Dalmata Mentés

Jobban vannak a kicsik!

A pécsi mentésben átvett hat dalmata keverék kölyöknél január közepén fertőzés ütötte fel a fejét, a súlyos hányás-hasmenés miatt ketten (a két kis szuka) életveszélyes állapotba kerültek. Az elhanyagolt tartás és a hiányos táplálás miatt legyengült szervezetük nem tudott védekezni a vírus ellen. Az első tünetek megjelenésénél indultunk is velük az állatorvoshoz, folyamatos infúziós kezelést kapott 3 kölyök – Pemma, Parfé, Piru – akik bentlakásos kórházi kezelésben részesültek.

 

A másik három kölyöknél – Pierre, Pite, Pengő – enyhébb lefolyású volt a vírusos fertőzés, számukra immunerősítőket és probiotikumot vettünk, valamint diétás etetést alkalmaztak gondozóik, nekik és a megfelelő kezelésnek hála ők hamar jobban lettek és könnyebben átvészelték a megbetegedést. Társaik javulásáért azonban 2 héten át aggódtunk. Mostanra ők is hazamehettek befogadójukhoz, ahol továbbra is karantén alatt vannak, hogy legyengült, megviselt szervezetük felépülhessen.

Parfé szépen összeszedte magát, Pemmát és Pirut döntötte le legjobban a betegség, Piru többször volt öntudatlan állapotban, élet és halál között a kezelés alatt. A betegség két héttel hátráltatta fejlődését, így kisebb és soványabb is, mint társai. Időbe telik, mire megerősödik, ehhez a minőségi táplálás mellett minden szükséges támogatást megkap. Reméljük hamarosan megkaphatják következő oltásukat.

Pécsi kölykök - Piru, Parfé, Pemma

Pécsi kölykök – Piru, Parfé, Pemma

Hálás köszönetünk az őket lelkiismeretesen ellátó állatorvosoknak és ideiglenes befogadóiknak, akik kiemelt figyelemmel gondozzák a kiskutyákat!

Pite, Pierre és Pengő teljesen rendbe jöttek, tünetmentesek, így folytathatjuk megkezdett oltási programjukat. Elevenek és sokat rosszalkodnak, nem könnyű őket lefárasztani, viszont elképesztően tanulékonyak és imádják, ha feladatokat kapnak. A szobatisztaság is alakul, de még van hová fejlődni e téren is.
A hat kölyköt egy hónappal ezelőtt vettük gondozásunkba. A kezdeti megszeppenést követően szépen nyiladoznak, és egyedi jellemvonásaik is egyre inkább megmutatkoznak. Rövidesen elkészítjük fényképes leírásukat.

Pécsi mentés, kölykök - számlák

Pécsi mentés, kölykök – számlák

Gondozásunkban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk! 
Ennyi kutya részére felszereléseket kellett vásárolnunk, gyógyszereket és állatorvosi számlákat fizetünk, valamint folyamatosan fogy a táp is, amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére a növésben lévő kiskutyáknak.

Kérjük segítsétek kutyáink tartását és ellátását! 

Az eddigi állatorvosi kezelések és gyógyszerek számláinak összege 132.442.- Ft és még 6 kutya teljes oltási programját, később ivartalanítását kell fizetnünk, amit csak az adományokból tudunk finanszírozni. Mellette Fanta és Donnie tartásával és ellátásával, illetve Lapaj költségeivel is számolnunk kell!
Minden kis összeg számít, támogassátok mentvényeinket!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”

Beérkezett adományok:
S. Márta 2.000 Ft (PayPal)
B. Krisztián 5.000 Ft (PayPal)
B. Nóra 2.000 Ft
B.Rea 5.000 Ft
I. Józsefné 1.000 Ft
S.László és Neje 20.000 Ft
Sz-Á. Annamária 20.000 Ft
Sz. Andrea 7.000 Ft
V. Józsefné 1.000 Ft

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2M1jcc3EsIHCgAwa1Oagf5

Dalmata Mentés