Dalmata Mentés

Donnie próbaidős gazdis!

Sokat megélt védencünk több mint másfél éve várta már, hogy valakinek elnyerhesse a szívét. Komoly érdeklődője akadt egy kedves pár személyében, akik azóta követték nyomon történetét, hogy kölyökkorában egyesületünk gondozásába került. Donnie-nak tavaly nem volt szerencséje, szabályzatunkat megkerülve befogadója olyan helyre adta, ahol a foglalkozás és nevelés hiánya miatt hamar a család fejére nőtt a kamaszodó eb, ezért 8 hónapos korában eldobták maguktól, így Donnie visszakerült gondozásukba.

Teltek-múltak a hónapok, ő pedig még második születésnapján is gazdira várt… Arra a gazdira, aki extrém szeparációs szorongása és szökőssége ismeretében is elszántan kitart mellette. Októberben érkezett el a pillanat, hogy felcsillant a remény! A részletes bemutatkozó levél és a telefonos beszélgetések után érdeklődői több alkalommal is meglátogatták Donniet örökbefogadott kutyusuk, Keiko kíséretében. A szimpátia kölcsönösnek bizonyult, így december elején Donnie megkezdhette próbaidejét leendő otthonában.

Gazdijelöltjei végtelen türelemmel gondozzák és nevelik, kitartásuk példaértékű. Donnie ugyanis nem egyszerű eset, a kölyökkori szocializáció teljes hiánya miatt szeparációs szorongása szélsőséges mértékű, lakásban pillanatok alatt szétszed mindent, amihez hozzájut, a szobaketrecből is képes kiszabadulni, ezért biztonsággal csak kinti kennelben tartható. Juditék mindezek tudatában vállalták őt, megerősítették a kennelt, a szigetelt kutyaházban pedig Keiko-val együtt szundikálnak békésen a gazdik távollétében:

„Egy udvari séta után Keikot is bevittük a kennelbe, hogy lássuk, mi történik, hisz hétköznapkon osztozniuk kell rajta, míg mi dolgozunk. Sok játék után végül mindketten a házban kötöttek ki és több órát aludtak együtt. Délután sétára vittük Donniet a faluba, majd ki az erdőbe, Keikoval együtt. A séta nehéz, továbbra is megugatja a benti kutyákat, hajlamos mindent felzabálni a földről (beleértve a kakit is), így nagyon kell rá figyelni. Az etetés külön történik, Keiko a teraszon, Donnie bent a kennelben kapja meg a vacsit. Borzasztó mohó, abban maradtunk, hogy megemeljük a normál adagot, mert kicsit legatyásodott a hideg beköszöntével, így most hízókúrán van.

Amit összességében eddig láttunk rajta, hogy hihetetlenül okos, makacs és hisztis, és úgy eszik mint egy disznó. 🙂 Mégis imádjuk, és nagyon szeretnénk, ha a próbaidő jól sikerülne. Agressziónak jelét sem mutatta a hétvége folyamán senki irányába, a cicák felé is csak érdeklődést mutat. Mostanra nagyjából megszokta a helyét is, úgyhogy reméljük, idővel minket is elfogad feltétel nélkül. :)”

Donnie napról-napra oldódik, ám a 1,5 évnyi „gazdátlanság” nyomait hosszú időbe telik még levetkőznie. Bízunk benne, lassacskán megnyugszik majd és megérti, hogy ő is része lehet egy szerető családnak. Fogadjátok legfrissebb beszámolójukat:

“Gondoltam, újabb szösszenetet osztanék meg Donnie-ról. 🙂 Hétvégén elmentünk vele kutyasuliba, az egyik falubeli szervezte, ingyenesen. Donnie nagyon jól viselkedett, fokozatosan álltunk be a feladatokra, de mindent megcsinált, ügyes volt, nagyon büszkék voltunk rá. 🙂 Később elvittük őt a tatabányai ebrendészeti telep kutyakarácsonyára is. Megnéztük Keiko kutyaiskolájának a bemutatóját, és kicsit ismerkedtünk az ottaniakkal. Donnie ott is jól viselkedett. Volt ugyan, hogy meg-megmorgott egy kutyát, de pórázjelzésre azonnal reagált, és leállt. A séták alakulnak, egyre jobban viseli a kerítésen belüli kutyák ugatását, de azért persze vannak nehezebb pillanatok, gyakorolunk még.

Donnie

Donnie

Azt gondolom, hogy még hosszú út áll előttünk Donnieval, szerintem még nem meri elhinni, hogy a családunk tagja lehet, csak néha-néha engedi meg magának. Mi nem adjuk fel, igyekszünk neki bebizonyítani, hogy érdemesek vagyunk a bizalmára, a szeretetére és a hűségére. :)”

Drukkoljatok velünk együtt Donnienak, hogy továbbra is ilyen jól alakuljanak a dolgok!

Donnie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/

Dalmata Mentés