Dalmata Mentés

Pehely – gazdis

2019.03.13. Panka (Pehely a Pécsi Mentésből) is bejelentkezett!

Híreket kaptunk Panka (Pehely) gazdáitól is, akik szintén nemrég ünnepelték, hogy a kis pöttyös keverék szuka egy éve került családjukba. A nagyon félénk, feszültséggel teli Panka mára már igazi úrhölgy és félelmeit elhagyva boldogan éli mindennapjait gazdáival. Olvassátok soraikat:

Panka (Pehely)

Panka (Pehely)

“Kedves Mindenki!
Szeretnék néhány mondatban beszámolni Panka(Pehely) napjairól az elmúlt egy évről, amióta együtt vagyunk. Panka nagyon sokat változott,félelmei egészen kicsire „zsugorodtak”,sokszor kezdeményez ismeretséget más kutyusokkal, emberekkel továbbra is inkább tartózkodó. Alaptermészete inkább kicsit lusti, szeret nagyokat aludni, lételeme továbbra is a szimatolás, kevésbé a mozgás. Szeret kicsit futkosni kiválasztott kutyákkal, de csak módjával. Számunkra Ő az ideális kutya mert nyugodt, kiszámítható, alig távolodik el a közelünkből, ha póráz nélkül sétálunk. Első pillanattól fogva szobatiszta volt, soha semmit nem bántott, nem rombolt idehaza. Szereti a hasát, de érdekes módon a jutifalatok nem érdeklik, ezért is nehéz motiválni bármilyen feladatnál. Voltunk együtt több napot az Őrségben, ott az idegen helyen is kiválóan viselkedett. Nagyon örülünk, hogy Ő a mi kutyusunk. 
Várjuk az éves Dalmatás találkozót, hogy újra láthassuk egymást!
Sziasztok,
Eszter, Laci, Panka”

Örülünk a híreknek, reméljük a jövőben is csupa jót olvashatunk Pankáról!

Panka története:http://dalmatamentes.hu/portfolio/pehely/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pehely/

Dalmata Mentés

Panka (Pehely)

Panka (Pehely)


2018.03.20. – Pehely (Panka) gazdis!

Pehely is a boldog, gazdis kutyák táborába tartozik. A pécsi mentés fiatal, kissé félős szukája hamar gazdikereső státuszba lépett, miután gondozásunkba került, ideiglenes befogadójánál gyorsan elkezdett oldódni.
Gazdijelöltjei nagy szeretettel és gondoskodással vették körül a próbaidő kezdetétől, szépen haladtak, lépésről-lépésre, folytatva a megkezdett munkát. Pehelyt Pankára keresztelték és bevezették a családi életbe, a városi nyüzsgést is elkezdték megszokni, hogy később a tömegközlekedésen se legyen gond a kutyával. Panka egész jól vette az akadályokat, volt, amikor kicsit bizonytalanabbul viselkedett egy-egy új szituációban, de gazdái nem hagyták elhatalmasodni, visszatérni a régi félelmeket.

A próbaidő alatt végig tartottuk a kapcsolatot, segítettük a beilleszkedési időszakot.
Részlet a gazdik leveléből:

“Lassan eltelik egy hónap, hogy Panka velünk van. Kutyusunk sokat változott, otthonosan érzi magát a lakásban, sőt az udvaron is. Szívesen indul sétára velünk, nem kell unszolni, de a sok szag, a mindenféle emberek, babakocsi, kerékpár, futók, stb. még sok neki. Már átvette napirendünket ügyesen, jól alkalmazkodik. Már futkosott önfeledten is a kertben, és többször is csóválta a farkát, aminek nagyon örültünk. A cicák ételéhez nem nyúl (kétszer kellett rászólnunk csak). Vacsoráját türelmesen várja, a főzött koszt a kedvence. Zöldségfélét (répa, sütőtök, alma) reszelem, mert egyébként kiturkálja. Szombaton beszélek kutyaiskola ügyben is, remélem segít majd a beilleszkedésben. Keresi velünk a testi közelséget, ha leülünk a földre, rögtön mellénk, ránk telepszik. Felugrálni, ölbe mászni nem engedjük. Napjaink így telnek, és örülünk, hogy Őt választottuk.”

Panka is megkezdte a kutyaiskolát a próbaidő lejártával, néhány szocializációs órát követően csatlakoznak az engedelmességi csoporthoz. Mindkettő nagy hasznukra válik, a tanultakat következetesen alkalmazzák a mindennapi életben is, hogy Panka mielőbb kiegyensúlyozott, felszabadult, boldog kutya lehessen új családjában. Az aláírt végleges szerződéssel Panka végleg révbe ért.

Üdvözlünk Panka a gazdis kutyák táborában, sok boldog évet kívánunk!

Panka története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pehely/
Panka képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pehely/

Dalmata Mentés

2018.01.26. – Pehely próbaidős gazdis

Pehely sorsa hamar jóra fordult. A pécsi mentés alatt január elején átvett 2 szuka közül ő már meg is kezdhette próbaidejét gazdijelöltnél. Társával, Pipaccsal pár napot panziós befogadónál töltött, ahol kezdeti félelmei elkezdtek oldódni, majd egy korábbi mentvényünk, Cliff (kabai mentés) mellé került ideiglenes befogadottként. Annamari segítségét ezúton is szeretnénk megköszönni, Pehely rengeteget fejlődött a náluk töltött néhány hét alatt. Pár sor az ott töltött időről:

“Tegnap estet egy kis nasival zartuk hogy boldog legyen a ketrecben is. Ejszaka vegig csendben volt, reggel egy minimalis farokcsovalassal koszontott.
Ma 14 km-es turan voltunk a Pilisben. Elejen meg be volt tojva, de hamar oldodott, meg a farkat is felemelte. Hazafele ulve elaludt ugy elfaradt.
Felénk mar nagyon nyitott. Mindenre erdeklodo a porszivot is szaglaszta egyaltalan nem felt tole. Cliffet es Revet meg szoknia kell mert ok nagyon hevesek neki. Ha elvagtatnak mellette megijed, visszahuzodik.”

Pehely

Pehely

“Az történt, hogy Cliff és Pehely “szerelmesek” lettek. Folyton puszilgatják egymás és hiába van több ágy ők inkább egybe fekszenek. Emellett Pehely folyton kötekszik mindkettővel, hívja őket játszani, bohóckodik nekik. Egyre ügyesebben sétál pórázon és szót fogad.”

Cliff és Pehely

Cliff és Pehely

Pehelynek hamar akadtak érdeklődői. A kezdetben kicsit tartózkodó, de kedves, kis termetű szuka néhány perc alatt feloldódott, nyitott érdeklődői felé, akik már az első találkozáskor nagy odafigyeléssel voltak Pehely iránt. A házaspár több alkalommal meglátogatta Pehelyt, a találkozók alatt egyre jobban kialakult a bizalom, így nem láttuk akadályát a költözésnek.

A szerződés aláírása után gazdijelöltjei el is mentek Pehelyért, akit Panka néven szólítanak már. Előtte alaposan felkészültek az új családtag érkezésére, minden szükséges felszerelést, még egy szállítóboxot is vásároltak a biztonságos autós közlekedéshez.

Pehely

Pehely

Pehely/Panka szépen kezd beilleszkedni, szokja az új környezetet, az új otthon szabályait, tanulja a lépcsőzést, melytől kissé megijedt az első napokban. Gazdijelöltjeivel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, hogy segíthessük a próbaidő első napjait, figyelemmel kísérhessük a fejleményeket. Eszterék sorai:

“Eltelt egy nap, Panka lassan oldódik már. Többször lefeküdt már, ami nagy szó, mert megérkezésünk után lefekvésig csak mászkált és álldogált. Vacsoráját (picit kapott) megette. Sokat nyüszögött. Az éjszaka vegyesen telt, boxába nem ment, kosarát sem akarta, inkább a mi szobánkban aludt a szőnyegen. Követ minket mindenhová, sokat beszélünk hozzá, és simogatjuk. amikor csak lehet. Nem szívesen használja a lépcsőt, nagyon fél. Pisijét “fejben” tartja, mert még csak egyszer pisilt, és háromszor voltunk kint vele. Reméljük, hogy ez a stresszes állapot enyhül, mert aggódunk az el nem végzett “dolgok” miatt. Családtagok jöttek megnézni Őt (hárman és nem együtt) mindenkihez barátságos volt. Reméljük, egyszer megérjük még a farokcsóválást is. Már most nagyon szeretjük, de mindig elszorul a szívünk, mennyire meg van rettenve minden újtól, ismeretlentől, mintha mindig menekülni akarna. Biztosan oldódik,mert napközben már nem is nyüszizett.”

Drukkoljunk együtt Pehely/Pankának a zökkenőmentes beilleszkedéshez!

Pehely története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pehely/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pehely/

Dalmata Mentés

2018.01.12. Pehely gazdit keres!

Pehely a pécsi mentés keretein belül az ötödik páros átvételével került Egyesületünk gondozásába. A félős szuka párost az Újév első napjaiban hozták el a pécsi kollégák és helyeztük el panziós befogadónál.
Pehely időközben ideiglenes befogadóhoz költözött, így Pipacsot elhagyva egy másik családnál folytatja a felzárkózást és tanulást.
Pipacs és Pehely szinte a megszólalásig hasonlít a legutóbb átvett Peggy-Perla párosra, mely nemcsak kinézetükben, hanem habitusukban is megnyilvánul. Félősségük, bizonytalanságuk azonban hamarabb elkezdett oldódni, mint elődeiknél, egészen kinyíltak és készen állnak arra, hogy új életet kezdjenek.

Pipacs és Pehely

Pipacs és Pehely

Pehely barátságos eb, aki idegenekkel is próbál nyitott lenni a maga kicsit visszafogottabb, félénkebb módján. Félénksége ellenére nagyon kíváncsi, új szituációkban is próbálja összeszedni magát és helytállni, séta közben mindent megszagol, érdeklődve tekint a világra. Nagyon ragaszkodó az emberhez, így a gazdi biztatására bármit hajlandó megcsinálni, falattal is jól motiválható. Befogadójánál most tanulja az alapvető szabályokat, a pórázon sétálást is, melyen még bizonytalan. Kicsit akaratos jellem, így olyan gazdit keresünk számára, aki erősebb kezű, következetes és nem hagyja, hogy Pehely a fejére nőjön.
Szobatiszta, lakásban szépen viselkedik, nem rombol, éjszaka is nyugodt.
Kutyákkal szemben megadó, egyelőre nem játszik négylábú társaival, inkább semleges a már ismerős ebekkel. Szocializációját a jövőbeli gazdinak is javasolt kutyaiskolában folytatni, hogy Pehely is kiegyensúlyozott és boldog kutya lehessen leendő családjában.

Pehely kivizsgált, egészséges, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott. Oltási programja hamarosan befejeződik. Már csak egy igazi családra vár, ahol boldogan élheti mindennapjait!

Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy Pehely számára a megfelelő Gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Pehely) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Pehellyel megismerkedni Budapesten lehetséges.
Többlépcsős örökbefogadási rendszerünkről bővebben itt olvashatsz: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Telefonos elérhetőségeink: 06303457051, 06208066919, 06208066923

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pehely/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pehely/

Dalmata Mentés

2018.01.09. Pehely és Pipacs – újabb két szuka szabadult a szaporítótelepről

Gondozásunkba került Pehely és Pipacs, akiket a pécsi kollégák 3 hete hoztak el a Pécs melletti szaporítótelepről. Állatorvosi kivizsgálásukat elvégezték, megkapták veszettségi és első kombi oltásukat, laboreredményeik jók, szív- és bőrféreg tesztjük negatív. Féreghajtották őket és már az ivartalanításon is túlestek. Időközben letelt a karanténidejük is, így az Óév utolsó napjaiban felutaztak Budapestre és Egyesületünk gondozásába kerültek.

Pehely és Pipacs szinte megszólalásig hasonlít Peggyre és Perlára, a legutóbb átvett 2 szukára. Ők is egy év körüli, fiatal kutyák, társaikhoz hasonlóan kissé félősek, de jóval kedvesebbek és nem mutattak eddig félelmi agressziót, így velük reményeink szerint könnyebben tudunk előre lépni a rehabilitációban.

Pehely és Pipacs

Pehely és Pipacs

Pipacs panziós kiképzőnk keze alatt fejlődik, míg Pehely ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol szintén hozzáértő kezek alatt szocializálódhat tovább. Az ideiglenes befogadókat Egyesületünk minden esetben támogatja (táppal, szükséges felszereléssel, stb.), így megfelelő minőségű tápadományt is szívesen fogadunk a kutyák ellátásának és tartásának anyagi támogatása mellett! Az adományokról szigorú elszámolást vezetünk, melyet folyamatosan közzéteszünk.

Pehely és Pipacs

Pehely és Pipacs

1 a kedvencednek, 1 a gazdikeresőknek! Miközben kutyusodról gondoskodsz, további költségek nélkül támogathatod mentvényeink ellátását.
Hogyan? Minden 1 kg megvásárolt táp után 1 kg tápadományt kapunk a Civilshop-tól!
Ha segíteni szeretnéd védenceink mindennapos ellátását, vásárolj Te is támogatónk, a CivilShop webáruházában:
https://civilshop.hu/?p_id=14770

Pehely és Pipacs

Pehely és Pipacs

Pehely és Pipacs gazdikereső státuszba lépnek, hamarosan külön-külön olvasható lesz hirdetésük pontos jellemzésekkel.

Addig is kérjük támogassátok Egyesületünket és a kutyák ellátását:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi mentés” / “Pehely és Pipacs”

Köszönjük támogatásotokat!

Dalmata Mentés

Categories: