Dalmata Mentés

Maya hivatalosan is gazdis

A hétvégén végre sort tudtunk keríteni Maya örökbeadási szerződésének aláírására is egy rövid családlátogatás keretében. Az elmúlt fél évben bőven lejárt a próbaideje, családi nehézségek miatt nem tudtuk összehozni előbb a találkozót, bár folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a gazdikkal.
Maya is nagyon jó kondícióban van, izmos, csillog a szőre, kiegyensúlyozott. Gazdijaival már sokat fejlődött a kapcsolatuk, a kezdeti nehézségeken (pórázon vontatás, süketelés, stb.) is sokat tudtak változtatni, ügyesen kezelik, nevelgetik. Maya otthonosan, nyugodtan viselkedik a lakásban és még fegyelmező trükköket is bemutattak vele, ahogyan a fotókon is látszik (jutifalat a mancsokon!) Tavasszal akár egy kutyaiskolában is tovább csiszolhatják a behívást, engedelmességet, addig is sokat mozgatják, sétáltatják a kint energikus és szertelen, bent pedig mintakutya dalmatát.
Blue cicával is összeszoktak, bár kapcsolatuk leginkább az egymás iránti közöny mutatásáról szól, amibe bele játszik a féltékenység. Amikor a gazdik hívják őket, Maya is hallgat a cica névre és nagy buzgón túrják ki egymást a simiző kezek alatt. Bízunk benne, hogy ez lesz Maya számára a végleges családja és a jövőben sok örömet fognak okozni egymásnak, mert már most is látszik, hogy igen jó helye van, környezetében mindenki nagyon szereti őt és viszont. 🙂

Mayáról bővebben: http://dalmatamentes.hu/portfolio/maya/

Maya   maya015