Dalmata Mentés

Pierre – gazdis

2018.06.24. Pierre gazdis és már le is diplomázott!

Pierre, a pécsi mentés egykori gazdikeresője gyönyörűen beilleszkedett otthonába. Ma már a Vencel neve viseli, és nagyon jól érzi magát, a család megbecsült, szeretett tagjává vált, mi pedig örömmel írtuk alá az örökbefogadási szerződést a IV. Örökbefogadott Dalmaták Találkozóján. 🙂

“Pierre-t Vencelnek hívjuk, és nagyon boldogok vagyunk vele. Vencel nagyon aranyos és igyekvő kiskutya. Június 24-én lesz a vizsgánk az alapfokú tanfolyamon, és ha minden jól megy, kezdem is vele rögtön a középfokú tanfolyamot, mert mindketten nagyon élvezzük, és Vencel egy kis eminens Jó nagy a mozgásigénye, amit persze sejtettünk is, de szerencsére meg tudjuk oldani, hogy sokat legyen kint, nagyokat játszik és futkározik más kutyákkal (bár eddig csak az agarak jelentettek neki kihívást: nagyon aranyos volt, mert nem is értette a helyeztet, hogy nem az ő nyomában lohol valaki, hanem ő lohol), amit nézni is öröm. Kirándulni is járunk, csak a közös sportot nem akarjuk még elkezdeni vele egy éves kora előtt.
Szóval az egész életünk felfordult, a vártnál is sokkal nagyobb örömet jelent nekünk Vencel, ezért is gondoltunk arra, hogy a lehetőségeinkhez mérten támogatjuk az egyesületet.”

Pierre, Pixie

Pierre, Pixie

Pierre azóta elvégezte a kutyaiskola alaptanfolyamát is, méghozzá egy másik pécsi mentettünkkel, Pixie-vel együtt. Gratulálunk, és sok-sok boldog gazdis évet kívánunk mindkét kutyusnak!

“Képzeljetek ma vizsgáztunk. Diplomat szerzett a két pöttyös. Mindketten nagyon ügyesen szerepeltek :)” 

Pierre története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pierre/

Dalmata Mentés

Pierre, Pixie

Pierre, Pixie

 

2018.05.07. Pierre próbaidejét tölti

Pierre két héttel ezelőtt költözött új otthonába. Családjával elkezdték a kutyaiskolát, ahol ügyesen teljesíti a feladatokat, leendő örökbefogadóival sokat tanulnak egymásról, és a kutyázásról is. Beszámolót is kaptunk, olvassátok soraikat:

Ez a hetünk nagyon izgalmas volt: sajnos már nem voltam “GYES”-en Pierre-rel, dolgoznom kellett, úgyhogy Pierre először töltött hosszabb időt egyedül otthon. Izgultunk, de egy kis, unaloműző rongálás elvégzése mellett kiskutyánk az általa választott kanapén csukott szemmel töltötte az idő nagy részét (a kanapé hőfokát rendszerint kézrátétellel ellenőrizzük, amikor hazaértünk :).

Szombaton elkezdtük a kutyaiskolát, amit mindhárman nagyon élvezünk. Pierre nagyon jól motiválható, élvezi is a feladatokat, csak a behívás megy néha nehezen, mert mindenki előtt vigyázzba vágva magát leül, hátha neki is csurran-cseppen valami a másik kutya jutalomfalatából. Aztán persze “hirtelen” meghallja, hogy őt is hívják a gazdik, és akkor a rá nagyon jellemző fenékcsóválással megérkezik.
Az iskolában annyira el is fáradt mindkét alkalommal (szombaton és vasárnap), hogy utána az egész délutánt átszunyókálta.
Már most látjuk, milyen jó döntés volt, hogy elkezdtünk iskolába járni, nemcsak a kutyával való kommunikációról és Pierre-ről, hanem magunkról is nagyon sokat tanulunk.

Pierre

Pierre

Hétfőn megyünk varratszedésre. Szerencsére Pierre-nek nem okozott nagy izgalmat a sebe, nem nyalta, nem piszkálta, ezért csak szombaton kellett ráerősítenünk a műtét után feltett ragtapaszra, mert egy kicsit engedett már.
Pierre önálló kiskutya, szereti a fizikai közelségünket, de nem igényli azt folyamatosan, vagyis nem tolong a nyomunkban, amikor együtt vagyunk, szeret elvonulni a saját vackába is.

A csatolt képeken Pierre alszik vagy félálomban van :).

Bízunk benne, hogy továbbra is ilyen szépen alakul minden, és rövidesen aláírhatjuk a végleges örökbefogadási szerződést!

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pierre/

Dalmata Mentés

 

2018.04.27. – Pite és Pierre próbaidőre költözött, Piru, Pemma és Pengő pedig gazdisok!

A pécsi 6 kölyök mindegyike új családjuknál tölti napjait! Egy összeszervezett találkozó keretein belül több szerződést is aláírtunk a hétvégén, Piru, Pemma és Pengő próbaideje lejárt, így ők az örökbefogadási szerződés aláírásával végleg új családjuknál maradnak most már boldog gazdis ebekként. Róluk hamarosan külön híreket teszünk közzé.
Pite és Pierre, az utolsó két kamaszodó kan pedig megkezdhette próbaidejét gazdijelöltjüknél, velük próbaidős szerződéseket kötöttünk. Parféval most nem volt intézni való, ő is próbaidejét tölti már új helyén, így a 6 kölyök mindegyike elkerült ideiglenes befogadóiktól.

Pierre nagyon jól érzi magát, gazdijelöltjei igazi szeme fénye a különleges fekete kan. Már az első találkozónál megvolt az összhang, a következő alkalmak pedig megerősítettek minket és a jelölteket is, hogy bizony úgy tűnik, Pierre is megtalálta az “igazit”. Nagyon örülünk a sikerének, mert rá volt a legkevesebb érdeklődő, így külön köszönjük gazdijelöltjei bátorságát, akik egyáltalán nem rettentek el egy fekete kutya befogadásától.
Hazaérkezésük után ők is egyből írtak 2 sort, melyet megosztunk veletek is:

“Minden rendben volt ma Pierre-rel. Egy kicsit meg van még szeppenve, de mindketten úgy látjuk, hogy nagyon hamar össze fogunk szokni, mert nagyon jól reagálunk egymásra.”
“Pierre nagyon jó kiskutya, nagyon jól viselkedik, gyakorlatilag nincs is vele nehézségünk. Nagyon jó, hogy itt van.”

Pierre

Pierre

Mind a 6 pécsi kölyök boldog új családjában, külön öröm a 3 gazdis közülük és drukkolunk a próbaidejüket töltőknek is!

Történetük: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/

Dalmata Mentés

 

2018.03.08. Friss képek Pierre-ről – továbbra is gazdikereső!

2018.03.02. Pierre ül, fekszik, pacsit ad és forogni is tud 

Magabiztos, okos és tanulékony 5 hónapos dalmata keverék kan. Önállóbb típus, ezért kutyás tapasztalat előny, következetes neveléssel. Szerető gazdira vár!

Bővebb információ adatlapján: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pierre) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk! 06208066919

Dalmata Mentés

2018.02.22. Gazdát keres Pierre – 5 hónapos dalmata keverék kan

Pierre január első napjaiban került gondozásunkba másik 5 társával együtt a pécsi mentés keretein belül. A 6 kölyökkutyára pécsi kollégáink találtak rá a szaporítónál, aki sokáig rejtegette őket. Elhozataluk sürgőssé vált, egy állatorvosi kör után, ahol megkapták első oltásukat és chipjüket, egyből felszállították őket a fővárosba, ahol Egyesületünk szárnyai alatt, ideiglenes befogadóknál elhelyezve megkezdtük ellátásukat, fejlesztésüket, rehabilitációjukat. A 6 kölyök sajnos néhány hete beteg lett, Pierre a szerencsésebbek közé tartozott, ő az enyhébb lefolyású vírust kapta el. Kikezeltettük, meggyógyult, így a múlt héten, folytatva a megkezdett oltási programot, megkaphatta 2 másik társával együtt a második kombinált oltást.

Pierre

Pierre

Pierre gazdikereső státuszba került, keressük új családját!

Pierre az a kölyök, akiben benne van az a bizonyos plusz, ezért csak tapasztalt kutyásnak ajánljuk, aki megadja számára a határozott, következetes, tudatos nevelést, különben gyorsan elkanászodhat és az ember fejére nőhet. Nagyon okos kölyök, de nem túl figyelmes, elég önálló már ilyen fiatalon. Figyelmét ki kell vívni, dolgozni rajta, hogy ne legyen önfejű. Nagyon stabil lelkületű, magabiztos kutya, új, ismeretlen szituációkban is nyugodt marad és nem esik pánikba. Hozzáértő kezek alatt nagyon jó kutyává válhat. Szívesen dolgozik és nem is esik nehezére, falattal jól motiválható, bármilyen kutyás sportra alkalmas lehet.

Kutyaiskola látogatását kiemelten javasoljuk nála. Következetes nevelése elengedhetetlen a harmonikus és kiegyensúlyozott együttéléshez. A kezdeti iskolába járás nagyban elősegíti a kölykök egészséges szellemi és szociális fejlődését ebben a korban, amikor a legfogékonyabbak és könnyen formálhatóak. Megfelelő foglalkozással, kutyaiskola látogatásával stabil és kiegyensúlyozott kutyánk lesz.
A szobatisztaságot még tanulja, lakásban szépen viselkedik, nem rombol, de felügyelet szükséges mellé is. Gyakorolja a pórázas sétálás szabályait.

Pierre 5 hónapos dalmata keverék kan kutya, kivizsgált, egészséges, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítása az új gazdi megtalálásakor lesz esedékes, a műtét után új családjában lábadozhat.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható, kertes ház esetén bent lakással a házban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pierre) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/
06208066919

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pierre/
Videói: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2N8UNWNXC7c5hHUOAJYyXU

Dalmata Mentés

Pierre

Pierre

Categories: