Dalmata Mentés

Pécsi mentés – újabb 8 kutya érkezett!

2017. júniusa óta dolgozunk együtt a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal egy Pécs melletti szaporítótelep felszámolásán. A mentés keretein belül eddig összesen 10 kutyát vettünk át egyesületi gondozásba, többen közülük mára már gazdis kutyák, és vannak, akik még gazdikeresők, illetve további kutyák várnak arra, hogy szabadulhassanak a szaporítótelepről.

Pécsi mentés - 2 felnőtt és 6 kölyök

Pécsi mentés – 2 felnőtt és 6 kölyök

A Pécsi mentés azonban váratlan fordulatot vett: fény derült arra, hogy a szaporító a hatóságokat és az Alapítvány munkatársait megkerülve, félrevezetve több kutyát elrejtett, ellenőrzéskor hollétükről valótlant állítva titokban tovább folytatta tevékenységét. Így történhetett meg, hogy egyszer csak előkerült több leszült szuka és 6 kölyök kutya, akikről nem tudtak sem a hatóságok, sem pécsi kollégáink. Volt, akit több házzal arrébb találtak meg, vagy az utcán kóborolva, másokat saját otthonában rejtegetett a szaporító.

Azonnal cselekedni kellett, Pipacs és Pehely mellett erőn felül átvettük a 6 kölyökkutyát, a többiek maradtak, továbbra is átvételre várnak, róluk külön híradást teszünk közzé később.

Pécsi mentés - 6 kölyök

Pécsi mentés – 6 kölyök

Az átvett 8 kutya (Pipacs, Pehely és a 6 kölyök) tehát gondozásunkba kerültek, elhelyeztük őket, megfigyelésük, rehabilitációjuk megkezdődött.

A 6 kölyköt ideiglenes befogadóknál és napidíjas panzióban tudtuk elhelyezni. Alig másfél hét múltával egyikük beteg lett és most másik két kis társa is elkapta a vírusos bélgyulladást, hánynak, parvo gyanúsak. Köszönhető ez a szaporító hanyagságának és felelőtlenségének, aki oltatlanul, megfelelő ellátást nem biztosítva tartotta a kutyákat!

A kölykök állatorvosi kezelésben részesülnek, társaikat karanténba helyeztük, megfigyelés alatt állnak a tüneteket nem mutató állatok is, nem látogathatók.
Egyenlőre egyikük sem gazdikereső, oltási programjuk épphogy megkezdett, a vírusos betegség miatt tolódik.

Pécsi mentés - 6 kölyök felszerelése

Pécsi mentés – 6 kölyök felszerelése

Gondozásban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk! 
Ennyi kutya ellátásához felszereléseket kellett vásárolnunk és folyamatosan fogy a táp is amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére.

Ha a Civilshopról rendeltek tápot kedvenceteknek, a Dalmata Mentés metvényei is megkapják ugyanazt adományként! Táprendeléssel is támogathatsz így minket, részletek:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan-segitheted-a-mentest/civilshop-hu-segitsd-mentvenyeinket-tapadomannyal/

Pécsi mentés - kölykök számla

Pécsi mentés – kölykök számla

 

Mind a nyolc kutya microchipet, első oltást, féreghajtást kapott Pécsen, a Pipacs és Pehely átestek az ivartalanításon és a szív-és bőrféreg tesztjük mellett laborvizsgálatot is csináltattunk, csak ezen ellátások számlája 140.000.- Ft volt kedvezményes áron és minden kutya oltási programját folytatjuk, amint lehetséges.

Segítsétek a kis betegek felépülését, a többiek tartását és ellátását! Az első beteg kölyök csak két napot töltött kórházban, számlája 18.000.- Ft lett és most a másik kettőért aggódunk, akik szintén kórházba, folyamatos infúzióra kerültek, állapotuk válságos. 
Ekkora létszámnál nemcsak az állatorvosi számlák, hanem az etetési költségek is igen magasak! Minden kis összeg számít!

Pécsi mentés – 6 kölyök hírei: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/

Pipacs és Pehely szívféregteszt

Pipacs és Pehely szívféregteszt

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi mentés”
Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Dalmata Mentés