Dalmata Mentés

Donnie, 1,5 éves dalmata keverék kan kitartóan vár egy gazdira

GAZDÁT KERES DONNIE – 1,5 éves, dalmata keverék kan. Donnie már több, mint 1 éve van Egyesületünk gondozásában.

Donnie barátságos, közepes termetű, inkább lustább természet, de természetesen igényli a rendszeres mozgatást. Erős szeparációs szorongással küzd, melynek kezeléséhez egy kitartó, határozott, következetes gazdira lenne szüksége, aki sokat tud otthon lenne vele, illetve aki távollétében biztosítani tud egy szökésbiztos, minden oldalról zárt, fedett kennelt számára, ahol Donnie biztonságban tudhatja magát, és várhatja haza családját. Kiegyensúlyozott, nagyobb testű kutya mellé is ideális társ lehet. Nagyobb gyermekek mellé ajánljuk.

Donnie

Donnie

Donnie-t 2017. februárjában, 4 hónapos korában találták befogadói Budaörsön, ezt követően került Egyesületünk gondozásába. Ideiglenes befogadóhoz költözött, azonban befogadója a szabályokat megszegve eladta, és így Donnie nem megfelelő kezekbe került. Sajnos az ott eltöltött 4 hónap alatt viselkedési problémák alakulták ki nála a következetlenség és elkényeztetés miatt, melyek közül a legsúlyosabb viselkedési problémája a szeparációs szorongás. Donnie amint egyedül marad kitör rajta a pánik, pusztításba kezd és próbál elmenekülni a helyzetből, így akár a legmagasabb kerítésen is képes átugrani. Ezt figyelembe véve a leendő gazdinak rengeteg időt kell szentelnie, hogy Donnie-t kizökkentse ebből az állapotból, hogy kiegyensúlyozott kutyus lehessen belőle. Rendszeres mozgatás, illetve kutyaiskola látogatása nélkülözhetetlen számára, valamint a gazdi távollétében egy szökésbiztos, teljesen zárt (kinti) kennel lenne a legideálisabb.

Donnie

Donnie

Donnie-t csípő-diszpláziával diagnosztizálták, melyre megfelelő kezelést és fizikai rehabilitációt kapott. Donnie szerencsére nem küzd fájdalommal, így az eddig eltelt időben sem volt gond számára a mozgás, ízületvédő támogatást kapott. Donnie megfelelően izmolt, nincsenek fájdalmai, továbbá sem műtétet, sem egyéb kezelést nem igényel. Extrém terheléstől és mozgástól természetesen tartózkodni kell, de nyugodtan lehet vinni sétálni, játszhat a kutyabarátokkal, a hétköznapi mozgást nem szükséges korlátozni nála, aktív, fájdalommentes, boldog életet élhet. Ízületvédőket lehet alkalmazni továbbra is, de egyéb gyógyszer szedése nem szükséges.
Szobatiszta, más kutyákkal jól kijön, azonban alkalmanként játékosan domináns, melyet szintén kordában kell tartani. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is ajánljuk.

Donnie

Donnie

Donnie elsősorban kinti-benti tartással keres gazdát, stabil kerítéssel, zárt kennellel. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Donnie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/

Dalmata Mentés

Fanta - Donnie

Fanta – Donnie