Dalmata Mentés

Pécsi mentés – 6 kölyök

2018.04.27. – Pite és Pierre próbaidőre költözött, Piru, Pemma és Pengő pedig gazdisok!

A pécsi 6 kölyök mindegyike új családjuknál tölti napjait! Egy összeszervezett találkozó keretein belül több szerződést is aláírtunk a hétvégén, Piru, Pemma és Pengő próbaideje lejárt, így ők az örökbefogadási szerződés aláírásával végleg új családjuknál maradnak most már boldog gazdis ebekként. Róluk hamarosan külön híreket teszünk közzé.
Pite és Pierre, az utolsó két kamaszodó kan pedig megkezdhette próbaidejét gazdijelöltjüknél, velük próbaidős szerződéseket kötöttünk. Parféval most nem volt intézni való, ő is próbaidejét tölti már új helyén, így a 6 kölyök mindegyike elkerült ideiglenes befogadóiktól.

Pite új családja nagyon boldog, hogy kiegészültek egy négylábúval, már nagyon várták az alkalmat, hogy aláírjuk a próbaidős szerződést. Hazafelé és új otthonában is nagyon jól viselkedik Pite, élvezi új családja társaságát és viszont. Pár sor a gazdijelöltektől:

“Maga az utazás tökéletesen zajlott, Pite már-már gyanúsan nyugodtan ült a hátsó ülésen. Teljesen otthon érzi magát, felfedezte a kertet, a két macskával is megkezdődött az ismerkedés. Gyermekeink imádják őt, megtörtént az első városi séta is, felfedezve a közvetlen környezetet.”
“Ebben a pár napban úgy tűnik egyenlőre, hogy tökéletesen beilleszkedik a család életébe, nyugodt, kiegyensúlyozott kutyus. Sem a szobatisztasággal sem a rágcsálással nincs gond, az eddig éjjeleken szépen csendben aludt. Láthatóan nagyon igényli a közelségünket, nem nagyon van olyan eset, hogy ne valamelyikünk mellé heveredjen le napközben pihenni.”

Pierre is hasonlóan jól érzi magát, gazdijelöltjei igazi szeme fénye a különleges fekete kan. Már az első találkozónál megvolt az összhang, a következő alkalmak pedig megerősítettek minket és a jelölteket is, hogy bizony úgy tűnik, Pierre is megtalálta az “igazit”. Nagyon örülünk a sikerének, mert rá volt a legkevesebb érdeklődő, így külön köszönjük gazdijelöltjei bátorságát, akik egyáltalán nem rettentek el egy fekete kutya befogadásától.
Hazaérkezésük után ők is egyből írtak 2 sort, melyet megosztunk veletek is:

“Minden rendben volt ma Pierre-rel. Egy kicsit meg van még szeppenve, de mindketten úgy látjuk, hogy nagyon hamar össze fogunk szokni, mert nagyon jól reagálunk egymásra.”
“Pierre nagyon jó kiskutya, nagyon jól viselkedik, gyakorlatilag nincs is vele nehézségünk. Nagyon jó, hogy itt van.”

Pierre

Pierre

Mind a 6 pécsi kölyök boldog új családjában, külön öröm a 3 gazdis közülük és drukkolunk a próbaidejüket töltőknek is!

Történetük: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/

Dalmata Mentés


2018.04.05. Állatorvost látogattunk a pécsi kutyákkal

A pécsi mentésből 8 eb van még gondozásunkban, ennyi kutyával bizony több állatorvosi kört futunk, hogy komplett oltási programmal, egészségesen tartsuk őket amíg rájuk talál végleges családjuk. Ez sokszor komoly szervezést és önkéntes segítséget igényel.

Pite, Parfé, Pierre, Piru

Pite, Parfé, Pierre, Piru

Poppy és Pixie március elején kerültek gondozásunkba, ivartalanítva, szívféregre tesztelve (negatív) egy oltással vettük át őket a pécsi kollégáktól, a múlt héten megkaphatták második oltásukat, amire ideiglenes befogadóik vitték el őket állatorvosunkhoz, ezúton is köszönjük segítő együttműködésüket.

Poppy

Poppy

A hat kölyök közül Pemma, Piru és Pite varratszedésre és az utolsó (harmadik) oltásukra érkeztek a rendelőbe húsvét nagypéntek reggelén. A két próbaidős szukát gazdijelöltjei hozták, a gazdikereső kanokat Pitét, Pierret és Parfét önkéntes fuvarosaink Ildi és Dorisz szállították a rendelőbe, köszönjük szépen segítségüket! Mind az öt kölyök oltási programja ezzel komplett lett és féreghajtót is kaptak, a rendelő lelkiismeretes orvosai ünnepnapon is fogadták csapatunkat, a megszokott alapossággal látták el kedvezményesen mentvényeinket.

Pierre, Parfé

Pierre, Parfé

A kölykök mind nőttek, van amelyik 1 kg-val is többet nyomott a mérlegen a legutóbbi másfél héttel ezelőtti méréshez képest, fél évesek, nyúlnak, növögetnek, szépen fejlődnek. Ma már a korábbi betegeskedésnek nyoma sincsen rajtuk, aktívak, nagyon örültek a már korábban gazdijelölthöz költözött és most viszont látott társaiknak, bár a játékra nem alkalmas az állatorvosi rendelő, erre majd az egyesület éves találkozóján májusban több lehetőség lesz, reméljük addigra mindegyikük gazdára talál.

Piru

Piru

Pengő útja külön vált testvéreitől, mivel komoly szándékú gazdijelöltjével már két hete folyamatban voltak az egytől egyig pozitív eredményű ismerkedések, így ő a tegnapi napon külön ment az állatorvoshoz, ivartalanítást követően próbaidőre költözött, híreit később közzétesszük.

Pengő

Pengő

Mentvényeinkért felelősséggel tartozunk, ezért egészségügyi ellátásukat minden esetben a kutya átvételével együtt megkezdjük, és lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy egészségesen kerülhessenek gazdához. Komplett oltási programmal, féreghajtva, parazitamentesítve, ivartalanítva fogadhatóak örökbe.

Az örökbe fogadásról részletesen weblapunkon található több információ: http://www.dalmatamentes.hu
A pécsi mentésről bővebben: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/category/hirek/pecsi-mentes-dalmata-keverekek/

Gazdikeresők: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/gazdit-keres-adoptable/
Jelentkezz önkéntesnek: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan-segitheted-a-mentest/onkentes-lennel/

Dalmata Mentés


2018.03.25. Piru, Pemma és Pite átesett az ivartalanításon!

A pécsi mentés 6 gazdikereső kölyke közül hárman már eljutottak odáig, hogy próbaidőre költözhettek gazdijelöltjeikhez. Az első találkozót követően, melyet csoportosra tudtunk szervezni, a kutyák érdeklődői többszöri külön alkalmakon mélyíthették el kapcsolatukat a hozzájuk minden ponton illő, kiválasztott kutyával. A találkozók után bejelentettük ivartalanításra mindhárom kölyköt, ahonnan már új családjukkal térhettek haza új otthonukba. Külön köszönjük a szervezett fuvart önkéntesünknek, Gábornak, nagy segítség volt, hogy a befogadóktól el tudta szállítani a kölyköket a rendelőbe.

Piru érdeklődője többször látogatta a kutyát az első alkalmat követően, melyeken megbizonyosodtunk arról, hogy bizony ők egymásnak lettek teremtve. Nagyon jól működtek együtt az összes találkozón, Gabi igazán rátermett és tájékozott volt, egy kölyökkutyával járó minden apró-cseprő dolognak is utána nézett és kimondottan a leírt jellemzés alapján választotta ki Pirut, aki tényleg nagyon ideális társa lesz.
Pirut bejelentettük ivartalanításra, a műtét után gazdijelöltje vihette haza az aláírt próbaidős szerződéssel. A most következő lábadozási időszakot és a húsvétot is maximálisan együtt töltik, a gazdijelölt előre készült és szabadságot vett ki, hogy Piruval minél hamarabb elmélyíthesse a kötődést. Tervezik kutyaiskola látogatását, alig várják az együtt tanulást.

Piru

Piru

Pemma érdeklődői egy igazi sportos család 3 idősebb, jó felfogású, rátermett gyermekkel és egy szintén mentett meglévő kutyával, Elinával. Pemma nagyon nyitott volt feléjük és a család minden tagja nagyon jól kezelte a kutyát. Elinával azonnal összeorroltak, az amúgy elsőre tartózkodónak ismert kutya meglepően nyitott volt Pemmára és pár pillanat erejéig már az első alkalommal együtt futottak. Pemma nagyon aktív, pörgős kölyök, jól kiegészítik egymást Elinával és a család kimondottan olyan típusú kutyára vágyott, amilyen Pemma. Sok sportot űznek, melyhez csatlakozik mindkét négylábú, így igazán teljes, aktív, élménydús életet élhetnek majd együtt.
Pemmát ugyanúgy a műtétről vihették haza gazdijelöltjei, a próbaidős szerződés aláírásával. Hamarosan hírt adunk a lábadozási időszakról és a próbaidő alatt szerzett élményekről. Kutyaiskolába ők is minél előbb szeretnének eljutni, Elina nemrég tette le az alapfokot, vele ismételni fogják a tanfolyamot, Pemma pedig csatlakozik a csoporthoz új tanulóként.

Pemma

Pemma

Pite története sajnos nem ért boldog véget: miután érdeklődői szépen végigjárták az ismerkedési protokollt (őt is sokszor látogatták, minden nagyon ideális volt), Pite szintén átesett az ivartalanításon, és őt is a műtét után vihették haza az aláírt szerződéssel próbaidőre gazdijelöltjei. Sajnos azonban 2 nap múlva visszakaptuk őt, családi okok miatt mégsem tudják vállalni az örökbefogadást és a Pitével járó hosszútávú felelősséget. Sajnos ilyen előfordul, pontosan ezért működik Egyesületünknél 4 hetes próbaidő, mely alatt, ha nem úgy alakulnak a dolgok, még vissza tudjuk fordítani az örökbefogadást és visszavenni a kutyát. Pite tehát újra gazdikereső, ahogyan Pierre és Parfé is. Pengőnek komoly érdeklődője akadt.

Pite

Pite

Kutyáink történetét nyomon követhetitek honlapunkon:
Pemma: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/
Piru: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
Pengő: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
Pite: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pite/
Pierre: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/
Parfé: http://dalmatamentes.hu/portfolio/parfe/

Drukkoljunk a próbaidősöknek, hogy minden probléma- és zökkenőmentesen teljen! Hamarosan újra hírt adunk róluk!

Dalmata Mentés


2018.03.24. Tápadomány érkezett a 6 kölyöknek!

Nemrég jelentős mennyiségű tápadomány érkezett a pécsi mentés kölykeinek! Nagyon köszönjük Ernőnek és Tamásnak a nagylelkű, minőségi adományt, mellyel most egy időre megoldódott a kölykök táplálása! A kis evőbajnokok már meg is kezdték a pusztítást, szépen fejlődnek és hatalmasat nőttek!
Köszönjük még egyszer!

A 6 kölyök története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/

Dalmata Mentés


2018.03.09. Megkaphatta 2. oltását a másik három kölyök is!

A “pécsi mentés“-ből január elején átvett hat kölyökből három kiskutya súlyosan megbetegedett, köszönhetően annak, hogy szaporítójuk nem biztosított állatorvosi ellátást nemcsak a még szülő felnőtteknek, de a nála született kölyköknek sem. Jó néhány hétbe tellett, mire kikezeltettük őket, meg kellett várni a teljes tünetmentességet, hogy folytathassuk oltási programjukat.

Parfé, Piru, Pemma 2. oltás

Parfé, Piru, Pemma 2. oltás

Az állatorvosi viziten teljes kivizsgálást is végeztek orvosaink, megvizsgálták a kiskutyák fejlettségét és mindent rendben találtak náluk, így megkaphatták második kombinált oltásukat.

Táplálásukra különös gondot kell fordítanunk ideiglenes befogadóinkkal együtt, különösen Piru esetében, aki éppen hogy túlélte a súlyos bélgyulladást, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mielőbb utolérje testvéreit, Pemmát és Parfét, akik picit nagyobbak, erősebbek nála.

Mindhárman élénkek, érdeklődőek voltak a rendelőben is, ahol szigorúan a szállítóketrecből figyelhették a külvilágot, ami számukra még mindig veszélyeket rejt, az oltásnak ugyanis idő kell ahhoz, hogy kialakuljon szervezetükben a védelem.

A vizsgáló asztalon nyugodtan viselkedtek, hármuk közül Pemma a leghisztisebb, szereti hallatni a hangocskáját, főleg, ha sajnálkozó hallgatósága is akad. Parfé és Piru hang nélkül, ügyesen viselte a kivizsgálást és a szurit is.
Ideiglenes befogadójuknál hamarosan elhagyhatják a karantént és kimehetnek az utcára, mezőre sétálni is, mely nagy élmény lesz majd számukra, hiszen az élet ezen részét még nem tapasztalhatták meg. A tanulás időszaka folytatódik, megismerkednek a pórázzal és a sétálás szabályaival, közben természetesen a lakásban élést, a szobatisztaságot is tovább tanulják.

Parfé, Pemma, Piru 2. oltás

Parfé, Pemma, Piru 2. oltás

Kérjük támogassátok a kölykök ellátását! Fejlődő szervezetük minőségi táplálást igényel, hogy erősek és ellenállóak legyenek a betegségekkel szemben! A 6 kölyök egy napi száraztáp adagja már több, mint 2 kg, egy zsák táp 6-7 nap alatt elfogy és ezen kívül kéthetente kapják a féreghajtást, sétáltatásuk megkezdésével gondoskodnunk kell a kullancsvédelemről is.

Segítsétek a kiskutyákat, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”

Minőségben a jelenlegivel megegyező tápadományt is elfogadunk, ezzel kapcsolatosan egyeztetni a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen lehet.

A beérkezett adományokat teljes egészében a kiskutyák ellátására költjük, állapotukról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Videók: Youtube playlist

Dalmata Mentés

Pemma, Parfé, Piru 2. oltás

Pemma, Parfé, Piru 2. oltás


2018.03.06. Kérjük, támogassátok mentvényeink ellátását!

Maroknyi csapatunk kilenc ebről gondoskodik ideiglenes befogadók által, akik naponta foglalkoznak, gondozzák, etetik védenceinket, amíg egészségileg rendbe jönnek, befejeződik oltási programjuk és megtaláljuk számukra a nekik megfelelő végleges gazdájukat, családjukat.

Ideiglenes befogadóink számára a kutyák ellátásához szükséges felszereléseket és a tápot biztosítjuk, az állatorvosi kezeléseket az egyesülethez beérkező adományokból finanszírozzuk.

A két felnőtt, Fanta és Donnie, a támogatásunkról élete végéig biztosított Lapaj és hat kölyök gondozása komoly anyagi vonzatokkal jár, nagyon ki vagyunk már számolva!

A 6 kölyök egy napi száraztáp adagja most már több, mint 2 kg, így egy zsák táp csupán kb. 6-7 napra elegendő számukra! Fejlődő szervezetük minőségi táplálást igényel, hogy erősek és ellenállóak legyenek a betegségekkel szemben, befogadóik főtt hússal, zöldségekkel egészítik ki étrendjüket, de semmilyen esetben nem kapnak konyhai maradékot vagy gyenge minőségű eledelt.

Minőségi tápot rendeltünk a kölyköknek, ami azóta már el is fogyott, az utánpótlást folyamatosan biztosítanunk kell, ahogyan az élősködők elleni védelmet is, mind a kéthetente aktuális féreghajtás, mind a hamarosan beköszöntő kullancsszezon miatt.

Kérjük segítsétek a kiskutyák ellátását, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”

Minden beérkező adomány teljes összegét a kutyák szükségleteinek ellátására fordítunk!
Minőségben a jelenlegivel megegyező tápadományt is elfogadunk, ezzel kapcsolatosan egyeztetni a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen lehet.

Köszönjük támogatásotokat!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2M1jcc3EsIHCgAwa1Oagf5

Dalmata Mentés


2018.02.24. Mind a 6 kölyök gazdikereső státuszba lépett!

1. Parfé – 5 hónapos dalmata keverék kan – Gazdis!

Parfé fényképes leírása: http://dalmatamentes.hu/portfolio/parfe/

Parfé

Parfé

2. Pemma – 5 hónapos dalmata keverék szuka – Gazdis!

Pemma fényképes leírása: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/

Pemma

Pemma

3. Pengő – 5 hónapos dalmata keverék kan – Gazdis!

Pengő fényképes leírása: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/

Pengő

Pengő

4. Pierre – 5 hónapos dalmata keverék kan – Gazdis!

Pierre fényképes leírása: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/

Pierre

Pierre

5. Piru – 5 hónapos dalmata keverék szuka – Gazdis!

Piru fényképes leírása: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/

Piru

Piru

6. Pite – 5 hónapos dalmata keverék kan – Gazdis!

Pite fényképes leírása: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pite/

Pite

Pite

 


2018.02.18. Oltáson jártak a kölykök

Most, hogy kis betegeinket kikezeltettük a súlyos betegségből, folytathatjuk oltási programjukat, mellyel igencsak el vagyunk csúszva. A 6 kölyök közül hárman (akiket nem döntött le annyira a betegség) a héten megkaphatták második kombi oltásukat. Az állatorvosi viziten teljes kivizsgálást is végeztek orvosaink, mindent rendben találtak náluk.

Pierre, Pite és Pengő oltáson

Pierre, Pite és Pengő oltáson

A 3 kan, Pierre, Pite és Pengő nagyon ügyesek voltak a rendelőben, nem igazán voltak megszeppenve, talán csak a hőmérőzés nem volt annyira ínyükre. A második kombi oltásuk után egy héttel már elhagyhatják a karantént és kimehetnek sétálni is, mely nagy élmény lesz majd számukra, hiszen az élet ezen részét még nem tapasztalhatták meg. A tanulás időszaka folytatódik, megismerkednek a pórázzal és a sétálás szabályaival, közben természetesen a lakásban élést, a szobatisztaságot is tovább tanulják.

Másik 3 társuk, Piru, Parfé és Pemma is hamarosan átesik az állatorvosi vizsgálaton és oltáson, náluk kicsit több időt kell hagyni a betegségből való felépülés után.

Kérjük támogassátok a kölykök ellátását! Fejlődő szervezetük minőségi táplálást igényel, hogy erősek és ellenállóak legyenek a betegségekkel szemben! A 6 kölyök egy napi száraztáp-adagja 2 kg, egy zsák táp néhány nap alatt elfogy!
Segítsétek a kiskutyákat, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”

Minőségben a jelenlegivel megegyező tápadományt is elfogadunk, ezzel kapcsolatosan egyeztetni a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen lehet.

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2M1jcc3EsIHCgAwa1Oagf5

Dalmata Mentés

2018.02.13. Jobban vannak a kicsik!

A pécsi mentésben átvett hat dalmata keverék kölyöknél január közepén fertőzés ütötte fel a fejét, a súlyos hányás-hasmenés miatt ketten (a két kis szuka) életveszélyes állapotba kerültek. Az elhanyagolt tartás és a hiányos táplálás miatt legyengült szervezetük nem tudott védekezni a vírus ellen. Az első tünetek megjelenésénél indultunk is velük az állatorvoshoz, folyamatos infúziós kezelést kapott 3 kölyök – Pemma, Parfé, Piru – akik bentlakásos kórházi kezelésben részesültek.

A másik három kölyöknél – Pierre, Pite, Pengő – enyhébb lefolyású volt a vírusos fertőzés, számukra immunerősítőket és probiotikumot vettünk, valamint diétás etetést alkalmaztak gondozóik, nekik és a megfelelő kezelésnek hála ők hamar jobban lettek és könnyebben átvészelték a megbetegedést. Társaik javulásáért azonban 2 héten át aggódtunk. Mostanra ők is hazamehettek befogadójukhoz, ahol továbbra is karantén alatt vannak, hogy legyengült, megviselt szervezetük felépülhessen.

Parfé szépen összeszedte magát, Pemmát és Pirut döntötte le legjobban a betegség, Piru többször volt öntudatlan állapotban, élet és halál között a kezelés alatt. A betegség két héttel hátráltatta fejlődését, így kisebb és soványabb is, mint társai. Időbe telik, mire megerősödik, ehhez a minőségi táplálás mellett minden szükséges támogatást megkap. Reméljük hamarosan megkaphatják következő oltásukat.

Pécsi kölykök - Piru, Parfé, Pemma

Pécsi kölykök – Piru, Parfé, Pemma

Hálás köszönetünk az őket lelkiismeretesen ellátó állatorvosoknak és ideiglenes befogadóiknak, akik kiemelt figyelemmel gondozzák a kiskutyákat!

Pite, Pierre és Pengő teljesen rendbe jöttek, tünetmentesek, így folytathatjuk megkezdett oltási programjukat. Elevenek és sokat rosszalkodnak, nem könnyű őket lefárasztani, viszont elképesztően tanulékonyak és imádják, ha feladatokat kapnak. A szobatisztaság is alakul, de még van hová fejlődni e téren is.
A hat kölyköt egy hónappal ezelőtt vettük gondozásunkba. A kezdeti megszeppenést követően szépen nyiladoznak, és egyedi jellemvonásaik is egyre inkább megmutatkoznak. Rövidesen elkészítjük fényképes leírásukat.

Pécsi mentés, kölykök - számlák

Pécsi mentés, kölykök – számlák

Gondozásunkban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk! 
Ennyi kutya részére felszereléseket kellett vásárolnunk, gyógyszereket és állatorvosi számlákat fizetünk, valamint folyamatosan fogy a táp is, amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére a növésben lévő kiskutyáknak.

Kérjük segítsétek kutyáink tartását és ellátását! 

Az eddigi állatorvosi kezelések és gyógyszerek számláinak összege 132.442.- Ft és még 6 kutya teljes oltási programját, később ivartalanítását kell fizetnünk, amit csak az adományokból tudunk finanszírozni. Mellette Fanta és Donnie tartásával és ellátásával, illetve Lapaj költségeivel is számolnunk kell!
Minden kis összeg számít, támogassátok mentvényeinket!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”

Beérkezett adományok:
S. Márta 2.000 Ft (PayPal)
B. Krisztián 5.000 Ft (PayPal)
B. Nóra 2.000 Ft
B.Rea 5.000 Ft
I. Józsefné 1.000 Ft
S.László és Neje 20.000 Ft
Sz-Á. Annamária 20.000 Ft
Sz. Andrea 7.000 Ft
V. Józsefné 1.000 Ft

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2M1jcc3EsIHCgAwa1Oagf5

Dalmata Mentés

 

2018.01.26. Mind a hat kölyök megbetegedett – kórházba kerültek, két kölyök állapota súlyos!

A pécsi mentésből három hete átvett kölykök mindegyike sorban megbetegedett, egyikük állapota válságos volt egész hétvégén, az állatorvosok bent voltak vele a kórházban rendelési időn kívül vigyázták, és megtettek mindent érte, mi sem látogathattuk. Az életveszélyen talán már túl van a kis kölyök szuka, de nagyon legyengült, kis kan társával még nem mehettek vissza gondozójukhoz sajnos, infúziót kapnak folyamatosan.

Nagyon szomorú, hogy ez történik velük, ennek mind az az oka, hogy a szaporító semmilyen állatorvosi kezelésben, megelőzésben nem részesíti még a felnőtt kutyáit sem, a kölyköket sem. Még féreghajtót, a kötelező chipet és oltást sem kapták meg nála, nemhogy ami még fontosabb lenne, a mindenféle elkapható betegségek ellen pár hetes korban javasolt védőoltásokat. Bele sem szeretnénk gondolni hány korábbi sorstársukat vásárolhatták meg a szaporítótól, és kerülhettek otthon új gazdáiknál is hasonló, kétségbeejtő helyzetbe. Soha ne vásároljatok szaporítótól, mert aki megteszi, támogatja ezt a szörnyűséget, pár hetes, hónapos kölykök szenvedik meg az emberi felelőtlenséget!

Sajnos hiába kapták meg Pécsen az első kombi oltást, szervezetük semmilyen védettséggel nem rendelkezett, így alakulhatott ki ez a lesújtó helyzet. Életveszélyes állapota miatt egész hétvégén nagyon aggódtunk a kis szukáért, hajszálon múlott, hogy nem veszítettük el még így is, hogy már az első bágyadtságnál és hasmenésnél szaladtunk velük az állatorvoshoz.
Egy kiskutya ma már hazamehetett, kettő a kórházban maradt, másik három társukon csak enyhébb tünetek jelentkeztek, állatorvosi konzultációt követően számukra probiotikumot, immunerősítőt vásároltunk és etetésük is különös figyelmet igényel most. Bízunk benne, hogy őket nem veri le jobban a betegség.

A kölykök állatorvosi kezelésben részesülnek, mindegyiküket karanténba helyeztük, megfigyelés alatt állnak, nem látogathatók. Egyelőre egyikük sem gazdikeresők, oltási programjuk a vírusos betegség miatt tolódik. Hálás köszönetünk az őket lelkiismeretesen ellátó állatorvosoknak és ideiglenes befogadóiknak, akik kiemelt figyelemmel gondozzák a kiskutyákat!

Gondozásban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk! 
Ennyi kutya ellátásához felszereléseket kellett vásárolnunk, gyógyszereket és állatorvosi számlákat fizetünk, valamint folyamatosan fogy a táp is, amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére a növésben lévő kiskutyáknak.

Kérjük segítsétek a kis betegek felépülését, a többiek tartását és ellátását! 

Az eddigi állatorvosi kezelések és gyógyszerek számláinak összege 59.961.- Ft és még kezelés alatt állnak a kölykök, még további állatorvosi számlákat várunk, amit csak az adományokból tudunk finanszírozni.
Minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”
Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/

Dalmata Mentés

Pécsi kölykök

Pécsi kölykök

2018.01.20. – Pécsi mentés – újabb 8 kutya érkezett!

2017. júniusa óta dolgozunk együtt a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal egy Pécs melletti szaporítótelep felszámolásán. A mentés keretein belül eddig összesen 10 kutyát vettünk át egyesületi gondozásba, többen közülük mára már gazdis kutyák, és vannak, akik még gazdikeresők, illetve további kutyák várnak arra, hogy szabadulhassanak a szaporítótelepről.

A Pécsi mentés azonban váratlan fordulatot vett: fény derült arra, hogy a szaporító a hatóságokat és az Alapítvány munkatársait megkerülve, félrevezetve több kutyát elrejtett, ellenőrzéskor hollétükről valótlant állítva titokban tovább folytatta tevékenységét. Így történhetett meg, hogy egyszer csak előkerült több leszült szuka és 6 kölyök kutya, akikről nem tudtak sem a hatóságok, sem pécsi kollégáink. Volt, akit több házzal arrébb találtak meg, vagy az utcán kóborolva, másokat saját otthonában rejtegetett a szaporító.

Azonnal cselekedni kellett, Pipacs és Pehely mellett erőn felül átvettük a 6 kölyökkutyát, a többiek maradtak, továbbra is átvételre várnak, róluk külön híradást teszünk közzé később.

Pécsi mentés - 6 kölyök

Pécsi mentés – 6 kölyök

Az átvett 8 kutya (Pipacs, Pehely és a 6 kölyök) tehát gondozásunkba kerültek, elhelyeztük őket, megfigyelésük, rehabilitációjuk megkezdődött.

A 6 kölyköt ideiglenes befogadóknál és napidíjas panzióban tudtuk elhelyezni. Alig másfél hét múltával egyikük beteg lett és most másik két kis társa is elkapta a vírusos bélgyulladást, hánynak, parvo gyanúsak. Köszönhető ez a szaporító hanyagságának és felelőtlenségének, aki oltatlanul, megfelelő ellátást nem biztosítva tartotta a kutyákat!

A kölykök állatorvosi kezelésben részesülnek, társaikat karanténba helyeztük, megfigyelés alatt állnak a tüneteket nem mutató állatok is, nem látogathatók.
Egyenlőre egyikük sem gazdikereső, oltási programjuk épphogy megkezdett, a vírusos betegség miatt tolódik.

Pécsi mentés - 6 kölyök felszerelése

Pécsi mentés – 6 kölyök felszerelése

Gondozásban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk! 
Ennyi kutya ellátásához felszereléseket kellett vásárolnunk és folyamatosan fogy a táp is amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére.

Pécsi mentés - kölykök számla

Pécsi mentés – kölykök számla

 

Mind a nyolc kutya microchipet, első oltást, féreghajtást kapott Pécsen, a Pipacs és Pehely átestek az ivartalanításon és a szív-és bőrféreg tesztjük mellett laborvizsgálatot is csináltattunk, csak ezen ellátások számlája 140.000.- Ft volt kedvezményes áron és minden kutya oltási programját folytatjuk, amint lehetséges.

Segítsétek a kis betegek felépülését, a többiek tartását és ellátását! Az első beteg kölyök csak két napot töltött kórházban, számlája 18.000.- Ft lett és most a másik kettőért aggódunk, akik szintén kórházba, folyamatos infúzióra kerültek, állapotuk válságos. 
Ekkora létszámnál nemcsak az állatorvosi számlák, hanem az etetési költségek is igen magasak! Minden kis összeg számít!

Pipacs és Pehely szívféregteszt

Pipacs és Pehely szívféregteszt

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi mentés”
Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Dalmata Mentés

Categories: