Dalmata Mentés

Polka (gazdis) túl van a műtéten!

Polka, a pécsi mentésben átvett fiatal dalmata keverék szuka tavaly nyáron érkezett gondozásunkba testvérével, Pepével. Kacska járása miatt kivizsgáltattuk, és sajnos beigazolódtak félelmeink: az akkor 5 hónapos kölyök combcsontfeje kopásnak indult, állatorvosunk a műtétet is kilátásba helyezte nála.

Polka esetében e veleszületett rendellenesség a mindenféle kontrollt mellőző szaporítás eredménye, a Pécs melletti szaporítótelep felszámolásával, az összes onnan származó eb ivartalanításával tudjuk csak meggátolni a hibás gén továbbörökítését.

Időközben Polkának komoly érdeklődői akadtak, akiket állapotáról teljeskörűen tájékoztattunk, s mindezek tudatában fogadták örökbe választottjukat. Január 22-ére jegyezték elő Polkát műtétre, melyet megelőzően két hónapon keresztül jártak vele fizioterápiára, és otthon is lelkiismeretesen folytatták a gyakorlatokat. A következetes nevelést szem előtt tartva kutyaiskolába is beiratkoztak vele. A torna és a kíméletes mozgatás hatására Polka gyönyörűen megerősödött és megizmosodott, így valamelyest nyugodtabban néztek a komoly műtét elé.

Polka

Polka

A beavatkozást tehát elvégezték Polkánál 22-én. Mint kiderült, a porcos rész kopása már jelentős mértékben előrehaladt, az érintett combcsontfej fele szinte teljesen le volt már kopva, nagyon is indokolt és sürgős volt a műtét. Enélkül néhány hónapon belül óriási fájdalmai lettek volna a kutyának, súlyosabb esetben le is sántulhatott volna, lábra se tudott volna állni. Gazdáival együtt mi is nagyon aggódtunk érte, ám a lábadozás ideje szépen telik, extra figyelemmel viselik gondját.

Polkának most sok pihenésre van szüksége, néhány hét múlva újra megkezdhetik vele a fizioterápiát, hogy megfelelően rehabilitálódjon, és hosszú évekig boldog és fájdalommentes életet élhessen családja szeretetével körülvéve.

Köszönjük Robi, hogy ilyen odaadással vigyázol Polkára!

Polka története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/polka/
Polka képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/polka/

Dalmata Mentés