Dalmata Mentés

Milo – gazdis

2022.11.05. Milo végre gazdára talált!

Hosszabb beszámolóval tartozunk 🙂 Milo majdnem két éve került a gondozásunkba, és az elején nem indult nagy reményekkel a gazdikeresése.
Bántalmazták, ott volt a fején a durva sérülés nyoma, és lelkében a bizalmatlanság, a zavarodottság amikor hozzánk került. Érthetően nem volt kedves, de legalább nagytestű és keverék is, nem sok esélye volt, mi tudtuk, hogy nehéz lesz fordítani a sorsán, de bíztunk benne, hogy nem lehetetlen.
Teltek múltak a hónapok és Milo megnyugodtott, befogadójánál rájött, hogy biztonságban van, többé nem bántja őt az ember, hanem az érintés jó dolog, simogatást, minden nap tápláló ételt kapni jó, szabadon, lánc nélkül mozogni, más négylábúakkal játszani és fűtött helyen aludni – így sokkal jobb élni.
Pótoltuk elmaradt oltásait, fizikailag is rendbe jött, szép selymes bundát növesztett és lassan elkezdett bízni, érdeklődni, feloldódni, játszani. Önkéntesek megsétáltatták időnként, teljesen probléma mentes kutya lett belőle.
Idén tavasszal jelentkeztek Milo első komoly érdeklődői, egy fiatal pár, akik megfontoltan és türelmesen előkészültek új családtagjuk érkezésére.
Meg kellett várni a külföldről hazaköltözést, így nyár elején tudták először meglátogatni. A személyes találkozások is jól sikerültek, és belekezdtünk az őszbe mire minden adottá vált Milo költözéséhez.
Még mindig nem mertük elkiabálni a jó hírt, bár szívünk szerint már világgá kürtöltük volna, de még csak szorítottunk, hogy minden továbbra is jól alakuljon és Milo révbe érjen.
A próbaidő alatt is tartottuk a kapcsolatot a gazdijelöltekkel, sűrűn kaptuk a szívmelengető híreket, amelyekből idézünk:
az első híradás:
“Kedves Dalmata Mentés, megérkeztünk épségben. Miló az út első 20-30 percében nagyon ideges volt, alig bírtunk vele, de sokat simiztem, lenyugodott, és elfeküdt.
Megkaptam tőle az első puszit is útközben, amitől meg is hatódtam :)) Sétánál minden nagyon új volt neki, sokat szimatolt, ismerkedett a környezettel, majd játszott az udvarban, és vacsorázott. Nem hagytuk egyedül a kertben ma egyáltalán, éjszakára hozattunk kennelt és abban alszik. Egy darabig, amíg nem leszünk biztos benne, addig abban is fog.”
“Sziasztok! Eltelt az első hetünk Milóval❤️
Minden rendben volt, hamar feloldódott. Az elején meg volt illetődve, és ha nem a kertben voltunk vele, akkor sokat nyüsszögött, de már ez is abbamaradt, és megszokta a helyét. Annyira, hogy már védi is a területét és az idegeneket megugatja. Ez az utóbbi 2 napban volt jellemző, azelőtt nem ugatott még.
Pénteken voltunk állatorvosnál, mert kullancsa volt a szeméhez nagyon közel. Egyúttal megcsinálta a szívférgességtesztet is a doktornő, ami negatív lett. Kapott féreghajtót, illetve bolha és kullancs elleni készítményt is.
Egyelőre bent alszik a kamrában, a párom még készíti a kinti kennelt, nem merjük estére kint hagyni egyedül. Egyébként a kerítésen nem is próbál átmenni, még csak ásni sem próbált meg, de egyedül hagyva még nem volt otthon.
Nagyokat sétálunk a gáton minden nap. A faluból kiérni a gátra kb 15-20p gyalog, a házak közt nagyon húz, mert ugatja a többi kutya és fél. A gáton szépen sétál, hallgat ránk, ott flexi pórázra szoktunk váltani, de így sem megy el túl messzire, ha szólunk egyből visszajön.
Megtanultunk ülni is, az már nagyon megy!
Már bújik is hozzánk, nagyon sok simit kér, és kb 2 napja beindult a puszi osztás, a párom is és én is kapjuk sorra a puszikat az arcunkra❤️❤️ A páromért egyébként meg van őrülve, annyira, hogy ha meglátja annyira izgatott lesz, hogy köröket fut az udvarban, meg ugrál rá, majd fellöki örömében.
Jó érzés nekünk, hogy ilyen hamar elfogadott minket, és bízik bennünk. Sok türelem és tanítás kell hozzá még, de már egy hét alatt is nagyon sokat fejlődtünk mi is és ő is 🙂
Megyünk majd kutyaoviba és iskolába is, de olyan nehéz volt neki idefele az autóút, hogy még nem akartuk stresszelni vele, a legközelebbi iskola pedig fél órányira van, ezért még várunk vele. Az iskolával egyébként már felvettük a kapcsolatot, és megbeszéltük a részleteket. ”
“Sziasztok! Jelentkezünk újra😊
Minden rendben van, Miló kint alszik már a kertben, és nagyon jól érzi magát. Már szokott egyedül is otthon lenni, kiengedve, és még csak meg sem próbált kijönni a kerítésen.
Megszokta a helyét, jól érzi magát. Néha bejön hozzánk a konyhába pihengetni, főleg ha esős az idő, de aludni nem szeretne bent, ezért nem is erőltetjük. Hőszigetelt kutyaháza van, bele is megy, szereti😊
Kötődik hozzánk, bújik, puszikat oszt❤️
Hamarosan kezdődik az iskola neki, egy nagyon jó szakember fog vele foglalkozni, hogy még ennél is okosabb legyen. Majd beszámolok arról, hogy hogy haladunk.
Nagyon szeretünk sétálni a gátoldalon, minden nap nagyon el is fáradunk.🙂
Kölcsönösen boldoggá tesszük egymást, ez nem is kérdés!
Ülni gyönyörűen tud, és a kocsiban is egyre ügyesebben utazik”
“Sziasztok! A hosszú hétvégét anyukámnál töltjük, Milót sem szerettük volna otthon hagyni, ezért kirándul velünk.
Miló péntek óta kiélvezheti a szobakutya életet, amit nem visel egyáltalán rosszul. Mindig jelez, ha ki kell mennie, nem történt még soha szobatisztasági baleset, olyan ügyes❤️
A kutyasulis halloweenon is nagyon ügyes volt, sok feladatot megcsinált, sikerült ételfolyosón is behívni, oklevelet is kaptunk. Ha meglesznek a képek onnan, azokat is elküldöm.
Szerdán kutyakozmetikushoz megyünk, aki megfürdeti majd. Mivel nem tudjuk, hogy hogy reagálna, ezért az elsőt mindenképp szakemberre bízzuk.
Amúgy nem lehet betelni Milóval, annyira édes. Az előző 3 este velem aludt és hatalmas a szerelem.
Jelentkezünk nemsokára!
Üdv,
Zsófi és Miló”
Milo valóban kivárta az igazit, és a gazdik is megtettek mindent, hogy Milonak a lehető legjobb körülményeket tudják biztosítani. Az örökbefogadási szerződést aláírtuk, GAZDIS! 🙂
Sokat sétálnak, játszanak, labdáznak Miloval, kiképző jött hozzájuk megalapozni a további “tanulmányokat”, elkezdték a kutyaiskolát, amit mindannyian nagyon élveznek a kutyás közösségbe járás és a sikerélmények miatt.
Milot megismerte a távolabbi család is, mindenki szeretettel fordul hozzá, és ezt ő láthatóan meghálálja, nagyon rászolgált egy igazán jó kutya életre.
Hálásan köszönjük Áginak, Milo gondozójának, hogy kitartott és esélyt biztosított neki, a támogatóinknak, önkénteseknek, akik lehetővé teszik és segítik az egyesület működését, és nem utolsó sorban Zsófiéknak, hogy Őt választották családtagjuknak!
Boldog gazdis éveket kívánunk Milonak! (….a további híreit is közzétesszük természetesen)
több fotó: https://photos.app.goo.gl/mLTKU53BRHzwkk4b9
Dalmata Mentés

  

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

2022.05.16. Milo gazdára vár!

“Sziasztok, Milo vagyok! Gondoltam, elújságolom Nektek, hogy milyen jól érzem magam a bőrömben! Korábban nagyon rossz volt minden körülöttem, durván bántalmaztak is és emiatt tele voltam feszültséggel… Viszont segítő kezek nyúltak utánam, akik kiemeltek a borzalomból és szép lassan megértettem, hogy megéri újra bízni és jófej kutyakénk viselkedni, mert cserébe egy csomó szuper dolog történik velem.
Szóval úgy döntöttem, jófej leszek! Most már bizalmaskodom is azokkal, akik eljönnek engem meglátogatni, bújni is tudok, hiszen én valójában egy naaagy szelíd, dögönyözni való mackó vagyok, csak jól álcázom magam a pöttyös bundába bújva. Apropó! A bundám! Tudjátok, milyen selymes?! Elájultok, ha hozzá értek, bizony!
És el se hiszitek, mit meg nem tennék a falatokért! Jajj, a mennyei falatok! Bármit kérhettek tőlem érte!
Figyelek, ha szólsz hozzám és már szánt szándékkal keresem, hogyan tudnék az emberekhez kapcsolódni, kontaktálni. Jövök-megyek, kedveskedek, igazi főnyeremény kutyapasi vagyok! És szívesen járnék kutyaiskolába is, hogy megmutathassam, a jófejség mellett milyen okos is tudok lenni!
Szóval én már készen állok! Magam mögött hagytam a múltat, a sok rosszat, kitanultam a jófejséget, bár azt azért hozzáteszem, hogy előéletem miatt nem szívesen kerülnék olyan családba, ahol cica, vagy más kisebb testű állat van, illetve a gyerekeket elfogadom, de az lenne a jó, ha már nagyobbak lennének, mert ők már jobban megértenek engem, a picikre még nem állok készen.
Nagyon régóta várom már a Dalmata Mentés szárnyai alatt, hogy rám is érdeklődjenek, hiszen én is tartozni szeretnék egy csodaszuper családhoz, ahol foglalkoznak velem és szeretnek! A falatokról már nem is beszélve! Jajj, a mennyei falatok!
Írjatok a Mentésnek, ha szeretnétek megismerkedni velem, én izgatottan várok Rátok!”

Milo

 

Milo gazdát keres! Története, jellemzése: https://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Milo)

 

 

2022.02.09.
Gazdát keres Milo, 5 év körüli dalmata keverék kan kutya!

Milot bántalmazták. Fején máig viseli a balta vagy valami hasonló súlyos eszköz okozta sérülés nyomát. Éhezett.
Ez már a múltja, a Vasi Állatvédőkkel együtt felkaroltuk, biztonságba helyeztük. Pótoltuk a nyilvánvalóan elmaradt állatorvosi ellátását, fizikailag teljesen helyre jött, és lelkén is már halványodnak a múlt emlékei.
Milo bízik, nyitott, készen áll rá, hogy valakihez tartozzon, legyen egy saját családja, legyen lehetősége sétálni, szaglászni, a szőnyegen pihenni. Utóbbiakat mi sajnos nem tudjuk biztosítani neki 🙁 Végtelenül szomorúak vagyunk, mert Milo már több, mint egy éve várja érdeklődőit és senki sem látogatta meg. Pedig ő nem rossz kutya, nem is idős. Figyelembe kell venni sajnos a múltját, nem lehet tőle elvárni hogy mindent tudjon és rajongva ugráljon az emberre, de falattal nagyon is meggyőzhető, imád enni és emiatt tanítani is könnyű lesz annak, aki őt szeretné!

Legideálisabb számára egy kertes házas gazdi lenne, rövid szőre miatt a hideg hónapokban megoldott megfelelő hőmérsékletű pihenőhellyel és vagy bejárással a lakásba. A cicákat nem kedveli, kisebb állatok és kisgyerekek mellé előélete miatt nem javasolt.
Egyedüli kutyának, vagy méretben hozzá hasonló kiegyensúlyozott szuka eb mellé szívesen költözne.
Pórázon szépen sétáltatható.
Microchippel és érvényes oltásokkal rendelkezik, féreghajtott, ivartalanított, egészséges kutya.
Előzetes egyeztetést követően Pilisvörösváron látogatható.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Milo) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbef … eltetelei/
Milo története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/

Dalmata Mentés

2022.02.07.
Trixie és Milo gazdikeresők!
A decemberi ünnepek sajnos eseménytelenül teltek gazdira váró pöttyöseinknek, akikre kevés külön foglalkozás jut ahogyan korábban is írtuk.
Januárban egy korábbi örökbefogadó családunk, önkénteseink meglátogatták mentetteinket a kutyusok nagy örömére és az egyseület munkájának segítésére. Az adományként vitt finomságok első sorban Milonak okoztak nagy boldogságot, aki él-hal minden falatért, Trixie pedig a sétát élvezte nagyon, amiben sajnos kapun kívül most ritkán van csak része.
Trixie mit sem változott, energikus, tele van energiával, keresi az ember érintését, bújik, szaladna. Milo pedig bármit megtenne egy jutalomfalatért és nagyon szeretné ha valaki neki is megmutatná milyen tartozni valakihez, családban élni, ő már több mint egy éve várja érdeklődőit!
Hálásan köszönjük a látogatást, az ellátmányt és a fotókat Lizzy gazdiéknak!
Trixie és Milo külön-külön gazdikeresők, megismerkedni azonban ugyanott lehet velük. Várjuk érdeklődőiket elérhetőségeinken! Első sorban emailben: kapcsolat@dalmatamentes.hu
Bővebb leírás a gazdikeresőkről honlapunkon olvasható: www.dalmatamentes.hu
Dalmata Mentés
  

 

2021.09.15.
Gazdát keres Milo, 4 év körüli dalmata keverék kan kutya

Milo általunk ismert élete nem kezdődött túl rózsásan, rossz körülmények közül mentettük vidéki állatvédő egyesülettel karöltve.
A rossz tartás ás bánásmódnak köszönhetően sok időbe tellett amíg megnyugodott új, biztonságos környezetébe beilleszkedett. Rehabilitációja sikeres, gondozónknál sokat fejlődött fizikailag és lelkileg is, készen áll rá, hogy saját gondoskodó gazdája legyen végre!
Természete kedves, idegenekkel visszafogott.
Kimondottan nagytestű, erős kutya, határozott gazdát, napi foglalkozást és tanítgatást igényel.
Első kutyának nem javasoljuk, kutyaiskola látogatását viszont igen, a korai szocializációs elmaradásainak pótlása miatt.
Dalmata származására utalóan rettentően ételmániás, falattal jól motiválható, élvezet lesz vele a közös munka, tanulás.
Legideálisabb számára egy kertes házas gazdi lenne, rövid szőre miatt a hideg hónapokban megoldott megfelelő hőmérsékletű pihenőhellyel és vagy bejárással a lakásba.
A cicákat nem kedveli, kisebb állatok és kisgyerekek mellé nem javasolt.
Egyedüli kutyának, vagy méretben hozzá hasonló kiegyensúlyozott eb mellé szívesen költözne.
Pórázon szépen sétáltatható.
Microchippel és érvényes oltásokkal rendelkezik, féreghajtott, ivartalanított, egészséges kutya.
Gazdijelöltekkel többszöri ismerkedés szükséges, előzetes egyeztetést követően Pilisvörösváron látogatható.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Milo) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/

Dalmata Mentés

 

  

 

2020.12.05. Gondozásunkba került Joker, az Állatvédők Vasi Egyesülete által mentett dalmata keverék kan!

2020.11.27-én értesültünk a Nagykölkeden élő, csontsovány, rossz körülmények között tartott kutyákról, akik közül az egyik egy dalmata keverék kan volt. Részletek az alábbi linken:
https://www.facebook.com/285949878259435/posts/1624188721102204/

Azonnal szervezkedni kezdtünk, és szerencsésen úgy alakult, hogy sikerült ideiglenes befogadót találnunk, így teljeskörű segítséget tudtunk nyújtani a Szombathelyi egyesületnek: felajánlottuk, hogy átvesszuk Jokert egyesületi gondozásba. Gyors intézkedés következett, minek következtében Jokert elhozták korábbi gazdáitol pénteken (társával együtt, aki az egyesületnél maradt Szombathelyen). Ma érte mentünk és felszállítottuk a fővárosba befogadójához.

Joker jól viselte a hosszú autóutat, bár a kennelből kivezetve sokat morgolódott, láthatóan nagyon megviselte az elmúlt 2 nap sok történése. Kicsit össze van zavarodva, nem érti még az új helyzetet. Befogadójánál az elkövetkező napok arról fognak szólni, hogy megnyugodjon, és mielőbb érezze, hogy biztonságban van. Ezt követően kezdődhet majd az igazi munka: a rehabilitáció, a feszültségek oldása, a szociális ismeretek elsajátítása, mindezzel párhuzamosan pedig megismerjük Joker igazi jellemét, habitusát, igényeit, személyiségét.

Joker később lesz örökbe fogadható. Folyamatosan megosztjuk a híreket, fejlődésének menetét. Egyesületünk gondozásában kezdi meg a rehabilitációs időszakot.

Köszönjük az Állatvédők Vasi Egyesülete-nek, hogy elhozták Jokert, és mentésének első szakaszát végigcsinálták. Köszönjük a menhely gondozójának a sok segítséget, illetve ideiglenes befogadónknak a gyors rendelkezésre állást!

Hamarosan jelentkezünk Joker első híreivel!

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Milo/

Dalmata Mentés

 

  

Categories: