Dalmata Mentés

Pepe – gazdit keres

2017.10.13. Gazdát keres Pepe – 6 hónapos dalmata keverék kölyök kan!

Pepe a pécsi mentés egyik kölyökkutyája, július végén vettük át gondozásunkba. Az elmúlt hónapokban ideiglenes befogadónknál leendő gazdájának igazán megkönnyítve dolgát, családi körülmények között sokat tanult, okosodott a fogékony, jó természetű kölyök.

Pepe dalmata származású keverék, nyúlánk kölyök. Foltjai különlegesek, cser színű pofija mellett hosszú kecses lábai pöttyös barna “zokniban” végződnek, egy kis zsiráfra emlékeztetve. Korából adódóan növésben van, folyton lobognak fülei ahogyan nyargalászik. Valószínűsíthetően közepes termet lesz végleges mérete.

Kedves, simulékony, jó természetű kutya. Együttműködő, tanulékony, az alap vezényszavakat már elsajátította, a behívást még gyakorolni kell vele, ha elvonják figyelmét más négylábúak hajlamos süketelni. Falattal jól motiválható, figyelmes, érzékeny kölyök. Ideiglenes befogadóinak hála kutyaoviban is részt vett már a korának megfelelő foglalkozáson, jól teljesített az órákon.
Pórázon fegyelmezetten sétál, utazott már tömegközlekedéssel és autóban is több alkalommal minden gond nélkül.

Játékos, kedveli a kutyatársaságot, szívesen játszik a többiekkel, kijön minden nemű és méretű kutyával. Jelenleg több ebbel él együtt kertes házban, és naponta kétszer hosszabb sétával vezetik le mozgásigényét, szabadon futtatással, kergetőzéssel vezetheti le energiáit. Macskákkal való viszonyát nem ismerjük.
Az emberek felé is érdeklődő és barátságos, nagyobb gyerekek mellé jó választás lehet.
A lakásban szépen viselkedik, szobatiszta, de ha energiái nincsenek kellően levezetve találhat magának rosszalkodni valót, mint minden kölyök kutya. Néhány párna bánta már ilyen irányú érdeklődését, amit testvérével, Polkával nagy egyetértésben műveltek.
Testvére, Polka már gazdira talált, Pepe még várja az igazit!

Pepita, Pepe, Polka

Pepita, Pepe, Polka

Pepe 6 hónap körüli dalmata keverék kan kutya, microchippel rendelkezik, féreghajtott, oltási programja befejezett. Ivartalanítást követően lakásba vagy kertes házba (lakásba bejárással, bentlakással) fogadható örökbe.
Budapesten látogatható, előre leegyeztett időpontban.
Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe/
Pepe videoi: Youtube

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepe) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

Pepe

Pepe

2017.09.27. – Pepe és Polka oltási programja kompletté vált

A múlt hétvégén a pécsi mentés legifjabb tagjai, Pepe és Polka is megkaphatták veszettségi oltásukat. Az elhúzódó köhögés miatt, amin Pilar kivételével a pécsi kutyák minden tagja átesett, most sikerült mindannyiuk oltási programját befejezni. Ismételten köszönjük a fuvart és segítséget Treff gazdi Gábornak!
Mindkét kölyök sokat nőtt, lassan kamaszkorba lépnek. Befogadójuk sokat foglalkozik velük, így rengeteget okosodtak az elmúlt hónapokban, szépen fejlődnek, már csak egy gazdi hiányzik nekik.

Polka & Pepe

Polka & Pepe

Egyesületünk minden kutya esetében a törvényi előírásoknak megfelelően a kötelező veszettségi oltással, michrochippel, továbbá két kombinált oltással látja el mentvényeit, folyamatos parazitamentesítésükre, az élősködők elleni védelemre és a fejlődésükhöz elengedhetetlen minőségi tápra is odafigyelünk.

A gazdikereső kutyákról családi környezetben, ideiglenes befogadóknál, bentlakásos kutyapanzióban gondoskodunk, amíg el nem jön értük a nekik megfelelő végleges gazda.
Egészségügyileg teljes körűen ellátott, kivizsgált, ivartalanított, ezen felül rehabilitált és szocializált, nem “zsákbamacska” ebeket fogadhat tőlünk örökbe, aki pöttyös társat képzelt el magának.

Pepe és Polka jellemzése, az örökbefogadás tudnivalói weboldalunkon olvashatók:
http://www.dalmatamentes.hu/pepe
http://www.dalmatamentes.hu/polka

Kérjük támogassátok munkánkat, jelenleg 9 eb felelős ellátása, gondozásának költségei hárulnak kicsiny egyesületünkre! NÉLKÜLETEK NEM MEGY!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/6-8-eb-ellatasa-elszamolas/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu(Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pepe és Polka

Köszönjük!

Dalmata Mentés

2017.09.18. – Pepe és Polka okosodik 🙂

A legkisebbek is folyamatosan okosodnak, tanulnak önkéntesünknél.
Mindkét pöttyös gazdikereső!
Több infó: www.dalmatamentes.hu/pepe
www.dalmatamentes.hu/polka
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepe, Polka) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

 

2017.09.05. – Pepe és Polka oltáson jártak

Pepe és Polka, a pécsi mentés két kölyök kutyája is meggyógyultak végre a köhögésből, így a hétvégén megkaphatták a második kombinált oltásukat, erősítve ezzel immunrendszerük védekező képességét a későbbiekre. Ha minden továbbra is rendben lesz velük, két hét múlva kaphatják meg a következő esedékes oltásukat.

A kombinált oltás (sajnos) nem kötelező, de nagyon fontos egy fiatal kutya életében, mert ennek (és megfelelő ismétlésének) hiányában komoly és életveszélyes betegségeknek lehetnek kitéve!
Egyesületünk minden esetben a kötelező veszettségi és a két kombinált oltással látja el menvényeit, folyamatos parazitamentesítésükre, az élősködők elleni védelemre és a fejlődésükhöz elengedhetetlen minőségi tápra is odafigyelünk.

A gazdikereső kutyákról családi környezetben, ideiglenes befogadóknál, bentlakásos kutyapanzióban gondoskodunk, amíg el nem jön értük a nekik megfelelő végleges gazda.

Egészségügyileg ellátott, szocializált, nem “zsákbamacska” ebeket fogadhat tőlünk örökbe, aki pöttyös társat képzelt el magának. A kutyák jellemzése, az örökbe fogadás tudnivalói weboldalunkon elolvashatóak:

Pepe és Polka gazdikereső fiatal dalmata keverék kutyusok: 

Kérjük támogassátok munkánkat, jelenleg nyolc eb felelős ellátása, gondozásának költségei hárulnak kicsiny egyesületünkre!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/6-8-eb-ellatasa-elszamolas/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pepe és Polka

Köszönjük!

Dalmata Mentés

2017.09.01. – Gazdát keres Pepe – 5 hónapos dalmata keverék kölyök kan!

Pepe a pécsi mentés egyik kölyökkutyája, testvérével Polkával együtt került gondozásunkba a második körben Picasso és Penny mellett (2017.07.26.). A szaporító feltett szándéka volt, hogy Pepét és Polkát eltitkolva, később egymással pároztassa a testvéreket. Szerencsére kiderült, hogy rejtegeti a két kölyköt és meghiúsult a terve, így a kicsik Egyesületünkhöz kerültek.

Sorstársaihoz hasonlóan Pepe (Polkával együtt) panzióba került, befogadói családi körülmények között, hozzáértően gondoskodnak róla, biztosítva számára a fizikai és szellemi foglalkozást is. A többi pécsi mentvényhez hasonlóan sajnos ő is elkapta a köhögést, emiatt oltási programja tolódik, viszont a betegségből felépülve gazdikereső státuszba került.

Pepe kedves, simulékony, jó természetű kutya. Együttműködő, ugyanakkor hajlamos a makacskodásra, más kutyákkal néha szemtelen, ezért a szocializációs dolgokban még fejlődnie kell. Az ül és pacsi (mindkét manccsal) szavakat érti, a feksziket tanulja. A behívás is egyre jobban megy neki, de még könnyen elkalandozik a figyelme.
Játékos, kedveli a kutyatársaságot, szívesen játszik a többiekkel. Unalmában rombolásra hajlamos, de odafigyeléssel, tanítással és a mindennapos fizikai lefárasztással ezt ki fogja majd nőni. Falattal jól motiválható, figyelmes, érzékeny kölyök. A korábbi hiányos nevelést hozzáértő befogadója pótolja, ám még nehezen lehet gátolni, a szabályokat nehezebben fogadja el. Kutyanevelésben jártas, tapasztaltabb gazdinak ajánljuk, kutyaiskolai képzése javasolt.

Pepe 5 hónap körüli dalmata keverék kan kutya, féreghajtott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítás után fogadható örökbe.
Lakásba vagy kertes házba (lakásba bejárással, bentlakással) fogadható örökbe.
Budapesten látogatható, előre leegyeztett időpontban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepe) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.08.20. – Pepe és Polka

A pécsi szaporítótelep felszámolásakor nem számítottunk kölyökkutyákra. A Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány kezdte meg a kutyák kimentését tavasszal, az akkori kölyök állományt örökbe adták, egyesületünk júniusban csatlakozott be a mentésbe, a maradék 10 felnőtt kutya elhelyezésében, ellátásában, örökbe adásában vállaltunk együttműködést. Három héttel ezelőtt ütött be a váratlan meglepetés, amikor is kiderült, hogy a szaporító a hatóságok és a pécsi kollégák elől is eltitkolt két kölyökkutyát! Már akkor sejtettük, hogy nem véletlen maradtak ki a számolásból.

Pepe a kan és Polka a szuka testvérek, négy hónap körüliek. A szaporító nem titkolt szándéka volt, hogy a kölyköket majd tovább szaporítja. IGEN jól olvassátok, nem törődve a következményekkel testvéreket akart egymással fedeztetni!

A helyzet azonnali intézkedést kívánt, így került a gondozásunkba Pepe és Polka, akik Picassoval és Pennyvel együtt felutaztak Budapestre, állatorvosunknál vettük át őket is, megvizsgáltattuk őket, féreghajtót kaptak és átbeszéltük oltási programjukat.

Pepe&Polka

Pepe&Polka

Velük együtt 12-re duzzadt fel a pécsi mentendő ebek száma!
Sorstársaikhoz hasonlóan panzióban tudtuk őket elhelyezni a fővárostól nem messze. Sajnos jelenleg ők is köhögnek, kezelésük még folyamatban van, emiatt oltási programjuk is tolódik, ezért még nem örökbe fogadhatóak, látogathatóak.

A plusz két eb tartása, gondozása, egészségügyi ellátása és a betegeskedés nem kalkulált kiadásokat jelentenek, szűkös kereteinket messze túl haladják ezek a kiadások.
Kérjük segítsétek munkánkat, a felnőtt ebek mellett a két kölyök teljes oltási programja, kezelése majd ivartalanítása óriási költséget ró ránk. NÉLKÜLETEK NEM MEGY!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: [url]info@dalmatamentes.hu[/url]
http://www.dalmatamentes.hu/ (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Pepe és Polka fotóalbuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/pecsi_mentes/Pepe_es_Polka/

A pécsi mentésről weblapunkon olvashattok: http://dalmatamentes.hu/lang/en/pecsi-mentes-s-o-s-ujabb-4-kutya-erkezett/

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Categories: