Dalmata Mentés

Poppy – gazdis

2018.05.15. Poppy gazdis!

Poppy, a pécsi mentésből érkezett kutyák utolsó párosának tagja április közepén költözött próbaidőre kiszemeltjeihez. Kezdeti félénksége napról-napra oldódott, szépen hozzászokott új környezetéhez – az első pillanattól fogva nagy-nagy szeretettel veszik körül. Ő pedig meghálálja a törődést, példásan viselkedik otthon és a sétákon is, a kutyaiskolát is kiemelkedő eredménnyel zárta:

“Poppy egyébként remekül van, szuperül beilleszkedett, sőt, az alapfokú tanfolyamot is elvégezte a kutyasuliban (97%-o s eredménnyel)! A nyarat kihagyjuk a nagy meleg és a programok miatt, de szeptembertől folytatjuk a sulit. A bizonytalansága pedig szinte már teljesen elmúlt, most már csak akkor remeg, ha éhen akar halni abban a 2 percben, míg előkészítem a vacsoráját.” 

Poppy története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/poppy/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Poppy/

Dalmata Mentés

Poppy

Poppy

2018.04.17. Pixie és Poppy megkapták utolsó oltásukat és egyidőben költöztek is

Pixie és Poppy, a pécsi mentés két utolsó felnőtt kutyája a hétvégén megkapták oltási programjuk befejező szuriját. Az állatorvosi rendelőben visszafogottan örültek egymásnak a két hónappal ezelőtt külön-külön ideiglenes befogadóhoz költözött sorstársak. Szerencsés ebek ők, mert családi környezetbe kerülhettek a gazdikeresés idejére, hála önkéntes ideiglenes befogadóiknak.

Különösen Pixie, akiről költözése után nem sokkal kiderült, hogy ő az az eb, akire befogadója már régóta várt és néhány hét elteltével jelezte felénk megfontolt, komoly örökbefogadási szándékát. Tapasztalt kutyás gazdija lett Pixienek, ennek a különlegesen kedves dalmata keverék szukának. Sáránál nagyon sokat oldódott a félős, ingerszegény előéletéből adódóan bizalmatlan, ijedős eb. Segítségére volt befogadójának két kiegyensúlyozott, jólnevelt kutyája és a kutyaiskola, ahová minden hétvégén járnak.
Pixie hihetetlen kedves, értelmes, a rendelőben is végigpuncsolt mindenkit egy kis simiért. Az előzetesen átbeszéltek szerint az oltással együtt aláírtuk az örökbe fogadási szerződését és az állatorvossal átirattuk a chipet is.

Poppy a rendelőből próbaidőre költözött gazdijelöltjeihez, akikkel az elmúlt hetekben többször találkoztak, ismerkedtek, meglévő Maci kutyájukkal együtt sétáltak és játszottak. Gazdijelöltjei tapasztalt kutyások, kertes ház és sok együtt töltött szabadidő vár Poppyra új családjában. A próbaidős szerződést az egyesület éves találkozójának dátumáig kötöttük, ahol reményeink szerint alá is írhatjuk majd Poppy végleges örökbe adásiját is. Addig is tartjuk a kapcsolatot gazdijelöltjeivel, és megosztjuk beilleszkedésének híreit is.

Pixie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie/
Poppy: http://dalmatamentes.hu/portfolio/poppy/

Dalmata Mentés

Pixie és Poppy oltás

Pixie és Poppy oltás

2018.03.20. – Gazdát keres Poppy, 1,5 év körüli dalmata keverék szuka!

Poppy Pixie-vel együtt az utolsó páros, akik a pécsi mentés keretein belül szabadultak a szaporítótelep szörnyű körülményei közül. A 2 szuka társaikhoz hasonlóan kis termetűek és nagyon féltek, megküzdöttünk velük az első napokban. Feszültségük és tartózkodó magatartásuk azonban 2-3 nap után elszállt és két igazán vidám, kedves, bohóckodó kutyát ismerhettünk meg személyükben. Külön helyeztük el őket ideiglenes befogadóknál, hogy szocializációjukat, felzárkózásukat hatékonyan megkezdhessük. Az oldódó, nyitott szukák így hamar gazdikereső státuszba kerültek.

Poppy

Poppy

Poppy szereti a társaságot, legyen az ember, vagy négylábú kutyabarát. Ragaszkodó természete gazdája iránt és fajtársaival szemben is megmutatkozik: szívesen bújik kutyabarátaihoz és imád bohóckodni a már megismert és elfogadott embereknek, ilyenkor ő a figyelem középpontja. Családi kutyának kiváló, nagyobb gyermekek mellé ajánljuk.

Lakásban nyugodtan viselkedik, szobatiszta, a kertben farokcsóválva rohangál arcán a jellegzetes dalmata vigyorgással és játékra hívja a többieket. Pörgős, aktív, mozgékony kutya, kiváló kirándulótárs. Idegenekkel elsőre tartózkodó, majd mikor rájön, nincs mitől félnie, csóválva ismerkedik.

Kutyaiskola látogatását javasoljuk, hogy Poppy lelki világa teljesen helyre billenjen, a célirányos foglalkozás segít elérni, hogy mielőbb kiegyensúlyozott és engedelmes társ legyen.
A pórázas séta nem az erőssége, tanulja a helyes sétálás szabályait. Fajtársaival elsőre tartózkodóan ismerkedik, de barátságos minden ivarú és méretű kutyával.

Poppy 1,5 év körüli, kis termetű dalmata keverék szuka, kivizsgált, egészséges, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Egyesületünk gondozásában keresi új gazdáját.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható, kertes ház esetén bent lakással a házban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Poppy) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/poppy/
06303457051, 06208066919

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/poppy/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Poppy/

Dalmata Mentés

Poppy

Poppy

2018.03.12. Átvettük az utolsó két pécsi szukát!

A pécsi mentés a végéhez közeledik. 2017 júniusában csatlakoztunk a Pécs melletti szaporítótelep felszámolásához a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal együttműködésben, ahonnan júniustól 2018 januárjáig 16 kutyát vettünk át.

A legutóbbi januári átvételnél gondozásba került Pehely, Pipacs és a 6 kölyök, őket követve néhány napja érkezett hozzánk Pixie és Poppy, az utolsó szuka páros, akik szintén a szaporítótelep sanyarú sorsú kutyái voltak. Velük együtt összesen 18 kutyán segítettünk a mentés keretein belül!

Pixie és Poppy

Pixie és Poppy

Pixie és Poppy hasonlóan félősen, feszült állapotban kerültek hozzánk, mint korábbi társaik, lelki állapotuk azonban hamar stabilizálódni látszik, oldódnak és kedvesen közelítenek az emberhez. Persze megijednek még sok dologtól és új szituációktól, de alapvetően nyitottak, érdeklődéssel néznek a nagyvilágba, mely most kitárulhat előttük.

Mindketten kivizsgáltan, ivartalanítva érkeztek, szeretnénk újfent megköszönni a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány munkatársainak segítségét, akik biztosították minden átvett kutya számára az elsődleges állatorvosi ellátás megkezdését és a fuvart is Budapestre. Nélkülük nehezen jutottunk volna el idáig!

Pixie és Poppy zárja a pécsi mentés kutyáinak sorát, de a munka nem áll meg! Rehabilitációjukat megkezdtük, hamarosan gazdikereső státuszba lépnek, mellettük a kölykök is keresik a számukra megfelelő családot! Oltási programjuk még folyamatban a két új felnőtt szukának is, így a velük érkezett számla mellett várhatóak további kiadások!

Pixie és Poppy története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie_poppy/

Kérjük támogassátok gondozásban lévő kutyáink ellátását! Minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi mentés” vagy “Pixie és Poppy”

Pixie és Poppy számla

Pixie és Poppy számla

Minden beérkező adomány teljes összegét a kutyák szükségleteinek ellátására fordítunk!
Minőségben a jelenlegivel megegyező tápadományt is elfogadunk, ezzel kapcsolatosan egyeztetni a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen lehet.

Köszönjük támogatásotokat!

Dalmata Mentés

Categories: