Dalmata Mentés

Pehely próbaidős gazdis!

2018.01.26. – Pehely próbaidős gazdis

Pehely sorsa hamar jóra fordult. A pécsi mentés alatt január elején átvett 2 szuka közül ő már meg is kezdhette próbaidejét gazdijelöltnél. Társával, Pipaccsal pár napot panziós befogadónál töltött, ahol kezdeti félelmei elkezdtek oldódni, majd egy korábbi mentvényünk, Cliff (kabai mentés) mellé került ideiglenes befogadottként. Annamari segítségét ezúton is szeretnénk megköszönni, Pehely rengeteget fejlődött a náluk töltött néhány hét alatt. Pár sor az ott töltött időről:

“Tegnap estet egy kis nasival zartuk hogy boldog legyen a ketrecben is. Ejszaka vegig csendben volt, reggel egy minimalis farokcsovalassal koszontott.
Ma 14 km-es turan voltunk a Pilisben. Elejen meg be volt tojva, de hamar oldodott, meg a farkat is felemelte. Hazafele ulve elaludt ugy elfaradt.
Felénk mar nagyon nyitott. Mindenre erdeklodo a porszivot is szaglaszta egyaltalan nem felt tole. Cliffet es Revet meg szoknia kell mert ok nagyon hevesek neki. Ha elvagtatnak mellette megijed, visszahuzodik.”

Pehely

Pehely

“Az történt, hogy Cliff és Pehely “szerelmesek” lettek. Folyton puszilgatják egymás és hiába van több ágy ők inkább egybe fekszenek. Emellett Pehely folyton kötekszik mindkettővel, hívja őket játszani, bohóckodik nekik. Egyre ügyesebben sétál pórázon és szót fogad.”

Cliff és Pehely

Cliff és Pehely

Pehelynek hamar akadtak érdeklődői. A kezdetben kicsit tartózkodó, de kedves, kis termetű szuka néhány perc alatt feloldódott, nyitott érdeklődői felé, akik már az első találkozáskor nagy odafigyeléssel voltak Pehely iránt. A házaspár több alkalommal meglátogatta Pehelyt, a találkozók alatt egyre jobban kialakult a bizalom, így nem láttuk akadályát a költözésnek.

A szerződés aláírása után gazdijelöltjei el is mentek Pehelyért, akit Panka néven szólítanak már. Előtte alaposan felkészültek az új családtag érkezésére, minden szükséges felszerelést, még egy szállítóboxot is vásároltak a biztonságos autós közlekedéshez.

Pehely

Pehely

Pehely/Panka szépen kezd beilleszkedni, szokja az új környezetet, az új otthon szabályait, tanulja a lépcsőzést, melytől kissé megijedt az első napokban. Gazdijelöltjeivel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, hogy segíthessük a próbaidő első napjait, figyelemmel kísérhessük a fejleményeket. Eszterék sorai:

“Eltelt egy nap, Panka lassan oldódik már. Többször lefeküdt már, ami nagy szó, mert megérkezésünk után lefekvésig csak mászkált és álldogált. Vacsoráját (picit kapott) megette. Sokat nyüszögött. Az éjszaka vegyesen telt, boxába nem ment, kosarát sem akarta, inkább a mi szobánkban aludt a szőnyegen. Követ minket mindenhová, sokat beszélünk hozzá, és simogatjuk. amikor csak lehet. Nem szívesen használja a lépcsőt, nagyon fél. Pisijét “fejben” tartja, mert még csak egyszer pisilt, és háromszor voltunk kint vele. Reméljük, hogy ez a stresszes állapot enyhül, mert aggódunk az el nem végzett “dolgok” miatt. Családtagok jöttek megnézni Őt (hárman és nem együtt) mindenkihez barátságos volt. Reméljük, egyszer megérjük még a farokcsóválást is. Már most nagyon szeretjük, de mindig elszorul a szívünk, mennyire meg van rettenve minden újtól, ismeretlentől, mintha mindig menekülni akarna. Biztosan oldódik,mert napközben már nem is nyüszizett.”

Pehely

Pehely

Drukkoljunk együtt Pehely/Pankának a zökkenőmentes beilleszkedéshez!

Pehely története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pehely/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pehely/

Dalmata Mentés