Dalmata Mentés

Donnieval kiképző foglalkozik

Donnie a fiatal dalmata keverék kutya egy hónapja került vissza gondozásunkba miután tavasszal jogtalanul eladta ideiglenes befogadója az éppen kamaszkorba lépő kölyköt, és az elhamarkodott, erőszakkal végigvitt befogadás néhány hónap alatt csődöt is mondott, eltulajdonlója miután nem bírt a kutyával, egyszerűen megszabadult tőle.

Előzmények: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/

Ennek a négy hónapnak isszuk a levét mi is, de főleg Donnie, aki legfogékonyabb korában nem kapta meg a megfelelő és hozzáértő nevelést!

Donniet kutyapanzióba tudtuk elhelyezni, de nem csak úgy bedugtuk egy ketrecbe, hanem egy lelkiismeretes, hozzáértő, türelmes kutyakiképzőre bíztuk őt, aki amellett, hogy nagyon kedvezményes napidíjért vállalta el, minden nap foglalkozik a kutyával!

Semmi sincs még veszve, nála sokkal idősebb kutyákat is meg lehet nevelni ez tényleg csak annak a kérdése, hogy valaki elég határozott, rátermett, gyakorlott legyen a kutya kezelésében. Donniet elkezdtük hát azon nem kívánatos és a mindennapi együttélésben igen kényelmetlen viselkedési szokásokról lenevelni, amiket eddig ráhagytak és valószínűsítjük, hogy igen nagy része volt abban, hogy eldobták őt. A dalmaták nagy része hasonló okokból kerül általában 1-2 éves korukban gazdikereső vagy bármire elcserélhető státuszba valamelyik apróhirdetési oldalon, mert ha kölyökként nincsenek meg a szabályok, nincs beállítva a falkarend, akkor ez lesz a vége, nagyon nehéz lesz ezekkel az önfejűségre hajlamos pöttyösökkel az élet, ami lehetne örömteli és vidám is egy energikus, fiatal de megnevelt kutyával!

Donnie alapvetően kedves, keresi az ember társaságát, ragaszkodó, játékos fiatal eb. Az elmúlt hetekben megnyugodott, visszatért jókedve. A panzióban családi körülmények között is élhetne, de sajnos e téren totál elrontották, saját épségének érdekében egyelőre csak kennelben lehet biztonsággal egyedül hagyni, ahogyan gondozója le is írja:

“Donnie-ról lettek további fejlemények. 
Pórázon továbbra is őrjöng az utcán a kutyákra szinte semmivel se lehet kizökkenteni igy elég katasztrófa vele sétálni de dolgozunk rajta de ez több idő lesz mint hittem, egyedül lenni továbbra se tud amint elmegyek itthonról ugat,vonyít, a lakásban nem tudom hagyni mert rombol a ketrecből kijön. Próbáltam a kertben hagyni a kinti kutyáimmal de ki jön utánam a keritésen szóval csak a kennel maradt onnan nyilván nem tud kijönni de ugat. Ezt is elkezdtem vele gyakorolni, hogy pozitív dolog legyen a kennel vagy a ketrec szeressen ott lenni de persze ez se pár nap lesz… Mivel nálam eddig nem találkozott ivaros kannal csak szukákkal vagy ivartalan kanokkal ezért nem tudtam, hogy ivaros kanokkal milyen. Hát most kiderült mert van nálam panzióba egy teljesen normális ivaros kan, kutyákkal is normális de Donnie nem volt vele túlzottan barátságos egyszer megpróbált neki menni is, de ha épp nem agresszív vele akkor is tologatja és bunkó. Most már ez is kiderült, szóval ezen is rajta leszek, hogy ivaros kanokkal is tudjon viselkedni. Ezeken kívül ő is jól van a többiekkel játszik és jól érzi magát.”

Donnie tartása, kiképzése most nagyon megterheli egyesületünk költségvetését a pécsi mentésből elvállalt 12 kutya ellátásának finanszírozásával is küzdünk, már a 6 átvett kutyával is ellőttük tartalékainkat.

Kérjük támogassátok Donnie gondozását, hogy mielőbb megtalálhassuk a neki megfelelő végleges családját!

Donniera eddig beérkezett adományok, amelyek összege csak részben fedezi a kutya két héttel ezelőtti állatorvosi kivizsgálását és az egy havi tartásának árát:
08.01. 2.000.- V.Barbara Katinka Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása
08.02. 10.000.- S.László
08.02. 20.000.- G.Marcell Sándor Donnie panzio, állatorvosi kezelése

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása

Köszönjük támogatásotokat!

Donnie a 11 hónapos dalmata-vizsla keverék kan kutya gazdát keres!

Olyan családot, ahol családtagként tekintenek rá, folytatják határozott nevelését, sokat mozgatják, játszanak, labdáznak vele, sétáltatják. Lakásba vagy kertes házba egyaránt javasoljuk megfelelő lemozgatással, stabil kerítéssel. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is mehetne. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/
06303457051, 06208066919, 06208066923