Dalmata Mentés

Pilar – gazdis

2017.09.23. Pilar gazdis!

Pilar több szempontból első. Elsőként szabadult Pepitával a Pécs melletti szaporítótelep borzalmas körülményei közül. Elsőként vettük Egyesületi gondozásba és elsőként kezdhette meg a rehabilitációt, a felzárkózást, a szociális életet és a tanulást is. Ő volt az egyetlen, aki nem kapta el a kennelköhögést és ideiglenes befogadóhoz is elsőként költözhetett, ahol igazi családi életbe csöppent. Végül ő lett az első boldog gazdis kutya a pécsiek közül!

Pilar végtelenül kedves természetével egyből belopta magát befogadója szívébe. Kinga személyisége is nagyon illik Pilarhoz, igazi társakká váltak, így hamar jelezte is örökbefogadási szándékát. Kinga nem kapkodta el a döntést, megvárta, míg munkahelyi dolgai és életvitele végleges formát öltenek, és így hozott egy minden szempontból átgondolt, felelős döntést, melynek nagyon örültünk.

Próbaidő ilyen esetben is szükséges, melyet szerződés szabályoz. Szerencsére minden rendben volt továbbra is, tartottuk a kapcsolatot, kaptunk híreket és képeket is Pilarról. Nem volt akadálya, hogy Pilar szerződését véglegesítsük, így megbeszéltünk egy találkozót. Öröm volt nézni a felszabadult, boldogan nyargaló kutyát a mezőn, teljesen kinyílt, a kezdeti félelemnek szinte már nyoma sincs! Keresi a kutyatársaságot, bolondosan hívja játszani a kutyapajtásokat, rá se ismerni a régi kis visszahúzódó, mimóza Pilarra! Kinga rengeteg dologra megtanította már, látszik a sok következetes foglalkozás eredménye! A séta végén aláírtunk minden szükséges papírt, így Pilar hivatalosan is révbe ért!
Boldog gazdis éveket kívánunk!

Pilar története honlapunkon olvasható:http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/
További képek:http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pilar/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t36GbEXaJjGBYLxRsxUCw_i

Dalmata Mentés

Pilar

Pilar

2017.08.27.  – Pilar próbaidős gazdis 🙂

Pilar sok szempontból az első: az elsők között szabadult a szaporító telepről, a pécsi mentésből gondozásunkba vett első páros szuka tagja, az első, aki közülük ideiglenes befogadóhoz kerülhetett és az első akinek gazdijelöltje lett és erről örömmel adhatunk ma hírt!

Néhány hét alatt a szaporító telepen kívül eddig életében mást nem látott, félénk fiatal eb szépen kinyílt. Barátságos, játékos jelleme megmutatkozott ideiglenes befogadójánál, aki türelmesen, hozzáértően vezette be Pilart a városi életbe. A lakásban a kezdetektől szépen viselkedik, nagyon élvezi a kényelmes fekhelyeit, a folyamatos figyelmet, gondoskodást. Sok négylábú játszópajtást is szerzett, ma már önfeledten szaladgál közös sétáik alkalmával. A gondozásunkba vételekor kutyakiképző által megalapozott tudást tovább csiszolták együtt, behívható, szófogadó, hűséges eb.

Ideiglenes befogadójával, Kingával az első pillanattól megvolt az összhang, és néhány hét együttélés után átgondoltan jelezte szándékát, miszerint a jövőbeli életvitele is úgy alakul, hogy szívesen viselné gondját most már Pilarnak véglegesen:

“Bár a kezdetektől is ott volt a levegőben, de most már biztos vagyok benne, hogy szeretném, ha Pilar végleg nálam maradna. Biztos idővel még jobban kibontakozik majd a személyisége, de nem hiszem, hogy akarhatnék jobb, kedvesebb kutyát nála.
Ha minden igaz, szeptembertől tanárként fogok dolgozni, tehát nem kell 10 órákat távol lennem, ez is segített a döntésben.”

Az ideiglenes befogadást így próbaidőre váltottuk, természetesen írásban rögzítettük. Pilar oltási programja komplett mivel ő korán elkerült a többi pécsi ebtől, így szerencsére nem kapta el a köhögést. Gondozója vállalta, hogy a bőrféreg elleni kezelést tovább folytatja, a teljes tünetmentességet néhány hónap múlva esedékes teszt mondhatja ki.
Tartjuk továbbra is a kapcsolatot, ha minden továbbra is ilyen jól alakul Pilar hamarosan gazdás lesz!

Pilar története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/

Dalmata Mentés

2017.08.11. Pilar bejelentkezett – gazdát kereső dalmata jellegű fiatal szuka kutya

Pilar már két hete ideiglenes befogadónál lakik, családi környezetben gondoskodunk róla amíg jelentkezik a számára végleges örökbe fogadó gazdi!
Ideiglenes befogadójának beszámolójából, fotóiból kiderül, hogy Pilar nagyon jól érzi magát egyedüli kutyusként, jól viselkedik a lakásban, és nagyon szeret a séták alkalmával a többi négylábúval játszani. Feloldódott, élvezi az új környezetet, a sok foglalkozást.

“Pilar egy hete megkapta az oltást, köhögés nem volt, és nem vettem rajta észre semmi furcsát azóta. Elég nyugis itthon, sokat alszik, bár most épp az erkélyről követi az eseményeket. Jó az étvágya és ha kimegyünk nagyokat rohangál, játszani hív mindenkit. Szeret mindent megkóstolni kint, kakit is evett a múlt héten, szóval erre figyelnem kell. A hétvégén egyébként tömegközlekedtünk, hév, metró, vonat… nem volt gond.”

Köszönjük Kingának, hogy elvitte Pilart állatorvosunkhoz a második kombinált oltásra, a számlát kifizettük, oltási programja komplett.
Olyan gazdát keresünk Pilarnak, akinél legalább ilyen körülmények között élhet boldogan a következő tizensok évben. Gazdikereső 1.5 év körüli microchipezett, oltott, ivartalanított, kivizsgált eb.
Története, több info: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pilar) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Kérjük olvassák el örökbefogadási rendszerünket webolalunkon: http://www.dalmatamentes.hu
06303457051, 0620 8066919, 0620 8066923

Dalmata Mentés

2017.08.01. – Pilar ideiglenes befogadóhoz költözött!

Pilar lett az a szerencsés kutya, aki a pécsi mentésből elsőként ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Weboldalunkon (http://dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/) töltötte ki a kérdőívet és küldte el bemutatkozását ideiglenes befogadója, akivel rövid egyeztetéseket követően találkoztunk, és a múlt hétvégén Pilar hozzá költözött a kutyapanzióból, hogy az ott tanultakat, elkezdett szocializációs tréningjét városban, lakásban, családi körülmények között folytassa vele, és egyesületünk támogatásával sajátjaként gondozza, amíg rátalál örökbe fogadó gazdája.
Pilar picit még félős, de a legjobb úton halad afelé, hogy tökéletes társ váljon belőle!
Ez a fiatal, tanulékony, jó természetű dalmata jellegű szuka kutyus ugyanis végleges gazdát keres!
Több info:http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/

Köszönjük Kingának, hogy jelentkezett önkéntes segítőnek és ezzel segít Pilarnak és a többi mentésre váró társának is, mert csak így tudjuk kimenteni a többieket!

Pepita, Picasso és Penny is ideiglenes befogadóra várnak, ők jelenleg még kutyapanzióban vannak! Bővebb info: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/pecsi-mentes-s-o-s-ujabb-4-kutya-erkezett/

Ideiglenes befogadójától kaptuk a sorokat és képeket az első közös hétvégéjükről, olvassátok szeretettel, és kérjük osszátok meg Pilar híreit, hogy mielőbb végleges gazdát találjunk számára!

“Sziasztok!
Gondoltam írok már pár szót a napjainkról.
Pilar kezdetektől kedves, készséges, de láthatóan egyre oldottabb is. A lakásban teljesen jól viselkedik, a kanapén vannak nagy összebújások, de az ágyamra nem engedem fel. Esténként azért próbálkozik, de elég már egyszer kiküldeni a helyére és aztán elvan reggelig. 
Pár órákra hagytam egyedül, nem volt vele probléma, de azért ha egy darabka zsepi vagy wcpapír elérhető ilyenkor, azon egy kicsit bosszút áll. :) 
A sétáknál az ismert helyeken már elég magabiztosan mozog, néhány szokatlan zajtól vagy mozzanattól nagyon meg tud ijedni, de kíváncsi, érdeklődő. Első nap még gyakran a hátamon volt, de most már csak akkor ugrik fel, ha nagyon elbizonytalanodik a sok új ingertől. A behívást gyakoroljuk, jól megy, ha elengedem, gyakran keres a tekintetével, nyilván én vagyok a biztos pont. Tegnap megmutatta a légies futómozgását. :) Bot, labda után elfut, de nem tudtam még rávenni, hogy vissza is hozza. A kutyatársakkal való játék lesz majd az igazi, egyelőre nem akartam nagyon bevinni a bandákba a hiányzó oltás miatt. 
Üdv,
Kinga”

Dalmata Mentés

2017.07.14. – Gazdát keres Pilar, a fiatal dalmata jellegű szuka kutya!

Pilar egy szaporítótelepen nőtt fel gyakorlatilag egy poros udvaron töltötte gyerekkorát falkába verődve. Az ételt a földre szórták neki is, és ha útban volt bottal tessékelték arrébb. A simogatást, a pórázt, a labdázást, a sétát, a családban élés szabályait nem volt honnan megtanulnia, a külvilágot eddig nem ismerte. Ebből adódóan nagyon félénk, visszahúzódó kutyának ismertük meg.

Ma már egyesületünk gondozásában kutyakiképzőnél szocializálódik, egyre magabiztosabb és gyorsan tanul, de magabiztosságát kutyatársai illetve gondozója adja neki, nagyon támaszkodik még arra, akiben már megbízik. Barátságos, jó természetű kutya, hamar megnyílik már idegen helyen vagy idegen emberek társaságában is. Pórázon már szépen sétál, tanulja az alap vezényszavakat.

Fiatal korából adódóan nagyon aktív, pörgős kutya, falattal jól motiválható, szívesen tanul bármit, kutyás sportokra is alkalmas lehet. Nagyon szeret a kertben szabadon szaladni, kutyatársaival játszani, de igényli gondozója közelségét is, nagyon emberközpontú, bújós kutya. Olyan családot keres, ahol sokat mozgatnák, rendszeresen sétáltatnák, kirándulni vinnék és igazi családtag válhatna belőle.

Lakásba vagy kertes házba egyaránt javasoljuk megfelelő mozgatással. Oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik.

Pilar képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pilar/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pilar) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassátok el örökbefogadási rendszerünket webolalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei

Tel: 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.07.10. – Pilar és Pepita megkapták a kombinált oltásukat

A hétvégén Pilar és Pepita megkapta kombinált oltását. Köszönjük a fuvart Treff gazdi Gábornak és a két pöttyös gondozójának Berninek!

Pilar és Pepita kutyakiképzőnél okosodnak, hamarosan gazdikeresők lesznek.
Állatorvosi számláik a vasárnapi vizittel együtt eddig 144.187-Ft
Támogatásukra a mai napig beérkezett: 68.858.-Ft

Köszönjük az adományozóknak, a beérkezett összegeket mind a kutyák szakszerű ellátására fordítjuk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita

Történetük honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Továbbra is várjuk ideiglenes befogadó(k) jelentkezését, jelenlegi elhelyezésükért díjat fizetünk és másik hat társuk várja még, hogy helyükre szabadulhassanak!

Érdeklődni, befogadónak jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: kapcsolat@dalmatamentes.hu, 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

pilar-pepita-oltasok

2017.07.06. – Pilar és Pepita hírei

Pilar és Pepita a Dalmata Mentés gondozásában igazán felszabadultak és jól érzik magukat, gondozójuk kertjének felfedezése közben a vidám szaladgálás közepette a behívást is gyakorolják, okosodnak. 🙂
Videoikat megtekinthetitek Youtube-csatornánkon ide kattintva!

2017.07.03. – Pilar és Pepita gondozásunkban rehabilitálódnak

A két pécsi mentvény egy hete került Egyesületünk gondozásába és hozzáértő kiképzőnél kerültek ideiglenes elhelyezésre, aki folytatja a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány munkáját. Újfent köszönjük nekik a két kutyára fordított időt és energiát!
Pilar és Pepita napról napra egyre nyíltabbak, kedvesek és bújósak, keresik az ember társaságát. Sokat okosodnak, gyakorolják a behívást, kapu-ajtó szabályt, hatalmasakat futnak a nagy kertben, nagyon játékosak és mozgékonyak. Kezd kinyílni számukra a világ, bár még sokszor megnyilvánul a félelmük (farokbehúzás), de szépen feloldódtak és hálásak a foglalkozásért, az ügyesen végrehajtott feladatok utáni jutalomfalatért.

Gondozójuk pár sorát idézzük:

“Mindkét pöttyös egészen kinyílt, egyre jobban látszik, hogy milyenek is ők valójában. Pepita sokkal magabiztosabb egyedül is. Pilár kevésbé, de ezen dolgozunk. 
Természetre mindketten nagyon kedvesek, hamar kötődnek az emberhez. Minden kutyával kijöttek eddig, inkább óvatosabbak az elején, de aztán egy pár perc múlva már hívnak minden kutyát játszani, kergetőzni. 
Pepitának már meg is volt az első kutyaovija a kutyaiskolában, nagyon jól viselkedett és élvezte.”

Kérjük támogassátok Pilar és Pepita ellátását, a legkisebb összeg is segítség!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita
A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Történetük honlapunkon olvasható:http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Továbbra is várjuk ideiglenes befogadó(k) jelentkezését, jelenlegi elhelyezésükért díjat fizetünk.

Érdeklődni, befogadónak jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés


2017.06.29. – Kérjük támogassátok Pilar és Pepita mentését, másik 6 társuk várja, hogy segíteni tudjunk
!

Pilar és Pepita már gondozásunkba került, állatorvosi ellátásuk és elhelyezésük költségei az első hónapra 155.000.- Ft-ba kerülnek, és ahogy sikerül kimenteni őket, sorstársaikkal is hasonló összegekre számítunk, ennyi pénzünk nincsen, hamar el fognak fogyni a lehetőségeink nélkületek!

Történetük és a részletekhez kattints honlapunkra: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Az első két kutya állatorvosi számláját kell most kiegyenlítenünk, 109.200.- Ft az ivartalanításuk, laborkivizsgálásuk, az első oltásuk, féreghajtók, gyógyszereik, amiket kiváltottunk.
A héten még széles spektrumú spotont is rendelünk számukra, két hét múlva kombi oltás és a panzió is már ketyeg. Összesen eddig 27.858.- ft támogatás érkezett rájuk, köszönjük!

Ideiglenes befogadókat is keresünk! Ha befogadással nem is, de akár egy jelképes összeggel támogatni tudod Pilar és Pepita mentési folyamatát, kérjük adományodat Pilar és Pepita közleménnyel juttasd el hozzánk:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita
A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

pp_szlak_coll_

2017.06.27. – Pilar és Pepita megérkeztek, gondozásunkba kerültek

Tegnap állatorvosunknál hivatalosan is átvettük a két dalmata keverék mentett kutyát a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványtól, akik elhozták őket a szaporítótelepről hetekkel ezelőtt, kikaranténozták és gondoskodtak a két félős ebről, megkezdték állatorvosi kezelésüket és szocializációjukat. Ezúton is hálásan köszönjük, hogy a fővárosba felhozatalukban is készségesen segítettek!

Pilart és Pepitát megvizsgáltattuk a rendelőben, ahol majd a következő hetekben is kapni fogják tovább az ismétlő oltásaikat és ha szükséges kezeléseket. Az állatorvosi számláikkal együtt a Pécsen levett vér és széklet tenyészet laboreredményeik is megérkeztek. Szívféreg tesztjük negatív, de sajnos mindkét eb dirofilaria repens tesztje poztiív lett, megkezdtük gyógyszeres kezelésüket.

A két kutya állatorvosi számláját kell most kiegyenlítenünk, ami 2×45.000.- azaz 90.000.- + 19.200.- gyógyszerek, tehát összesen 109.200.- Ft a kifizetendő számla, támogatásukra az alábbi összegek érkeztek be az egyesület bankszámlájára:
06.09. Transferwise 20.358.- Luckytól
06.15. I.Józsefné 1.000.-
06.20. K.Zsuzsanna 5.000.- Pilar és Pepita
paypalre:
06.17. L.Orsolya 1.500.-
összesen eddig 27.858.- ft támogatás érkezett, köszönjük!

Ha befogadással nem is, de akár egy jelképes összeggel támogatni tudod Pilar és Pepita mentési folyamatát, kérjük adományodat Pilar és Pepita közleménnyel juttasd el hozzánk:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita
A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Két korábbi örökbe fogadó gazdink jelentkezett fuvarosra Pilar és Pepita számára, önkéntes ideiglenes befogadót a pécsi mentendő ebek számára való tekintettel továbbra is keresünk, mert 8 kutyát nem fogunk tudni napidíjas panzióba adni, hosszú távon kettőt sem tudunk finanszírozni, maximum néhány hétre!
A következő napokban még több információnk lesz Pilar és Pepita jelleméről, habitusáról így bízunk benne hogy megismerésükkel könnyebb lesz befogadót találni számukra, amikor már meg tudjuk mondani biztonsággal adhatóak-e például kistestű kutya, macska vagy gyermek mellé is.
Híreiket folyamatosan közzé tesszük

Történetük és a részletek honlapunkon olvashatóak: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.06.23. – Pilar és Pepita hírek

Köszönjük a megosztásokat és érdeklődő/segítő szándékú üzeneteiteket, telefonhívásaitokat. Pilar és Pepita kibekkelte a 10 napos tölcsérezést mindenféle komplikáció nélkül, így ma elvitték őket a pécsi kollégák varratszedésre. A két kutya nagyon sokat oldódott, az alapítvány gondozásában megkezdték szocializációjukat, pórázhoz szoktatásukat, sokat fejlődtek, már nyitottak a feléjük jó szándékkal közeledő idegenek felé is.

Az előzetes egyeztetések szerint kedden érkeznek hozzánk a kutyák, egyelőre kutyakiképzőhöz fognak kerülni ideiglenesen kutyapanzióba, ahol napidíjat fizetünk tartásukért, mivel a két kutya elhelyezésére sajnos eddig még nem jelentkezett nekik megfelelő ideiglenes befogadó.

Két korábbi örökbefogadó gazdink jelentkezett helyi fuvarosnak Pilar és Pepita számára, önkéntes ideiglenes befogadót a pécsi mentendő ebek számára való tekintettel továbbra is keresünk, mert 8 kutyát nem fogunk tudni napidíjas panzióba adni, hosszú távon kettőt sem tudunk finanszírozni, maximum néhány hétre! Az állatorvosi számlák is jövő héten érkeznek velük együtt.

Mi már készülünk az átvételükre, szervezzük elhelyezésüket, ahol jellemükről még több információt fogunk megtudni és lehetőség nyílik majd a leendő ideiglenes befogadóknak vagy gazdijelölteknek is megismerkedni Pilarral és Pepitával.

Ha befogadással nem is, de akár egy jelképes összeggel támogatni tudod Pilar és Pepita mentési folyamatát, kérjük adományodat Pilar és Pepita közleménnyel juttasd el hozzánk:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita
A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Történetük és a részletek honlapunkon olvashatóak: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.06.14. – Pilar és Pepita állatorvosi kezelése is megkezdődött a karanténidejük lejártával, továbbra is ideiglenes befogadót keresünk számukra!

A két fiatal dalmata keverék kutyus állatorvosi kezelését is megkezdtük a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal szoros együttműködésben, akik ma általános kivizsgálásra és ivartalanításra vitték őket.
Microchipet kaptak, szívféregtesztet és laborvizsgálatot is kértünk, amiknek eredménye a számlával együtt jövő hétre várható. A két kutyus fizikai állapota jó, és lelkileg is sokat változtak az elmúlt két hétben amióta kikerülve a szaporító telepről karantén idejüket töltötték az Alapítványnál.
Talán nem a mai volt életük fénypontja, de szükséges beavatkozásokon estek túl, ami az ő hosszútávú egészségüket szolgálja. Mindkét kutyus jól viselte a műtétet és már a tölcsérbe is beletörődtek, amit varratszedésig kell csak viselniük.

Pilart és Pepitát 10 nap múlva tudjuk átvenni ideiglenes befogadóhoz, hogy csaladi körülmények között tovább folytatódjon szocializációjuk, jobban megismerhessük őket és ezáltal a nekik legmegfelelőbb családot tudjuk megtalálni számukra, valamint helyükre a pécsi alapítvány kihozhasson másik két várakozó kutyát és az ő kezelésüket is megkezdhessük közösen!

Az összes kihozott kutya állatorvosi ellátásának költségét átvállaltuk, a helyi állatorvos 45.000.- Ft/kutya áron látja el őket (ebben benne van a vizsgálat, oltás, chip, ivartalanítás, labor és szívféregteszt).
Egyelőre Pilar és Pepita számláját várjuk, ami így 90.000.- Ft lesz, amit 06.26-ig kell kifizetnünk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita
A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Történetük és a részletek honlapunkon olvashatóak: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.06.12. – Meglátogattuk Pilart és Pepitát

Hétvégén önkéntesünk meglátogatta a Pécs melletti szaporítótelepről mentett Pilárt és Pepitát. Közel három hét telt el azóta, hogy a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondozásába kerültek. Eleinte mindentől és mindenkitől rettegtek, újdonságként hatott számukra minden élmény, s az emberi érintést is alig ismerték.

Gondozóiknak köszönhetően fokozatosan kibújtak csigaházukból, lépésről-lépésre sikerült felépíteni újra bizalmukat. Mára már ideiglenes lakhelyük és gondozójuk jelenléte (és egymás társasága) jelenti számukra a biztonságot. Félénkek még, ugyanakkor kíváncsiak és érdeklődőek is, egyre nyitottabban közelednek az idegenekhez is. Bátortalan csóválással, de örömmel fogadják a simogatást, a hirtelen mozdulatoktól még hajlamosak megijedni, de már tudják, milyen érzés, ha szeretettel és figyelemmel veszik őket körbe, és nagyon is vágynak a kedvességre, az érintésre.

Míg Pepita bátrabb, egyedül is el-elmászkál, addig Pilar óvatosabb, bújósabb. A póráz is ismeretlen volt számukra, szép fokozatosan szoktatják őket hozzá. Jutalomfalat kíséretében természetesen a barátkozás és a pórázas séta is egyre szebben alakul. Szeretik felfedezni a környezetüket.
Szépen oldódnak, de hatalmas szükségük lenne ideiglenes befogadóra, hogy családi környezetben szocializálódhassanak. Türelmes befogadót keresünk számukra, aki “bevezeti” őket a világba, megmutatja nekik, hogy nincs mitől tartani, hisz rengeteg izgalmas élmény vár még rájuk az életben.

Pilár és Pepita csak kettő a szaporító telepen raboskodó 11 dalmata keverékből. A Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány megkezdte a két kutya állatorvosi ellátását, 06.24-től vennénk át őket Budapestre ideiglenes befogadóhoz, hogy helyükre másik két sorstársuk szabadulhasson a gyepi elől!
Kérjük segítsetek nekünk ideiglenes befogadással, fuvarral, hogy a telepen lévő másik 9 kutya is szabadulhasson, nélkületek nem megy!

Történetük és a részletek honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

Pilar és Pepita videoihttps://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t3SCzXM4eERqfJjUevVZ5cm

Pilar ölben: https://youtu.be/XDHVAp-0rgw
Pilar pórázhoz szoktatás: https://youtu.be/KnKaWTC1_Lg
Pilar és Pepita egy tálból esznek: https://youtu.be/3ePKOTNHdOo

2017.06.09. – Felhívás

Kedves gazdik és támogatóink!

Segítségetek nélkül nem tudjuk folytatni a mentést!
9 szerencsétlen sorsú dalmata (keverék) várja kutyához nem méltó körülmények között, hogy segítsünk, ez már meghaladja a lehetőségeinket, nélkületek nem megy!
Évek óta kis létszámmal működő egyesületünk életében elérkezett az a pillanat, amikor baj van és aktív, önálló, a mentésben részt venni kívánó önkéntesek nélkül nem tudunk segíteni!

Pilár és Pepita részére külön-külön vagy együtt Ideiglenes befogadót és a befogadót segítő Fuvarost keresünk! Ha el tudjuk őket helyezni, akkor még két szerencsétlen lélek szabadulhat!
Csatlakozzatok a mentéshez önkéntesnek ha meg szeretnétek menteni őket! Csak annyi kötelezettséggel jár, amennyit elvállaltok. A kutyák segítségre szorulnak és mi kevesen vagyunk ehhez! Amennyiben senki sem jelentkezik a két kutyára önkéntes segítőnek, úgy nem tudjuk őket átvenni Pécsről!

Az első két kutya, akik 2017.06.24-én utazhatnának fel Bp-re ideiglenes befogadóhoz Pilár és Pepita, számukra keresünk ideiglenes befogadót és hozzá fuvaros önkéntest!
Pilár kb. 1,5 éves dalmata keverék szuka, Pepita kb. 1 éves dalmata keverék kan.
Alapvetően barátságosak, de kevés szeretet és foglalkozás juthatott nekik eddig, nagyon félnek minden új embertől, minden újdonságtól, eddig csak az udvart ismerhették ahol megszülettek. Türelmes befogadót keresünk számukra, kertes ház előny mivel a szobatisztaságot is tanulniuk kell. Állatorvosi kivizsgálást követően, szívféregre tesztelve, chipezve, oltva, féreghajtva és ivartalanítva adjuk őket ideiglenes befogadóhoz.
Ha úgy érzed, hogy tudnál valamelyikükön segíteni, ha van rá időd, helyed és lehetőséged, hogy úgy gondozd gazdára találásáig mintha a saját kutyád lenne (az egyesület anyagi támogatásával), kérjük jelentkezz: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pecsiek), vagy telefonos elérhetőségeinken, szívesen adunk még bővebb tájékoztatást és meg tudjuk beszélni a részleteket: 06208066919, 06303457051, 06208066923

Pilar és Pepita fotóalbuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pecsi_dalmata_keverekek/Pilar_es_Pepita/

Pilar és Pepita videoi: https://www.youtube.com/playlist…

Történetük:
Pécs mellett egy szaporító telep került felszámításra, a kutyákat azonban nem tudja elhozni a helyi állatvédő szervezet sem, csak kettesével hely és anyagiak hiányában!
Kutyához nem méltó állapotban élnek ott a kutyák a mai napig is, “gazdájuk” bottal terelgeti őket, az életük maga a félelem, az éhezés, a bizonytalanság!
Az hogy meddig maradhatnak ott nagyon bizonytalan, a helyi jegyző és önkormányzat már eljárást indított az ügyben civil bejelentések hatására, a szaporító lemondott az állatokról, és gyakorlatilag bármelyik napon elrendelhetik a kutyák elszállítását a helyi gyepmesteri telepre. Nem kívánjuk senkinek sem az a kutyáknak a lehető legrosszabb megoldás!

Fiatal, félénk felnőtt kutyák biztonságba helyezését igyekszünk megoldani és állatorvosi kivizsgálásuk, oltási programjuk, ivartalanításuk és viselkedésük megismerését követően gazdát találni számukra a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal együttműködésben, akik március óta dolgoznak a dalmata szaporító telep felszámolásán. Az ő egyesületük is hasonló cipőben jár a miénkkel, csak még több állat jut rájuk lévén hogy ők nem csak egy fajtával foglalkoznak. Lehetőségeik, létszámuk, kenneljük nagyon korlátozottak. Csupán kettő kutyát tudnak kihozni a falkából és a szükséges karanténozásukat így tudják megoldani, miközben megkapják a kutyák a parazita mentesítést, megfigyelésük után megkezdik oltási programjukat és ezek után tudjuk átvenni őket gondozásunkba, hogy gazdát keressünk számukra.

Amire szükségünk lenne:
– FUVAROS ÖNKÉNTESRE, aki az adott kutyával kapcsolatos szállításokban tud segédkezni amikor a kutyát például állatorvoshoz vagy ismerkedésre kell szállítani kis távolságon belül (általában 10-40km-en belül, Budapesten és vonzáskörzetében, előre leegyeztetett időpontban ami lehet délelőtt, délután vagy hétvége is), a szállításhoz szükséges eszközöket biztosítjuk (box, ülésvédő), a kutyát a fuvar felvételekor és az átvételkor az ideiglenes befogadó illetve egyesületünk tagja kezeli, az állatorvost fizetjük, tehát CSAK szállítani kell, amint meglesz a befogadó pontosítjuk a települést/kerületet is
– önkéntes IDEIGLENES BEFOGADÓRA, aki családi körülmények között, térítésmentesen tudja vállalni egy mentvényünk napi gondozását. Az ebhez adunk igény szerint felszerelést, tápot, és az állatorvosi kezelését is álljuk, a szükséges szállítását a fuvaros önkéntessel együtt biztosítjuk.
Budapest környéki lehetőséget keresünk!

Az Egyesület teljes körűen vállalja a kutyák anyagi jellegű költségeit amíg gazdára nem találnak, csak a helyet biztosító és a szállításban segítők szabadidejének rááldozását kérjük arra, hogy egy élet megmenekülhessen a kutyák poklától, ahol most vannak és ami vár rájuk, a gyepmesteri teleptől!
Mind a fuvaros, mind az ideiglenes befogadó önkénteseket egyesületünk mentési vezetője koordinálja, hozzá lehet és kell is fordulni az esetleges megoldandó problémákkal. Tagjaink nagy tapasztalattal rendelkeznek, de haza vinni és fuvarozni családi okokból már sajnos nem tudunk kutyákat, ezekre keresünk segítőket!
A kutyák még Pécsen vannak, de Bp-re szállításuk már megoldott, amint lesz befogadónk és az őt segítő fuvarosunk, akkor átvehetjük őket és helyükre másik kettő szabadulhat a telepről!

Most van szükségünk rátok, hogy együtt fordítani tudjunk az ő sorsukon!

Több fotó: http://gallery.site.hu/…/gaz…/kanok/pecsi_dalmata_keverekek/

Dalmata Mentés

Categories: