Dalmata Mentés

Gazdát keres Maddy, a kistermetű, kedves, félénk dalmata szuka

Maddy, az 5 éves dalmata szuka viszontagságos előélete után szerető családot keres!

2015.január elején találták Szombathely közelében a vasúti síneknél, testének egy apró részlete sem volt, ahol ne borították volna sebek, csípője eltört, a hátán egy 5cm mély kapanyom nyílt sebe éktelenkedett. Megmentőinek, a gyors állatorvosi kezelésnek, gondozó családjának és a Vasi Állatvédőknek köszönhető, hogy mára meggyógyult! Hosszú hónapok ápolása után ma már egyesületünk gondozásában keres gazdát, olyan családot, ahol bejárása van a házba, és türelmesen foglalkoznak vele. Már kezdi megérteni, hogy többé nem bántja senki, de a bántalmazások emlékeit nehéz vele feledtetni, ezért csak olyan jó gazdihoz kerülhet, aki sokat tud vele lenni, és rengeteg türelme van minden nap bizonyítani: többé nem kell félnie, mindig szeretni fogják!

Maddy alapvetően nyugodt, csendes, érdeklődő de egyben félénk és visszahúzódó kutya. Kis termetű, mindössze 16kg. Az idegeneket megugatja, elsőre bizalmatlan, kerüli a szemkontaktust, az érintést. Ha már megismert valakit, akkor kedveskedik, kéri a simit, de ehhez hozzá óvatosan, türelemmel kell közelíteni, éppen ezért kisgyerekek mellé nem javasoljuk.
Az új környezettől, helyzetektől nagyon megijed, stresszes, támaszkodik gondozójára. Igazából ő egyemberes kutya, akinek mindent jelent az az ember, aki eteti, foglalkozik vele.
Fizikai kondíciója jó, élénk, aktív, szeret sétálni, de csípőműtétje miatt nem kell sokat futtatni.
Kíváncsi, az általa ismert helyen hajlamos a csintalankodásra, lopkodásra is.

Pórázképes, barátságos idegen kutyákkal is. Jelenleg is kisebb-nagyobb kutyákkal lakik együtt ideiglenes befogadónál, a négylábúakkal nagyon jól kijön, tanul tőlük, társaságukban hamarabb oldódik. Egy jó természetű kutyatárs segítségére lehet a bizalma további kiépítésében.
Macskákkal inkább közömbös.
Tanulékony, tud ülni, feküdni, pacsit adni, az ajtónál megáll. Szobatiszta.

Nagyon jól érezné magát egyedüli vagy második kutyaként, lakásban (lift szükséges) vagy kertes házban is. Készen áll rá, hogy végleges családba költözzön, ahol folytatják türelmes tanítgatását, szükségleteinek megfelelően mozgatják, és biztos pontot jelentenek számára!

Oltott, féreghajtott, ivartalanított, microchippel rendelkezik.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (MADDY), 06303457051
Dalmata Mentés

Maddy

Maddy

Maddy története, fényképei: http://dalmatamentes.hu/portfolio/maddy/