Dalmata Mentés

Pipacs – gazdis

2019.03.13. Híreket kaptunk Pipacsról, a Pécsi Mentés fiatal szukájáról!

Pipacs már több, mint egy éve élvezi a boldog gazdis kutyák életét. Gazdája, Zsófi az évfordulón levelet küldött nekünk, olvassátok sorait!

“Január 28, épp ma egy éve, hogy Pipacs hazaérkezett.
A mai napon sem tudnám jobban megfogalmazni, mint ahogy az első nap után Nektek küldött levelemben tettem:
“Egy csodakutyát kaptam Tőletek.”
Elképesztően sok mindent éltünk meg, tanultunk meg közösen ez alatt az év alatt.
Pipacs egy szuperérzékeny kis lény, akivel (ennek a tulajdonságának a tiszteletben tartása mellett) az első perctől kezdve csodálatos volt az együttélés.
Nagyon megszerette és elfogadta az egész családot, azt imádja a legjobban ha mind együtt vagyunk. 
A kutyavilágban is egész gyorsan elkezdett bátorodni és még mindig napról napra nyitottabbá válik. 
Kijártunk több osztály kutyasulit, így már a városi körülményeket is egyre ügyesebben, magabiztosabban és fegyelmezettebben kezeli.

A mai napon is nagyon köszönöm Nektek, hogy összehoztatok minket!
Küldök pár kedvenc képet is.”

A képekből szemezgettünk Nektek néhányat!

Boldog első évfordulót kívánunk Pipacsnak és egész családjának! Reméljük még sok ilyen levelet kapunk a jövőben!

Pipacs története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pipacs/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pipacs

Dalmata Mentés


2018.03.19. – Pipacs gazdis!

Pipacs a pécsi mentés keretein belül az ötödik páros átvételével került Egyesületünk gondozásába. A félős, kis termetű szuka január első napjaiban érkezett Budapestre. Pipacs szinte azonnal oldódni kezdett, ahogy biztos helyen érezhette magát és hamar egy könnyen kezelhető, tanulékony, kíváncsi és barátkozó kutyát ismerhettünk meg benne. Problémamentes, jó viselkedése miatt egyből hirdetni kezdtük gazdikeresőként és nem sokáig váratott magára az álomgazdi! Zsófi többször látogatta Pipacsot, aki már az első találkozón kiválóan működött érdeklődője irányítása alatt, szinte az első perctől figyelt rá és boldogan követte. A találkozók alatt nem láttuk akadályát annak, hogy Pipacs hamarosan próbaidőre költözhessen.

Pipacs

Pipacs

A próbaidő abszolút problémamentesen telt, végig tartottuk a kapcsolatot és sok élménybeszámolót, képeket kaptunk Zsófitól arról, hogyan telnek mindennapjaik. Idézet Zsófi egyik leveléből:

“Minden nagyon klasszul alakul és szuper jól van Pipacs.
Nagyon nagy élmény látni napról napra ahogy nyílik ki a személyisége. Eddig csak otthon volt felszabadult és játékos, de a sok biztatástól és dicsérettől már egyre nagyobb az önbizalma a lakáson kívül is.
Boldogan farokcsóválva sétál, szimatol egyfolytában, mint egy igazi kis vadászkutya, nem is feszül már a pórázon és már nagyon nyitott és barátkozó más kutyákkal.

Pipacs

Pipacs

Játszani még nem mer velük, csak velem de már nagyon érdeklődik. És már a hangját is hallottam végre. Sétálás közben egy nagy dicséret és jutalomfalat után, emelt orral, farokcsóválva vakkantott hármat a levegőbe, csak úgy.
Nagyon nagy szerencsém van vele, elképesztően jól viselkedik és tényleg az első napoktól kezdve olyan rendszer, fegyelmezettség és bizalom van az életünkbe, mintha évek óta gyakoroltuk volna.
Holnap reggel kezdjük a kutyasulit fent a Gellérthegyen.
Remélem ez még egy újabb fokozat lesz a kötődés kiépítésében és a még megmaradt félelmeinek, bizonytalanságának a feloldásában.”

Pipacs

Pipacs

A próbaidő közepén a kutyaiskolát is elkezdték, ahol Pipacs megmutatta, milyen ügyes és értelmes kutya is ő: élvezettel hajtotta végre elsőre az összes feladatot, igazi tehettség, mellette Zsófi is nagyon élvezi a heti foglalkozásokat, az együtt tanulást.
A próbaidő végén aláírtuk a végleges szerződést, mely nagy öröm volt Zsófi és a mi számunkra is: Pipacs már hivatalosan is családjuk része lett és népesíti a boldog gazdis kutyák táborát!

Boldog gazdis éveket Pipacs!

Pipacs története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pipacs/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pipacs/

Dalmata Mentés

Pipacs

Pipacs

2018.01.29. – Pipacs is próbaidőn gazdijelöltnél!

Pipacs, a pécsi mentés legutóbb átvett párosának kis termetű szukája is megkezdhette próbaidejét! Fantasztikus gazdijelöltje 2 héten át látogatta a kissé félős, de hamar oldódó, barátkozó fiatal kutyát. Már az első találkozón megvolt az összhang, Pipacs nagyon nyitott és érdeklődő volt jelöltjével, aki nagyon jól kezelte a kutyát.

Pipacs a következő találkozók alkalmával már megismerte és köszöntötte Zsófit, figyelt rá, szépen hangolódtak egymásra a séták alatt és annyira jól passzoltak egymáshoz, hogy hamar sort keríthettünk a próbaidős szerződés aláírására.

Pipacs

Pipacs

Zsófi alaposan felkészült Pipacs érkezésére, az alap felszereléseken kívül többek között saját bilétát is csináltatott és már a kutyaiskolát is kinézték, ahol 2 hét múlva kezdik a tanfolyamot. Nagyon sokat fog segíteni nekik az iskola a kezdeti időben a kötődés elmélyítéséhez és az összecsiszolódáshoz, a szabályok felállításához és a harmonikus együttéléshez.

Pipacs szerződését új otthonában írtuk alá, ahol személyesen is meggyőződhettünk róla, milyen szuper helyre került. Pipacs szinte végigvezetett minket a lakásban, büszkén mutatva, mi merre van és úgy viselkedett, mintha mindig is itt élt volna.

Gazdijelöltje már írt is nekünk az első napról, olvassátok sorait:

“Még magam sem merem elhinni, hogy milyen csodakutyát kaptam Tőletek!!
Leírom részletesen, hogy töltöttük az elmúlt napot, mert minden pillanata hihetetlen volt számomra.
A tegnapi napunk csodálatosan telt, egész nap csak figyeltük és csodáltuk Pipacsot, aki a hazaérkezes után egy óra alatt kiváncsian felfedezte a lakás összes sarkát, kipróbálva az összes bekuckózási lehetőséget, amit csak előkészítettünk neki alternatívaként.

Alig telt el ez az egy óra és Pipacs már úgy viselkedett a lakásban mintha mindig is itt élt volna. Hempergett a szőnyegen, rágcsálta az új nyuszija fülét (akivel azóta is együtt alszanak) és bekuckózva békésen szundikált mellettünk hallgatva a csevegésünket. Délutáni látogatásotokat is nagy érdeklődéssel és jókedvvel fogadta. Nagyot sétáltunk vele még ezután, nagyon energikus volt, nagyon magabiztosan és érdeklődve sétált pórázon, kicsit óvatosan de ügyesen viselkedett a szembejövő új kutyusokkal is. Este boldogan habzsolta be a vacsoráját ami után végre ivott is!

Pipacs

Pipacs

Késő este lefekvés előtt is levittem még egy egészségügyi körre, de akor még nem jártunk sikerrel ezen a téren, csak megint lelkes, kiváncsi sétakört tettünk.
A séta után én lefekvéshez készülődtem, megsimogattam, megöleltem jóéjszakát kívántam bebújtam a takaró alá, ő pedig az ő ágyához sétált, begömbölyödött és elaludtunk.
Éjszaka egyszer hallottam egy pár óvatos lépést, de utána is rögtön visszafeküdt és aludt reggelig. Reggel már nyitott szemmel, de a helyén várt, hogy felkelljek és amint közeledtem felé már farokcsóválással fordult a hátára és várta az ébresztő simogatást.
Reggel is egy óriási kört sétáltunk, amit a második utcában már óriási adag kakival kezdett és pár perc múlva a parkban az első pisi is sikerült.
Hazaérve megetettem az első féladagjával, hogy elkezdjünk átállni a napi 2 evésre.
Azóta a ragyogó napsütésben alszik boldogan a nyuszkójával én pedig dolgozgatok mellette.
Nagyon köszönöm Nektek!!
Elmondhatatlanul nagy a boldogság!”

Drukkoljunk együtt Pipacs problémamentes próbaidejéhez!

Pipacs története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pipacs/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pipacs/

Dalmata Mentés

Pipacs

Pipacs

2018.01.12. Pipacs gazdit keres!

Pipacs a pécsi mentés keretein belül az ötödik páros átvételével került Egyesületünk gondozásába. A félős szuka párost az Újév első napjaiban hozták el a pécsi kollégák és helyeztük el panziós befogadónál.
Pipacs továbbra is panziós kereteken belül várja új gazdiját, miközben Pehely elköltözött mellőle más befogadóhoz.
Pipacs és Pehely szinte a megszólalásig hasonlít a legutóbb átvett Peggy-Perla párosra, mely nemcsak kinézetükben, hanem habitusukban is megnyilvánul. Félősségük, bizonytalanságuk azonban hamarabb elkezdett oldódni, mint elődeiknél, egészen kinyíltak és készen állnak arra, hogy új életet kezdjenek.

Pipacs

Pipacs

Pipacs egy kicsit félénkebb kutya, de hamar feloldódik és mindenkivel barátságos, bújós. Nagyon pörgős, imád rohangálni és játszani, de a lakásban nyugodtan viselkedik és teljesen szobatiszta. Apportos, hurcolja a játékokat és fadarabokat, a labdát visszahozza. Jutalomfalattal és játékkal is jól motiválható. Figyelmes, gyorsan tanul, gyakorolja a behívást, a pórázon sétálást, utóbbitól néha még feszült lesz, de egyre jobban megy neki. Minden kutyával jól kijön, szépen ismerkedik idegen négylábúakkal is, ezért kiegyensúlyozott, stabil, jól szocializált másik kutya mellé is ajánljuk. Hamar kötődik az emberekhez, ragaszkodó természet.
Kutyaiskola látogatása a jövőben javasolt, hogy kiegyensúlyozott és boldog kutya lehessen leendő gazdija mellett.

Pipacs kivizsgált, egészséges, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott. Oltási programja hamarosan befejeződik. Már csak egy igazi családra vár, ahol boldogan élheti mindennapjait!

Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy Pipacs számára a megfelelő Gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Pipacs) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Pipacs jelenleg kutyakiképzőnél van elhelyezve, ismerkedés Budapesten lehetséges.
Többlépcsős örökbefogadási rendszerünkről bővebben itt olvashatsz: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Telefonos elérhetőségeink: 06303457051, 06208066919, 06208066923

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pipacs/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pipacs/

Dalmata Mentés

2018.01.09. Pehely és Pipacs – újabb két szuka szabadult a szaporítótelepről

Gondozásunkba került Pehely és Pipacs, akiket a pécsi kollégák 3 hete hoztak el a Pécs melletti szaporítótelepről. Állatorvosi kivizsgálásukat elvégezték, megkapták veszettségi és első kombi oltásukat, laboreredményeik jók, szív- és bőrféreg tesztjük negatív. Féreghajtották őket és már az ivartalanításon is túlestek. Időközben letelt a karanténidejük is, így az Óév utolsó napjaiban felutaztak Budapestre és Egyesületünk gondozásába kerültek.

Pehely és Pipacs szinte megszólalásig hasonlít Peggyre és Perlára, a legutóbb átvett 2 szukára. Ők is egy év körüli, fiatal kutyák, társaikhoz hasonlóan kissé félősek, de jóval kedvesebbek és nem mutattak eddig félelmi agressziót, így velük reményeink szerint könnyebben tudunk előre lépni a rehabilitációban.

Pehely és Pipacs

Pehely és Pipacs

Pipacs panziós kiképzőnk keze alatt fejlődik, míg Pehely ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol szintén hozzáértő kezek alatt szocializálódhat tovább. Az ideiglenes befogadókat Egyesületünk minden esetben támogatja (táppal, szükséges felszereléssel, stb.), így megfelelő minőségű tápadományt is szívesen fogadunk a kutyák ellátásának és tartásának anyagi támogatása mellett! Az adományokról szigorú elszámolást vezetünk, melyet folyamatosan közzéteszünk.

Pehely és Pipacs

Pehely és Pipacs

1 a kedvencednek, 1 a gazdikeresőknek! Miközben kutyusodról gondoskodsz, további költségek nélkül támogathatod mentvényeink ellátását.
Hogyan? Minden 1 kg megvásárolt táp után 1 kg tápadományt kapunk a Civilshop-tól!
Ha segíteni szeretnéd védenceink mindennapos ellátását, vásárolj Te is támogatónk, a CivilShop webáruházában:
https://civilshop.hu/?p_id=14770

Pehely és Pipacs

Pehely és Pipacs

Pehely és Pipacs gazdikereső státuszba lépnek, hamarosan külön-külön olvasható lesz hirdetésük pontos jellemzésekkel.

Addig is kérjük támogassátok Egyesületünket és a kutyák ellátását:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi mentés” / “Pehely és Pipacs”

Köszönjük támogatásotokat!

Dalmata Mentés

Categories: