Dalmata Mentés

Picasso próbaidős gazdis!

Penny után a Pécs melletti szaporítótelepről vele együtt szabadult Picasso, a július közepén átvett fiatal kan kutya is megtalálta a számára ideális családot!

Két hónap alatt a kutyapanzióban megismertük jellemét, lecsillapodott kezdeti bizonytalanságából, a határozott, gondoskodó nevelésnek hála egy jó természetű, fiatal korához képest nyugodtabb, szobatiszta, tanulékony eb vált Picassobol.

A család, aki kiválasztotta őt tüzetesen elolvasta minden gazdikeresőnk jellemzését, híreit és ezek alapján átgondoltan választották ki az ő életvitelükhöz legmegfelelőbb ebet, így esett a választásuk éppen rá. Az első kérdőíves és telefonos egyeztetések alatt számunkra is meggyőző volt, hogy Picassonak ideális, sőt álomgazdik lehetnek. A négy tagú család minden tagja jött minden ismerkedésre, számukra is fontos volt, hogy meggyőződjenek róla meglesz az összhang a gyerekek, a kutya és közöttük egyaránt. Elvitték egy közös rövidebb kirándulásra is, Picasso minden gond nélkül örömmel töltötte velük ezt az időt is, figyelt rájuk. Többször egyeztettünk, sokat kérdeztek, felkészültek az új családtag érkezésére, a hétvégén pedig próbaidőre hozzájuk költöztettük Picassot.

Picasso

Picasso

Kertes ház lesz otthona, de a tágas rendezett kert nem lesz elsődleges élettere Picassonak, annál inkább a nappali, ahol fekhelyét is úgy rendezték el, hogy rálásson minden történésre. Elsődleges szempont volt számukra, hogy családtagot szeretnének, aki velük együtt él, részt vesz a mindennapjaikban, szereti a gyerekeket és fegyelmezett, kezelhető, nem csak egy kerti díszt, vagy udvar tölteléket, házőrzőt kerestek, ez utóbbiakat semmiképpen. Picassonak elég kevés időt kell egyedül töltenie a házban napi szinten, és sokat fogják mozgatni, foglalkozni vele.

A környék is ideális nagy kirándulásokra, a Duna parton a négylábúakkal való bandázásra, úsztatásra is lesz lehetőség, ahogy a kertben bujócskázásra, szaladgálásra is. Aktív család, kutyaiskolába is mihamarabb menni fognak, a nagyfiú nagyon lelkes, és a szülők határozottan szeretnék, ha Picasso eddigi nevelése, tanítgatása tovább folytatódna, mert a jövőben mindenhová vinni szeretnék magukkal! Sokat kempingeznek, az autóba már bekerült a biztonságos szállítóbox is, mert szükség lesz rá, innentől kezdve a nyaralások megtervezésénél is szempont, hogy ő is mehessen velük.

Picasso

Picasso

Első családi eb lesz, de nem kezdő kutyások és felelősen átgondolt, megtervezett, felkészült a család Picassora. Azt gondoljuk minden szempontból jó helye lesz ha be tud illeszkedni a család életébe, és ehhez mindent megtesznek gazdijelöltjei. Az első beszámolók tanulsága szerint minden rendben van, drukkolunk Picassonak!

2017.09.17.
“Minden rendben volt ahogy elmentetek, még tettünk vele egy kisebb sétát, és mikor hazaértünk akkor vette csak észre, hogy elmentetek. Picit nyüszögött, keresgélt úgy 5 percig aztán szépen lefeküdt a helyére! Most szundizik.”

Picasso

Picasso

2017.09.18.
“Eddig minden simán ment, nagyon cukker! Szót fogad, bár ha főzök folyton a lábam alatt van, akkor süketnek/átlátszónak tetteti magát, ha a helyre küldöm. 
Tegnap elvittük Vácra és tettünk egy majd három órás sétát. Este nagyon jól evett és egy hang nélkül végigaludta az éjszakát. Nagyon kis rendes, azóta sem megy fel az ágyra  Ma itthon dolgoztunk, így folyamatosan itt állt mellettem és provokált, hogy simogassam.  Nem hagyott dolgozni. Már a hangja is megjött, morgott a kertben futkározó macskákra, meg a mosógépre!  Délután együtt mentünk az oviba a kisebb gyerekért, nagyon szuper volt!”
2017.09.19.
“Találtunk itt Gödön egy kutyaeledeles boltot, ahol már be is szereztük a bárányos Brit Care-t.  úgyhogy ma már azt kapja, mert ma is ette a füvet és ki is hányta. 
Amúgy nagyon büszke vagyok rá, mert ma el kellett mennünk Budapestre és itthon hagytuk 3 órára úgy, hogy szabadon volt a lakásban. A biztonság kedvéért elpakoltam a gyümölcsöket az asztalról, a cipőket és letakartam a kanapét egy fehér lepedővel, hogy lássam, ha felsunyizott az ágyra, és jelentem nem csinált semmit!!! Se pisi, se rágás, és nem mászott fel a kanapéra sem! Remélem nem szólom el, de egyenlőre jó működik a kutya !”

Picasso története http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/
több fotó:http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Picasso/

Dalmata Mentés

Picasso

Picasso