Dalmata Mentés

Polka – próbaidős gazdis

2017.10.05. – Polka próbaidőre költözött gazdijelöltjéhez!

Polka, a pécsi mentés eltitkolt szuka kölyke 2 hónapja került gondozásunkba. Az akkor még 4 hónapos kölyök nagyon feszült, stresszes állapotban került Egyesületünkhöz, mindenre ugatott és az új szituációkban bizonytalansága miatt túlreagált. Befogadói hozzáértő gondoskodásának hála, mára megnyugodott és sokkal nagyobb a lelki stabilitása, bizalma. Oltási programját nemrég fejeztük be, mely a pécsi kutyák kennelköhögése miatt nála is eltolódott, így ő is gazdikereső státuszba került.

Polka

Polka

Polkának kiváló gazdijelöltje akadt, aki több alkalommal jött ismerkedni a kutyával. Polka hamar nyitott lett, olyannyira, hogy a harmadik alkalommal már megismerte, köszöntötte, a találkozó végén pedig elbúcsúzott érdeklődőjétől. A következő séta alkalmával már abszolút látszott a kötődés, figyelt Róbertre és szót is fogadott neki, Róbert pedig nagyon hozzáértően kezelte a kutyát. A találkozó végén Polka leült Róbert kocsija mellé, várva, hogy ő is mehessen vele haza. Erre akkor még nem volt lehetőség, de egyértelművé vált, hogy Polka ragaszkodik jelöltjéhez.

Polka

Polka

Róbertnek lehetőséget nyitottunk arra, hogy Polkával egy kutyaiskolai foglalkozáson vegyen részt – külön köszönjük Mariannak és Lilinek, illetve a Z Kutyaiskolának ezt az alkalmat. Polka a behívási gyakorlatoknál Róberthez futott oda, hiába volt ott gondozója is. Nagy szó ez bármelyik mentvényünk esetében, hiszen az igazi kötődés később alakul ki. Róbert folytatja a kutyaiskolát Polkával, ahogy eleve javasoltuk esetében, nagyon élvezte az első alkalmat is és látja, érti a lényegét, miértjét.
Szerződést írtunk a próbaidőről, Róbert szabadságot vett ki az egész próbaidőre, hogy az első időszak minden percében Polkával legyen és jól összehangolódjon a közös életük.

Polka

Polka

A hét második felére Polkát előjegyeztettük ivartalanításra, melyet fiatal kora miatt állatorvosi javaslatra most végeztetünk el rajta. A lábadozási időszakot szintén Róbertnél tölti, melyről később hírt adunk.

Drukkoljunk együtt Polkának a problémamentes próbaidőhöz!

Polka története weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/polka/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/polka/

Dalmata Mentés

Polka

Polka

2017.09.27. – Pepe és Polka oltási programja kompletté vált

A múlt hétvégén a pécsi mentés legifjabb tagjai, Pepe és Polka is megkaphatták veszettségi oltásukat. Az elhúzódó köhögés miatt, amin Pilar kivételével a pécsi kutyák minden tagja átesett, most sikerült mindannyiuk oltási programját befejezni. Ismételten köszönjük a fuvart és segítséget Treff gazdi Gábornak!
Mindkét kölyök sokat nőtt, lassan kamaszkorba lépnek. Befogadójuk sokat foglalkozik velük, így rengeteget okosodtak az elmúlt hónapokban, szépen fejlődnek, már csak egy gazdi hiányzik nekik.

Polka & Pepe

Polka & Pepe

Egyesületünk minden kutya esetében a törvényi előírásoknak megfelelően a kötelező veszettségi oltással, michrochippel, továbbá két kombinált oltással látja el mentvényeit, folyamatos parazitamentesítésükre, az élősködők elleni védelemre és a fejlődésükhöz elengedhetetlen minőségi tápra is odafigyelünk.

A gazdikereső kutyákról családi környezetben, ideiglenes befogadóknál, bentlakásos kutyapanzióban gondoskodunk, amíg el nem jön értük a nekik megfelelő végleges gazda.
Egészségügyileg teljes körűen ellátott, kivizsgált, ivartalanított, ezen felül rehabilitált és szocializált, nem “zsákbamacska” ebeket fogadhat tőlünk örökbe, aki pöttyös társat képzelt el magának.

Pepe és Polka jellemzése, az örökbefogadás tudnivalói weboldalunkon olvashatók:
http://www.dalmatamentes.hu/pepe
http://www.dalmatamentes.hu/polka

Kérjük támogassátok munkánkat, jelenleg 9 eb felelős ellátása, gondozásának költségei hárulnak kicsiny egyesületünkre! NÉLKÜLETEK NEM MEGY!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/6-8-eb-ellatasa-elszamolas/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu(Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pepe és Polka

Köszönjük!

Dalmata Mentés

2017.09.18. – Pepe és Polka okosodik 🙂

A legkisebbek is folyamatosan okosodnak, tanulnak önkéntesünknél.
Mindkét pöttyös gazdikereső!
Több infó: http://www.dalmatamentes.hu/polka
www.dalmatamentes.hu/pepe
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepe, Polka) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

 

2017.09.05. – Pepe és Polka oltáson jártak

Pepe és Polka, a pécsi mentés két kölyök kutyája is meggyógyultak végre a köhögésből, így a hétvégén megkaphatták a második kombinált oltásukat, erősítve ezzel immunrendszerük védekező képességét a későbbiekre. Ha minden továbbra is rendben lesz velük, két hét múlva kaphatják meg a következő esedékes oltásukat.

A kombinált oltás (sajnos) nem kötelező, de nagyon fontos egy fiatal kutya életében, mert ennek (és megfelelő ismétlésének) hiányában komoly és életveszélyes betegségeknek lehetnek kitéve!
Egyesületünk minden esetben a kötelező veszettségi és a két kombinált oltással látja el menvényeit, folyamatos parazitamentesítésükre, az élősködők elleni védelemre és a fejlődésükhöz elengedhetetlen minőségi tápra is odafigyelünk.

A gazdikereső kutyákról családi környezetben, ideiglenes befogadóknál, bentlakásos kutyapanzióban gondoskodunk, amíg el nem jön értük a nekik megfelelő végleges gazda.

Egészségügyileg ellátott, szocializált, nem “zsákbamacska” ebeket fogadhat tőlünk örökbe, aki pöttyös társat képzelt el magának. A kutyák jellemzése, az örökbe fogadás tudnivalói weboldalunkon elolvashatóak:

Pepe és Polka gazdikereső fiatal dalmata keverék kutyusok: 

Kérjük támogassátok munkánkat, jelenleg nyolc eb felelős ellátása, gondozásának költségei hárulnak kicsiny egyesületünkre!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/6-8-eb-ellatasa-elszamolas/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pepe és Polka

Köszönjük!

Dalmata Mentés

2017. 09. 01. – Gazdát keres Polka – 5 hónapos dalmata keverék kölyök szuka!

Polka a pécsi mentés egyik kölyökkutyája, testvérével, Pepével együtt került gondozásunkba a második körben Picasso és Penny mellett (2017.07.26.). A szaporító feltett szándéka volt, hogy Pepét és Polkát eltitkolva, később egymással pároztassa a testvéreket. Szerencsére kiderült, hogy rejtegeti a két kölyköt és meghiúsult a terve, így a kicsik is Egyesületünkhöz kerültek.

Polka Pepével együtt került elhelyezésre panzióba, családi körülmények között, befogadói hozzáértően gondoskodnak róla, biztosítva számára a fizikai és szellemi foglalkozást is. A többi pécsi mentvényhez hasonlóan sajnos ő is elkapta a köhögést, emiatt oltási programja tolódik, viszont a betegségből felépülve gazdikereső státuszba került.

Polka nagyon emberközpontú, tanulékony, kedves, játékos kölyök. Falattal jól motiválható, lelkesedése határtalan, ezért hajlamos a lopkodásra, ha lehetősége van rá. Új emberekkel, új helyzetekben kissé bizonytalan és könnyedén túlreagálja a dolgokat, ilyenkor ugatásba kezd. Akár egy lehulló levelet vagy mozgó zacskót is képes így véleményezni, ilyenkor nem könnyű őt kizökkenteni, de a lelki stabilitás megteremtésén már dolgoznak.

Igényli kutyatársaságot, testvére, Pepe nélkül elveszettnek érzi magát. Alkalmas lehet egy kiegyensúlyozott, jól szocializált, nyugodtabb kutyabarát mellé, aki segít neki a bizonytalanság leküzdésében és igazi társak lehetnek.
Az ül és pacsi szavakat már érti, a feksziket tanulja. Behívásra általában jól reagál, de könnyen terelődik a figyelme, így ezen a területen még sok tanulás vár rá.
Olyan gazdit szeretne, aki türelmes, határozott, szívesen járna vele kutyaoviba/suliba, ahol megtanulják a megfelelő mederbe terelni Polka domináns természetét.

Polka 5 hónap körüli dalmata keverék szuka kutya, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítás után fogadható örökbe.
Lakásba vagy kertes házba (lakásba bejárással, bent lakással) fogadható örökbe.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Polka) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/polka/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.08.20. – Pepe és Polka

A pécsi szaporítótelep felszámolásakor nem számítottunk kölyökkutyákra. A Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány kezdte meg a kutyák kimentését tavasszal, az akkori kölyök állományt örökbe adták, egyesületünk júniusban csatlakozott be a mentésbe, a maradék 10 felnőtt kutya elhelyezésében, ellátásában, örökbe adásában vállaltunk együttműködést. Három héttel ezelőtt ütött be a váratlan meglepetés, amikor is kiderült, hogy a szaporító a hatóságok és a pécsi kollégák elől is eltitkolt két kölyökkutyát! Már akkor sejtettük, hogy nem véletlen maradtak ki a számolásból.

Pepe a kan és Polka a szuka testvérek, négy hónap körüliek. A szaporító nem titkolt szándéka volt, hogy a kölyköket majd tovább szaporítja. IGEN jól olvassátok, nem törődve a következményekkel testvéreket akart egymással fedeztetni!

A helyzet azonnali intézkedést kívánt, így került a gondozásunkba Pepe és Polka, akik Picassoval és Pennyvel együtt felutaztak Budapestre, állatorvosunknál vettük át őket is, megvizsgáltattuk őket, féreghajtót kaptak és átbeszéltük oltási programjukat.

Pepe&Polka

Pepe&Polka

Velük együtt 12-re duzzadt fel a pécsi mentendő ebek száma!
Sorstársaikhoz hasonlóan panzióban tudtuk őket elhelyezni a fővárostól nem messze. Sajnos jelenleg ők is köhögnek, kezelésük még folyamatban van, emiatt oltási programjuk is tolódik, ezért még nem örökbe fogadhatóak, látogathatóak.

A plusz két eb tartása, gondozása, egészségügyi ellátása és a betegeskedés nem kalkulált kiadásokat jelentenek, szűkös kereteinket messze túl haladják ezek a kiadások.
Kérjük segítsétek munkánkat, a felnőtt ebek mellett a két kölyök teljes oltási programja, kezelése majd ivartalanítása óriási költséget ró ránk. NÉLKÜLETEK NEM MEGY!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: [url]info@dalmatamentes.hu[/url]
http://www.dalmatamentes.hu/ (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Pepe és Polka fotóalbuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/pecsi_mentes/Pepe_es_Polka/

A pécsi mentésről weblapunkon olvashattok: http://dalmatamentes.hu/lang/en/pecsi-mentes-s-o-s-ujabb-4-kutya-erkezett/

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Categories: