Dalmata Mentés

Milo – gondozásunkban

2021.09.15.
Gazdát keres Milo, 4 év körüli dalmata keverék kan kutya

Milo általunk ismert élete nem kezdődött túl rózsásan, rossz körülmények közül mentettük vidéki állatvédő egyesülettel karöltve.
A rossz tartás ás bánásmódnak köszönhetően sok időbe tellett amíg megnyugodott új, biztonságos környezetébe beilleszkedett. Rehabilitációja sikeres, gondozónknál sokat fejlődött fizikailag és lelkileg is, készen áll rá, hogy saját gondoskodó gazdája legyen végre!
Természete kedves, idegenekkel visszafogott.
Kimondottan nagytestű, erős kutya, határozott gazdát, napi foglalkozást és tanítgatást igényel.
Első kutyának nem javasoljuk, kutyaiskola látogatását viszont igen, a korai szocializációs elmaradásainak pótlása miatt.
Dalmata származására utalóan rettentően ételmániás, falattal jól motiválható, élvezet lesz vele a közös munka, tanulás.
Legideálisabb számára egy kertes házas gazdi lenne, rövid szőre miatt a hideg hónapokban megoldott megfelelő hőmérsékletű pihenőhellyel és vagy bejárással a lakásba.
A cicákat nem kedveli, kisebb állatok és kisgyerekek mellé nem javasolt.
Egyedüli kutyának, vagy méretben hozzá hasonló kiegyensúlyozott eb mellé szívesen költözne.
Pórázon szépen sétáltatható.
Microchippel és érvényes oltásokkal rendelkezik, féreghajtott, ivartalanított, egészséges kutya.
Gazdijelöltekkel többszöri ismerkedés szükséges, előzetes egyeztetést követően Pilisvörösváron látogatható.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Milo) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/

Dalmata Mentés

 

 

 

2020.12.05. Gondozásunkba került Joker, az Állatvédők Vasi Egyesülete által mentett dalmata keverék kan!

2020.11.27-én értesültünk a Nagykölkeden élő, csontsovány, rossz körülmények között tartott kutyákról, akik közül az egyik egy dalmata keverék kan volt. Részletek az alábbi linken:
https://www.facebook.com/285949878259435/posts/1624188721102204/

Azonnal szervezkedni kezdtünk, és szerencsésen úgy alakult, hogy sikerült ideiglenes befogadót találnunk, így teljeskörű segítséget tudtunk nyújtani a Szombathelyi egyesületnek: felajánlottuk, hogy átvesszuk Jokert egyesületi gondozásba. Gyors intézkedés következett, minek következtében Jokert elhozták korábbi gazdáitol pénteken (társával együtt, aki az egyesületnél maradt Szombathelyen). Ma érte mentünk és felszállítottuk a fővárosba befogadójához.

Milo (Joker)

Milo (Joker)

Joker jól viselte a hosszú autóutat, bár a kennelből kivezetve sokat morgolódott, láthatóan nagyon megviselte az elmúlt 2 nap sok történése. Kicsit össze van zavarodva, nem érti még az új helyzetet. Befogadójánál az elkövetkező napok arról fognak szólni, hogy megnyugodjon, és mielőbb érezze, hogy biztonságban van. Ezt követően kezdődhet majd az igazi munka: a rehabilitáció, a feszültségek oldása, a szociális ismeretek elsajátítása, mindezzel párhuzamosan pedig megismerjük Joker igazi jellemét, habitusát, igényeit, személyiségét.

Milo (Joker)

Milo (Joker)

Joker később lesz örökbe fogadható. Folyamatosan megosztjuk a híreket, fejlődésének menetét. Egyesületünk gondozásában kezdi meg a rehabilitációs időszakot.

Köszönjük az Állatvédők Vasi Egyesülete-nek, hogy elhozták Jokert, és mentésének első szakaszát végigcsinálták. Köszönjük a menhely gondozójának a sok segítséget, illetve ideiglenes befogadónknak a gyors rendelkezésre állást!

Hamarosan jelentkezünk Joker első híreivel!

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Milo/

Dalmata Mentés

Categories: