Dalmata Mentés

Piru – gazdis

2018.10.07. Piru gazdis hírei 🙂

Piru, a “Pécsi mentés” hosszú folyamatában átvett egyik dalmata keverék kölyök április óta éli az örökbefogadott kutyusok boldog mindennapjait. Előttünk még a kép, ahogy a szaporító hanyagságától legyengült kiskutya az életéért küzdött egy súlyos fertőzés miatt… A gyors beavatkozásnak és a gondos ápolásnak hála felépült, és egészségesen adhattuk gazdikhoz. Ég és föld a különbség, nézzétek csak, milyen szépséges hölggyé cseperedett az elmúlt hónapokban!

Köszönőlevelet is kaptunk gazdájától, olvassátok szeretettel:

“Sziasztok,
Tegnap volt fél éve, hogy ez a kis csoda beköltözött Hozzám. Ez idő alatt rengeteg élményben volt részünk, és Piruból, egy nyitott, mindenkivel barátságos, bátor, vidám kiskutya lett.
Jártunk Ausztriában, kirándultunk az ottani erdőkben, nyaralt a Balatonnál, fürdött a velencei-tóban is, a budakeszi erdőben is otthonosan mozog. Minden hétvégén van valami program.
Heti 1 napot napköziben tölt, és nagyon jól érzi magát ott is. A fáradalmakat a kanapén szereti kipihenni.
Szeptember 1 óta kutyasuliba járunk alaptanfolyamra, előtte kutyaoviba jártunk, és alkalmi tréningeken vettünk részt.
Nagyon okos, és gyorsan tanul. Október 14-én vizsgázik/vizsgázunk.

Köszönöm, hogy megmentettétek, fantasztikus kutyus!” 🙂

Piru története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Piru/

Pécsi mentés története:
http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-12-kutya/
http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/

Dalmata Mentés

2018.05.09. Piru gazdis!

Pemmára, Pirura és Pengőre is rátalált az álom gazdi, így már ők is boldog gazdis ebek! Piru próbaideje is zökkenőmentesen zajlott, így április végén Gabi vágya beteljesült, ő lett Piru szerencsés gazdája. Gabi lelkiismeretesen jár kutyaiskolába Piruval, és minden együtt töltött percet kiélveznek.

Piru továbbra is nagyon jól érzi magát, élvezi a jó időt. Hétvégén megint voltunk kutyaoviban, most már sokkal felszabadultabban viselkedett, jól érezte magát, bár ahogy látom ő délelőtt jobban szeret lustálkodni. Reggelente úgy kell könyörögni neki, hogy menjünk ki a parkba, pedig ott van a ház végében.
Esténként nagyon szeret sétálni, játszani a kis barátaival. Minden kutyával nagyon jól kijön, és most már a vehemensebb természetűeket is nagyon jól kezeli.

A lakásban mikor egyedül van, előszeretettel pakol, átrendezi amit tud. Pisivel még nem tud megvárni, de ügyesen a pelenkára intézi. Tegnap cseppentettem bolha és kullancs ellen, nagyon ügyesen tűrte.

Szóval minden rendben, nő, gömbölyödik és jól érzi magát!”

Legyél nagyon boldog, Piru!

Piru története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Piru/

Dalmata Mentés

Piru

Piru

2018.04.12. – Piru próbaidős gazdis!

Piru, a pécsi mentésben átvett 6 hónapos dalmata keverék szuka március közepén kezdte meg próbaidejét leendő otthonában.
Gabi nagyon alaposan felkészült négylábú társa érkezésére, még szabadságot is kivett, hogy minden percet Piruval tölthessen, ezáltal megkönnyíthesse beilleszkedését az első időszakban. Piru az ivartalanítási műtétet követően leendő otthonában folytathatta a lábadozást, gyógyulása után pedig elkezdték a kutyaiskola látogatását is, hogy hamar elmélyíthessék a kötődést. Piru nagyon szépen fejlődik és leendő gazdája odavan érte.

Piru

Piru

A próbaidő eddig problémamentesen telik. Olvassátok a gazdi sorait:

“Piruval minden rendben, már rosszcsontokodik is a séták alatt. A heget letapasztatottam neki újból, mert a hasát a szőnyegen kúszva vakarja, és félek a kapcsok beleakadnak valamibe. Minden nap szépen cseréljük a tapaszt, mert leküzdi magáról. Szerintem nőtt is. Vidám, élénk, jókedvű. És a legtöbb esetben szófogadó, szerintem a legjobb kutyus. Valamelyik nap a pórázt hozta be az előszobából a szájában, ezzel jelezve, neki dolga van. Szobatiszta. Nem tudom, hogy csinálta, de mindig kint végzi a dolgát. Összesen 2x volt bent pisi az elején. Szóval tényleg a világon a legjobb kutyus. A tapaszcserénél is nyugodtan hanyatt fekszik, és várja, hogy ráragasszam. Az állam gyakran leesik milyen okos. A parkban mindenki dícséri, kérdezik honnan van. Szóval minden szempontból nagyon büszke vagyok rá.”

“Tegnap voltunk kutyaoviban. Bár az időjárás nem volt túl ideális, ennek ellenére legalább 10 kutyus volt. Hamar az oktatók egyik kedvencévé vált, az óvatos, félős, kíváncsi viselkedésével.
A kezdeti félénkség az óra fele körül kezdett elmúlni, utána már bátran játszott Piru a többi kutyával. Csak akkor szeppent meg ha 3-4 kutya vette körbe. A feladatokat nagyon ügyesen teljesítette, nagyon sok dícséretet zsebelt be mindenkitől. A héten megint megyünk.”

Piru szerződését hamarosan véglegesítjük, reméljük továbbra is ilyen jól alakul a próbaidő második fele!

Piru története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Piru/

Dalmata Mentés

2018.03.25. Piru, Pemma és Pite átesett az ivartalanításon!

A pécsi mentés 6 gazdikereső kölyke közül hárman már eljutottak odáig, hogy próbaidőre költözhettek gazdijelöltjeikhez. Az első találkozót követően, melyet csoportosra tudtunk szervezni, a kutyák érdeklődői többszöri külön alkalmakon mélyíthették el kapcsolatukat a hozzájuk minden ponton illő, kiválasztott kutyával. A találkozók után bejelentettük ivartalanításra mindhárom kölyköt, ahonnan már új családjukkal térhettek haza új otthonukba. Külön köszönjük a szervezett fuvart önkéntesünknek, Gábornak, nagy segítség volt, hogy a befogadóktól el tudta szállítani a kölyköket a rendelőbe.

Piru érdeklődője többször látogatta a kutyát az első alkalmat követően, melyeken megbizonyosodtunk arról, hogy bizony ők egymásnak lettek teremtve. Nagyon jól működtek együtt az összes találkozón, Gabi igazán rátermett és tájékozott volt, egy kölyökkutyával járó minden apró-cseprő dolognak is utána nézett és kimondottan a leírt jellemzés alapján választotta ki Pirut, aki tényleg nagyon ideális társa lesz.
Pirut bejelentettük ivartalanításra, a műtét után gazdijelöltje vihette haza az aláírt próbaidős szerződéssel. A most következő lábadozási időszakot és a húsvétot is maximálisan együtt töltik, a gazdijelölt előre készült és szabadságot vett ki, hogy Piruval minél hamarabb elmélyíthesse a kötődést. Tervezik kutyaiskola látogatását, alig várják az együtt tanulást.

Piru

Piru

Pemma érdeklődői egy igazi sportos család 3 idősebb, jó felfogású, rátermett gyermekkel és egy szintén mentett meglévő kutyával, Elinával. Pemma nagyon nyitott volt feléjük és a család minden tagja nagyon jól kezelte a kutyát. Elinával azonnal összeorroltak, az amúgy elsőre tartózkodónak ismert kutya meglepően nyitott volt Pemmára és pár pillanat erejéig már az első alkalommal együtt futottak. Pemma nagyon aktív, pörgős kölyök, jól kiegészítik egymást Elinával és a család kimondottan olyan típusú kutyára vágyott, amilyen Pemma. Sok sportot űznek, melyhez csatlakozik mindkét négylábú, így igazán teljes, aktív, élménydús életet élhetnek majd együtt.
Pemmát ugyanúgy a műtétről vihették haza gazdijelöltjei, a próbaidős szerződés aláírásával. Hamarosan hírt adunk a lábadozási időszakról és a próbaidő alatt szerzett élményekről. Kutyaiskolába ők is minél előbb szeretnének eljutni, Elina nemrég tette le az alapfokot, vele ismételni fogják a tanfolyamot, Pemma pedig csatlakozik a csoporthoz új tanulóként.

Pemma

Pemma

Pite története sajnos nem ért boldog véget: miután érdeklődői szépen végigjárták az ismerkedési protokollt (őt is sokszor látogatták, minden nagyon ideális volt), Pite szintén átesett az ivartalanításon, és őt is a műtét után vihették haza az aláírt szerződéssel próbaidőre gazdijelöltjei. Sajnos azonban 2 nap múlva visszakaptuk őt, családi okok miatt mégsem tudják vállalni az örökbefogadást és a Pitével járó hosszútávú felelősséget. Sajnos ilyen előfordul, pontosan ezért működik Egyesületünknél 4 hetes próbaidő, mely alatt, ha nem úgy alakulnak a dolgok, még vissza tudjuk fordítani az örökbefogadást és visszavenni a kutyát. Pite tehát újra gazdikereső, ahogyan Pierre és Parfé is. Pengőnek komoly érdeklődője akadt.

Pite

Pite

Kutyáink történetét nyomon követhetitek honlapunkon:
Pemma – próbaidős gazdis: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/
Piru – próbaidős gazdis: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
Pengő – érdeklődője van: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
Pite – gazdikereső: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pite/
Pierre – gazdikereső: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/
Parfé – gazdikereső: http://dalmatamentes.hu/portfolio/parfe/

Drukkoljunk a próbaidősöknek, hogy minden probléma- és zökkenőmentesen teljen! Hamarosan újra hírt adunk róluk!

Dalmata Mentés


2018.03.07. – Friss képek Piruról – továbbra is gazdit keres!

2018.02.24. Gazdát keres Piru – 5 hónapos dalmata keverék szuka

Piru január első napjaiban került gondozásunkba másik 5 társával együtt a pécsi mentés keretein belül. A 6 kölyökkutyára pécsi kollégáink találtak rá a szaporítónál, aki sokáig rejtegette őket. Elhozataluk sürgőssé vált, egy állatorvosi kör után, ahol megkapták első oltásukat és chipjüket, egyből felszállították őket a fővárosba, ahol Egyesületünk szárnyai alatt, ideiglenes befogadóknál elhelyezve megkezdtük ellátásukat, fejlesztésüket, rehabilitációjukat. A 6 kölyök sajnos néhány hete beteg lett, Piru volt a legrosszabb állapotban, két hetet töltött bentlakásos kórházban, folyamatos infúziós kezelést kapott, állapota végig súlyosan válságos volt, többször volt öntudatlan. Életveszélyes állapota nagyon lassan javult, végül ő is meggyógyult és a hosszú kezelés után hazamehetett, de továbbra is karanténba helyezve, megfigyelés alatt volt, befogadója gondoskodott róla és segítette immunrendszere megerősödését. Fejlődése jócskán visszamaradt, kisebb társainál, de igyekszik összeszedni magát. Oltási programját a napokban folytathatjuk.

Piru

Piru

Piru gyógyulása után gazdikereső státuszba került, keressük új családját!

Piru visszafogottabb kölyök, nem annyira aktív, mint testvérei, de emberközpontú kutya, aki keresi a család társaságát. Nagyon ragaszkodó tud lenni, kutyatársaság helyett szeret inkább az ember mellett pihenni. Más kutyákkal játékos, de óvatos is egyben. Falattal jól motiválható, szeret tanulni, de ha épp nem éhes, akkor már annyira nem érdekli a feladat.

Kutyaiskola látogatását javasoljuk nála. Következetes nevelése elengedhetetlen a harmonikus és kiegyensúlyozott együttéléshez. A kezdeti iskolába járás nagyban elősegíti a kölykök egészséges szellemi és szociális fejlődését ebben a korban, amikor a legfogékonyabbak és könnyen formálhatóak. Megfelelő foglalkozással, kutyaiskola látogatásával stabil és kiegyensúlyozott kutyánk lesz.
A szobatisztaságot még tanulja, lakásban szépen viselkedik, nem rombol, keres magának egy nyugodt sarkot és inkább alszik. Gyakorolja a pórázas sétálás szabályait.

Piru 5 hónapos dalmata keverék szuka kutya, kivizsgált, egészséges, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítása az új gazdi megtalálásakor lesz esedékes, a műtét után új családjában lábadozhat.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható, kertes ház esetén bent lakással a házban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Piru) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
06208066919

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Piru/

Dalmata Mentés

Piru

Piru

Categories: