Dalmata Mentés

Pemma – gazdis

2018.05.09. Pemma gazdis!

Pemmára, Pirura és Pengőre is rátalált az álom gazdi, így már ők is boldog gazdis ebek! Pemma nagyon aktív, pörgős kutya, aki számára ideális családot talált Rékáék személyében és egyúttal egy kutyabarátot is kapott, Elinát. Rékáék igazán aktív életet élnek, remek az összhang Pemma és köztük. Olvassátok Rékáék beszámolóját:

Pemma már teljesen hozzánk tartozik, a hosszú hétvége szuperül sikerült, abszolút egyértelmű is volt, hogy ő már a mi falkánk tagja. Elutaztunk sok barátunkkal, sátraztunk, túzártunk, fürödtünk, minden rendben volt – Pemma pedig mintha mindig is ezt csinálta volna velünk. Mindig szépen jött velünk, abszolút biztonsággal behívható volt, szeme sarkából mindig szemmel tartott minket, és jött velünk akkor is, ha nagy csapatban mentünk, és akár hirtelen szétvált a csapat. Elinával is nagyon jól kijönnek, látszik Elinán, hogy már neki is mennyire természetes, hogy Pemma itt van. Tényleg olyan fura, hogy nemrég még nem volt velünk. 

Pemma

Zenekart alapítunk, ahol Pemma lesz az énekes. Amikor a lányom zongorázik, akkor rendszeresen bemegy a szobájába es énekelni kezd, elég vicces!
Nagyot nőtt, már picit magasabb is Elinánál. Súlyra persze még filigránabb, de Elina pedig sikeresen fogyott egy kilót, egyértelműen Pemmának köszönhetően, mert amióta velünk van, ezersze többet mozog, és szaladgál séta közben is.
Pemma imád mindenbe belebújni, ágy alá és ott aludni. Szeret bekuckózni, de a nappali-konyha között a földön lévő helyet, ágyát is nagyon szereti. Elina nem sokat fekszik ott, de azért két ágyuk van, nehogy összevesszenek. Pemma előszeretettel helyezkedik úgy, hogy egyszerre mindkettőt igénybe vegye.”

Nagy öröm számunkra, hogy Pemma is megtalálta álomcsaládját! Sok-sok boldog gazdis évet kívánunk!

Pemma története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pemma/

Dalmata Mentés

Pemma

Pemma

Pemma

Pemma

2018.04.12. Pemma próbaidejét tölti!

Pemma, a pécsi kölykök különleges tricolor szukája nagyon jól érzi magát gazdijelöltjeinél. Az égetni való rosszaság a varratszedés után igazán kibontakozhatott, nagyon aktív és csintalan, társával, Elinával pedig a legjobb barátok lettek. A család új szeme fénye igazi üdítő hatással bír az amúgy sem unatkozó, folyton jövő-menő, aktívkodó családjában. Szépen beilleszkedett és hamarosan megkezdi a kutyaiskolai tanulmányokat is, hogy okos és engedelmes kutyává cseperedjen.

Pemma

Pemma

Gazdijelöltjei folyamatosan jelentkeznek beszámolókkal és képekkel, olvassátok soraikat:

“Minden rendben velünk és a kis rettenetünkkel, Pemmával. Hol is kezdjem! Elinával már nagyon jól kijönnek, nem mondom, néha vannak féltékeny felmordulások, de csak amolyan testvéri módon. Tök jókat játszanak együtt, morogva húzkodnak rongyokat, ez a kedvenc játékuk, és jó sokáig el bírnak lenni a kertben simán csak egymással. Rosszalkodni is tudnak együtt, botokat apróra rágcsálni együtt a legjobb! Labdázásra sajnos még nem bírtuk rávenni Pemmát, lehet, hogy ezt el kell eresszük, de még azért próbálkozunk… bár úgy tűnik nem nagyon igazgatja, hogy visszahozza. 
Sokat jövünk-megyünk a kutyákkal, olyan jó látni, hogy már ő is kezdi észrevenni a körülötte lévő családi rutint. Bár néha még mindig el tud csodálkozni, amikor Elina őrült izgalomba jön, mert ő már tudja mi jön, Pemma meg még csak néz értetlenkedve. De egyre többször már rajta is látom, hogy tudja mi készül. 

Pemma

Pemma

Bejött amiben reménykedtünk, Elina sokkal aktívabb lett Pemma hatására. Már nem alussza át a teljes napot, sokkal többet rohangál, sétáknál is aktívan futkos. Pemma nyilván őrülten rohangál, ez nem is kérdés :)
Nagyon szeretjük, a kajlaságát, az aktívságát, a rosszalkodásait, a kis hülye szokásait, meg úgy mindent. A legjobb választás volt, és hát ilyen szépséges kutyánk se volt még sosem.
Magára még nem nagyon hagytuk, mondjuk nem is nagyon fogjuk, Elinát is folyton visszük magunkkal mindenhova.”

Pemma próbaideje tehát jól telik, hamarosan a végleges szerződést is aláírhatjuk.

Pemma története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pemma/

Dalmata Mentés

2018.03.25. Piru, Pemma és Pite átesett az ivartalanításon!

A pécsi mentés 6 gazdikereső kölyke közül hárman már eljutottak odáig, hogy próbaidőre költözhettek gazdijelöltjeikhez. Az első találkozót követően, melyet csoportosra tudtunk szervezni, a kutyák érdeklődői többszöri külön alkalmakon mélyíthették el kapcsolatukat a hozzájuk minden ponton illő, kiválasztott kutyával. A találkozók után bejelentettük ivartalanításra mindhárom kölyköt, ahonnan már új családjukkal térhettek haza új otthonukba. Külön köszönjük a szervezett fuvart önkéntesünknek, Gábornak, nagy segítség volt, hogy a befogadóktól el tudta szállítani a kölyköket a rendelőbe.

Piru érdeklődője többször látogatta a kutyát az első alkalmat követően, melyeken megbizonyosodtunk arról, hogy bizony ők egymásnak lettek teremtve. Nagyon jól működtek együtt az összes találkozón, Gabi igazán rátermett és tájékozott volt, egy kölyökkutyával járó minden apró-cseprő dolognak is utána nézett és kimondottan a leírt jellemzés alapján választotta ki Pirut, aki tényleg nagyon ideális társa lesz.
Pirut bejelentettük ivartalanításra, a műtét után gazdijelöltje vihette haza az aláírt próbaidős szerződéssel. A most következő lábadozási időszakot és a húsvétot is maximálisan együtt töltik, a gazdijelölt előre készült és szabadságot vett ki, hogy Piruval minél hamarabb elmélyíthesse a kötődést. Tervezik kutyaiskola látogatását, alig várják az együtt tanulást.

Piru

Piru

Pemma érdeklődői egy igazi sportos család 3 idősebb, jó felfogású, rátermett gyermekkel és egy szintén mentett meglévő kutyával, Elinával. Pemma nagyon nyitott volt feléjük és a család minden tagja nagyon jól kezelte a kutyát. Elinával azonnal összeorroltak, az amúgy elsőre tartózkodónak ismert kutya meglepően nyitott volt Pemmára és pár pillanat erejéig már az első alkalommal együtt futottak. Pemma nagyon aktív, pörgős kölyök, jól kiegészítik egymást Elinával és a család kimondottan olyan típusú kutyára vágyott, amilyen Pemma. Sok sportot űznek, melyhez csatlakozik mindkét négylábú, így igazán teljes, aktív, élménydús életet élhetnek majd együtt.
Pemmát ugyanúgy a műtétről vihették haza gazdijelöltjei, a próbaidős szerződés aláírásával. Hamarosan hírt adunk a lábadozási időszakról és a próbaidő alatt szerzett élményekről. Kutyaiskolába ők is minél előbb szeretnének eljutni, Elina nemrég tette le az alapfokot, vele ismételni fogják a tanfolyamot, Pemma pedig csatlakozik a csoporthoz új tanulóként.

Pemma

Pemma

Pite története sajnos nem ért boldog véget: miután érdeklődői szépen végigjárták az ismerkedési protokollt (őt is sokszor látogatták, minden nagyon ideális volt), Pite szintén átesett az ivartalanításon, és őt is a műtét után vihették haza az aláírt szerződéssel próbaidőre gazdijelöltjei. Sajnos azonban 2 nap múlva visszakaptuk őt, családi okok miatt mégsem tudják vállalni az örökbefogadást és a Pitével járó hosszútávú felelősséget. Sajnos ilyen előfordul, pontosan ezért működik Egyesületünknél 4 hetes próbaidő, mely alatt, ha nem úgy alakulnak a dolgok, még vissza tudjuk fordítani az örökbefogadást és visszavenni a kutyát. Pite tehát újra gazdikereső, ahogyan Pierre és Parfé is. Pengőnek komoly érdeklődője akadt.

Pite

Pite

Kutyáink történetét nyomon követhetitek honlapunkon:
Pemma – próbaidős gazdis: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/
Piru – próbaidős gazdis: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
Pengő – érdeklődője van: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
Pite – gazdikereső: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pite/
Pierre – gazdikereső: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/
Parfé – gazdikereső: http://dalmatamentes.hu/portfolio/parfe/

Drukkoljunk a próbaidősöknek, hogy minden probléma- és zökkenőmentesen teljen! Hamarosan újra hírt adunk róluk!

Dalmata Mentés


2018.03.07. – Friss képek Pemmáról – továbbra is gazdit keres!

2018.02.24. Gazdát keres Pemma – 5 hónapos dalmata keverék szuka

Pemma január első napjaiban került gondozásunkba másik 5 társával együtt a pécsi mentés keretein belül. A 6 kölyökkutyára pécsi kollégáink találtak rá a szaporítónál, aki sokáig rejtegette őket. Elhozataluk sürgőssé vált, egy állatorvosi kör után, ahol megkapták első oltásukat és chipjüket, egyből felszállították őket a fővárosba, ahol Egyesületünk szárnyai alatt, ideiglenes befogadóknál elhelyezve megkezdtük ellátásukat, fejlesztésüket, rehabilitációjukat. A 6 kölyök sajnos néhány hete beteg lett, Pemma lett először beteg, egy hetet töltött bentlakásos kórházban, folyamatos infúziós kezelést kapott, állapota válságos volt. Kikezelték a betegségből és hazamehetett, de továbbra is karanténba helyezve, megfigyelés alatt volt, befogadója gondoskodott róla és segítette immunrendszere megerősödését. Oltási programját a napokban folytathatjuk.

Pemma

Pemma

Pemma a teljes gyógyulás után gazdikereső státuszba került, keressük új családját!

Pemma az egyetlen tricolor a pécsi kölykök közül. Emberközpontú kutya, de mellette önálló, nem visszahúzódó típus. Nagyon aktív, pörgős kölyök, minden érdekli, mindenre felmászik és leugrik, később bármilyen kutyás sportra is alkalmas lehet. Falattal jól motiválható, szeret tanulni. Más kutyákkal barátságos, de nagyon rámenősen közelít társai felé és addig nyüzsög, míg valaki nem játszik vele.

Pemma

Pemma

Kutyaiskola látogatását kiemelten javasoljuk nála. Következetes nevelése elengedhetetlen a harmonikus és kiegyensúlyozott együttéléshez. A kezdeti iskolába járás nagyban elősegíti a kölykök egészséges szellemi és szociális fejlődését ebben a korban, amikor a legfogékonyabbak és könnyen formálhatóak. Megfelelő foglalkozással, kutyaiskola látogatásával stabil és kiegyensúlyozott kutyánk lesz.
A szobatisztaságot még tanulja, lakásban szépen viselkedik, nem rombol, de bent sem marad nyugton, mindig mozgásban van. Gyakorolja a pórázas sétálás szabályait.

Pemma 5 hónapos dalmata keverék szuka kutya, kivizsgált, egészséges, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítása az új gazdi megtalálásakor lesz esedékes, a műtét után új családjában lábadozhat.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható, kertes ház esetén bent lakással a házban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pemma) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/
06208066919

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szukak/Pemma/

Dalmata Mentés

Pemma

Pemma

Categories: