Dalmata Mentés

Clyde gazdis!

Clyde – aki ma már Borisz – révbe ért. A próbaidő lejártával aláírtuk a gazdikkal a végleges örökbefogadói szerződést, így most már Clyde/Borisz hivatalosan is GAZDIS kutya.

Clyde/Borisz története nem indult egyszerűen, társával Bonnie-val együtt elhanyagoltan élt, ráadásul idős kutya, akit a menhelyre adás elkerülése miatt vállaltunk át. Már akkor tudni lehetett, hogy örökbeadása nem lesz egyszerű feladat. Szocializálatlan, pórázt nem ismerő, félős, ebből adódóan odakapós kutya volt, akinek számos egészségügyi problémák is tetézték (elhanyagolt lábsérülés, túlsúly, emésztési problémák) az örökbeadását. Kivizsgáltattuk, kikezeltettük, többszor próbáltuk ideiglenes befogadóhoz adni, de végül hosszú hónapokig kellett várnia kutyapanzióban, mire megfelelő jelentkező akadt, akik türelemmel és következetességgel tudta terelgetni Clydeot a kiegyensúlyozott kutyaélet felé.

Henriett és családja példaértékű együttműködéssel fogadták a Clyde-al járó hosszabb ismerkedési procedúrát. Több alkalommal jöttek, több mint 150 km távolságból egész családjukkal, hogy megismerkedhessenek vele. Elfogadták hogy Clydenak előéletéből adódóan vannak hiányosságai, több időre van szüksége a bizalom kiépítésére. Ezzel együtt vállalták, kitartottak mellette és szeretik őt, új nevén Borisz pedig remekül beilleszkedett a családjukba.

clyde38

Olvassátok a gazdik sorait:

“Nagyon megszokott már minket és a helyét, igazán jól érzi magát. Annyira, hogy tegnap a ballagási ebéd során a teraszon ültünk és nem voltunk elég figyelmesek, így mire észrevettük, ellopta a füstölt hal felét. A kajáért mindent megtesz, nagyon résen kell lennünk. Kirándulunk, sétálunk vele, a férjem néha elviszi magával futni, bár ebben a hőségben mindannyian csak pihegtünk. Az elmúlt napokban az is kiderült, hogy a vihartól nagyon fél. Nyugtalan lesz és bújik hozzánk, ha dörög az ég. Ki-be járkál az udvar és a lakás között, de ha itthon vagyunk, mindig ott tartózkodik, ahol mi vagyunk. Mostanában már kinn alszik éjjel a teraszon, ebben a melegben így jobb neki.
Szóval minden rendben van, és reméljük, ez még sokáig így is marad. Köszönjük Nektek ezt a kedves kutyát! Jelentkezünk majd még.
Üdvözlettel:
Henriett és családja”

Sok boldog gazdis évet Clyde/Borisz!
Története weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/

Dalmata Mentés