Dalmata Mentés

Zápor

2016.02.15. – Zápor üdvözletét küldi 🙂

Ha már szóba került Zápor, akinek gazdái most ideiglenes befogadóként (Orion)segítik a Dalmata Mentést, szeretnénk mi is elbüszkélkedni ennek a csodás kutyusnak és családjának fotóival.

Zápor a mi gondozásunkban jött világra a kabai mentés első éjszakáján, 2013 decemberében. Azóta szépséges, okos, és nagyon jól dokumentált felnőtt dalmatává cseperedett. Gazdijai rendszeres fényképes beszámolókat írnak róla az egyesület fórumára, érdemes követni:
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=39&t=427

2014.09.13. – Zápor gazdis élete


Zápor, a kabai mentvények valaha legkisebb árvája hatalmasat nőtt a nyár folyamán. A gazdik nagy örömére túlléptek a kamaszkor megpróbáltatásain, újra visszatértek a kellemes hétköznapok. 
Zápornak mindene megvan, amit csak egy kutyus kívánhat: szeretetteljes otthon, finom falatok, egy kis tanulás és a mindennapos séta és játék a kutyahaverokkal. Boldogság látni a mosolyt pöttyös pofiján, igazán okos, kiegyensúlyozott kutyus lett belőle, amely a gazdik leveléből is tükröződik:

“Nagyon jó természete van, amely minden közösségi tevékenységre alkalmassá teszi. Bátran lehet vele közösségbe, gyerekek közé menni, mert nagyon szereti őket. A kutyákkal nagyon jól kijön, még ha acsarkodva is közelít felénk valaki, akkor is farok csóválva várja, hogy ez meg mit akar… Minden kutyához futna oda és játszana velük, ám most már termeténél fogva a kisebbek eléggé félnek tőle. De aki jófej gazdi és közel engedi a saját kutyusát, még nem bánta meg. 
Mi úgy látjuk, hogy vidám és jól érzi magát, jól eszik, nagyokat játszik és minden este lelkesen várja a nagy sétát, amikor a már ismerős kutya-haverokkal rohangálhat pár órán keresztül. 
Megváltozott vele az életünk és ezért nem tudok elég hálás lenni Nektek Dalmatamentés! 
Zápor fenekestől felforgatja a mindennapokat és nem tudnék ennél jobb fennforgást elképzelni. Már nem is akarok! 😀 

Olvassátok el a gazdik részletes beszámolóját fórumunkon:  http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=427

Zápor fotói: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2014/zapor/

 

2014.05.28. – Friss képek érkeztek a próbaidős Záporról

 

2014.05.05. – Zápor próbaidős gazdis

Zápor is a próbaidős csoportba léphetett Gazdijelöltjei kitartóan látogatták, messziről utaztak hozzá több alkalommal, amely találkozók mindegyike nagyon pozitív volt. Zápor hamar kinyílt és nyitott volt érdeklődői felé, akik nagyon ideálisak voltak számára.
Mivel Zápor volt a legkisebb Szejke babái közül, így állatorvosi javaslatra később lehetett csak ivartalanítani. Amint lehetett, időpontot egyeztettünk és hamar megejtettük a műtétet, hogy Zápor minél előbb új családjához költözhessen. A műtétet jól viselte, hamar felébredt és a tölcsért is egész jól elfogadta

A gazdik áradoznak az együtt töltött napokról, néhány sort idézünk tőlük:

” Zápor nagyon élvezi a helyet úgy tűnik és a szobáját. Hatalmasakat nyújtózik és alszik, lassan kiderül számára hova lehet menni és hova nem. A reggeli és a vacsora a nap fénypontjai, bár meggyőződésem, hogy bármikor képes lenne enni.
A szobatisztaság alakulóban. Még nem minden működik tökéletesen, de csiszolódunk szépen.”
“Kutyákkal barátságos, tegnap a nagy séta alatt jó pár ebbel bandáztunk. Nem visszahúzódó, odamegy, ismerkedik, barátkozik.”
“Záporral az élet mindig kaland, mindig meg tud lepni bennünket, persze jó értelemben .
Lassan végére ért az egy hét , amit teljesen vele tölthettem. Nagyon együttműködő volt, alig pár nap után már jelzett, hogyha pisilnie kellett menni.
A többi környékbeli kutyával barátkozik, bátran, ügyesen ismerkedik. Magabiztosan lép föl, ha valami nem tetszik, akkor már mélyen ugat és vakkant a dolgokra. Egyébként is dünnyögős, mormolós, nyüsszögős, úgyhogy igyekszik mindenhogy kifejezni magát.
Nagyokat fetreng itthon, de a sétákra sosem kell rábeszélni.”

A csatolt képek is magukért beszélnek, drukkolunk Zápornak, hogy jól be tudjon illeszkedni új családjába! 🙂

 

2014.04.26. – Zápor gazdijelöltjeivel a Népligetben tartott Örökbefogadó Napon találkoztunk ismét. Zápor nagy örömmel fogadta őket, az estét már új otthonában töltötte. Megkezdődött a próbaidő.

 

2014.04.15. – Zápornak ígéretes gazdijelöltje akadt, hamarosan megkezdi próbaidejét új otthonában.

 

2014.02.20. – Zápor – 2,5 hónapos kan – Gazdát keres!

Zápor Szejke kölykeinek legkisebb kanja, egyben ő az összes kölyök között a legkisebb és legesetlenebb. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Zápor ne lenne talpraesett és aktív kutya!! Bátran szalad testvérei után és minden helyzetben megpróbálja magára felhívni a figyelmet, hogy bizony ő is ott van ám! Kedves és szeretetre méltó kölyök, fizikai állapota folyamatosan javul és fejlődik. Gyönyörűen ül jutalomfalat fejében és könnyen elsajátít mindent.
Alkalmazkodó és nyugodtabb természetű, könnyen beilleszkedik és próbál folyamatosan megfelelni az adott elvárásoknak.
Szobatisztasága alakulóban van.
BENTLAKÁSsal, HÁZBA BEJÁRÁSsal adjuk örökbe.

Ezen a héten kapja meg második kombinált oltását, melyet egy rosszkor jött hasmenés miatt nem kaphatott meg akkor, amikor testvérei. Féreghajtva van, chipet is kapott, egészséges. Veszettségi oltását az ivartalanítási műtétet követően kapja meg, ivartalanítása a megfelelő gazdijelölt megtalálásával válik esedékessé március közepétől, a műtétet követően már új családjánál lábadozhat, határozott idejű próbaidős szerződés megkötésével, melynek sikeres zárása a végleges örökbe fogadás.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása ELŐZETES ISMERKEDÉSSEL és örökbefogadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (ZÁPOR)
+36303457051 ; +36203324632

Bővebb információ az örökbefogadás menetéről honlapunkon elérhető: http://www.dalmatamentes.hu/

Categories: