Dalmata Mentés

Pehely (Panka) gazdis!

Pehely is a boldog, gazdis kutyák táborába tartozik. A pécsi mentés fiatal, kissé félős szukája hamar gazdikereső státuszba lépett, miután gondozásunkba került, ideiglenes befogadójánál gyorsan elkezdett oldódni.
Gazdijelöltjei nagy szeretettel és gondoskodással vették körül a próbaidő kezdetétől, szépen haladtak, lépésről-lépésre, folytatva a megkezdett munkát. Pehelyt Pankára keresztelték és bevezették a családi életbe, a városi nyüzsgést is elkezdték megszokni, hogy később a tömegközlekedésen se legyen gond a kutyával. Panka egész jól vette az akadályokat, volt, amikor kicsit bizonytalanabbul viselkedett egy-egy új szituációban, de gazdái nem hagyták elhatalmasodni, visszatérni a régi félelmeket.

Pehely

Pehely

A próbaidő alatt végig tartottuk a kapcsolatot, segítettük a beilleszkedési időszakot.
Részlet a gazdik leveléből:

“Lassan eltelik egy hónap, hogy Panka velünk van. Kutyusunk sokat változott, otthonosan érzi magát a lakásban, sőt az udvaron is. Szívesen indul sétára velünk, nem kell unszolni, de a sok szag, a mindenféle emberek, babakocsi, kerékpár, futók, stb. még sok neki. Már átvette napirendünket ügyesen, jól alkalmazkodik. Már futkosott önfeledten is a kertben, és többször is csóválta a farkát, aminek nagyon örültünk. A cicák ételéhez nem nyúl (kétszer kellett rászólnunk csak). Vacsoráját türelmesen várja, a főzött koszt a kedvence. Zöldségfélét (répa, sütőtök, alma) reszelem, mert egyébként kiturkálja. Szombaton beszélek kutyaiskola ügyben is, remélem segít majd a beilleszkedésben. Keresi velünk a testi közelséget, ha leülünk a földre, rögtön mellénk, ránk telepszik. Felugrálni, ölbe mászni nem engedjük. Napjaink így telnek, és örülünk, hogy Őt választottuk.”

Pehely

Pehely

Panka is megkezdte a kutyaiskolát a próbaidő lejártával, néhány szocializációs órát követően csatlakoznak az engedelmességi csoporthoz. Mindkettő nagy hasznukra válik, a tanultakat következetesen alkalmazzák a mindennapi életben is, hogy Panka mielőbb kiegyensúlyozott, felszabadult, boldog kutya lehessen új családjában. Az aláírt végleges szerződéssel Panka végleg révbe ért.

Üdvözlünk Panka a gazdis kutyák táborában, sok boldog évet kívánunk!

Panka története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pehely/
Panka képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pehely/

Dalmata Mentés