Dalmata Mentés

Perec (Benett) üdvözletét küldi!

Csupa jó híreket kapunk mostanában! Perec – mentési nevén Benett – 2016. decemberében került gondozásunkba 8 hónapos korában, miután hetek óta az utcákat rótta és senkinek sem hiányzott. Eszméletlenül pörgős és energikus természetéhez elképesztő értelem párosult, ennek hála fél évig üdült nálunk, elfogyasztva néhány ideiglenes befogadót… Sejtettük, hogy e különleges kvalitású eb hasonlóan különleges, aktív és határozott gazdikat igényel, melyet Gáborék személyében meg is találtunk. Tökéletes családot alkotnak lassan két éve, Perec a szemük fénye. :)

Perec (Benett)

Perec (Benett)

“Sziasztok, 
Perec nagyon jól érzi magát. Szünni nem akaró kitartással fejleszti a türelmünket és kitartásunkat : ) Sajnos még mindig felzabál ezt-azt, de gondunk nemigen van belőle, mert utcán figyelünk rá és nem engedjük oda, vagy elvesszük tőle a zsákmányt. A természetben talált dolgokhoz meg vélhetően hozzáerősödött az immunrendszere. 
Találtunk neki olyan tápot – Britcare Dogshow Champion- amiben mégtöbb hal van és a krumpli helyett rizs, emelett szárított halat kap jutalomfalatnak is és rendkívül kevés olyan dolgot amit nagyon szeretne elkunyerálni tőlünk. Illetve vannak kis kutyahaverjai is – egy ivaros németjuhász és egy vizsla-, akikkel néhány naponta összeengedjük őket egy tisztáson, hogy kimozgassák egymást. A vizslával olyan jóban van, hogy egyszer egy városi sétáról meg is pattant és meglátogatta. 

Perec (Benett)

Perec (Benett)

A foglalkozást / törődést mókás preformanszaival hálálja meg. Van hogy kilöki a kezünkből a telefont, becsukja a laptopot, bököd az orrával és bár hétközben sokáig lustálkodik, hétvégén nekünk ezt nem mindig engedi, van hogy már kora reggel énekel szobánkban, ha úgy gondolja, eljött az ideje, hogy induljunk futni / kirándulni. Olyan kifejező dolgai vannak és olyan okos, hogy lassan azon sem csodálkoznánk ha megszólalna. A bútorhasználatról sikerült leszoktatnunk, persze azért van hogy néha bepróbálkozik. Volt egy szakasz a tanításban, amikor átvert minket. Reggel mindig a helyén találtuk, amiért nagyon meg is dícsértük, ám egyszer hajnalban rajtakaptuk hogy éppen mászik le a kanapéról, hogy reggelre már a helyén találjuk. Kezeli a kifele és befele nyíló ajtókat egyaránt, meg tudja állítani a filmet amit éppen nézünk, de az csúcs az volt, hogy egyszer nem érte el a ladbáját, de gondolta sebaj odatolt egy széket…

Küldök némi képet / videót, amit ha szeretnétek az irománnyal együtt le is hozhattok, hátha a mentésben résztvevőket érdekel, hogy mi van a Pereccel mostanában.”

Köszönjük a híreket, Perec-gazdinak! Ősszel találkozunk! 🙂

Perec (Benett) története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/
Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Dalmata Mentés