Dalmata Mentés

Pepe – gazdis

2018.01.02. Pepe gazdis!

Pepe, a “pécsi mentés” kan kölyök kutyája is révbe ért! Debreceni kutyus lett, nagy örömünkre korábbi kölyök mentvényünkkel, Záporral is megismerkedett. Gazdái mindent megtettek, hogy gond nélkül beilleszkedjen, elkezdték a kutyaiskolát, hogy kondicionálják Pepe jó szociális készségeit és lekössék a fiatal kutyus energiáit, tanítják, sétálnak, játszanak vele, Pepe jól érzi magát, mindent megkap amit egy boldog gazdis kutyus megkaphat.

Pepe

Pepe

A várakozásainknak megfelelően alakult Pepe próbaideje, így karácsony előtt aláírtuk a különleges három színű pöttyös örökbe fogadási szerződését. Azóta is kapjuk róla a híreket, fényképeket és reméljük, hogy idén mindkét debreceni pöttyössel is találkozunk még személyesen is!
Boldog gazdis éveket kívánunk Pepének és családjának!

2017.12.22.
“Tegnap jött el a pillanat, hogy aláírjuk a papírokat, amit már nagyon vártunk. Nagyon köszönjük, hogy vagytok és ennyit tesztek azért, hogy a pöttyösök jó helyre kerüljenek. Pepével nagyon jól megvagyunk, most ismét meg van kergülve a hótól, most még többet szaladgál miközben tépi, rágja és cibálja a havat.”

Pepe

Pepe

2017.12.31.
“Napról-napra biztosabb vagyok benne, hogy Pepe ránk várt, úgy érzem szeret minket és jól érzi magát. Nagyon okos és piszok gyorsan tanul. El szoktuk vinni futni a házhoz, ahová költözni fogunk. Imádja, hogy az egész udvar az övé. Tegnap egész délután aludt, úgy elfáradt. Kapott karira egy kongot, amit nagyon imád és már mindig vissza is hozza.
B.U.É.K!”

Pepe teljes története elolvasható weboldalunkon és fórumunkon egyaránt:
http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=1016

Pepe fotói: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe

Dalmata Mentés

2017.11.30. Pepe próbaidejét tölti gazdijelöltjénél

Pepe kicsivel több, mint két héttel ezelőtt költözött érdeklődőihez Debrecenbe. Azóta is kétnaponta érkeznek hogylétéről a hírek, melyeket nagy örömmel olvasunk. 

Pepe

Pepe

Pepe remekül érzi magát leendő otthonában, gazdijelöltjei az első napokra szabadságot vettek ki, hogy otthon maradhassanak vele, ezzel is megkönnyítve beilleszkedését. Az ivartalanítási műtétet követő lábadozás lejártával ellátogattak állatorvosukhoz a varratszedésre, ahol Pepe nagyon jól viselkedett, és kimondhatatlanul boldog volt, hogy megszabadult a tölcsértől is.

Pepe

Pepe

Mostanra már szépen elvan egyedül is a lakásban, a kellő reggeli lefárasztást követően csendesen, nyugalomban várja haza gazdijelöltjeit. A külön neki beszerzett fekhelyet egyre gyakrabban cseréli le a kanapéra, le sem tagadhatná, hogy ereiben dalmata-vér csergedezik. 

Nov.22
“Sziasztok!
Túl vagyunk az első két munkanapon és Pepe nagyon jól viselkedett egy apróságot leszámítva, a nappaliban jelenleg nincs függöny, mert nem tetszett neki vagy zavarta a kilátásban. Délután mindig nagyon örül nekünk és izgattottan várja a megérdemelt futkorászást, szerintünk azért alszik úgy, mint a bunda. A szombati találkozót már nagyon várjuk, utána élménybeszámolunk.”

Szombaton sort kerítettek egy ismerkedős találkozóra debreceni önkéntesünkkel, aki a 2013-as kabai mentésünkből származó Zápor büszke gazdája. Életét olyan szinten változtatta meg a dalmata kölyök örökbefogadása, hogy azóta kutyakiképzővé vált. A tervek szerint Pepe a következő, év eleji tanfolyamra fog beiratkozni leendő gazdáival, addig is szocializációs tréningekre járnak és a kutyafuttató barátságos társaságával ismerkednek.

Nov.25.
“Sziasztok!
Sor került a találkozóra Szandiékkal, megnéztük a sulit és Pepe is futkározott egy kicsit Záporral, aki szintén tündéri eb. Holnap már megyünk is kipróbálni a futtatós mókát. Úgy néz ki, hogy leghamarabb januárban lesz Pepének tanfolyam, így addig is próbáljuk szinten tartani, illetve fejleszteni és amíg van lehetőség a kutyasuliban, oda is visszük minden vasárnap futni.”

Bízunk benne, hogy Pepe próbaideje továbbra is ilyen szépen alakul! 🙂

Pepe története:http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
Több fotó:http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe/

Dalmata Mentés

2017.11.17. Pepe próbaidőre költözött gazdijelöltjéhez!

Pepének komoly érdeklődői akadtak néhány héttel ezelőtt. Bár tapasztalt dalmatások, a többszöri ismerkedést mégsem vették fél vállról, elszántságukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy brutál kora hajnali vonatozást is bevállaltak Debrecenből Budapestre, hogy odaérjenek Pepe szombat reggeli kutyaovis órájára, amelyen már együtt vettek részt kiszemeltjükkel. Minden találkozó jól sikerült, és bár az őszi szünet közbe szólt a kevesebb orvosi időpontok miatt, türelmesen kivárták, időközben felkészültek az új családtag érkezésére.

Múlt hét pénteken az állatorvosnál találkoztunk. Pepe átesett az ivartalanításon és megcsináltattuk a szív-és bőrféreg tesztjét, ami szerencsésen negatív lett. Mire megírtuk a próbaidős szerződést és gazdijelöltje előkészítette a helyét, már vissza is kaptuk az ebet. Pepe gyorsan ébredt az altatásból, átszereltük a bilétáját az új nyakörvére és rendeztük a számlát, közben már saját lábára is állt, és kényelmes saját fekhelyében utazott haza új otthonába Debrecenbe.

Pepe

Pepe

Azóta kétnaponta kapjuk róla a híreket, minden rendben van, jól érzi magát. Megkezdte hát a próbaidőt, ami a beilleszkedési időszakának első négy hete és ha sikerrel zárul, akkor lesz gazdás kutya. Tartjuk a gazdijelöltekkel a kapcsolatot és hírt fogunk adni a továbbiakról is.

Pepe hírek gazdijelöltje tollából:

“11.12.
Kedves Mindenki!
Pepével való közös életünk nagyon jól alakul. Szombaton még kicsit fáradékony volt, de így is sokat sétált és futkorászott. A környéken már sokat megcsodálták. Többször gyakoroltuk már a behívást, mindig visszajön. Az etetés kb. 1 percet vesz igénybe, amint mondjuk neki, hogy tied, már üres is a tál. Ha letelik a 10 nap, egyeztetünk a kutyaaiskolával, hogy mire irassuk be. Egyelőre ennyi, rövidesen jelentkezünk.

11.14.
Sziasztok,
Eltelt a 4. éjszaka és Pepe egyre jobban viseli a gallért. Napközben nincs rajta, mert végig együtt vagyunk és figyelünk rá, a héten még nem lesz egyedül. Vettünk neki labdát, pár percig lefoglalta. Rongálni még nem próbált, reméljük így is marad! :D Egyébként egy tündér, nagy mozgásigénnyel, ami esőben sem csappan meg.

11.16.
Ismét eltelt két nap, és egyre szorosabb a kapocs köztünk. Pepe már feszegeti a határokat, bár nem sok sikerrel, próbálunk következetesek maradni. A megtanultakat folyamatosan gyakoroljuk és új dolgokat is mutattunk neki, gyorsan tanul. A gallért már nagyon nem szereti. Kértünk már időpontot, hétfőn 17:30-kor szedik ki a varratokat, a következő hétvégén pedig találkozunk Szandiékkal és megbeszéljük hogyan tovább a tanulással, mi lenne Pepének a legjobb.
Üdv”

Pepe

Pepe

Pepe története weblapunkon követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe/

Ha érdemesnek tartjátok, kérjük támogassátok a mentést:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

Dalmata Mentés

Pepe teszt számla

Pepe teszt számla

2017.10.13. Gazdát keres Pepe – 6 hónapos dalmata keverék kölyök kan!

Pepe a pécsi mentés egyik kölyökkutyája, július végén vettük át gondozásunkba. Az elmúlt hónapokban ideiglenes befogadónknál leendő gazdájának igazán megkönnyítve dolgát, családi körülmények között sokat tanult, okosodott a fogékony, jó természetű kölyök.

Pepe dalmata származású keverék, nyúlánk kölyök. Foltjai különlegesek, cser színű pofija mellett hosszú kecses lábai pöttyös barna “zokniban” végződnek, egy kis zsiráfra emlékeztetve. Korából adódóan növésben van, folyton lobognak fülei ahogyan nyargalászik. Valószínűsíthetően közepes termet lesz végleges mérete.

Kedves, simulékony, jó természetű kutya. Együttműködő, tanulékony, az alap vezényszavakat már elsajátította, a behívást még gyakorolni kell vele, ha elvonják figyelmét más négylábúak hajlamos süketelni. Falattal jól motiválható, figyelmes, érzékeny kölyök. Ideiglenes befogadóinak hála kutyaoviban is részt vett már a korának megfelelő foglalkozáson, jól teljesített az órákon.
Pórázon fegyelmezetten sétál, utazott már tömegközlekedéssel és autóban is több alkalommal minden gond nélkül.

Játékos, kedveli a kutyatársaságot, szívesen játszik a többiekkel, kijön minden nemű és méretű kutyával. Jelenleg több ebbel él együtt kertes házban, és naponta kétszer hosszabb sétával vezetik le mozgásigényét, szabadon futtatással, kergetőzéssel vezetheti le energiáit. Macskákkal való viszonyát nem ismerjük.
Az emberek felé is érdeklődő és barátságos, nagyobb gyerekek mellé jó választás lehet.
A lakásban szépen viselkedik, szobatiszta, de ha energiái nincsenek kellően levezetve találhat magának rosszalkodni valót, mint minden kölyök kutya. Néhány párna bánta már ilyen irányú érdeklődését, amit testvérével, Polkával nagy egyetértésben műveltek.
Testvére, Polka már gazdira talált, Pepe még várja az igazit!

Pepita, Pepe, Polka

Pepita, Pepe, Polka

Pepe 6 hónap körüli dalmata keverék kan kutya, microchippel rendelkezik, féreghajtott, oltási programja befejezett. Ivartalanítást követően lakásba vagy kertes házba (lakásba bejárással, bentlakással) fogadható örökbe.
Budapesten látogatható, előre leegyeztett időpontban.
Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe/
Pepe videoi: Youtube

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepe) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

Pepe

Pepe

2017.09.27. – Pepe és Polka oltási programja kompletté vált

A múlt hétvégén a pécsi mentés legifjabb tagjai, Pepe és Polka is megkaphatták veszettségi oltásukat. Az elhúzódó köhögés miatt, amin Pilar kivételével a pécsi kutyák minden tagja átesett, most sikerült mindannyiuk oltási programját befejezni. Ismételten köszönjük a fuvart és segítséget Treff gazdi Gábornak!
Mindkét kölyök sokat nőtt, lassan kamaszkorba lépnek. Befogadójuk sokat foglalkozik velük, így rengeteget okosodtak az elmúlt hónapokban, szépen fejlődnek, már csak egy gazdi hiányzik nekik.

Polka & Pepe

Polka & Pepe

Egyesületünk minden kutya esetében a törvényi előírásoknak megfelelően a kötelező veszettségi oltással, michrochippel, továbbá két kombinált oltással látja el mentvényeit, folyamatos parazitamentesítésükre, az élősködők elleni védelemre és a fejlődésükhöz elengedhetetlen minőségi tápra is odafigyelünk.

A gazdikereső kutyákról családi környezetben, ideiglenes befogadóknál, bentlakásos kutyapanzióban gondoskodunk, amíg el nem jön értük a nekik megfelelő végleges gazda.
Egészségügyileg teljes körűen ellátott, kivizsgált, ivartalanított, ezen felül rehabilitált és szocializált, nem “zsákbamacska” ebeket fogadhat tőlünk örökbe, aki pöttyös társat képzelt el magának.

Pepe és Polka jellemzése, az örökbefogadás tudnivalói weboldalunkon olvashatók:
http://www.dalmatamentes.hu/pepe
http://www.dalmatamentes.hu/polka

Kérjük támogassátok munkánkat, jelenleg 9 eb felelős ellátása, gondozásának költségei hárulnak kicsiny egyesületünkre! NÉLKÜLETEK NEM MEGY!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/6-8-eb-ellatasa-elszamolas/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu(Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pepe és Polka

Köszönjük!

Dalmata Mentés

2017.09.18. – Pepe és Polka okosodik 🙂

A legkisebbek is folyamatosan okosodnak, tanulnak önkéntesünknél.
Mindkét pöttyös gazdikereső!
Több infó: www.dalmatamentes.hu/pepe
www.dalmatamentes.hu/polka
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepe, Polka) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

 

2017.09.05. – Pepe és Polka oltáson jártak

Pepe és Polka, a pécsi mentés két kölyök kutyája is meggyógyultak végre a köhögésből, így a hétvégén megkaphatták a második kombinált oltásukat, erősítve ezzel immunrendszerük védekező képességét a későbbiekre. Ha minden továbbra is rendben lesz velük, két hét múlva kaphatják meg a következő esedékes oltásukat.

A kombinált oltás (sajnos) nem kötelező, de nagyon fontos egy fiatal kutya életében, mert ennek (és megfelelő ismétlésének) hiányában komoly és életveszélyes betegségeknek lehetnek kitéve!
Egyesületünk minden esetben a kötelező veszettségi és a két kombinált oltással látja el menvényeit, folyamatos parazitamentesítésükre, az élősködők elleni védelemre és a fejlődésükhöz elengedhetetlen minőségi tápra is odafigyelünk.

A gazdikereső kutyákról családi környezetben, ideiglenes befogadóknál, bentlakásos kutyapanzióban gondoskodunk, amíg el nem jön értük a nekik megfelelő végleges gazda.

Egészségügyileg ellátott, szocializált, nem “zsákbamacska” ebeket fogadhat tőlünk örökbe, aki pöttyös társat képzelt el magának. A kutyák jellemzése, az örökbe fogadás tudnivalói weboldalunkon elolvashatóak:

Pepe és Polka gazdikereső fiatal dalmata keverék kutyusok: 

Kérjük támogassátok munkánkat, jelenleg nyolc eb felelős ellátása, gondozásának költségei hárulnak kicsiny egyesületünkre!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/6-8-eb-ellatasa-elszamolas/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pepe és Polka

Köszönjük!

Dalmata Mentés

2017.09.01. – Gazdát keres Pepe – 5 hónapos dalmata keverék kölyök kan!

Pepe a pécsi mentés egyik kölyökkutyája, testvérével Polkával együtt került gondozásunkba a második körben Picasso és Penny mellett (2017.07.26.). A szaporító feltett szándéka volt, hogy Pepét és Polkát eltitkolva, később egymással pároztassa a testvéreket. Szerencsére kiderült, hogy rejtegeti a két kölyköt és meghiúsult a terve, így a kicsik Egyesületünkhöz kerültek.

Sorstársaihoz hasonlóan Pepe (Polkával együtt) panzióba került, befogadói családi körülmények között, hozzáértően gondoskodnak róla, biztosítva számára a fizikai és szellemi foglalkozást is. A többi pécsi mentvényhez hasonlóan sajnos ő is elkapta a köhögést, emiatt oltási programja tolódik, viszont a betegségből felépülve gazdikereső státuszba került.

Pepe kedves, simulékony, jó természetű kutya. Együttműködő, ugyanakkor hajlamos a makacskodásra, más kutyákkal néha szemtelen, ezért a szocializációs dolgokban még fejlődnie kell. Az ül és pacsi (mindkét manccsal) szavakat érti, a feksziket tanulja. A behívás is egyre jobban megy neki, de még könnyen elkalandozik a figyelme.
Játékos, kedveli a kutyatársaságot, szívesen játszik a többiekkel. Unalmában rombolásra hajlamos, de odafigyeléssel, tanítással és a mindennapos fizikai lefárasztással ezt ki fogja majd nőni. Falattal jól motiválható, figyelmes, érzékeny kölyök. A korábbi hiányos nevelést hozzáértő befogadója pótolja, ám még nehezen lehet gátolni, a szabályokat nehezebben fogadja el. Kutyanevelésben jártas, tapasztaltabb gazdinak ajánljuk, kutyaiskolai képzése javasolt.

Pepe 5 hónap körüli dalmata keverék kan kutya, féreghajtott, ivartalanított, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítás után fogadható örökbe.
Lakásba vagy kertes házba (lakásba bejárással, bentlakással) fogadható örökbe.
Budapesten látogatható, előre leegyeztett időpontban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepe) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

2017.08.20. – Pepe és Polka

A pécsi szaporítótelep felszámolásakor nem számítottunk kölyökkutyákra. A Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány kezdte meg a kutyák kimentését tavasszal, az akkori kölyök állományt örökbe adták, egyesületünk júniusban csatlakozott be a mentésbe, a maradék 10 felnőtt kutya elhelyezésében, ellátásában, örökbe adásában vállaltunk együttműködést. Három héttel ezelőtt ütött be a váratlan meglepetés, amikor is kiderült, hogy a szaporító a hatóságok és a pécsi kollégák elől is eltitkolt két kölyökkutyát! Már akkor sejtettük, hogy nem véletlen maradtak ki a számolásból.

Pepe a kan és Polka a szuka testvérek, négy hónap körüliek. A szaporító nem titkolt szándéka volt, hogy a kölyköket majd tovább szaporítja. IGEN jól olvassátok, nem törődve a következményekkel testvéreket akart egymással fedeztetni!

A helyzet azonnali intézkedést kívánt, így került a gondozásunkba Pepe és Polka, akik Picassoval és Pennyvel együtt felutaztak Budapestre, állatorvosunknál vettük át őket is, megvizsgáltattuk őket, féreghajtót kaptak és átbeszéltük oltási programjukat.

Pepe&Polka

Pepe&Polka

Velük együtt 12-re duzzadt fel a pécsi mentendő ebek száma!
Sorstársaikhoz hasonlóan panzióban tudtuk őket elhelyezni a fővárostól nem messze. Sajnos jelenleg ők is köhögnek, kezelésük még folyamatban van, emiatt oltási programjuk is tolódik, ezért még nem örökbe fogadhatóak, látogathatóak.

A plusz két eb tartása, gondozása, egészségügyi ellátása és a betegeskedés nem kalkulált kiadásokat jelentenek, szűkös kereteinket messze túl haladják ezek a kiadások.
Kérjük segítsétek munkánkat, a felnőtt ebek mellett a két kölyök teljes oltási programja, kezelése majd ivartalanítása óriási költséget ró ránk. NÉLKÜLETEK NEM MEGY!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: [url]info@dalmatamentes.hu[/url]
http://www.dalmatamentes.hu/ (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Pepe és Polka fotóalbuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/pecsi_mentes/Pepe_es_Polka/

A pécsi mentésről weblapunkon olvashattok: http://dalmatamentes.hu/lang/en/pecsi-mentes-s-o-s-ujabb-4-kutya-erkezett/

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Categories: