Dalmata Mentés

Gondozásunkba vettük Picassot és Pennyt

A Pécs melletti szaporítótelep felszámolásának tempója váratlanul felgyorsult, szorult helyzetbe kerültek a pécsi kollégák, és ezzel mi is:

http://dalmatamentes.hu/lang/hu/pecsi-mentes-s-o-s-ujabb-4-kutya-erkezett/

A hétvégén átvettük a második párost, Picassot és Penelopet (továbbiakban Penny), akik három hete szabadultak és a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál megkezdték egészségügyi kezelésüket, ivartalanították őket. A varratszedéskor teljes körű laborvizsgálaton is átestek, valamint elkezdődött oltási programjuk. A leleteket és a megállapodásunk szerinti állatorvosi számlájukat is átvettük velük együtt.

A kutyák pécsi egészségügyi ellátása 45.000.- Ft/kutya, ami tartalmazza a chipezést, oltást, féreghajtást, ivartalanítást, nagy labort, szívféreg tesztet. 

Ezzel újabb 90.000.- Ft-os számlát kell kiegyenlítenünk a hónap végéig!

picasso-penelope06

Rajtuk kívül még 4 x 90.000.- Ft !! kiadásra számítunk a még kimentendő kutyák létszáma miatt, felelősen másképpen nem lehet csinálni, mert ha nem látjuk el őket akkor minek is hozzuk el az ellátatlan kutyákat??

Kérjük, ha tehetitek, akár egy jelképes összeggel is támogassátok a mentést!
Sok kicsi sokra megy, csak együtt tudunk segíteni, a kutyákat felelősséggel és megfelelően ellátni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.

picasso-penelope08
picasso-penelope09

Picasso és Penny szépen utazott a szállítóketrecben, megérkezésükkor kicsit trükközni kellett a kivételükkel, mert nagyon féltek. Az állatorvosi rendelőben találkoztak korábban szabadult sorstársaikkal Pepitával és Pilarral, a kutyusokon látszott, hogy felismerik egymást, oldották a két új érkezőt is.

Biztonságos nyakörvet és bilétát kaptak, amíg várakoztunk, majd a doktornő tüzetesen megvizsgálta a leleteiket és az ebeket is. Jó kondícióban vannak, a mikrofilária tesztje sajnos Pennynek is pozitív, megvettük számukra a szükséges gyógyszereket, átbeszéltük oltási programjuk folytatását, ha minden továbbra is rendben lesz, másfél hét múlva kaphatják a következő esedékest.

Elhelyezésükkel megfeszítettük amúgy sem túl rózsás lehetőségeinket, panzióhoz kutyakiképző keze alá tudtuk őket elhelyezni, ami nagyon jó lehetőség, hogy elkezdjék pórázhoz szoktatásukat, szocializációjukat, de folyamatos kiadást jelent a 12 kutya amúgy is magas végösszegű állatorvosi számlája mellé, ezért számukra is ideiglenes befogadót keresünk!

http://www.dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

Rendelőben

A panziós költségeket nem fogjuk tudni vállalni ennyi kutyára, jelenleg 4 eb tartásáért fizetünk napi díjat, így ha nem tudjuk őket önkéntes ideiglenes befogadónál elhelyezni, valamint ha nem érkezik a számlák kiegyenlítésére adomány, akkor a többieket sajnos nem fogjuk tudni átvenni (még 6 kutya várja, hogy szabadulhasson)!

Kérjük segítsetek, fogjunk össze, hogy ezeknek az elhanyagolt ebeknek szebb jövőt biztosíthassunk!

Történetük weblapunkon is követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés

picasso-penelope07