Dalmata Mentés

Pécsi mentés S.O.S.! Újabb 4 kutya érkezett!!

Amikor beüt az a bizonyos… az elmúlt hét végén váratlan fejleménnyel kellett szembesülnünk a pécsi mentés kapcsán, ami azonnali intézkedést igényelt, melós hétvégén vagyunk túl, ugyanis az elmúlt négy napunk, a hosszú forró júliusi hétvége nekünk a kutyamentéssel telt.

Közel egy hónapja kezdtük meg a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal együttműködve a dalmata szaporítótelep felszámolását. Megegyezésünk szerint összesen 10 felnőtt kutyára számítottunk, akiket kettesével tudunk ők is, mi is átvenni, ellátni és gazdásítani szépen sorban, körülbelül négy hetente.

Pécsi mentés - Polka

Azonban hirtelen nem várt fejlemények adódtak. Múlt hét végén a pécsi kollégáknak a szaporító telepről sürgősen el kellett hozniuk két újabb felnőtt kutyát és közben kiderült, hogy a szaporító eltitkolt két kölyökkutyát, akik szintén nem maradhattak ott. Így hirtelen és nem tervezve négy kutyát hoztak el úgy, hogy még nálunk sem ürült hely, hogy átvegyük a már náluk karantén idejüket letöltő második párost, Picassot és Pennyt, ők pedig végképp nem tudtak hol elhelyezni 6 ebet egyszerre.

Telefonálások, egyeztetések és szervezkedés következett, hol kerítünk a nyári szabadságolások idején fuvarost, ideiglenes befogadót, aki ennyi kutyát elvállal bizonytalan időre vagy akár csak pár napra/hétre is?! Ez a szinte lehetetlen kategória, hogy csak az elhelyezésről beszéljünk és arról még nem is, hogy ez most hirtelen megsokszorozza az előre kikalkulált és általunk vállalt költségeket!

Pécs mentés - 6 kutya oltási könyve

A pécsi kollégák fuvarja vasárnap érkezett fel Budapestre, az állatorvosunknál vettük át a négy új pécsi mentvényt és a két korábban átvett kutyát, Pilart és Pepitát is odaszerveztük az esedékes állatorvosi vizitjükre. Ezúton szeretnénk kifejezni hálánkat Anikónak, a pécsi fuvarosnak aki pontosan érkezett és nagyon segítőkész volt, a mentésben résztvevő önkénteseinknek, akik a fülledt strandidőben végigülték velünk az állatorvosnál a 3 órásra nyúlt várakozást, segítettek a hat eb kezelésében, Gábornak és Lacinak a cipekedéseket és a pomázi fuvarokat, valamint az állatorvosi rendelő munkatársainak a végtelen türelmüket és odaadó munkájukat.

Gyakorlatilag megszálltuk a rendelőt, és amikor ránk került a sor kettesével vittük be a kutyákat, akik átestek a mérlegelésen, az adataik egyeztetésén és a szükséges fizikai vizsgálatokon. Átbeszéltük a Pécsről kapott kutyák hozott leleteit, szükséges további kezeléseiket, oltási programjuk folytatását.

Pécsi mentés - Pepita, Pilar, Picasso, Penny

Szerencsére mind a hat kutya jó egészségnek örvend, jó állapotban vannak, de még megfigyelés alatt tartjuk az újonnan érkezetteket.
Mindhárom páros egy kanból és egy szukából áll, az elsők Pepita és Pilár már gazdikeresők, a második páros Picasso és Penny még oltási programjuk elején tartanak, a harmadik páros Pepe és Polka szintén megfigyelés alá került, egyelőre utóbbiak még nem örökbe fogadhatóak.

A kutyusok szét lettek osztva ideiglenes befogadóhoz és kutyapanzióba, egyesével fognak gazdát keresni, illetve a nagyon magasra szökő költségek kímélése miatt továbbra is elkötelezett ideiglenes befogadókat keresünk, mivel ez a létszám is már nagyon megfeszítette befogadó képességünket és ez még csak a pécsi mentés létszámának a fele!!

Jelentkezz ideiglenes befogadónak:

http://dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

pilar14

Így most már 10 felnőtt és két kölyök teljes oltási programját, chipezését, ivartalanítását, elhelyezését és ellátását kell megoldanunk a következő hónapokban. A várható költségek magasan meghaladják lehetőségeinket, a TI SEGÍTSÉGETEK NÉLKÜL NEM FOGJUK TUDNI VÁLLALNI AZ ÖSSZES EBET!

Csak Pilar és Pepita az első páros költségei már most meghaladják a 180.000.- Ft-ot, a két újonnan érkező Picasso és Penny 90.000.- Ft-os állatorvosi számláját is átvettük velük együtt, amelynek utalást a hónap végéig el kell indítanunk.

Kérjük ha tehetitek akár egy jelképes összeggel is támogassátok a mentést!
Sok kicsi sokra megy, csak együtt tudunk segíteni, a kutyákat felelősséggel és megfelelően ellátni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.

picasso-es-penelope

A kutyák története itt követhető:
Pécsi mentés: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=984
Pepita és Pilar: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepita/, http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/
Picasso és Penny: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés