Dalmata Mentés

Donnie – még nem gazdikereső

2017.08.12. – Donnie hírek

Donnie 2 hete került újra gondozásunkba. Egy megtört, erősen viselkedésproblémás kutyát kaptunk vissza, aki komoly egészségügyi gondokkal is küzd.

http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=934&p=19367#p19273

Gondozója jelezte, hogy könyökén egy dudor keletkezett, mely egy hét alatt szinte teniszlabda nagyságúra növekedett. A korábban eltitkolt csípődiszpláziája miatt bejelentettük röntgenre és kivizsgálásra, a héten a pécsi ötös mellett ő is járt az állatorvosnál. Jó híreink nincsenek. A röntgenképek súlyos kétoldali csípődiszpláziát mutatnak, ortopéd szakorvosunk diagnózisa szerint Donnie pont az az eset, akivel (jelenleg) nem sokat lehet kezdeni.

A kilátások nem túl jók, a kutyának fájdalmai lesznek, melyeket gyógyszeresen lehet kezelni és enyhíteni, felmerült egy későbbi műtét lehetősége is, mely komplikált és nagyon drága beavatkozás, de egyenlőre nem indokolt. Állapotát ízületvédelemmel és fizikális kímélettel ideig-óráig fenn lehet tartani, de a jövőben fokozatosan jönnek majd elő a gondok.

A könyökén lévő dudor egy bursitis (burza), mely ütődés hatására alakul ki. Ezt a gyulladt, folyadékkal telt csomót gyógyszeresen kezelték, de vár ránk egy bonyolult műtét, mert csak így lehet eltávolítani és megszüntetni.

Donnie sokat változott az elmúlt 2 hétben, hozzáértő gondozója napi több órát foglalkozik vele. Lelkileg nehezen stabilizálódott, megviselték az elmúlt hetek, látszik a tekintetén, hogy tudja: eldobták, elhagyták. Nem ezt érdemelte. Gondozóját szereti, de pontosan tudja, hogy nem ő az igazi gazdája.

Szépen csinálja az ül-fekszik, fekvésből felül gyakorlatokat, adja a mancsát, figyelmes, szeret tanulni. A gyerekek közelségétől feszült lesz, de már dolgoznak azon, hogy oldják a félelmeit. Tanulja a pórázon közlekedést, szépen utazott BKV-n. Más kutyákkal alapvetően barátságos, de pórázra kötve hajlamos a kötekedésre. Sok idő lesz, míg a korábbi helyén berögzült rossz dolgokról leszokik, de mind rehabilitációját, mind egészségügyi ellátását megkezdtük.

Donnie folyamatos gondozása és kezeltetése a pécsi mentés mellett extra terhet ró Egyesületünkre, panziós díjat fizetünk utána. A kilátásban lévő állatorvosi költségek magasak!

Kérjük támogassátok a mentést, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzió, állatorvosi kezelés támogatása

Donnie története, előzmények: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/

Dalmata Mentés

2017.07.31. – Visszakaptuk Donniet! – Négy hónapig tartott az örökkön örökké

Tavasszal kért tőlünk segítséget Donnie megtalálója, aki az utcán találta az akkor 4 hónap körüli kóborló dalmata keverék kölyköt és miután kereste, de nem jelentkezett érte a kutya gazdája, így segítséget kért a kutya költségeinek támogatásában és gazdikeresésben egyesületünktől. A megtalálóval ideiglenes befogadói szerződést kötöttünk és megkezdtük a kiskutya állatorvosi kezelését, oltási programját. Meghirdetve gazdikeresőként hamar lettek is rá érdeklődők. Az első ismerkedés azonban váratlan fordulatot hozott, a kutya érdeklődője az ideiglenes befogadóval együtt megkerülték egyesületünk évek óta bevállt örökbe adási protokollját, az érdeklődő hölgy türelmetlenségét és erőszakosságát pénzzel megerősítve megvásárolta az ideiglenes befogadótól Donniet és elvitték tőle.

Egyesületünk felszólításának ellenére sem a szerződést szegő ideiglenes befogadó, sem a kutya érdeklődője nem volt hajlandó visszaszolgáltatni a kutyát, sőt, rágalmazó hadjáratot indítottak közösségi oldalakon a Dalmata Fajtamentéssel szemben, és mivel nem született örökbe fogadás, és ezzel nem sikerült átiratniuk a kutya chipjét az egyesületünkről, ezért hosszú hetekig feljelentéssel fenyegetőztek.
Ügyvédet fogadtunk hát, aki megvizsgálva a rendelkezésre álló dokumentumokat hivatalos állásfoglalásában tájékoztatta Donnie bitorlóját jogosulatlanságáról. Válasz természetesen nem érkezett, a kutyát továbbra sem voltak hajlandóak visszaszolgáltatni, vagy bármilyen együttműködésre törekedni a Dalmata Mentéssel.

Miért nem indítottunk mi bírósági eljárást? A válasz igen egyszerű. Az állatvédelmi törvénnyel és kutyás jogvédelmi ügyekben nagy tapasztalattal bíró ügyvédünk mindenre kiterjedően tájékoztatott minket arról, hogy egy ilyen perbe belemenni több százezer forintos költséget jelent az egy-két ezer forintos beérkező eseti adományokból gazdálkodó szervezetünknek, valamint akár egy-másfél évig is eltarthat, mire jogerős ítélet születik. Ez olyan magas költséget jelent, amire nem fordíthatjuk a kutyák mentésére adományozók támogatását! Ekkora összegből 10-15 kutyát is meg lehet menteni! Egy-másfél év eltelte után pedig megkérdőjelezhető az is, hogy kiszakítsunk-e egy családból egy kutyát, aki ott már megszokott, ha bíróságra visszük a dolgot, ez hamarabb nem fog eldőlni sajnos.

Nem volt szükség ennyi időre, és nem volt szükség hatósági közbenjárásra.

Donniet ugyanis 4 hónap után a család – akik nem voltak hajlandóak elfogadni, hogy az ismerkedés idő, hogy nem véletlen kérjük a jelentkezőket többszöri találkozás során ismerjék meg a kiszemelt kutyát, mérjük fel együtt, hogy beleillik-e az életükbe, bírni fognak-e a kutya habitusával – nemes egyszerűséggel leadta a kutyát abba a kutyapanzióba, ahová nyár eleje óta rendszeresen és egyre sűrűbben hordták. Ott hagyták, végleg!!
Becsomagolták a kis batyuját és mindennel együtt leadták, lemondtak az amúgy sem a tulajdonukban lévő kutyáról!

A kutyapanzió ezt követően, amint megkapták Donnie minden dokumentumát, leolvasták microchipjét – amin a mai napig látható állatorvosunk bejegyzése, miszerint a kutya a Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület tulajdona, a kutyát eltulajdonították és keressük – értesítettek minket.
Donnie öt napot töltött még a számára már jól ismert helyen, mégis mély depresszióba esett. A gondozók már ismerték jól, sok hétvégét töltött náluk, elmondásuk szerint még sosem látták ilyennek. Nem játszott, nem evett. Tudta, hogy kidobták!!

Négy hónapig tartott a jólét, a nagy színház a nyilvánosságnak, a közösségi oldalra felposztolt ideálisnak tűnő fotók, a foyton heverő, boldogan a kanapén alvó, mozdulatlan kutyáról. Négy hónapig tartott a felelősség, az örökkön örökké a mindent megadunk a kedvencünknek és ennyi. Egy telefon a panziónak (hiszen ott milyen jó helye is van másik 50 eb között egész nap játszhat) nyár közepén, a szabadságolások kezdetén, hogy hát nem tudják tovább tartani és bevitték, leadták, eldobták, mint a megunt játékot.

Sokat nem is kell magyarázni vajon miért váltak meg tőle, a kutya totál neveletlen! Ezt az átadó kutyapanzió munkatársai is megerősítették, és mi is tapaszaltuk, nagyon nehéz eset. Felugrál mindenkire, az asztalra, az ablakra, az ajtón nyomja ki magát ezerrel, nyitja a kilincseket. Folyamatosan szökne, pórázon kezelhetetlenül rángat, ha zárt helyen (legyen ez kennel vagy egy szoba) egyedül marad, azonnal elkezd rombolni, őrjöngeni, üvölteni és ugrik rá az ablakra, szedi szét az ajtót. Nagyon szemtelen, nagyon pofátlan, nagyon erőszakos. Igazából ezeket már 4 hónaposan is láttuk rajta ideiglenes befogadójánál, és ezért nem lett volna mindegy milyen családba kerül, hogy lesznek-e elég következetesek és határozottak, hogy leneveljék ezekről a kölyökkori csintalanságokról, amik most, felnőt kutyaként már komoly problémákat jelentenek, megnehezítik és megkeserítik a mindennapi együttélést vele.

Akkor márciusban több jelentkező család is volt Donniera, de eltulajdonítói elvették a lehetőséget a többi családtól és a kutyától is, hogy megismerhessék, hogy megtaláljuk a neki való megfelelő családot! Most pedig van egy problémás, ereje teljében lévő fiatal felnőtt eb, akire ráhagytak mindent, aki így a falkarend csúcsán érzi magát, mert viccesnek tartották, hogy felágaskodik az étkező asztalra, hogy ráfekszik a gyerekre, akinek nem tanították meg, hogyan viselkedjen egyedül, amikor a gazdiknak el kell menni otthonról, stb. Donniet amilyen hamar tudtuk átvettük, kutyapanzióban tudtuk elhelyezni. A kedve már jobb, pár nap után elkezdett a többi kutya iránt érdeklődni is.

Kutyakiképző vette kezelésbe, akinek lesz vele munkája, egyesületünknek meg kemény kiadásai, napidíjat fizetünk gondozásáért, tartásáért!

És még nincs vége…

Donnie kis batyucskájában találtunk állatorvosi leleteket, amik arról tanúskodnak, hogy a kutyát még áprilisban elvitték állatorvoshoz, és annak ellenére, hogy nem az ő tulajdonuk volt, a kutyát megműttették. Ezzel természetesen nem ártottak neki, ivartalanítatták és eltávolíttatták farkas körmeit a hátsó lábáról. Valószínűsíthetjük, hogy itt vették észre, hogy valami nem stimmel a kutya csípőjével.

Megröntgenezték és közepesen súlyos csípő diszpláziát állapítottak meg nála, kórlapján feketén-fehéren ott áll, hogy gyógyszeres kezelést javasoltak, a kontroll vizsgálata most esedékes augusztusban! Ezt leadáskor elfelejtette megemlíteni a négy hónapig idilli fotókat posztoló eltulajdonítója, semmilyen gyógyszert vagy gyógykezelési utasítást nem adott hozzá, de legalább hagyta a kanapéra ugrálni hónapokon át naphosszat az akkor növésben lévő, ortopédiai problémával küszködő kamasz kutyát!

Talán említenünk sem kell milyen jókor jött ez, amikor egy hete zúdult ránk a pécsi mentésből + 4 eb, összesen 12 kutya kimentésén, állatorvosi ellátásán és elhelyezésén fáradozunk a pécsi kollégákkal együtt, valamint Lapaj, a 14.életévét betöltött dalmata keverék kutyus gondozását is magunkra vállaltuk egy másik egyesülettől, akik nem tudták megfelelően ellátni a beteg idős kutyát.

Most visszakaptunk egy értelmetlenül és jogtalanul eltulajdonított, majd négy hónap alatt még jobban tönkretett, nevelésre, gyógyszerezésre, állatorvosi kezelésre szoruló kutyát!
Jövő héten egyeztetünk állatorvosunkkal, kérünk időpontot Donnie csípővizsgálatára, hogy megkezdhessük a szükséges ellátását, kezelését.

Kérjük ha tehetitek, akár egy jelképes összeggel is támogassátok a mentést!

Összesen 8 kutya áll gondozásunkban, ebből 5 eb kutyapanzióban, ellátásukért napidíjat fizetünk! Több, mint túlfeszíti költségvetési kalkulációinkat ez a létszám, és még 6 kutyát kellene átvennünk a pécs melletti szaporító telepről, de ideiglenes befogadók és támogatások nélkül ez biztosan nem fog menni!

Hamarosan közzé tesszük kalkulációnkat mentésenként, az adományok beérkezéséről és felhasználásáról, valamint a kutyák helyzetéről, állapotáról folyamatosan beszámolunk.

Sok kicsi sokra megy, csak együtt tudunk segíteni, a kutyákat felelősséggel és megfelelően ellátni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása

Donnie története: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=103&t=934

Köszönjük!

don.col 2017.04.korlap_ 07.29.1 07.29.5

 

2017.03.18.
KözleményEgyesületünknek jogi személyként nagyon oda kell figyelnie minden hivatalos kommunikációjára. Jogi képviselőnk tanácsára nem szeretnénk felülni semmilyen provokációnak és utólag kreált történetek véleményezésének, amit a másik fél résztvevői a saját bőrük védelmének érdekében próbálnak a közvéleménnyel elhitetni.
A mai nap folyamán felhívott minket az egyik állatorvos, hogy Donnie jogtalan eltulajdonítói azzal keresték fel, hogy írja át a chiphez tartozó tulajdonost. A chipen regisztráltattuk a jogtalan eltulajdonítás tényét… Sajnos nem várták meg a rendőrök kiérkezését….Egyesületünk működéséhez elengedhetetlen, hogy a segítségre szoruló kutyák jogi körülményei az első pillanattól tisztázottak legyenek, csak ezt követően kezdjük el a kutya állatorvosi ellátását amelyet a beérkező adományokból finanszírozunk. Sajnálatos módon Donniera egy forint adomány nem érkezett. A magyar törvények szerint a gazdának a felelőssége és kötelessége a kutyájának bechipezése és a chipnyilvántartásba vetetése. Mivel a szóban forgó kutya chip regisztrációján szereplő információk szerint az első és egyetlen tulajdonosa a Dalmata Fajtamentő KHE, így mindenki, aki az egyesület írásos beleegyezése nélkül tulajdonítja el a kutyát jogsértést követ el.Egy gyermek örökbefogadásánál is elfogadhatatlan az a magatartás, hogy a hivatalos procedúrát megkerülve megkérik az egyik gondozót, hogy lopja ki a kiszemelt gyereket az intézetből, majd a cselekedetük igazolásául fotókat osztanak meg a közösségi médián, miközben az elrabolt gyerek csokoládét majszolva “milyen jól érzi magát”.Felvetődhet a kérdés, hogy miért nem örülünk, hogy van gazdája Donnienak. 80 sikeres örökbe adás után bátran állíthatjuk, hogy nem véletlenül van szükség a többlépcsős ismerkedésre, próbaidőre! A kialakított rendszerünket igazolja a 80 gazdira talált kutya.
Ezeket a alkalmassági feltételeket fokozottan szem előtt tartjuk egy “kamaszodó” domináns kan esetében, ami nem megfelelő kezelés esetén a kutya ismételt utcára kerüléséhez vagy ne adj Isten balesethez vezethet. Mi az eltulajdonítás pillanatában sem zártuk ki a kutya “elrablóit” a lehetséges családok közül, de sajnos nem voltak hajlandóak együttműködni, így a továbbiakban is hivatalos, jogi úton kívánunk eljárni az ügyben, szabályszerűen és törvényesen!Dalmata MentésElőzmény: https://www.facebook.com/dalmatamentes/photos/a.148073928587151.30092.145479242179953/1335414939853038/?type=3
2017.03.16.

Példátlan dolog történt tegnap Egyesületünk életében: Donnie ideiglenes befogadója eladta a kutyát!

Mint tudjátok, Donnie egy talált dalmata keverék kölyök kutya,aki oltások nélkül közterületen kóborolt, eredeti gazdája előkerült ugyan, de lemondott róla. Megtalálója segítségünket kérte, hogy találjunk egy gondoskodó jó gazdát a kutyának, így szerződést kötöttünk vele és viseltük a kutya egészségügyi és kötelező állatorvosi ellátásának költségeit, elkezdtük a gazdikeresését. Több, mint 1 hónap telt el azóta, Donnie egyesületünk gondozásában, ideiglenes befogadónál várta, hogy jelentkezzenek rá.
Több éves sikeres örökbe adási rendszerünk szerint a kutyákra jelentkező érdeklődők többlépcsős szűrésen esnek át, mely után a megfelelő jelöltek előzetes egyeztetés után, többszöri találkozók alkalmával ismerkedhetnek meg mentvényeinkkel.
Az a célunk, hogy minden mentvényünknek boldog, kiegyensúlyozott gazdis életet biztosítsunk, hogy az örökbeadás a kutya és a gazda számára is a kutya egész életére szóló sikerélmény és ne kudarc legyen. Ez minden esetben a kutya és a leendő gazdi közös érdeke.

Donniera az elmúlt héten több érdeklődő jelentkezett egy időben, két nappal ezelőtt az egyik család jöhetett az első találkozóra, hogy megismerkedjen a kutyával. Donnie a találkozó alatt feszülten viselkedett, láthatóan nem volt meg az összhang, a végére pedig már félt az érdeklődő hölgy gyermekétől. Az első találkozás nem győzött meg minket arról, hogy Donnie domináns jellemét megfelelően tudják majd kezelni. Másnap az érdeklődő hölgy telefonon kereste fel az Egyesület képviselőjét (mielőtt még tájékoztatni tudtuk volna az előző napi találkozóval kapcsolatos döntésről) azzal, hogy ő biztosítani szeretné elsőbbségét az örökbe fogadásra és nagyobb pénzösszeget ajánlott fel azért, hogy az Egyesület mindenképpen az ő javára döntsön! Természetesen ezt képviselőnk elutasította, mert a kutya tulajdonjogának átruházása – lévén egyesületünk non-profit szervezet – nem egy olyan “szolgáltatás”, amit ellenár fejében nyújtunk. Az örökbefogadáshoz több találkozó szükséges és Donnie esetében még az oltási programját sem tudtuk befejezni. Az Egyesület döntését az ideiglenes befogadókkal minden esetben megbeszéljük, jeleztük felé a probléma felmerülését és azt is, hogyan haladunk tovább, illetve hogy a többi érdeklődővel is szeretnénk megejteni az ismerkedést. Ő egyetértett velünk és elfogadta döntésünket.

Donnie kálváriája ezután harapódzott el. Az ideiglenes befogadó tegnap késő délutáni órákban pánikban hívott minket, hogy nagyon nagy baj van, majd átadta valakinek a telefont, aki a kutya eredeti gazdájaként mutatkozott be és közölte velünk hogy ő elviszi a kutyát onnan, mert talált neki gazdát. Nem értettük, hogy került az eredeti gazda képbe, miért akarja visszavenni a kutyát, akiről lemondott. Természetesen elmondtuk, hogy ez nem lehetséges, a kutya az Egyesület tulajdona, aláírt lemondó nyilatkozatunk van erről. Meghazudtolta a lemondást és ránk csapta a telefont. Villámgyors intézkedésbe kezdtünk, hiszen ennek jogi következményei lehetnek. Nem állt össze a történet, gyanús volt, hogy nem tudunk minden részletet, vagy megvezetnek minket.
Igazunk lett. Mikor az ideiglenes befogadót tájékoztattuk arról, hogy következményei lesznek a dolognak, hiszen szerződéses viszonyban állunk vele, melyben egyértelműen szabályozva van minden Donnie-val kapcsolatban, kiderült a turpisság.
Az ideiglenes befogadó nemes egyszerűséggel bevallotta, hogy eladták a kutyát!!!!!!!! Felkereste telefonon a magát eredeti tulajdonosnak nevező illetőt, illetve a családot, akik két nappal ezelőtt látogatni voltak, majd pénzért felkínálták nekik közösen Donnie-t! Donnie-t elvitték, az Egyesületet megkerülve pénzért eladták, ezzel sikkasztást követett el, ami bűncselekménynek minősül.

Az esetet természetesen nem hagyhatjuk annyiban, mivel az állat tulajdonosaként az Egyesületet felelősség terheli a kutyáért. Tegnap bejelentést tettünk a rendőrségen, ma a bíróságon is megtesszük a feljelentést, a magát eredeti tulajdonosnak tartó illető (se chipje, se oltása nem volt a kutyának, közterületen kóborolt, később lemondott a kutyáról) és az szerződést szegő ideiglenes befogadó ellen. Az esetnek sajnos jogi következményei lesznek.

Kérünk titeket, osszátok meg a posztot, abban a reményben, hogy a család, aki megvásárolta Donnie-t, jobb belátásra tér, felhívnak minket és közösen megegyezünk. Vannak még érdeklődő családok Donnie-ra, akik várják, hogy tovább léphessünk és ismerkednénk, de így ők esélyt sem kaptak arra, hogy Donnie-t örökbe fogadhassák!

Donnie-t megfosztották a megfelelő gazda kiválasztásának a lehetőségétől és eltulajdonították az Egyesülettől!!! Jelenleg olyan személy birtokolja, aki nem jogosult rá és visszaél az Egyesület felelősségével. A kutya érdeke, hogy a számára megfelelő családhoz kerülhessen jogilag rendezett körülmények között!

Köszönjük a segítségeteket!

Dalmata Mentés

 

Donnie

Donnie

2017.03.17. – Donnie jelenleg nem gazdikereső.

Híreit itt olvashatjátok részletesen: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/donnie-hirek

2017.03.04. – Donnie rohamosan nő és fejlődik ideiglenes befogadóinál, nemrég kutyás kiránduláson járt, ahol remekül viselkedett.

A héten megkapta második oltását is. Olvassátok az ideiglenes befogadók beszámolóját!

“Hétvégén kutyás kirándulásra mentünk a kis pöttyössel Dobogókőre. Donit mindenki imádta, kézről-kézre járt, nagyon jól viselkedett. Együtt mozgott a falkával. A dominanciájából jócskán visszavett.
Rengeteget változott előnyére az elmúlt hetek alatt. Nyugodtabb, megbízhatóbb, ugyanakkor olyan barátságos, bújós és kedves maradt, mint volt. Nemcsak a szépségével, hanem a viselkedésével is felhívta magára a figyelmet. Büszkék voltunk rá. Szerencsés, aki megnyeri majd magának.
Néhány képet is csatoltam az emlékezetes alkalomról.
Bogi és Attila (Doni ideiglenes befogadói)”

Sajnos jelenleg Donnie is nem várt kiadásokkal jár Egyesületünknek.
Clyde panziós költségei, speciális táplálása, Lapaj időskori gondjai, Bennett jelenleg kivizsgálás alatt lévő szőrhiánya(erről később tudósítunk) mind-mind költség.

Donnie költségei (egyesületünk részére állatorvosunk jelentős kedvezményt biztosít):
Veszettségi oltás: 4.340.-
Táp és spoton: 11.245.-
Donnie várható költségei:
Kombinált oltás: 3x 6.000=18.000.-
Ivartalanítás: 10- 25 kg: 16.000.-
Összesen: 49.585.-

Kérjük, ha módotokban áll támogassatok minket, akár egy csoki árával is!
Külföldről is tudtok nekünk utalni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület: K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie

A támogatások beérkezéséről és Donnie további életéről folyamatosan beszámolunk.
Nagyon köszönjük!

Donnie az oltási program befejezése és ivartalanítás után fogadható örökbe.
Jelenleg ideiglenes befogadónál él, ismerkedni vele előzetes egyeztetés után Budapesten lehet.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie), 06309012509, 06303457051
Dalmata Mentés

2017.02.23. – Friss Donnie fotók! :)

Köszönjük a fotókat Hellának!

2017.02.20. – Donnie oltási programját megkezdtük

Mostantól 2 hetente járunk vele oltásra, féreghajtásra, illetve az oltási program befejezése után sort kerítünk Donnie ivartalanítására is. Rendeltünk neki tápot és spot-ont is, szerencsére hatalmas étvágya van.

Sajnos jelenleg Donnie is nem várt kiadásokkal jár Egyesületünknek. Clyde panziós költségei, speciális táplálása, Lapaj időskori gondjai, Bennett jelenleg kivizsgálás alatt lévő szőrhiánya(erről később tudósítunk) mind-mind költség.

Donnie költségei (egyesületünk részére állatorvosunk jelentős kedvezményt biztosít)
Veszettségi oltás: 4.340.-
Táp és spoton: 11.245.-
Donnie várható költségei:
Kombinált oltás: 3x 6.000=18.000.-
Ivartalanítás: 10- 25 kg: 16.000.-
összesesn: 49.585.-

Kérjük ha módotokban áll támogassatok minket, akár egy csoki árával is!
Külföldről is tudtok nekünk utalni!
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület: K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie
A támogatások beérkezéséről és Donnie további életéről folyamatosan beszámolunk.
Nagyon köszönjük!

2017.02.16. – Gondozásunkba került Donnie a 4 hónap körüli dalmata keverék kan 

Donniet befogadói Budaörsön találták, 2 hétig az eredeti gazdit kerestük, aki jelentkezett is, de lemondott a kutyáról így Donnie a gondozásunkba került.

Donnie 4 hónap körüli dalmata keverék, kan kutyus. Barátságos, játékos, mozgékony, erős, szereti a gyerekeket és más kutyák társaságát. Cicákkal is jól kijön! Jutalomfalattal és határozott, következetes neveléssel jól motiválható és tanítható.

Autózást, utazást kedveli.Szobatisztasága 90%-os. Ha biztosítva van neki a megfelelő rendszerességű séta, akkor nincs már gond ezzel, de kis kutya lévén hosszabb időre nem tudja még visszatartani a dolgát, nap közben minimum 4x ki kell vinni, az éjszakát viszont nyugodtan végigalussza.
Pórázon szépen sétál, imád más kutyákkal barátkozni és ezt hangosan jelzi is, amitől nem kell megijedni, természetesen nem agresszivitás jele nála sem, mint más kutyáknál sem, nyugodtan oda lehet engedni mindenkihez szaglászásra, ismerkedésre, ő nem fog bántani senkit.

Hajlamos a domináns viselkedésre, más állatokkal játék közben előfordul, hogy felpörög, figyelni kell rá és helyre igazítani, amikor szükséges, akkor azonnal leáll. Akaratos, a gazdinak kitartónak, határozottnak és türelmesnek kell lennie, de remek kutyust lehet belőle faragni, mert okos, kommunikatív és neki is fontos, hogy megfeleljen.

Korából adódan a leendő gazdinak fel kell készülnie tárgyi veszteségekre is. Kutyaiskolai képzése erősen ajánlott.
Donniet kizárólag kinti-benti tartásra, családi kutyának adjuk. Olyan gazdikat szeretnénk neki, akik családtagként tekintik, de kölyökkortól következetes, határozott neveléssel tisztázzák vele, hogy hol a helye a falkában.

Oltási programját megkezdtük. Az oltási program befejezése és ivartalanítás után fogadható örökbe.
Jelenleg ideiglenes befogadónál él,ismerkedni vele előzetes egyeztetés után Budapesten lehet.

Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie), 06309012509, 06303457051
Dalmata Mentés

Categories: