Dalmata Mentés

Pécsi mentés – eltelt 8 hónap – hogy állunk?

A “pécsi mentés“-t 2017. júniusában kezdtük meg, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal együttműködésben segítünk a Pécs melletti szaporító telep felszámolásában. Célunk az állatorvosilag abszolút ellátatlan kutyák ész nélküli szaporításának megfékezése, a kutyák ellátása és gondos gazdához adása.

Az elmúlt nyolc hónapban 16 kutyát vettünk át a szaporító telepről, mindannyian teljes körű állatorvosi ellátásban részesültek, kivizsgálva, féreghajtva, ivartalanítva, komplett oltási programmal adjuk őket felelős gazdához.

Nagy örömünkre az új év meghozta a megfelelő gazdijelölteket sok régóta váró gondozásunkban lévő ebnek, a nyolc felnőtt kutya és a nyáron átvett két kölyök mindegyike (10 kutya) már új otthonában él, 5 kutya már gazdára talált, 5 már a gazdisodás előszobáját jelentő próbaidejét tölti gazdijelöltjénél:

Pepita: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepita/
Pilar: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/
Picasso: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/
Penny: http://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/
Pepe: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
Polka: http://dalmatamentes.hu/portfolio/polka/
Peggy: http://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy/
Perla: http://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/
Pehely: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pehely/
Pipacs: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pipacs/

http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-12-kutya/

Pécsi mentés - dalmata keverékek

A januárban átvett 6 kölyök mindegyike sajnálatos módon megbetegedett, így állatorvosi kezelésük miatt az ő oltási programjuk jelentősen csúszik, hetekkel tovább tart mire gazdikereső státuszba léphetnek. Néhányuk állapota annyira kritikus, hogy nem is látogathatóak, befogadóik gondosan ápolják őket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mielőbb felépüljenek és egészségesen, oltottan, ők is gazdára találhassanak.

Hat növésben lévő szervezet pusztítja a puppy és már a junior tápot, amiből minőségi terméket szeretnénk biztosítani számukra, ezért kérünk az etetésükhöz, oltási programjukhoz anyagi támogatást! Ennyi kiskutya 2kg tápot eszik meg naponta! Könnyen kiszámolható, hogy egy 12kg-s junior zsák egy hétre sem elegendő nekik!

http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/

A szaporítótelepen még két szuka sorsa fog eldőlni a napokban (+2=18 kutya), sajnos a tulajdonosuk együttműködési hajlandósága egyre romlik, így mi sem tudunk még biztosat, de ha lehetséges, akkor ennek a két fiatal felnőtt állatnak is segíteni szeretnénk.

Nem győzzünk hangsúlyozni, hogy a Dalmata Mentés egy nagyon pici szervezet, néhány aktív taggal, maroknyi önkéntes segítséggel, kevés lehetőséggel. Menhelyet nem üzemeltetünk, ideiglenes befogadókkal és panziósok segítségével tudjuk elhelyezni a kutyákat a rehabilitációs időszakra, amíg lezajlik teljes körű állatorvosi ellátásuk és megtaláljuk számukra a nekik megfelelő gazdát. Mentvényeink ellátását kizárólag az egyesülethez beérkező adományokból finanszírozzuk, mivel más bevételi forrásunk nincsen, ezért kérjük, ha érdemesnek találod munkánkat, segítsd a mentett kutyusokat támogatással, mert enélkül mi sem tudunk segíteni, csak összefogással! Akár pár száz forint adománynak is van helye, minden kis segítség számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”
Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Dalmata Mentés