. Ha meghallja, hogy a lépcsőházban matatnak, egyből jelez.

Voltunk a Normafán kirándulni is, amit nagyon élvezett. A buszúton felrakta a két melső lábát a combunkra, hogy ő is mindent jól lásson, nehogy lemaradjon valamiről véletlenül:) Valamiért ezt a felugrálást imádja egyébként, szerintünk órákig képes lenne félig az ölünkben ülve/állva maradni, ha simizzük. Az irodában is folyamatosan ezt játsza

Kristóf dolgozott egy reklámfilm forgatáson is, ahová magával vitte és végül úgy alakultak a dolgok, hogy szerepelt az egyik jelenetben. Szerintünk ezek után tuti befutó lesz a reklám

A kutyafuttatóban annyira nem köti le a labdázás, 1-2 dobás után megunja, de a többi kutyával nagyon szeret játszani. Ha hívjuk figyel ránk, visszajön, viszont ha más kutya is van képes elfelejteni minket.

Jövő héten a közös futást is kipróbáljuk, reméljük az is tetszeni fog neki:)”

Orion és a többi kutyánk életét is nyomon követhetitek fórumunkon, ahol még több képet találtok.
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623
Dalmata Mentés

2016.10.26. Orion próbaidős gazdis!

Orionnak, a február óta gazdikereső fiatal dalmata kannak, 8 hónap ideiglenes befogadóknál töltött nevelgetés után a fővároshoz közelebb költöztetése meghozta a megfelelő gazdijelölteket végre!

Egy szimpatikus fiatal pár követte már sorsát hónapok óta a Dalmata Mentés oldalain és alapos megfontolás után úgy döntöttek, megismerkednének Orionnal örökbe fogadási céllal.
Már az első ismerkedés is nagyon jól sikerült, Orion barátságosan fogadta őket, a közös séta alatt sokat beszélgettünk róla, és általában a dalmaták befogadásáról, a velük való együttélésről. Elképzeléseik Orionnal való közös jövőjükről nagyon közel állnak ahhoz, amit mi kerestünk számára, ideiglenes befogadóival egyetértettünk abban, hogy örülnénk ha ők lennének Orion családja.

Többszöri találkozás után alaposan mérlegelve és felkészülve várták a megbeszélt napot, időközben mindent előkészítettek (felszerelések, fekhely, prémium táp, temérdek játék, kutyás szakirodalom, stb.) így az elmúlt hétvégén Orion hozzájuk költözhetett Budára, városi kutyának, társnak, kedvencnek, családtagnak!
Az első napok beszámolói mind arról tanúskodnak, hogy Orionnal nagyon sokat törődnek, amit ő hatalmas szeretettel hálál meg, bújik, kedveskedik és egyelőre nagyon megbecsüli magát.

Megszeretgette őt a tágabb család, gazdijelöltjével munkába is ment, életében először villamosra szállt, és megismerkedett leendő kutyapajtijaival is – szerintünk nagyon beleillik a csapatba
A gazdijelöltek beszámolóját és további képeket fórumunkon találjátok! http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Orion/

2016.10.03. – Orion “futószáron” :)

Orion előtt új világ nyílt meg miután ideiglenes befogadót váltott, ez egy újabb lépcső a szocializációs tréningjében amely megalapozza a boldog kutyás együttélést leendő gazdájának, akinek jelentkezését már nagyon várjuk!
Futni ment az egész falka, így Orionra is futós póráz került, nagyon élvezte a mezőt, a mozgást, a társaságot! Kifejezetten ajánljuk sportos, sétálni, szabadban mozogni szerető gazdinak, Orion fiatal dalmata kan, aki nagyon élvezné az aktív életet!

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Orion/

Érdeklődéseket az alábbi elérhetőségeinkre várjuk:
kapcsolat@dalmatamentes.hu, info@dalmatamentes.hu (Orion),
06303457051, 06309012509
Dalmata Mentés

2016.10.03. – Orion megérkezett új ideiglenes befogadóihoz 

Hálásan köszönjük az önkéntes fuvart Rege családjának, akik a péntek estéjüket/éjszakájukat Orion fővároshoz közelebbi ideiglenes befogadójához juttatására szánták és vállalták a hosszú, hajnalba nyúló vezetést és az utazás nehézségeit! Köszönjük Dorisz, hogy ismét kisegítettétek kicsiny csapatunkat!

Orion tehát hajnalban érkezett Pomázra, ahol új ideiglenes befogadó családjánál a korábbi kennel életet felváltja a lakáshoz szoktatás, abszolút családi körülmények között folytatódik szocializációja és abban bízunk, hogy a meglátogatására is lelkesebben vállalkoznak majd az örökbe fogadására érdeklődők. Ezúton szeretnénk megköszönni a hosszú hónapok munkáját, amit eddigi megmentői, Zápor gazdik végeztek vele, Orionon látszik a törődés, a nevelgetés. Falattal motiválható, szépen koncentrál, azonnal leül, barátságosan közelítette meg új falkatársait is.

Új ideiglenes befogadója írta róla az első éjszakát követően:
“Orion nálunk egyenlőre mindenkivel kedves volt akivel találkoztunk, férfiakkal is és kutyákkal is. Fél10től reggelig szépen alszik a boxában a szobámban egyenlőre nem lakásbiztos, jelölget és kaját is lopkodna ha egyedül hagynánk, és megnyugodni sem tud, talán egy percig tud nyugton feküdni a lakásban de ez majd fokozatosan javul pórázon ezerrel húz ezen majd változtatunk, de imád sétálni. Igazi kis maugliként viselkedik de nagyon boldog, ismerkedik a számára új dolgokkal, a porszívótól nem fél de egy felé nyújtott tejszínhabos doboztól vagy vizesflakontól még megijed elsőre.”

Orion továbbra is gazdát keres!
Orion története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Orion/
Érdeklődéseket az alábbi elérhetőségeinkre várjuk:
kapcsolat@dalmatamentes.hu, info@dalmatamentes.hu (Orion),
06303457051, 06309012509
Dalmata Mentés2016.09.06. – Orion tanulja az idegen kutyákra való helyes reagálást 🙂

Orion nagyon szépen viselkedik már régóta ideiglenes befogadói saját kutyáival, itt az ideje, hogy megtanulja a számára idegen kutyákkal való helyes viselkedést. Ideiglenes befogadója jutalmazással vonja magára a kutya figyelmét, pórázon korrigálja, gyakorolják a közömbösítést. Orion falattal jól motiválható, figyel, tanulékony, fiatal dalmata aki várja, hogy örökbe fogadja egy számára megfelelő gazdi!

Orion közömbösítési videója elérhető adatlapján: http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/

Orion youtube csatornája, ahol a többi videoja is megtekinthető: https://www.youtube.com/playlist?list=PL4GOZCHOS4qtub5T2twIDjsArrg3-9708

Érdeklődéseket várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
kapcsolat@dalmatamentes.hu (Orion)
+36 30 901 25 09

Dalmata Mentés

2016.08.30. – Gazdát keres Orion, a fiatal dalmata kan

Orion 2 éves, egészséges dalmata kan. Falattal jól motiválható, tanulékony, ember központú kutya, aki nagyon vágyik rá, hogy egy imádott saját gazdája legyen!
A számára ideális gazdijelölt kutyás tapasztalattal rendelkezik, határozott, szeret sokat sétálni, kirándulni aktívan időt tölteni a szabadban hű társával, szabadidejében elvinné Oriont kutyaiskolába, esetleg kipróbálna vele néhány kutyás sportot és a nap végén Orion hálásan vakartatná vele a pocóját a lába mellett. Kertes ház előny de lakás sem akadály ha Orion a gazdi mellett lehet és megfelelően mozgatva van.

Orion jelenleg Debrecenben található ideiglenes befogadónál. Gazdisodásának elősegítése miatt Budapest környéki ideiglenes befogadó jelentkezését is várjuk!
Oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
info@dalmatamentes.hu (Orion), 06303457051
Dalmata Mentés

Orion története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/

2016.07.21. – Orion, fiatal dalmata kan gazdát keres!

Orionnal sokat dolgoztak ideiglenes befogadói az elmúlt hónapokban, hogy megtanítsák neki az alapokat, beilleszkedett ideiglenes befogadóinál a falkába, megtanulta és megszokta a számára korábban ismeretlen normális együttélés szabályait ez az alig két éves kutya fiú.
Már szabadon mozoghat a kertben, nem szökdös és a másik két kutyussal is jól kijön. Az idegenekkel való bizalmatlan viszonya is sokat oldódott. Talán bánthatták, de ma már kezdi ezt feledni. Ideiglenes befogadója gyakorlott kutyaoktató, Orion kezdeti vehemenciáján sokat dolgozott vele, most már nagyobb gyerekek mellé is szívesen ajánlja őt.
Az idegen kutyákkal való szocializációját is megkezdik vele hamarosan, és gyakorolják a pórázas sétát, ahogyan az autóba már magától szépen beszáll, néhány hónapja ezzel is gondok voltak még, a nemrég megtörtént kombinált oltásra utazáskor már magától ugrott be a kocsiba.
Fiatal, jutalomfalattal jól motiválható, energikus kutya ő, aki jön a simiért, keresi az emberek társaságát és saját gazdát szeretne!

Orion jelenleg Debrecenben található ideiglenes befogadónál.
Oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, egészséges kutya.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerinthttp://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
info@dalmatamentes.hu (Orion), 06303457051

Orion története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/
Ideiglenes befogadója ír róla fórumunkon:http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Orion/

2016.05.29. – Orion készen áll az örökbefogadásra!

Bámulatos fejlődésen ment át Orion ideiglenes befogadóinál az elmúlt három és fél hónapban, most már csak egy igazi saját gazdi hiányzik ennek a szeretetéhes, fiatal dalmata kutyának!
Ideiglenes befogadója beszámolóját olvashatjátok fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623

“Oh gazdi, nagyon vár már egy ficsúr!
Nagyon boldogan vesz részt családi rendezvényeken, sőt, főzéseken is, úgy, hogy az étel közelébe sem megy! Ez az egyik hatalmas dolog, amit bemutatott nekünk az elmúlt hetekben . Annyira szeret az emberek közelében lenni, akiktől figyelmet, simit és szeretet kap, hogy már a kaja sem olyan fontos, mint pár hónapja volt.
Már nem ugrál fel, inkább bujkál az ember lába körül. A falatot érzékenyen veszi el, véletlenül sem érne hozzánk. Nincs szökés, nincs próbálkozás a kerítés átlépésére, egyszerűen csak élvezi a napsütést és a békét. Gyerekekkel is teszteltük, totyogós babák mellé még nem, de nagyobbak számára már tudjuk ajánlani.”

Orion 2 éves, egészséges, oltott, ivartalanított, microchippel rendelkező dalmata kan kutyus!
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/ várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
info@dalmatamentes.hu (Orion), 06303457051
Dalmata Mentés

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Orion/

2016.04.15. – Orion gazdit keres!

Mivel sajnos nem érkezett tárgyi felajánlás a kennel átépítésére, ami feltétlenül szükséges volt, ezért be kellett szereznünk a hozzávalókat (25.000.-Ft-ba került az anyag) és Orion ideiglenes befogadói megerősítették a kennelt szökésbiztosra. Jól látszik a képeken, hogy remek munkát végeztek a lányok …Orion rozsda tarkította testén pedig, hogy leellenőrzött minden lehetséges rést, szökés mostantól kizárva!

Ideiglenes befogadójánál sokat változott Orion az elmúlt hetekben. Leírása szerint Orion “lángoló, robbanékony, energikus típus”, ezért rátermett gazdijelölt jelentkezését várjuk!
Orion megtanult játszani, amivel helyesen vezetheti le energiáit és tovább dolgoznak vele azon, hogy minél fegyelmezettebb eb legyen.
Kutyákkal való viszonya rengeteget javult az elmúlt időszakban, korábbi mentvényünkkel, Záporral együtt játszanak, Orion büszkén cipeli körbe a kertben a huzakodás közben megszerzett kötéldarabot. Javul a kommunikációja más kutyákkal és egyre jobban, gyorsabban reagál gondozói kéréseire. Már játékból és szaladgálásból is behívható és helyére küldhető a kerten belül.
Ideiglenes befogadójának részletes beszámolója olvasható fórumunkon, Orion topicjában:http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623

Lakásba vagy kertes házba bejárással ajánljuk, de kizárólag szökésbiztos kerítéssel, aktív gazdit keres, aki biztosítja számára a rendszeres mozgást és folytatja a folyamatban lévő szocializációját. Akár kiváló futó partner is lehet belőle, vagy más kutyás sportra is ajánljuk, mivel fiatal, energikus, egészséges kutya.
Kisgyermekek vagy nehezen mozgó idősebb emberek mellé nem javasoljuk.
Orion jelenleg Debrecenben található ideiglenes befogadónál, örökbe fogadása előzetes ismerkedéssel lehetséges. Oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, egészséges kutya.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerinthttp://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
info@dalmatamentes.hu (Orion), 06303457051

Orion története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Orion/

2016.03.01. Orion gazdát keres – Beszámoló a 3. hétről

Mindenki térdének örömére lekerült a tölcsér, megvolt az ivartalanítás utáni varratszedés, és veszettségi oltás ismétlést is kapott. Az állatorvosi számlákat kiegyenlítettük.
A kutya egészséges, 25,5 kg, a habzsolása is mérséklődött.
Ideiglenes befogadóihoz tápot, spot-ont rendeltünk neki.

“Orionról immáron lekerült a gallér , így újra tudjuk folytatni biztonságos ismerkedését a világgal.
Bár a lámpa búrában is folyamatosan osztotta a figyelmét, bújásai az emberekben is galléros nyomokat hagytak.
A doktor nénihez is sokkal magabiztosabban lépdelt be, már nem esett pánikba a pvc padlótól. Ha folyamatosan hozzánk érhetett, és folyamatosan tudtuk nyugtatni, akkor nem volt semmi gond. Egyedül bizonytalan, de kellő megerősítéssel elég bátorságot gyűjt.
Még ismerkedni is hajlandó lett volna, a korábbiaknál homlokegyenest ellentétesen.
Hétvégén kutyaiskolába is látogatunk az ismerkedés kedvéért.”

Orion sokat tanul ideiglenes befogadóinál, most már a ragaszkodás jeleit is mutatja. Megkezdték vele az utat, amit egy gondoskodó saját gazdi folytathat – Orion gazdikereső, lehet vele ismerkedni!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Orion), 06303457051
Bővebb info: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623

2016.02.23. – Orion, a gondozásunkban lévő nem egészen 2 éves dalmata kan gazdikereső!

Második heti beszámolóját ideiglenes befogadója tollából olvashatjátok teljes terjedelmében fórumunkon:
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623

“Izgalmas első héten vagyunk túl és kezdtünk is bele a következőbe.
Már olvashattátok az első élménybeszámolónkat, Orion egyelőre csiszolatlan gyémánt, de kezdek attól tartani, hogy ölebnek képzelni magát, annyira közel akar lenni a simogató kezekhez.
Nagyon sok minden vár még rá, amit meg kell tanulnia, de nagyon ügyes benne! Már nem ront ki a kennel ajtón, ha kinyílik, nem ugrál fel nyakig mindenkire. Következetesen és türelemmel nagyon szépen tanul és megéri a fáradtságot a millió kedves csóviért cserébe!
Mérhetetlenül vágyik a törődésre, amit remélem hamarosan teljes egészében megkaphat egy rátermett gazditól. Biztos vagyok benne, hogy hálás tagja lesz a családnak, ha rendszeresen figyelnek rá, mozognak vele, irányítják és tanítják. Mivel nagyon fiatal még, ezért hosszú, boldog évek állnak előtte.”

Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
info@dalmatamentes.hu (Orion), 06303457051

Orion története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Orion/

Dalmata Mentés

2016.02.19. – Orion tanul 

Orion tanul, van mit…a videon éppen a falat szépen elvételét tanulja

Az első hét tanulságai: nagyon is reálisan látszik, hogy megint egy tipikus esettel van dolgunk.
Igaz, hogy előző gazdája azt mondta a kutya nagyon barátságos és a gyerekkel szokott játszani az udvaron, de valószínűleg az emlékeiről beszélt, nem a jelenről. Azon emlékeiről, amikor Orion még kölyök volt és a 7-8 éves gyereket nem döntötte fel méreteivel, és érdeklődő volt a szomszéd kutyáival is. Így, hogy elmúlt másfél éves, és elérte egy felnőtt kan súlyát, erejét, ezzel együtt mozgásigényét, hormonálisan is beérett, foglalkozni kellett volna vele, napi szinten lemozgatni és nevelgetni, sétáltatni, megtanítani neki hogy mit szabad és mit nem. Akkor a kertet sem tette volna tönkre, ahogyan sérelmezték is, hallgatna a szóra, behívható és valóban nyitott lehetne az emberek felé, barátságos négylábú társai felé is.
Orion heves, érzékeny, de domináns fajtársaival is. Tele van frusztrációval, levezetetlen energiákkal és iszonyatos mehetnékkel. Nem is buta, ahogyan a dalmatákról sokszor feltételezik, elleste hogyan kell nyitni a kaput, a kennelt is megbontotta, a kerítést megmássza. Nem akar ő elszökni, csak világot szeretne látni, aztán ha megjön az ember, aki gondozza, már szalad is vissza, mert ő szeretne kötődni! Kedveskedik, bújik, csóvál, odanyomja magát az ember lábához erőteljesen. Ennek a kutyának szeretet és foglalkozás hiánya van, ez látszik minden megnyilvánulásából. Az a kutya, akit rendszeresen sétáltatnak, nem akar elmenni, neki erről fogalma sincsen, ő csak kíváncsi és megszokta, hogy magának kell megoldania az unatkozás kérdését. Sajnos ilyen “kicsapott” gazdikeresőkkel találkozunk az esetek 90%-ában, amikor jó kis feladat a körülményei áldozatául esett kutyából szalonképes gazdikeresőt faragni.
Orion szerencsés, mert fiatal, és most már jó kezekben van, ideiglenes befogadói következetesen elkezdték formálását, nevelgetését, amit majd egy gondos gazdi feladata lesz folytatni. Cserébe pedig egy nagyon ragaszkodó, hálás, egészséges, gyönyörű eb lehet a társa!
Állatorvosnál is jártunk Orionnal, kapott féreghajtót, ellenőriztettük a chipjét, minden rendben az egészségével, így jövő hétre kaptunk időpontot ivartalanításra. Hamarosan gazdikereső lesz.
http://dalmatamentes.hu/portfolio/orion/

Nézzétek meg Orion videóját:  Orion és a falat

12746429_972803656106530_758794474_n

 

2016.02.14. – Oriont gondozásunkba vettük

Február elején érkezett egyesületünkhöz a telefon hívás, költözés miatt kerestek sürgősen másik gazdát Folti néven ennek a fiatal dalmata kannak. Két hét nem sok idő, szerencsére hamar akadt ideiglenes befogadó. Zápor gazdik az ő örökbe fogadása óta eltelt két év alatt belemélyedtek a kutyás életbe, kiképzői tapasztalatot szereztek és a hirdetésünk láttán úgy döntöttek elvállalják a tőlük nem messze lévő kutya ideiglenes gondozását. Leegyeztettük a részleteket és el is kezdték a felkészülést. A debreceni kutyás ismerőseiktől kaptak kutyaházat és szorgos segítő kezekkel megerősítették a kerítést, hogy szökésbiztos legyen a kutya helye, mivel ő nem fogja érteni miért kell elköltöznie neki is.

Szombaton elmentek érte, már nem lett volna sokáig helye, hétfőn már az új tulajok veszik át a házat. A tulajdonos lemondott róla az egyesület javára. Az első percek nem voltak éppen felhőtlenek, a kutya elég stresszes volt, nehezen engedte megfogni magát, de az autózást jól viselte annak ellenére, hogy most utazott így először.

Másnapra sokat oldódott, Záporral és a család szuka kutyusával is találkozott. Szocializációs tréningjét megkezdték vele, egészségügyi állapotának és viselkedésének felmérése folyamatban van, várhatóan 1-2 héten belül lesz gazdikereső, a híreit folyamatosan közzé fogjuk tenni.

Az Orion nevet kapta ideiglenes befogadóitól a Dalmata Fajtamentés gondozásában
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=623

 

2016.02.04. – Folti hírei

Jelentkezett ideiglenes befogadó, készülünk a kutya gondozásunkba vételére, amint át tudtuk venni hozzuk a friss híreket. Köszönjük a megosztásokat!

 

2016.02.01. – Gazdát vagy ideiglenes befogadót keres Folti, a 2 éves barátságos dalmata kan!

Költözés miatt keres gazdát Folti, a két éves, játékos dalmata kan kutya. Gyerekek mellett nőtt fel, játékos, barátságos, nagy mozgásigényű, kerti tartáshoz szokott, fiatal kutya, más kutyákkal is jól kijön. Egyelőre közvetített gazdikereső.

2016.02.14-ig maradhat, tehát mielőbb fuvart keresünk számára Nagyhegyesről Budapestre!
Önkéntes FUVART KERESÜNK 2016.02.01-2016.02.14-e között, akár napközben NAGYHEGYESRŐL BUDAPESTRE, a szállítás költségéhez hozzá tudunk járulni!
Budapesti indulás esetén szállítóboxot, ülésvédőt tudunk biztosítani.
Egyesületünk átveszi a kutyát, de ehhez ideiglenes befogadó jelentkezését várjuk, aki gazdisodásig családi körülmények között tud gondoskodni Foltiról!
A kutya ellátását, esetleges állatorvosi költségeit az egyesület állja, az ideiglenes befogadónak a napi gondozás lenne a feladata, anyagilag nem kell hozzájárulnia.
Az ideiglenes befogadásról bővebben: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/
Ideiglenes befogadó, szállításban segítséget nyújtó önkéntesek avagy gazdijelölt jelentkezését várjuk az info@dalmatamentes.hu-ra vagy a 06303457051-es telefonszámunkra.

Dalmata Mentés

Kérjük segítsetek egy megosztással, hogy Folti ne kerüljön menhelyre és át tudjuk venni!

Categories: