Dalmata Mentés

Pengő – gazdis

2018.04.27. Pengő gazdis!

pécsi 6 kölyök mindegyike új családjuknál tölti napjait! Egy összeszervezett találkozó keretein belül több szerződést is aláírtunk a hétvégén, PiruPemma és Pengő próbaideje lejárt, így ők az örökbefogadási szerződés aláírásával végleg új családjuknál maradnak most már boldog gazdis ebekként.

Pengő – aki ma már a Cody nevet viseli – nagyon szépen beilleszkedett új otthonába, a család két meglévő kutyájával rövid idő alatt szoros barátságot kötött. Gondos gazdija kiemelt figyelemmel veszi körül Codyt a veleszületett légcső-diszpláziája miatt, nagyon hálásak vagyunk mindazért, amit a pöttyös ifjoncért tesz.

“Nem tudom elégszer megköszönni, hogy általatok és Cody által még csodásabb és szeretet teljesebb lett kis családunk.”

Sok-sok boldog gazdis évet kívánunk, Cody!

Pengő története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pengo/

Dalmata Mentés

2018.04.11. – Pengő próbaidős gazdis!

Pengő is megkezdhette próbaidejét új családjában, akik több alkalommal látogatták a kedves kölyköt. Angéla először egy másik testvérrel ismerkedett volna, de Pengő volt az, akivel egyből összhangba kerültek, így a továbbiakban már csak vele találkozott. Pengő jól kijött a meglévő 2 kistestű kutyával is, akik azóta már teljesen befogadták őt a családba, igazi társként élik napjaikat.

Pengő

Pengő

Pengőnél múlt héten megejtettük az ivartalanítási műtétet, egyben röntgenvizsgálattal megnézettük csípőjét is, ezen a téren minden rendben. Sajnos Pengő hörögve-fulladozva köhög, melyet jeleztünk az orvosoknak és endoszkópos vizsgálatra is volt lehetőségünk a műtét alkalmával, melynek eredménye már nem annyira örömteli: Pengőnek légcső-diszpláziája van, ez okozza a csúnya, fulladós köhögést.

Neki sajnos rendellenesen fejlődött a légcsöve, mely egy örökletes betegség, köszönhetően a szaporító tevékenységének, aki hagyta, hogy a kutyái azzal párosodjanak, akivel akarnak és így felsokszorozódott a kockázata a genetikai betegségeknek. Gyógyítani ezt a betegséget nem lehet, de kontrollal és odafigyeléssel együtt lehet vele élni. Angéla nagyon tapasztalt gazdi és maximálisan vállalja Pengő ellátását és esetleges kezelését is egész életére. Időközben egy újabb röntgenfelvétel készült Pengő légcsövéről, kivizsgálása folyamatban van, híreit megosztjuk később.

Pengő tehát tölcsérben lábadozik a műtét után és új nevet kapott: Codyra keresztelték! Nagyon szépen viselkedik gazdijelöltjénél, a próbaidő eddig problémamentesen telik. Nem ugrál, szófogadó és teljesen szobatiszta lett, nagyon jól haladnak előre. Idézünk a gazdik soraiból:

“Minden a legnagyobb rendben van. A munkahelyemen elkényeztették végig, kollégák és gazdik egyaránt, munka után sétáltunk egy nagyot a parkban, aztán vacsiztunk és lefektettem az új helyére. Természetesen valahogyan utána a kanapén kötött ki.
Egy kis tünemény, nagyon imádjuk már most!
Az első napunk így telt.”

Drukkoljunk Pengő/Codynak, hogy továbbra is minden jól alakuljon a próbaidő alatt!

Pengő története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pengo/
Videói: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t0z6qXJocWBZMZqOKnYXUjm

Dalmata Mentés

Pengő

Pengő

2018.03.08. Friss képek Pengőről – továbbra is gazdikereső!

2018.03.02. Pengő gyakorolja az alap engedelmességet

Ül, fekszik és pacsit is ad  Pengő fogékony, rendkívül emberközpontú 5 hónapos dalmata keverék kan. Szerető gazdira vár!

Bővebb információ adatlapján: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pengő) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk! 06208066919

Dalmata Mentés

2018.02.22. Gazdát keres Pengő – 5 hónapos dalmata keverék kan

Pengő január első napjaiban került gondozásunkba másik 5 társával együtt a pécsi mentés keretein belül. A 6 kölyökkutyára pécsi kollégáink találtak rá a szaporítónál, aki sokáig rejtegette őket. Elhozataluk sürgőssé vált, egy állatorvosi kör után, ahol megkapták első oltásukat és chipjüket, egyből felszállították őket a fővárosba, ahol Egyesületünk szárnyai alatt, ideiglenes befogadóknál elhelyezve megkezdtük ellátásukat, fejlesztésüket, rehabilitációjukat. A 6 kölyök sajnos néhány hete beteg lett, Pengő a szerencsésebbek közé tartozott, ő az enyhébb lefolyású vírust kapta el. Kikezeltettük, meggyógyult, így a múlt héten, folytatva a megkezdett oltási programot, megkaphatta 2 másik társával együtt a második kombinált oltást.

Pengő

Pengő

Pengő gazdikereső státuszba került, keressük új családját!

Pengő a kan kölykök legbújósabbika, emberközpontú, folyamatosan vágyik a foglalkozásra és ki is követeli magának a teljes körű figyelmet. A csapat egyik leghangosabb és leginkább bajkeverő tagja is egyben, aki minden rosszaságban nyakig benne van. Tipikus kíváncsi rossz kölyök, amire fel lehet, arra felmászik és sajnos ahonnan lehet, le is esik. Ami ehetőnek tűnik, azt megkóstolja, ami mozog, azt mindenképpen meg kell vizsgálnia. Más kutyákkal jóindulatú és nyitott, de kissé vehemensen közeledik társai felé, lepereg róla a többiek nem tetszése. Nagyon lelkes, könnyen motiválható, szívesen tanul és csinál meg egy-egy feladatot falatért cserébe.

Kutyaiskola látogatását javasoljuk, mely által megtanulhatja a helyes viselkedést. Következetes nevelése elengedhetetlen a harmonikus és kiegyensúlyozott együttéléshez. A kezdeti iskolába járás nagyban elősegíti a kölykök egészséges szellemi és szociális fejlődését ebben a korban, amikor a legfogékonyabbak és könnyen formálhatóak. Megfelelő foglalkozással, kutyaiskola látogatásával stabil és kiegyensúlyozott kutyánk lesz.
A szobatisztaságot még tanulja, lakásban megfelelően viselkedik, de fél szemmel mindig figyelni kell rá. Gyakorolja a pórázas sétálás szabályait.

Pengő

Pengő

Pengő 5 hónapos dalmata keverék kan kutya, kivizsgált, egészséges, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítása az új gazdi megtalálásakor lesz esedékes, a műtét után új családjában lábadozhat.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható, kertes ház esetén bent lakással a házban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pengő) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
06208066919

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pengo/
Videói: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t0z6qXJocWBZMZqOKnYXUjm

Dalmata Mentés

Pengő

Pengő

Categories: