Dalmata Mentés

Polka próbaidőre költözött gazdijelöltjéhez!

Polka, a pécsi mentés eltitkolt szuka kölyke 2 hónapja került gondozásunkba. Az akkor még 4 hónapos kölyök nagyon feszült, stresszes állapotban került Egyesületünkhöz, mindenre ugatott és az új szituációkban bizonytalansága miatt túlreagált. Befogadói hozzáértő gondoskodásának hála, mára megnyugodott és sokkal nagyobb a lelki stabilitása, bizalma. Oltási programját nemrég fejeztük be, mely a pécsi kutyák kennelköhögése miatt nála is eltolódott, így ő is gazdikereső státuszba került.

Polka

Polka

Polkának kiváló gazdijelöltje akadt, aki több alkalommal jött ismerkedni a kutyával. Polka hamar nyitott lett, olyannyira, hogy a harmadik alkalommal már megismerte, köszöntötte, a találkozó végén pedig elbúcsúzott érdeklődőjétől. A következő séta alkalmával már abszolút látszott a kötődés, figyelt Róbertre és szót is fogadott neki, Róbert pedig nagyon hozzáértően kezelte a kutyát. A találkozó végén Polka leült Róbert kocsija mellé, várva, hogy ő is mehessen vele haza. Erre akkor még nem volt lehetőség, de egyértelművé vált, hogy Polka ragaszkodik jelöltjéhez.

Polka

Polka

Róbertnek lehetőséget nyitottunk arra, hogy Polkával egy kutyaiskolai foglalkozáson vegyen részt – külön köszönjük Mariannak és Lilinek, illetve a Z Kutyaiskolának ezt az alkalmat. Polka a behívási gyakorlatoknál Róberthez futott oda, hiába volt ott gondozója is. Nagy szó ez bármelyik mentvényünk esetében, hiszen az igazi kötődés később alakul ki. Róbert folytatja a kutyaiskolát Polkával, ahogy eleve javasoltuk esetében, nagyon élvezte az első alkalmat is és látja, érti a lényegét, miértjét.
Szerződést írtunk a próbaidőről, Róbert szabadságot vett ki az egész próbaidőre, hogy az első időszak minden percében Polkával legyen és jól összehangolódjon a közös életük.

Polka

Polka

A hét második felére Polkát előjegyeztettük ivartalanításra, melyet fiatal kora miatt állatorvosi javaslatra most végeztetünk el rajta. A lábadozási időszakot szintén Róbertnél tölti, melyről később hírt adunk.

Drukkoljunk együtt Polkának a problémamentes próbaidőhöz!

Polka története weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/polka/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/polka/

Dalmata Mentés

Polka

Polka