Dalmata Mentés

Pengő próbaidős gazdis!

Pengő is megkezdhette próbaidejét új családjában, akik több alkalommal látogatták a kedves kölyköt. Angéla először egy másik testvérrel ismerkedett volna, de Pengő volt az, akivel egyből összhangba kerültek, így a továbbiakban már csak vele találkozott. Pengő jól kijött a meglévő 2 kistestű kutyával is, akik azóta már teljesen befogadták őt a családba, igazi társként élik napjaikat.

Pengő

Pengő

Pengőnél múlt héten megejtettük az ivartalanítási műtétet, egyben röntgenvizsgálattal megnézettük csípőjét is, ezen a téren minden rendben. Sajnos Pengő hörögve-fulladozva köhög, melyet jeleztünk az orvosoknak és endoszkópos vizsgálatra is volt lehetőségünk a műtét alkalmával, melynek eredménye már nem annyira örömteli: Pengőnek légcső-diszpláziája van, ez okozza a csúnya, fulladós köhögést.

Neki sajnos rendellenesen fejlődött a légcsöve, mely egy örökletes betegség, köszönhetően a szaporító tevékenységének, aki hagyta, hogy a kutyái azzal párosodjanak, akivel akarnak és így felsokszorozódott a kockázata a genetikai betegségeknek. Gyógyítani ezt a betegséget nem lehet, de kontrollal és odafigyeléssel együtt lehet vele élni. Angéla nagyon tapasztalt gazdi és maximálisan vállalja Pengő ellátását és esetleges kezelését is egész életére. Időközben egy újabb röntgenfelvétel készült Pengő légcsövéről, kivizsgálása folyamatban van, híreit megosztjuk később.

Pengő

Pengő

Pengő tehát tölcsérben lábadozik a műtét után és új nevet kapott: Codyra keresztelték! Nagyon szépen viselkedik gazdijelöltjénél, a próbaidő eddig problémamentesen telik. Nem ugrál, szófogadó és teljesen szobatiszta lett, nagyon jól haladnak előre.
Idézünk a gazdik soraiból:

“Minden a legnagyobb rendben van. A munkahelyemen elkényeztették végig, kollégák és gazdik egyaránt, munka után sétáltunk egy nagyot a parkban, aztán vacsiztunk és lefektettem az új helyére. Természetesen valahogyan utána a kanapén kötött ki.
Egy kis tünemény, nagyon imádjuk már most!
Az első napunk így telt “

Pengő

Pengő

Drukkoljunk Pengő/Codynak, hogy továbbra is minden jól alakuljon a próbaidő alatt!

Pengő története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pengo/
Videói: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t0z6qXJocWBZMZqOKnYXUjm

Dalmata Mentés