Dalmata Mentés

Maddy (Perdi) – gazdis

2017.04.07. – Boldog gazdisunk, Maddy is beköszönt!

Maddy, a 2016-ban családra talált, korábban hosszú utat megjárt mentvényünk is bejelentkezett, mopsz lakótársaival együtt jönnek az idei dalmata találkozóra! 🙂
Nagyon várjuk, hogy velük is együtt sétálhassunk újra! <3
Ti is jöttök?

“Medus és barátai, imádják egymást, igazi csibészek”

Maddy története fórumunkon is elolvasható: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=49&t=509

Dalmata Mentés

Maddy

Maddy

 

2016.06.26. – Maddy gazdis! 🙂

Elérkezett ez a nap is, amire mindannyian valahol mélyen a szívünkben nagyon vártunk/vágytunk, Maddynek, a hátrányos előéletű kis dalmata hölgynek másfél év után végre saját gondoskodó családja lett!

Maddy 2015. januárjában került a figyelmünkbe, amikor borzasztó állapotban találták meg egy út szélén komoly sérülésekkel. A Vasi Állatvédőkkel, a segítség kérésekre érkezett támogatásotokkal, valamint az első ottani ideiglenes befogadója végtelen türelmével, ápolásával együtt hosszú hónapok alatt felgyógyult a testi sebekből, azonban a körülmények korlátai miatt fejlődése egy ponton megakadt, komoly érdeklődője sajnos nem volt. Ekkor (2015. október) vettük át gondozásunkba, ahol második ideiglenes családja elkezdte ennek a félelmekkel teli dalmata lánynak a lelki gondozását is. A sajátjaik mellett sokadik ebként is kiemelt figyelmet kapott, a napi rendszeres sétáltatásnak köszönhetően kondíciója is egyre jobb lett. A kiegyensúlyozott kutyafalka nagy segítségére volt, bizalma türelmes gondozói felé is napról napra nyílt, a rendszeres fényképes híradások pedig ismét fél év elteltével hozták el neki az igazi családot!

Maddynek szuper családja lett és látszik is a kutyán, hogy már az első pillanattól teljesen otthon érzi magát! Tapasztalt kutyás, sőt több generációs dalmatás család tagja lett, ahol egyetlen négylábúval, a fess Franklin úrral kell csak osztozkodnia a gazdik figyelmén…ami igazából nem is jelent nagy osztozkodást, mert szó nincsen féltékenységről, a két kutya az első pillanattól nagyon jól kijön egymással! Olyanok ők, mint két testvér, mintha mindig is együtt éltek volna! Kölcsönösen jó hatással vannak egymásra, Franklin is sokkal aktívabb lett a pöttyös hölgy mellett, és Maddy is keresi mopsz barátja társaságát, támogatását, aki segíti önbizalma kiépítésében. Fekhelyüket is megosztják, bár mindenkinek van sajátja, szeretnek együtt pihenni, de házat is őriznek ha szükséges, folyamatos kerítés és hűtőszekrény járőrözésben vannak 😀 mert szabad a ki-be járásuk a kertes házban. Minden kényelmük kielégítése mellett a napi mozgás is életük része, a gazdik előszeretettel viszik őket magukkal mindenhová (munkába, ebédelni, kirándulni, nyaralni), illetve ha külön kell tölteniük néhány napot, akkor a kutyusok szakember felügyeletére vannak bízva, ahol Maddy szintén szeret menni a kutyatársaságba. Etetésükre, kondíciójukra is nagy figyelmet fordítanak, igazi családtagként bánnak a kutyáikkal.

Maddy várakozásainkkal ellentétben hihetetlenül hamar alkalmazkodott és beilleszkedett! Az örökbe fogadási szerződés aláírásakor meglátogattuk új otthonában. Ottlétünkkor éppen csak üdvözölt minket, de tüntetőleg mindig a gazdi közelében foglalt helyet ha éppen nem akadt dolga, ami így is van rendjén. Bár akadtak csínytevései, aminek néhány virág és székpárna lett az áldozata, de türelmes gazdái betudták annak, hogy most éli ki gyerekkorát, ami az ő életéből sajnos korábban kimaradt. Nagyon sokat változott a költözés óta, sugárzik róla az önbizalom minden mozdulatából, felnéz a gazdáira, megy a simiért, csóvál folyamatosan, kihúzza magát, korábban ez nem volt jellemző rá. Kiegyensúlyozott lett, nagy az összhang a mopsz társával, gazdijai órákat tudnak már most mesélni róla, nagyon szeretik és ő jól érzi magát. Nagyon jó volt így látni őt, és jó szívvel távoztunk, mert éreztük, tudjuk, hogy ő már jó helyen van, boldog gazdis kutya!

Hálásan köszönjük a Vasi Állatvédők Egyesületének az együttműködést, ideiglenes befogadóinak Mártának és Mariannak valamint családjuknak a hosszú hónapokon át nyújtott és pótolhatatlan türelmet és gondoskodást, valamint Nektek, akik átmogatjátok Maddyt és a Dalmata Mentést hogy ilyen történetek is sikerrel végződhessenek!

Maddy életéről a továbbiakban is várjuk majd a gazdik beszámolóit, fényképeit és közzé is fogjuk tenni Maddy fórumán: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=509
Több fotó Maddyről: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2016/Maddy/

Dalmata Mentés

Maddy

Maddy

2016.06.22. – Maddy egy hónapja költözött új otthonába

Maddy gazdijelöltjeitől minden héten kapjuk a híreket, beszámolókat, fényképeket. Szépen halad a kutya beilleszkedése a család életébe, nekünk nagy öröm látni azok után, amiken ő keresztül ment korábban. Megosztjuk hát az ő történetének követőivel is Maddy híreit, hogyan telnek napjai új cimborájával, lakótársával Frank mopsszal. Olvassátok soraikat, böngésszétek a fényképeket:

05.31.
“Egyre nagyobb az összetartás puszilgatják egymást nagyon cukik 😀 kunyerálás csapatban, ma Maddy kiment Frank utána ugatott,egybôl jött vissza, ha kajáról van szó akkor megy a csapatmunka 😀
Nagyon aranyos jön meg vár minket is, kicsit még félős, de már rosszalkodik nagyon otthon érzi magát 😀 az a vicces amikor ágyat cserélnek 😀
Hétvégén voltak bandázni meg sokat játszottunk. Tegnapelőtt éjjel óriási vihar volt éjjel, de egyáltalán nem félt Maddy 🙂

06.08.
“A két tökmag nagyon összenőtt, szeretik egymást nagyon. Együtt lógnak meg puszilgatják egymást.
Maddy nagyon jól elvan, már egyedül is kimegy meg elvan a kertben. Őrzi a házat, hiperaktiv meg rosszalkodik. Voltam velük sétálni, élvezték. Jàrnak bandázni, a suliban is egyre oldottabb. Mèg kicsit félős, de egyre jobban hagyja, hogy őt is gyürjük mint Frankuszt.”

06.21.
“Maddy nagyon elvan már egyedül is kimegy meg elvan a kertben, nem várja Franket. Meg új kunyerálási stratègiàt fejlesztett ki a két kölök 😀
Nagyon cuki őrzi a hàzat, megugat mindent és mindenkit ez csak akkor ciki amikor éjjel jövök haza 😀
Vettem nekik egy gumidisznót, de mindketten fèlnek tőle, úgyhogy az lett az új nevelőtisztjük 😀 èrdekes, hogy a játékokkal ő sem nagyon akar jàtszani ( rágócsomó, kiskarika, labda ) elvannak ketten mi meg csak simogassuk 🙂
Még nagyon félős, de hamar rájön, hogy ha mondjuk leesik vmi, akkor nem kell félnie, mert nincsen baj.

Maddy előélete és a további hírei követhetőek fórumunkon:

http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=509

Dalmata Mentés

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Maddy

 

2016.05.23. – Maddy próbaidős gazdis!

Elérkezett ez a pillanat Maddy számára is, ami nagy örömöt okoz kis csapatunknak és bízunk benne, hogy Maddy összes követőjének, támogatójának!
Másfél év gazdikeresés után ez a sok mindenen átment, hányattatott sorsú eb igazi családhoz költözött a hétvégén!
Gazdijelöltjei már hetek óta rendszeresen látogatták, sétáltatták Maddyt ideiglenes befogadójánál, apránként megismerkedett a család minden tagjával, hogy ezzel is megkönnyítsük számára a beilleszkedést, a bizalom kiépítését, ami tekintve az ő előéletét nem könnyű.
A csípőjét is újra megvizsgáltattuk szakorvossal, mivel az elmúlt fél évben sokat fejlődött a kondíciója gondoskodó ideiglenes befogadójánál és a leendő gazdik is felelősen szerették volna tudni mire számíthatnak ezzel kapcsolatban.
Az első nap hírei szerint sikeres volt a rááldozott türelem és idő mind ideiglenes befogadója, mind az őt örökbe fogadni kívánó család részéről. Vasárnap délelőtt Maddy gazdijelöltjeihez költözhetett kertes házba szabadon ki-be járással, bent alvással. Franklin, a mopsz úrfi lakótársa lett, akivel nagyon jól megvannak, mindkét kutya teljes értékű családtag, akik mennek a gazdikkal mindenhová. Az első napján Maddy is csatlakozott a sétához, ebédelni is elmentek minden gond nélkül egy kiülős vendéglőbe. A várakozásainkkal ellentétben Maddy oldottan viselkedik a számára új helyen. Délután, amikor meglátogattuk a próbaidős szerződés aláírása végett, már teljes természetességgel foglalta el az előszobát, nyugalmasan pihengetett és esze ágában sem volt kijönni hozzánk, ami rendben is van, ő már köszöni, jól érzi magát 🙂
Az első éjszakáról küldött beszámoló is arról tanúskodik, hogy minden rendben, és bízunk benne, hogy a következő napokban, hetekben is jól alakul Maddy beilleszkedése a család életébe:

“Maddy nagyon elvan, éjszaka megágyazott magának nem járkált jól aludt, már próbált lopni is meg kitúrni Franket az egyik ágyából 🙂 Nagyon jòl kijönnek ha nyílik a hûtô együtt sorakoznak :)”

Maddy előélete és a további hírei követhetőek fórumunkon:
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=509

Dalmata Mentés

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Maddy/

2015.03.29. – Gazdát keres Maddy, a kistermetű, kedves, félénk dalmata szuka!

Ami a találkozón lakótársának, Treffnek sikerült, sajnos Maddynek még mindig nem :( ő még mindig ideiglenes befogadójánál lakik és várja az igazi családot, akinek ő lesz a szeme fénye!

Maddy egy kicsit bátortalan, visszahúzódó (előéletéből adódóan érthető), de egyben kíváncsi és aktív kis termetű ivartalanított szuka kutyus, közepes mozgásigénnyel, aki ideális társa lehetne valakinek, aki akár vihetné is magával dolgozni, jönni-menni, mert Maddy autózni is szeret és igazán nem foglal sok helyet. Jó időben szeret a kertben bóklászni, de a napi sétára is igénye van, jól kijön más kutyákkal és a cicákkal is. Igen fázós, ezért szeretne bejárni a házba, és egy biztonságos, zavartalan fekhelyre is vágyik lehetőleg leendő gazdijainak közelében.

Szobatiszta, egyáltalán nem tesz kárt a lakásban, bár az ehető dolgokat érdemes elpakolni előle, mert hajlamos lopkodni. Nem ugat, nem zajong, nem kölyökkutya ő, de azért tud csintalan is lenni ha akar.
Ideiglenes befogadóinál megtanulta az alap vezényszavakat, ül, fekszik, helyben marad és pacsit is ad ha kérik tőle. Pórázon szépen sétál. Egészséges, jó kondícióban van, de korábbi műtétje miatt a lépcsőzést mellőznie kell.

Kis termete és háttérbe húzódó jelleme miatt kizárólag jól szocializált, jó természetű, kiegyensúlyozott kutyatárs mellé adnánk szívesen, kisgyerekes családoknak nem őt javasoljuk, a hangoskodás, kapkodás nem neki való.
Oltott, féreghajtott, ivartalanított, microchippel rendelkezik.
A kutya jelenleg Pomázon található ideiglenes befogadónál, örökbe fogadása előzetes ismerkedéssel lehetséges.

Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
info@dalmatamentes.hu (MADDY), 06303457051

Dalmata Mentés

Maddy története:http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=509
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Maddy/

2016.03.09. – Maddyről profi fotók készültek!

A HOPE Online profi fotókkal segíti a gazdikereső kutyákat, lencse végre kapták két gondozásunkban lévő gazdikereső dalmatánkat, Maddyt és Treffet.
Ezúton szeretnénk megköszönni a fotózást, és Maya gazdiknak a két kutyus fuvarozását, amit a fotós és a fuvarozók is hétvégén önkéntesen vállaltak!

Maddy gazdát keres!

 

2016.02.15. – Maddy cica-tesztje 

Maddy a hétvégén cicákkal találkozott. Ideiglenes befogadói tesztelték, hogyan reagál a macskákra annak érdekében, hogy kiderüljön, ez sem lehet akadálya annak, hogy valaki véglegesen örökbe fogadja őt! Maddy ugyanis nagyon jól viselkedett a két kutyusokhoz szokott cica jelenlétében is, teljesen közömbös volt irántuk. Persze ez mindig az adott macskán is múlik, mert egy félős, szaladó cicát ösztönből is kergetni kezdhet egy kutya, ezért is fontos az előzetes ismerkedés örökbe fogadási szándék esetén, de azért jó jel, hogy ő ilyen pozitívan reagált rájuk.


Maddyvel tényleg semmi probléma nincsen, mondhatnánk “nem sok vizet zavar”, csendes, kis termetű, jó szándékú, bár figyelembe kell venni félősségét (lsd.jellemzése). Ideje lenne, hogy saját családja legyen, ahol nem sok négylábúval kell osztozkodni a gazdin, de az sem baj, ha van egy másik jó természetű, kiegyensúlyozott kutya, vagy macska.

Maddy fotói, jellemzése: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Maddy/

Maddyre való érdeklődéseket várjuk alábbi elérhetőségeinkre:
info@dalmatamentes.hu (MADDY), 06303457051

Dalmata Mentés

 2016.01.10. Maddy készen áll az örökbe fogadásra!

Maddy nagyon sokat fejlődött az elmúlt két és fél hónapban, amióta ideiglenes befogadónkhoz átvettük, már csak egy saját család hiányzik neki!
Előéletéből adódóan még vannak szituációk, amikor megmutatkozik félénksége, de már sokkal nyitottabb az emberek felé is, a kutyákkal pedig kifejezetten jól kijön. Aktív életet él ideiglenes gondozóinál, ahol sokat foglalkoznak vele. A tágas kerten kívül minden nap sétáltatják a saját kutyáikkal együtt, és hamar beilleszkedett a napi rutinba is. Legújabb produkciója, hogy elleste négylábú lakótársaitól a labdázás tudományát, egyszer csak elkezdte boldogan visszahordani az eldobott zsinóros labdát! :)
Mivel a többi kutya jó hatással van rá, segítségükkel kezdett el kinyílni és felszabadult kutyaként viselkedni, ezért örülnénk neki, ha olyan családba kerülhetne, ahol kiegyensúlyozott kutyatársa is lehet.
Kondíciója is remekül alakul, megizmosodott, formásabb lett. Rendkívül gyorsan tanul, már elsajátított néhány alap feladatot, készen áll rá, hogy végleges családba költözzön, ahol folytatják türelmes tanítgatását, szükségleteinek megfelelően mozgatják és biztos pontot jelentenek számára!

Ideiglenes befogadója írta róla:

“Jó hírekkel tudok szolgálni megint pöttyösünkkel kapcsolatban.
Egyre aktívabb és igényli a foglalkozást. Az utóbbi két hétben megtanulta az Ül, Fekszik és Pacsi szavakat, illetve tegnap este Lili megtanította neki , ha azt hallja, hogy Vú, akkor ugat egyet. Olyan cuki, amikor kaját kunyerál, felvonultatja, az összes tudományát, hogy elérje a célját. Úgy gondolom a súlya most már jó, a mozgása egyre koordináltabb. A mezőn rendszeresen kergetőzik Hédivel és Nanával, bár nem mindig érti a” juhász kutyás játékstílust”. Mi vigyáztunk egy hétig egy egy éves mudi keverék kan kutyára és vele is jól kijött Maddy. Valójában, ha belegondolok, eddig minden kutyával kedves, barátságos és érdeklődő volt.
Karácsonykor hazautaztunk a nagyszülőkhöz, 180 km oda, 180 km vissza egy napon belül. Maddy-t magunkkal vittük és nagyon jól viselkedett mind az autóban, mind a szüleimnél, ahol négy idegen kétlábúval találkozott. Megmutattuk Neki a csirkéket is, de semmilyen érdeklődést nem mutatott irántuk. Voltunk Vele kirándulni is Pilisszentkereszten, de az erdőben nem mertem elengedni a pórázról, mert nagyon izgatott volt a sok érdekes szagtól.”

Maddy gazdit keres!

Érdeklődni: 06303457051 vagy info@dalmatamentes.hu (MADDY)

Az örökbe fogadás menetéről részletes leírás található weboldalunkon: http://www.dalmatamentes.hu

 

2015.11.17. – Maddy hírek ideiglenes befogadójától 🙂 

“Ezen a héten Maddy nagyon sokat változott. Kezd úgy viselkedni, mint minden “normális” kutya és tudván miken ment keresztül, számomra, ez nagy szó.
A múlt hétvége óta póráz nélkül sétálunk a mezőn. Hihetetlen látni rajta, mennyire élvezi. Nem ijed meg, ha a 60 kilós Popeye (ismerős corso keveréke) száguld el mellette és bár Ő még nem kezdeményez, jól fogadja az ismerkedést. Kutyáink próbálnak játszani vele, tegnap már láttam némi bátortalan pofozkodós játék kísérletet. A szép őszi időnek hála, sokat volt a kertben a kutyáinkkal, jól kijönnek egymással, egyetlen konfliktus sem volt eddig.
Ami a lábát illeti, óvatosan használja, de szerintem nem fáj Neki. Időnként boldogan csóválva próbál felugrani, de persze csak kicsit tud elrugaszkodni a talajtól (viszont nem nyüszít fel ilyenkor sem). A mezőn most már sokat szaladgál dombra fel és le, láthatóan nagy örömmel.
Most már megeszi a száraz tápot, persze kap finomságokat is ennek ellenére a mi mérlegünk szerint 16 kg. A legnagyobb változás ami vele történt, hogy egyre gyakrabban jön elő a dalmatás élet öröm ami az eddigi összes nálunk lévő dalmatán látható volt, és ami miatt ennyire szerethetőek.
Még sokat kell fejlődnie de már most egy teljesen “élhető” kutya és már házat is őriz.”

Maddy gazdikereső, érdeklődni: 06303457051, info@dalmatamentes.hu (Maddy)

Maddyről bővebben: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=509

 

2015.11.08. – Maddy nagyon jól érzi magát, várja a álomgazdit!

Második hetét tölti gondozásunkban Maddy, a dalmata szuka. Hétfőn az állatorvosnál kezdtünk vele: az ivartalanítás varratait eltávolították, szépen begyógyult a helye, a kombinált oltást megkapta. Megvizsgálták a mozgását, a lábait és a korábban műtött csípőjét is. Röntgen felvételt készítettek róla, majd megbeszéltük az állatorvossal a teendőket.
Maddynek erősödnie, izmosodnia kell, valamint a túlsúlyát le kell adnia (kis termetéhez képest még 18kg felett van a súlya). Izületvédőt kap már megérkezése napjától, és ehhez még kúra szerűen gyulladáscsökkentő, és vitaminos gyógyszeres kezelést adunk neki, a szükséges medicinákat kiváltottuk. Az úszást is javasolták, de ezt most a tél közeledtével nem tudjuk megoldani, viszont minden nap mozgatva van és az etetésére is gondosan odafigyelünk.

Ideiglenes befogadóinál szépen beilleszkedett, feloldódott. Életének részévé vált a minden napos séta, ami most nagyban segíti kondiciójának visszanyerését. Maddy továbbra is barátságos, óvatosan érdeklődő, kíváncsi. Gondozói többi kutyájával is jól kijön, szépen viselkedik, amikor kimennek a mezőre, Maddy hihetetlen erőre kap, nagyon élvezi az új szagokat, ingereket, magabiztosan mozog a falkával. Nagyon szeret a kertben bóklászni, szaglászni, kapargatni, napközben erre is többször van lehetősége. Az éjszakákat a házban tölti.

 

 

Maddy gazdikereső, 5-6 év körüli, barátságos, ám elsőre félénk dalmata szuka!
Oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik. Örökbe fogadása előzetes ismerkedéssel lehetséges. Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Maddy), 06303457051
Dalmata Mentés
http://www.dalmatamentes.hu

Maddy története nyomon követhető fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=509

 

2015.10.31. – Perdiből Maddy lett! Az első hét történései…

Perdit, a kis termetű dalmata szukát már több, mint egy hete gondozásunkba vettük a Vasi Állatvédőktől. Olyan családba sikerült őt elhelyezni, ahol szinte egész nap van otthon valaki, így a korábbi egész napos egyedüllét és bezártság helyett most nagyon sok figyelem jut rá, megkezdődhetett hát rehabilitációjának egy újabb lépcsőfoka annak érdeklében, hogy mielőbb boldog gazdis kutya lehessen ő is.
Mivel néhány nappal az ivartalanítási műtétje után érkezett hozzánk, egy számára sokkal inger gazdagabb és mozgalmas környezetbe, ezért első sorban most még a megismerésére, megnyugtatására, fizikai és lelki kondíciójának felmérésére, javításának további lépéseire koncentrálunk. Mindeközben lassan megnyílik nekünk a kutya énje, ahogyan ő is oldódik napról napra és minél jobban megismerjük őt. Az elmúlt héten vele történtekről, tapasztalatainkról szeretnénk beszámolni nektek.

Ideiglenes befogadóitól kapott egy kevésbé kommersz dalmata nevet, így innentől Maddyként fogunk mi is hivatkozni rá, a szombathelyi Perdire, aki az első perctől fogva nagyon érdeklődő, de azért mutatkoznak rajta a korábbi bántalmazásoknak betudható bizalmatlanság és félelem jelei.
Maddy aktív, de egyben nyugodt is, óvatosan érdeklődő, szemmel láthatóan élvezi a körülötte lévő változást, jól érzi magát és hálás minden kedves szóért, simogatásért. Kíváncsi, figyelmes, a többi kutya nagyon jól oldja félénkségét, kiegyensúlyozottabb négylábú társaival együtt jön az emberhez, nem akar ő sem kimaradni a simiből, foglalkozásból sétából. Gondozói fokozatosan bevonták őt is a napi rutinjukba, Maddy a barátságos, jó természetű kutya falkájukkal együtt sétál velük a réten minden nap. Pórázképes, és az első napok elővigyázatossága után most már a kertben is szabadon mozoghat, ahol előszeretettel ás egy kicsit. Persze még hamar elfárad, mivel egy komoly műtéten esett át januárban és utána sokáig lábadozott, az elmúlt hónapokban pedig sajnos nagyon mozgásszegény életet élhetett. Amikor elfárad, akkor visszavonulhat a helyére, ami a ház nappalijában van, így részt vehet gondozó családjának életében, akik nagyon odafigyelnek rá, Maddy már sosincs egyedül! Abszolút szobatiszta, és ha szükséges jelzi is amikor ki akar menni. Ami a evést illeti, elég válogatós, de van is miből leadnia. Speciális prémium tápot kap (még húslevessel felturbózva), ami elősegíti a fogyását és energiát ad neki a fokozatos aktivitás növeléshez.

Kicsit aggódunk a műtött lába miatt, mert nem mindig hajlítja, néha olyan, mintha nem terhelne rá és szemmel láthatóan elég sok izom hiányzik róla. Hétfőn megyünk vele az állatorvoshoz, hogy megvizsgálják, előre láthatóan meg fogják röntgenezni a műtött csípőjét, és szeretnénk tőle labort is vetetni csak a rend kedvéért.

Maddy gazdikereső, érdeklődő bemutatkozó leveleket az info@dalmatamentes.hu-ra várjuk!
Előélete, története nyomon követhető fórumunkon:http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=509

 

2015.10.23. – Perdi gondozásunkba került!

Perdi tegnap este megérkezett ideiglenes befogadójához!
Kicsit meg félénk, de érdeklődő dalmata hölgy; a család gondoskodásának hála már most szépen oldódik.
Köszönjük az Állatvédők Vasi Egyesületenek a Perdi ellátásában és a fuvar leszervezésében nyújtott segítséget! Az együttműködésnek köszönhetően jó helyen, biztonságban van.
Hamarosan jelentkezünk bővebb információval!

12170181_1249481921735363_1410608246_n

 

2015.09.30.

Sürgősen ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keresünk Perdi számára!

Közeledik a hideg, Perdi elhelyezése pedig nem lesz kielégítő a téli hónapokra! Egy kiskonyhában tölti minden napja nagy részét ez a komoly szenvedéseken átesett kutya, szeptembertől ez napi 16-17 órát jelent bezárva! Gondozója egyedül maradt az állatokra, nincs aki befűtse a helyiséget és kiengedje napközben a kutyát elvégezni a szükséges dolgát!
Perdi egy kedves, 6 éves dalmata szuka, aki előéletéből adódóan nagyon félénk, ijedős, bizalmatlan a számára idegenekkel. Ezen senki nem csodálkozhat, ha elolvassa történetét:
http://dalmatamentes.hu/forum/posting.php…

2015.január elején találták Szombathely közelében a vasúti síneknél agyonverve, teljesen kihűlve. Testének egy apró részlete sem volt, ahol ne borították volna gennyes sebek, csípőjét eltörték, a hátán egy 5cm mély kapanyom nyílt sebe éktelenkedett. Megmentőinek, gondozói családjának és a Vasi Állatvédőknek köszönhető, hogy Perdi mára meggyógyult! Egyesületünk egyik tagja tavasszal meglátogatta, így elsőkézből is vannak róla tapasztalataink. Még időbe telik amíg teljesen rendbe jön, különösen lelkileg. Már kezdi megérteni, hogy többé nem bántja senki, de ilyen pokoli kínzások emlékeit nehéz lesz vele feledtetni. Éppen ezért csak különösen jó gazdihoz kerülhet, aki nagyon sokat tud vele foglalkozni, és rengeteg türelme van minden nap bizonyítani: többé nem kell félnie, mindig szeretni fogják. Nagyon nyugodt, és abszolút csendes, ugatással csak gondozóját üdvözli. Perdi hosszú hónapok ápolása után ma már gazdát keres, de leginkább sürgősen egy olyan kertes házzal rendelkező befogadót, ahol fűtött helyiségben lehet és türelmesen foglalkoznak vele. Perdinek ugyanis a sérülése előtti élete sem volt túl rózsás, ebből adódóan nagyon félős, összerezzenős. A kertben nem marad meg egyedül. Más kutyáktól tart, az emberekkel barátságos, de az elején távolságtartó, visszahúzódó.
Ideiglenes befogadót keresünk számára lehetőleg Budapest környékén, amíg végleges gazdára nem talál (ez beletelhet hetekbe, de hónapokba is). Szállítását Szombathelyről leszervezzük, a szükséges állatorvosi ellátását, etetését egyesületünk teljes mértékben finanszírozza!

Az ideiglenes befogadásról bővebben: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (PERDI), 06303457051
Dalmata Mentés

 

2015.03.24. – Perdi gazdit keres!

Perdit 2015.januárjában találta egy állatbarát kutyája Gencsapátiban (Vas) a vasúti sínek mentén. A kutyust minden valószínűség szerint elütötték és sorsára hagyták. A vasi állatvédők azonnal segítségére siettek, a szombathelyi állatkórházban megkapta a szükséges ellátást, majd ideiglenes befogadónál helyezték el. Az elmúlt időszakban több műtéten is átesett törött csípője és combcsontja miatt. Rehabilitációja nagyon szépen halad, hetente profi masszázsban részesül, s a csoda megtörtént: Perdi lábra állt és újra elkezdte használni lábait! Mostanra már szépen sétál, a sebei begyógyultak, de továbbra is odafigyelést igényel. Félénk, de alapvetően kíváncsi, idegenekkel még bizalmatlan, mely javarészt az átélt nehézségeknek tudható be, gondozóit azonban nagyon szereti, hálás minden szavukért. Történetéből adódóan gondos és türelmes gazdit keres, aki nagyon fogja őt szeretni, és szeme fényeként vigyáz majd rá.
Oltva,chipezve, ivartalanítva csak kinti-benti kutyának fogadható örökbe!

Tel: 06/30-3-907-908 (09-20h-ig)
Email: info@aveanimals.com

 

2015.03.06. – Perdi gazdit keres!

Perdi rehabilitációja nagyon szépen halad, így hamarosan örökbefogadható lesz. A sokat szenvedett dalmata hölgy olyan gazdit keres, aki nagyon fogja őt szeretni és szeme fényeként vigyáz rá. Gondozójától kaptuk az alábbi megható sorokat:

Velünk már nagyon kedvesen viselkedik, azért még egy kicsit félénk. A házat őrzi, ha jön valaki, akkor ugat, morog, de ha idegen közeledik felé, akkor bizalmatlan, félős. Más kutyáktól is fél sajnos, egy kiskutyát odavittem egyszer hozzá, azt megmorogta, pedig kedvesen közeledett felé. A hasát nagyon szereti. Annyira nem játékos, csak ezt a plüss dalmatát szereti. A hideget nagyon utálja, vérig van sértve ha lejjebb veszem a fűtést, vagy kinyitom egy kicsit az ablakot. A konvektor előtt van a fekhelye. Érdeklődő, sokat szaglászik, ha főzünk valamit folyamatosan ott mászkál. A kukát el kell előle rakni, mert guberál. Azt asztalról is lopott már, szóval el kell előle pakolni a kajákat, de mást nem bánt Elég finnyás is lett, amióta jó dolga van, csirkét eszik rizzsel, a sajt nagy gyengéje. Egészségileg is szépen fejlődik, már elég szépen jár, esténként sokat sétál. Ki még csak egy pár métert mer jönni, mert fél a kennelben lévő kutyáktól. Hetente jár hozzá kutyamasszőr, ő is azt mondja hogy szépen javul. A sebei már teljesen begyógyultak, kipofásodott, a műtét helyén elég nehezen nő vissza a szőre, de ettől eltekintve szerintem nagyon jól érzi magát. Nem tudom mikorra lesz teljesen jól, de őt csak nagyon jó helyre lehet odaadni, mert fizikailag és lelkileg is hosszú idő, mire teljesen rendbejön. Sok türelem kell hozzá, de megéri, mert nagyon kedves kutyus, soha nem volt még velünk agresszív vagy ilyesmi, szépen tűr mindent, ha elfogadja az embert.”

Kérjük, osszátok meg Perdi híreit, hogy mielőbb szerető otthonra találhasson! Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken tudtok:

Állatvédők Vasi Egyesülete:   https://www.facebook.com/allatmentok.vasi

Tel: 06/30-3-907-908  (09-20h-ig)

Email: info@aveanimals.com  (vagy a Dalmata Mentésnél: info@dalmatamentes.hu)

 

2015.01.16. – Perdi ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol megkezdte lábadozását.

Perdinek több műtéten kell átesnie, combcsont- és csípőcsont törései miatt. Kérjük, amennyiben lehetőségetek van rá, támogassátok Perdi felépülését! Minden apró összeg számít! Köszönjük a befogadó szervezet nevében is!

Állatvédők Vasi Egyesülete

Rum és Vidéke Takarékszövetkezet   72700260-30222313- 00000000
IBAN: HU51 7270 0260 3022 2313 0000 0000
SWIFT: TAKBHUHB

perdi_portre

 

2015.01.11. – S.O.S.! Befogadót keres a képen látható helyben hagyott pöttyös kutya! 

vasiAz Állatvédők Vasi Egyesülete által már megkezdték állatorvosi kezelését de a kutyusnak sürgősen fűtött, gondoskodó helyre van szüksége! 
A kutya jelenleg Szombathelyen van, szállításban segítünk, megszervezzük, a szükséges állatorvosi és tartási költségeket teljes mértékben átvállaljuk!
Jelentkezni az Állatvédők Vasi Egyesületénél https://www.facebook.com/allatmentok.vasi, info@aveanimals.com, 06/30-3-907-908 09-20h-ig, vagy az info@dalmatamentes.hu email címen.
Kérjük osszátok meg a segítség kérést!

Vasi Állatvédőktől:

“SOS!!! Ember megint mit tettél? Információt kérünk!!!!

Ezt a kutyust Gencsapátiban a vasúti sínek mellett vette észre egy arra járó kutyája. A megtaláló azonnal értesített minket, hogy a kutya nem tud lábra állni, segítségre szorul. Az Állatkórházban megkapta a szükséges ellátást, infúziót. Csípője mindkét oldalon eltörött, egyik combja is, és szeme alatt is ütés nyoma, véraláfutás, bolhás és alul táplált. Szegény nagyon rossz állapotban van Kérjük azok jelentkezését, akik bármi nemű információval bírnak a kutyusról, gazdiról. 
Chip természetesen miért lenne? Hisz kötelező!…
Köszönjük Kocon Ákosnak, aki értesített minket, és megvárta, míg kiérünk, valamint kutyusának Rókinak, hogy megtalálta bajba jutott társát, és az idős Úrnak, aki önkénteseink autóját segített kiszabadítani a sártengerből.”

 

Categories: