Dalmata Mentés

Pixie – gazdis

2019.04.16. Híreket kaptunk Pixie-ről!

Pixie, a pécsi mentésből utolsóként átvett dalmata-keverék páros egyik tagja ideiglenes kutyusként került otthonába. Majd akkora lett a szerelem, hogy egyenesen az örökbefogadáshoz vezetett az út. Gazdijával és kutyapajtásaival azóta is elválaszthatatlanok, és rengeteg élménnyel gazdagodnak nap, mint nap. Olvassátok csak:

“Kedves Fajtamentők!

Pont egy éve került hozzám a pécsi mentés Pixieje, gondoltam írok róla pár sort. 
Először is a mai nap büszkesége, hogy ügyességi 2es vizsgát tettünk és a maximális 100 pontot kaptunk :) 

A kis pöttyös egyébként teljesen beilleszkedett, már nem olyan kis muja mint kezdetekben. Nagyon szórakoztató bújós kis jószág, aki mint a fentiek is bizonyítják nagyon szeret tanulni. A HDR not just run-t is ügyesen teljesítette, jövő szombaton pedig jön a base-re is a kis gazella :) 

Köszönöm nektek ezt a fantasztikus kutyát! 
Küldök néhány képet is, gyönyörködjetek benne ti is ;) 

Szép napot!”

Hihetetlen, hogy rohan az idő! Csak így tovább Pixie, büszkék vagyunk rátok!

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pixie/

Dalmata Mentés


2018.06.29. Pixie gazdis hírei

Pixie márciusban költözött ideiglenes befogadójához, ám rövid idő alatt kiderült, hogy ez a barátság egy életen át fog tartani. Olyannyira egymáshoz nőttek, hogy megszületett a döntés: Pixie bizony marad. Boldog mosolyát elnézve ez a találkozás is sorsszerűen alakult. 🙂

“Igen, arra jutottam, nem tudnám oda adni senkinek. Azt hiszem, ő is jól érzi magát. Egyre magabiztosabb, a házat úgy őrzi, hogy zeng tőle az utca. Az utcán is minden embert megugat aki messze van, de ha közel jön és kedves akkor már minden oké.
Küldök képeket is bár fotózni nem olyan egyszerű, mert ha az ember leguggol vagy közel hajol azonnal mászik az ölébe.”

Pixie  azóta elvégezte a kutyaiskola alaptanfolyamát is, méghozzá egy másik pécsi mentettünkkel, Pierre-rel együtt. Gratulálunk, és sok-sok boldog gazdis évet kívánunk mindkét kutyusnak!

“Képzeljetek ma vizsgáztunk. Diplomat szerzett a két pöttyös. Mindketten nagyon ügyesen szerepeltek :)”

Pixie története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pixie/

Dalmata Mentés

Pierre, Pixie

Pierre, Pixie

2018.04.17. Pixie és Poppy megkapták utolsó oltásukat és egyidőben költöztek is

Pixie és Poppy, a pécsi mentés két utolsó felnőtt kutyája a hétvégén megkapták oltási programjuk befejező szuriját. Az állatorvosi rendelőben visszafogottan örültek egymásnak a két hónappal ezelőtt külön-külön ideiglenes befogadóhoz költözött sorstársak. Szerencsés ebek ők, mert családi környezetbe kerülhettek a gazdikeresés idejére, hála önkéntes ideiglenes befogadóiknak.

Különösen Pixie, akiről költözése után nem sokkal kiderült, hogy ő az az eb, akire befogadója már régóta várt és néhány hét elteltével jelezte felénk megfontolt, komoly örökbefogadási szándékát. Tapasztalt kutyás gazdija lett Pixienek, ennek a különlegesen kedves dalmata keverék szukának. Sáránál nagyon sokat oldódott a félős, ingerszegény előéletéből adódóan bizalmatlan, ijedős eb. Segítségére volt befogadójának két kiegyensúlyozott, jólnevelt kutyája és a kutyaiskola, ahová minden hétvégén járnak.
Pixie hihetetlen kedves, értelmes, a rendelőben is végigpuncsolt mindenkit egy kis simiért. Az előzetesen átbeszéltek szerint az oltással együtt aláírtuk az örökbe fogadási szerződését és az állatorvossal átirattuk a chipet is.

Poppy a rendelőből próbaidőre költözött gazdijelöltjeihez, akikkel az elmúlt hetekben többször találkoztak, ismerkedtek, meglévő Maci kutyájukkal együtt sétáltak és játszottak. Gazdijelöltjei tapasztalt kutyások, kertes ház és sok együtt töltött szabadidő vár Poppyra új családjában. A próbaidős szerződést az egyesület éves találkozójának dátumáig kötöttük, ahol reményeink szerint alá is írhatjuk majd Poppy végleges örökbe adásiját is. Addig is tartjuk a kapcsolatot gazdijelöltjeivel, és megosztjuk beilleszkedésének híreit is.

Pixie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie/
Poppy: http://dalmatamentes.hu/portfolio/poppy/

Dalmata Mentés

Pixie és Poppy oltás

Pixie és Poppy oltás

2018.03.20. – Gazdát keres Pixie, 1,5 év körüli dalmata keverék szuka!

Pixie Poppyval együtt az utolsó páros, akik a pécsi mentés keretein belül szabadultak a szaporítótelep szörnyű körülményei közül. A 2 szuka társaikhoz hasonlóan kis termetűek és nagyon féltek, megküzdöttünk velük az első napokban. Feszültségük és tartózkodó magatartásuk azonban 2-3 nap után elszállt és két igazán vidám, kedves, bohóckodó kutyát ismerhettünk meg személyükben. Külön helyeztük el őket ideiglenes befogadóknál, hogy szocializációjukat, felzárkózásukat hatékonyan megkezdhessük. Az oldódó, nyitott szukák így hamar gazdikereső státuszba kerültek.

Pixie

Pixie

Pixie végtelenül kedves természetű, emberrel és kutyákkal egyaránt. Éhezi az ember figyelmét és szeretetét, bújik mindenkihez, nagyon ragaszkodó, néha szinte túlzásba is viszi. Ha épp nincs kire zúdítania túláradó szeretetét, kutyabarátaihoz somfordál és szorosan hozzájuk bújva pihen.

Ragaszkodása annyira túláradó, hogy amennyire csak lehet, kiharcolja magának a figyelmet és simogatást, ugyanakkor azt is elfogadja, ha éppen nem ő van a középpontban, ilyenkor visszavonul és elpihen a helyén.
Az egyedüllétet elsőre kicsit nehezebben viseli, de hamar belenyugszik, hazatérő gondozóját kitörő örömmel fogadja.
Lelkesen tanulja a szabályokat és hajtja végre a feladatokat, falattal jól motiválható. Kutyaiskola látogatása ajánlott, a célirányos foglalkozás segít Pixie-nek, hogy boldog és kiegyensúlyozott, engedelmes társ legyen.
Pórázon elég bizonytalan, tanulja a sétálás szabályait. Lakásban szépen viselkedik, szobatiszta. Minden nemű és méretű kutyával barátságos, kedvesen ismerkedik idegen társaival is.

Pixie 1,5 év körüli, kis termetű dalmata keverék szuka, kivizsgált, egészséges, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Egyesületünk gondozásában keresi új gazdáját.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható, kertes ház esetén bent lakással a házban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pixie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie/
06303457051, 06208066919

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pixie/

Dalmata Mentés

2018.03.12. Átvettük az utolsó két pécsi szukát!

A pécsi mentés a végéhez közeledik. 2017 júniusában csatlakoztunk a Pécs melletti szaporítótelep felszámolásához a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal együttműködésben, ahonnan júniustól 2018 januárjáig 16 kutyát vettünk át.

A legutóbbi januári átvételnél gondozásba került Pehely, Pipacs és a 6 kölyök, őket követve néhány napja érkezett hozzánk Pixie és Poppy, az utolsó szuka páros, akik szintén a szaporítótelep sanyarú sorsú kutyái voltak. Velük együtt összesen 18 kutyán segítettünk a mentés keretein belül!

Pixie és Poppy

Pixie és Poppy

Pixie és Poppy hasonlóan félősen, feszült állapotban kerültek hozzánk, mint korábbi társaik, lelki állapotuk azonban hamar stabilizálódni látszik, oldódnak és kedvesen közelítenek az emberhez. Persze megijednek még sok dologtól és új szituációktól, de alapvetően nyitottak, érdeklődéssel néznek a nagyvilágba, mely most kitárulhat előttük.

Mindketten kivizsgáltan, ivartalanítva érkeztek, szeretnénk újfent megköszönni a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány munkatársainak segítségét, akik biztosították minden átvett kutya számára az elsődleges állatorvosi ellátás megkezdését és a fuvart is Budapestre. Nélkülük nehezen jutottunk volna el idáig!

Pixie és Poppy zárja a pécsi mentés kutyáinak sorát, de a munka nem áll meg! Rehabilitációjukat megkezdtük, hamarosan gazdikereső státuszba lépnek, mellettük a kölykök is keresik a számukra megfelelő családot! Oltási programjuk még folyamatban a két új felnőtt szukának is, így a velük érkezett számla mellett várhatóak további kiadások!

Pixie és Poppy története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie_poppy/

Kérjük támogassátok gondozásban lévő kutyáink ellátását! Minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi mentés” vagy “Pixie és Poppy”

Pixie és Poppy számla

Pixie és Poppy számla

Minden beérkező adomány teljes összegét a kutyák szükségleteinek ellátására fordítunk!
Minőségben a jelenlegivel megegyező tápadományt is elfogadunk, ezzel kapcsolatosan egyeztetni a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen lehet.

Köszönjük támogatásotokat!

Dalmata Mentés

Categories: