Dalmata Mentés

Pepe próbaidőre költözött gazdijelöltjéhez!

Pepének komoly érdeklődői akadtak néhány héttel ezelőtt. Bár tapasztalt dalmatások, a többszöri ismerkedést mégsem vették fél vállról, elszántságukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy brutál kora hajnali vonatozást is bevállaltak Debrecenből Budapestre, hogy odaérjenek Pepe szombat reggeli kutyaovis órájára, amelyen már együtt vettek részt kiszemeltjükkel. Minden találkozó jól sikerült, és bár az őszi szünet közbe szólt a kevesebb orvosi időpontok miatt, türelmesen kivárták, időközben felkészültek az új családtag érkezésére.

Pepe

Pepe

Múlt hét pénteken az állatorvosnál találkoztunk. Pepe átesett az ivartalanításon és megcsináltattuk a szív-és bőrféreg tesztjét, ami szerencsésen negatív lett. Mire megírtuk a próbaidős szerződést és gazdijelöltje előkészítette a helyét, már vissza is kaptuk az ebet. Pepe gyorsan ébredt az altatásból, átszereltük a bilétáját az új nyakörvére és rendeztük a számlát, közben már saját lábára is állt, és kényelmes saját fekhelyében utazott haza új otthonába Debrecenbe.

Pepe

Pepe

Azóta kétnaponta kapjuk róla a híreket, minden rendben van, jól érzi magát. Megkezdte hát a próbaidőt, ami a beilleszkedési időszakának első négy hete és ha sikerrel zárul, akkor lesz gazdás kutya. Tartjuk a gazdijelöltekkel a kapcsolatot és hírt fogunk adni a továbbiakról is.

Pepe hírek gazdijelöltje tollából:

“11.12.
Kedves Mindenki!
Pepével való közös életünk nagyon jól alakul. Szombaton még kicsit fáradékony volt, de így is sokat sétált és futkorászott. A környéken már sokat megcsodálták. Többször gyakoroltuk már a behívást, mindig visszajön. Az etetés kb. 1 percet vesz igénybe, amint mondjuk neki, hogy tied, már üres is a tál. Ha letelik a 10 nap, egyeztetünk a kutyaaiskolával, hogy mire irassuk be. Egyelőre ennyi, rövidesen jelentkezünk.

Pepe

Pepe

11.14.
Sziasztok,
Eltelt a 4. éjszaka és Pepe egyre jobban viseli a gallért. Napközben nincs rajta, mert végig együtt vagyunk és figyelünk rá, a héten még nem lesz egyedül. Vettünk neki labdát, pár percig lefoglalta. Rongálni még nem próbált, reméljük így is marad! :D Egyébként egy tündér, nagy mozgásigénnyel, ami esőben sem csappan meg.

11.16.
Ismét eltelt két nap, és egyre szorosabb a kapocs köztünk. Pepe már feszegeti a határokat, bár nem sok sikerrel, próbálunk következetesek maradni. A megtanultakat folyamatosan gyakoroljuk és új dolgokat is mutattunk neki, gyorsan tanul. A gallért már nagyon nem szereti. Kértünk már időpontot, hétfőn 17:30-kor szedik ki a varratokat, a következő hétvégén pedig találkozunk Szandiékkal és megbeszéljük hogyan tovább a tanulással, mi lenne Pepének a legjobb.
Üdv”

Pepe

Pepe

Pepe története weblapunkon követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe/

Ha érdemesnek tartjátok, kérjük támogassátok a mentést:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

Dalmata Mentés

Pepe teszt számla

Pepe teszt számla