Dalmata Mentés

Cliff

2015.09.02. – Cliff, az agility bajnok

Cliff, a kabai mentvények örökmozgó kölyke szépséges dalmata fiúvá cseperedett, mióta 2014. márciusában örökbefogadták. Időközben megismerkedett az agilityvel, gazdijával együtt pedig lelkesen űzik-e sportot, és szebbnél szebb eredményeket érnek el!

A TordasZoo VB váró Agility versenyen is részt vettek. A kőbányai Happy Dog Kutyaiskola csapatának tagjaként az első futamban 4., a második futamban 3. helyezést értek el a kezdők versenyén. Cliff nagyon ügyes, a képeken is jól látni, milyen élvezettel szeli át a pályát! Edzőjük, Vida Noémi így ír róluk:

“Második versenyük….
Fekete-fehér,és nem border. Bizony nem…..Cliff a fajtamentőktől befogadott dalmata,aki egy tökéletes kis csoda. (viszont időben képes olyat futni mint egy border ,és tök cuki  )
Panni kihozza belőle a maximumot,minden téren.
Szép volt Panni és Cliff,köszönöm hogy a mi csapatunkat erősítitek,színesítitek fantasztikus személyiségetekkel…és a szép eredményeket is. :)”

 

2014.09.21. – Cliff gazdis élete 

A kabai csapat – bátran mondhatjuk – legcsintalanabb kölyke február óta élvezi örökbefogadóinak szeretetét. Mivel Cliff hihetetlenül okos kutyus és nagyon jó megfigyelő is egyben, fontos volt számunkra, hogy olyan gazdikhoz kerüljön, akik biztosítani tudják neki a mindennapos foglalkozást és tanulást, amellyel lekötik figyelmét és végtelennek tűnő energiáit. Meg is lett az eredménye, az alap vezényszavakon kívül számos trükköt is megtanult, szófogadó, kiegyensúlyozott kutya lett belőle. És nagyon szeret puszit osztani, nem adja fel, addig próbálkozik, amíg a kiszemelt “áldozat” közelébe nem férkőzik, és már ontja is a puszikat. Pajtása, Reve nagy gonddal terelgette őt az első napoktól, s hamar szoros barátság alakult ki közöttük. Rengeteget játszanak, és Cliff is sokat tanult labrador bátyjától. Minden kutyával jól kijön, a hosszú séták és kirándulások igazi élményt jelentenek a kis – vagyis most már nagy – örökmozgó számára.

“Cliff nagyon jól van fizikailag és mentálisan is.  Nagyon jó természetű kiskutya lett belőle, mindent szinte azonnal felfog és megtanul, persze elegendő jutalomfalat fejében. Ha sétálunk nyugodtan el lehet engedni, előre megy felderíteni, de egy bizonyos távolságon túl már nem hagy el minket.  Nyáron víz közelben voltunk mindig. Aminek a fiúk nagyon örültek. Kiderült Cliff szeret pancsolni és úszkálni. Már el sem tudnánk képzelni nélküle az életet. Ő a mi kis pöttyös csodánk.  🙂

Köszönjük a munkátokat, nélkületek ezt nem élhetnénk át!”

Olvassátok el a gazdik bővebb beszámolóját fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=39&t=321&p=13889#p13889

Cliff további képei:http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2014/cliff

 

2014.03.09. – A 9 kabai kölyök GAZDIS!

A tegnapi napon elérkeztünk ehhez az időhöz, melyre egy különleges találkozót szerveztünk: meghívtuk a kabai mentvények új családjait, hogy együtt írhassuk alá a végleges örökbefogadási szerződéseket és a csapat újra együtt lehessen. Boldog gazdis éveket kívánunk a 9 kölyöknek!

Képek a találkozóról: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/Megjelenesek/Kirandulasok/2014_03_08_hajogyari_kabai

 

2014.03.06. – Cliff hírei

Cliff igazán aktív és mozgalmas életet él új családjában, ahol a napi foglalkozások és séták alatt rengeteget tanulhat és fejlődhet. A gazdik is élvezik a mindennapokat ezzel az örökmozgó fiúcskával, a levelek magukért beszélnek:

“Nagyon össze vannak már nőve. Ha a számítógépnél ülök akkor itt kuporodnak mellettem. Cliff nagyon jó sportkutya lesz, olyan gyorsan tanul meg mindent, egyszer megmutatom neki a feladatot másnap már tudja (a rosszalkodás helyett feladatokat csinálunk, így nincs ideje semmit sem tönkre tenni, mert estére olyan fáradt, hogy már 9kor alszik egészen 6:45ig). Van a telep közelében egy hatalmas rét (én kutyaparadicsomnak hívom), sok kutya van kint állandóan, így most a behívásra álltunk rá, mert elég szelektív a hallása ha kutyákkal való játékról van szó. 2 teljes kg-ot hízott és rengeteg nőtt már (lassan akkora mint Reve XD). És vannak rajta új foltok!!! A fogai nagy részét is lecserélte.” “A helyzet változatlan! Megvagyok róla győződve, hogy nekünk vannak a legokosabb, legügyesebb és legaranyosabb kutyáink a világon! A kanapé dologban igazad volt, de elgyengültünk és megkapták az engedélyt, amit nagyon élveznek… XD Cliff nagyon sokat nőtt és izmosodik és az összes foga kiesett. Ha nem tetszik neki valami azonnal hisztizik,de még azt is cukin csinálja Állatokkal és emberekkel is nagyon jól kijön (mindennap szocializálás).”

Nagyon boldogok vagyunk, mikor ilyen jó híreket kapunk a rosszaságról! 🙂

 

2014.02.09. – Cliff próbaidős gazdis

A 3,5 hónapos kölykök még az ivartalanítás előtt kezdtek el ismerkedni ígéretes gazdijelöltjeikkel. A találkozók megtörténte után hamar sor kerülhetett a műtétre, az altatásból felébredvén Cliff egyből gazdijelöltjei otthonában kezdhette meg a 10 napos lábadozási időt és a beilleszkedést. Csodás gazdikhoz került, akik nagy szeretettel, odafigyeléssel halmozzák el őt, mely által végre megtapasztalhatja, milyen is egy boldog kölyökkutya élete.

 

2014.01.07. – Cliff – 3 hónapos kan, a kabai mentésből – Gazdit keres

Cliff az örök bajkeverő a csapatban. Egy égetnivaló rosszaság. Mellette sose fog unatkozni az ember, mindig töri a fejét valamin. Ellopkodja a cipőket, papucsokat, de egy levelet, vagy követ is az udvarban, hurcolja a játékokat, mormogva rázza a plüssöket. Borzasztó élénk, mozgékony, alig látni nyugton ülve, mindig futkározik, kedvesen csóválva, a fenekét rázva jön simiért, szeretetért. Nagyon szeret játszani, gyakorlatilag bármilyen játékkal, egy fadarabbal is képes kalandba keveredni. Az embert is hívja, játékosan lelapul a földre, majd elfut nevetve, hogy kergessük meg. Etetéskor is hebrencs, kicsit kapkodva, habzsolva eszik, de úgy látjuk, főleg a többiek jelenléte zavarja, előlük habzsolja fel az ételt. Ő az egyik legkisebb termetű, de bizony ő is meg fog nőni és szép kankutya lesz. Szobatisztasága alakulóban van, hamarosan 100%-osan szobatiszta lesz. Bentlakással, vagy házba bejárással adjuk örökbe. Megkapta második kombinált oltását, féreghajtva van, chipet is kapott, egészséges.

Veszettségi oltását 1 hét múlva kapja, ivartalanítása a megfelelő gazdijelölt megtalálásával válik esedékessé, a műtétet követően már új családjánál lábadozhat, határozott idejű próbaidős szerződés megkötésével, melynek sikeres zárása a végleges örökbe fogadás. Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbe adási szerződés aláírásával lehetséges.

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (CLIFF) +36303457051 ; +36203324632

Személyes ismerkedésre január 10-étől van lehetőség!

Bővebb információ az örökbefogadás menetéről honlapunkon elérhető: http://www.dalmatamentes.hu/

Categories: