Dalmata Mentés

Clyde – gazdis

2018.03.01. Híreket kaptunk idős gazdisunkról, Clyde-ról

Idős mentvényünk, Clyde hosszas várakozást követően 2017. nyarán talált végleges otthonra. 9 éven át élt udvari kutyaként társával, Bonnie-val együtt, a szocializáció hiánya miatt félős, bizalmatlanságában odakapós dalmata kan egészségügyi problémákkal is küzdött. Meggyógyíttattuk és vártunk, nem adtuk fel, hogy egyszer érte is eljönnek az álomgazdik.

Clyde

Clyde

Henriett és családja Clyde hiányosságainak teljes ismeretében, megfontoltan vállalták örökbefogadását, rászánták a szükséges időt, hogy elnyerhessék bizalmát. Kitartásuk meghozta gyümölcsét, Clyde – új nevén Borisz – kinyílt és mindennél jobban szereti őket!

“Sziasztok! Régen adtunk hírt Boriszról (Clyde), de minden rendben van. Jól érzi magát, mi is imádjuk. Reméljük, ez a képeken is látszik. 🙂 “

Clyde/Borisz története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/
Több kép:
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Clyde_nyirabrany/

Dalmata Mentés

Clyde

Clyde

2017.06.28. – Clyde gazdis! 

Clyde – aki ma már Borisz – révbe ért. A próbaidő lejártával aláírtuk a gazdikkal a végleges örökbefogadói szerződést, így most már Clyde/Borisz hivatalosan is GAZDIS kutya.

Clyde/Borisz története nem indult egyszerűen, társával Bonnie-val együtt elhanyagoltan élt, ráadásul idős kutya, akit a menhelyre adás elkerülése miatt vállaltunk át. Már akkor tudni lehetett, hogy örökbeadása nem lesz egyszerű feladat. Szocializálatlan, pórázt nem ismerő, félős, ebből adódóan odakapós kutya volt, akinek számos egészségügyi problémák is tetézték (elhanyagolt lábsérülés, túlsúly, emésztési problémák) az örökbeadását. Kivizsgáltattuk, kikezeltettük, többszor próbáltuk ideiglenes befogadóhoz adni, de végül hosszú hónapokig kellett várnia kutyapanzióban, mire megfelelő jelentkező akadt, akik türelemmel és következetességgel tudta terelgetni Clydeot a kiegyensúlyozott kutyaélet felé.

Henriett és családja példaértékű együttműködéssel fogadták a Clyde-al járó hosszabb ismerkedési procedúrát. Több alkalommal jöttek, több mint 150 km távolságból egész családjukkal, hogy megismerkedhessenek vele. Elfogadták hogy Clydenak előéletéből adódóan vannak hiányosságai, több időre van szüksége a bizalom kiépítésére. Ezzel együtt vállalták, kitartottak mellette és szeretik őt, új nevén Borisz pedig remekül beilleszkedett a családjukba.

Olvassátok a gazdik sorait:

“Nagyon megszokott már minket és a helyét, igazán jól érzi magát. Annyira, hogy tegnap a ballagási ebéd során a teraszon ültünk és nem voltunk elég figyelmesek, így mire észrevettük, ellopta a füstölt hal felét. A kajáért mindent megtesz, nagyon résen kell lennünk. Kirándulunk, sétálunk vele, a férjem néha elviszi magával futni, bár ebben a hőségben mindannyian csak pihegtünk. Az elmúlt napokban az is kiderült, hogy a vihartól nagyon fél. Nyugtalan lesz és bújik hozzánk, ha dörög az ég. Ki-be járkál az udvar és a lakás között, de ha itthon vagyunk, mindig ott tartózkodik, ahol mi vagyunk. Mostanában már kinn alszik éjjel a teraszon, ebben a melegben így jobb neki.
Szóval minden rendben van, és reméljük, ez még sokáig így is marad. Köszönjük Nektek ezt a kedves kutyát! Jelentkezünk majd még.
Üdvözlettel:
Henriett és családja”

Sok boldog gazdis évet Clyde/Borisz!
Története weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/

Dalmata Mentés

2017.04.07. – Ismét hírt kaptunk Clyde-ról, aki ma már Borisz.

Szerencsére minden rendben van, a gazdik remekül kezelik Clyde/Boriszt és ő is egyre jobban érzi magát náluk! Olvassátok szeretettel a gazdik beszámolóját.

“Clyde-dal, aki igazából már Borisz, minden rendben van. Pont ma volt az először, hogy 12 órára egyedül maradt itthon. A szomszédok ránéztek néha. Nagyon jól viselte, és hatalmas volt a boldogság, amikor hazaértünk.
A morgás sajnos még kétszer megismétlődött, de mindkét helyzetben érthető volt, és ez nem rettent el bennünket attól, hogy örökbe fogadjuk.
Úgy tűnik, hogy egyre inkább otthon érzi magát nálunk és egyre jobban ragaszkodik hozzánk. Látszik rajta, hogy a biztonságérzete napról-napra nő. Hétvégén magunkkal vittük 2 napra a férjem édesanyjához. Nagy örömünkre kifejezetten jól viselte az autózást, és az idegen helyen is érdeklődő és nyugodt volt, szinte nyoma sem volt rajta a bizonytalanságnak. Annyira jól érezte magát, hogy még egy csirkecombot is elcsent.”

Dalmata Mentés

Clyde

Clyde

2017.03.18. – Clyde egy év gazdikeresés után gondoskodó családot talált!

Tartjuk a kapcsolatot a próbaidő alatt a gazdijelöltekkel, akik a második hét elteltével is fényképes beszámolót küldtek a kutya beilleszkedéséről:

“Már két hete, hogy Borisz (Clyde) nálunk van próbaidőn. Egyre inkább hallgat az új nevére, bár még nem mindig kapja fel a fejét, ha így szólítjuk. Túl vagyunk az első egyedülléten, amit nagyon jól viselt. Először benn a házban, majd az udvaron. Most már mindig az udvaron van, ha nem vagyunk itthon, és amikor hazaérünk, kitörő örömmel köszönt minket.

Egyre otthonosabban mozog mindenhol. Kétszer volt a férjemmel futni, egyelőre csak 20 percet, de majd növeljük az adagját, mert úgy tűnik, hogy meg sem kottyan neki. A házunk mögött lévő hatalmas rét kedvenc helyévé vált. Már bátran elengedjük a séták során kóborolni és szaladni, mert mindig visszatér hozzánk. Ha benn van a nappaliban, jókat szundizik a szőnyegen, de a teraszunkon álló kanapét is elfoglalta ebből a célból.
Sajnos az autózást egyelőre nagyon nehezen viseli. Rövidebb utakkal próbálkoztunk eddig, de végig hisztizett és folyatta a nyálát, szemmel láthatólag nagyon meg volt rémülve. Még azért nem adjuk fel, hiszen eléggé mobil család vagyunk (még egy lakókocsink is van, amivel szeretünk Európában utazgatni), és lehetőség szerint őt is vinnénk magunkkal. A következő alkalomra kölcsönbe kaptunk egy kutyaboxot, kipróbáljuk, reméljük az megkönnyíti a dolgunkat.

Fokozatosan próbáljuk az udvaron való tartózkodáshoz szoktatni, ami nem mindig sikeres, mert legszívesebben ott van, ahol mi, ezért bizony előfordul, hogy nem hajlandó kimenni. Sőt, arra is volt eset, hogy ezért megmorgott és megugatott minket. Ez ma reggel történt, és őszintén szólva meglepődtünk kissé, de nyugodtan és határozottan kezeltük a helyzetet, úgyhogy azóta nem fordult elő ilyesmi. Az előzménye ennek a furcsa reagálásnak a tegnap este lehetett. A délutáni séta során ugyanis belefetrengett valami számára mennyei illatú, de számunkra förtelmesen büdös cuccba, így szerettük volna kicsit megfürdetni. Tudtuk, hogy ez egy új helyzet a számára, ezért nem erőszakoskodtunk, finoman próbáltuk a fürdő felé csalogatni, természetesen sikertelenül, ezért végül csak vizes ronggyal lemostuk. Az „élmény” azonban így is maradandó lehetett számára, ezzel magyarázzuk a ma reggeli furcsa viselkedését, amikor a nyakörvéhez próbáltunk nyúlni.
Valószínűleg ilyen reakciói lesznek még, hiszen sok ismeretlen helyzet várja, amivel meg kell majd barátkoznia. De reméljük, sikerrel.”

Clyde története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/

Dalmata Mentés

2017.03.06. – Clyde próbaidős gazdis!

Napok óta nagyon izgatottak vagyunk, mert egy olyan hírt szeretnénk megosztani veletek, amire közel 1 éve! várunk. Sejtitek már?

IGEN! Clyde a hétvégén próbaidőre gazdijelöltekhez költözött! 

Henriett és családja többször voltak Clyde-nál, ahol rögtön megtalálták a közös hangot. Időt és energiát nem sajnálva, több mint 100 km-ről!!! jöttek látogatóba. Megértették, hogy ez mindkettőjük érdeke.
Sokszor megkapjuk, hogy az örökbefogadási rendszerünk bonyolult, problémás, de ez minden esetben a kutyák és az örökbefogadók közös érdeke. Henriették biztosítéknak érezték, hogy ennyire körültekintően válogatjuk meg a gazdijelölteket, minden kérésünket szó nélkül elfogadták és maximálisan azt tartották szem előtt, hogy Clyde költözése zökkenőmentes legyen!
Nagyon köszönjük nekik. Az együtt töltött hétvégéről már kaptunk is egy kis beszámolót, olvassátok szeretettel!

Hatalmas köszönettel tartozunk még Áginak, aki több, mint 8 hónapig gondozta Clyde-ot, nélküle nem tartanánk itt!

“Kedves Dalmatamentők!

Clyde március 3-án került hozzánk 4 hét próbaidőre.
Viszonylag jól viselte a több mint 120 km utazást. A sima úton majdnem elaludt, azonban a kanyargós részeknél szemmel láthatóan ideges volt, aminek hangot is adott. Késő este értünk haza. Aznap éjjel a nappalinkban aludt a gyermekeim társaságában. Többször fenn volt, látszott rajta, hogy nem találja a helyét. Másnap a csodálatos időben szinte egész nap kinn voltunk vele az udvaron, ahol vidáman rohangált, hempergett a fűben és még a teniszlabdát is visszahozta néhányszor. Délután sétálni vittük a faluba. Egész ügyesen megy pórázon, bár természetesen még sokszor fegyelmezetlen. Este már sokkal nyugodtabb volt. Éjjel ismét benn aludt, csendben és nyugalomban. Vasárnap délután vendégeink voltak, akiket barátságosan és nyugodtan fogadott. Aznap sokat pihent a nappaliban, látszott rajta, hogy elfáradt az előző napi sok mozgástól, és az új dolgok okozta izgalomtól. Délután sétáltunk vele, amit ismét nagyon élvezett.

Már egyedül is elvan fél órákat az udvaron, de néhány percenként odajön a teraszajtóhoz, hogy megnézze, megvagyunk-e. Ha be akar jönni, egyértelműen jelez: kaparja az ajtót. Egyébként is jól kommunikál, jelzi pl., ha ki akar menni. Már a második napon ő volt a kezdeményező. Odamegy a család minden tagjához, simogattatja, szeretteti magát. Nagyon nyugodt és barátságos, bár még mindig vannak helyzetek, amikor szemmel láthatóan ideges lesz, mert nem érti a szituációt. (Nem hajlandó például lejönni a szőnyegről a parkettára, nagyon csúszik neki. )

Tanítgatjuk a sétálásnál való igazodásra, és vannak szabályok, amiket be kell tartania. Nem jöhet fel a kanapéra, nem ugorhat ránk, nem teheti fel a fejét az étkezőasztalra, nem kunyerálhat kaját. Ez utóbbit nem is tűnik nehéznek betartania, amin mi is meglepődtünk, mert az előzetes jellemzése alapján nem erre számítottunk. (Volt nekünk már ennél sokkal inkább „kajabolond” kutyánk. ) Úgy tűnik, hogy könnyen és szívesen tanul.

A családban mindenkit érdeklődve figyel, kifejezetten hiányolja azokat, akik éppen elmennek valahova. Egyedül még nem maradt, holnap lesz a „beavatás”, de csak 1 órát kell egyedül töltenie. (Holnapután már többet.) Reméljük, nem lesz semmi gond, majd azt is megszokja.
Mivel sem a Folti sem a Clyde névre nem hallgat, a Borisz nevet választottuk számára (ez olyan előkelő, szép tartású, komoly „fickóknak” való név talán, mint amilyen ő), úgyhogy megpróbáljuk ehhez szoktatni.

Eddig minden rendben ment. Sok-sok örömet okoz nekünk, és bízunk benne, hogy mi is neki.
Köszönjük a bizalmat és a lehetőséget:
Henriett és családja

Dalmata Mentés

2017.02.08. – Clyde álomgazdiját várja! Lehet, hogy Te leszel az?

Clyde még mindig rendületlenül várja álomgazdiját!
Nagyon sokat fejlődik, okosodik a panzióban, de a valódi fejlődést és segítséget egy ideiglenes befogadó vagy saját gazdi jelentené neki! Bizonyítsátok be nekünk hogy vannak még rajtunk kívül idős kutya rajongók és Clyde nem egy panzióban kell leélje a hátralevő életét….

Kérjük segítsetek egy megosztással, hogy Clyde végre révbe érhessen!

Clyde továbbra is ideiglenes befogadót(Budapesti vagy Budapest közeli)/gazdát keres.

clyde-plakát

Clyde

Clyde semmit nem ismer a világból, ezért bármilyen váratlan szituáció pánikot kelt benne, amire odakapással reagálhat. Nem agresszív, egyszerűen fél. Nem ismeri az otthon melegét, a nyakörvet, a pórázt. Minden új és félelmetes számára.
Olyan gazdit várunk aki megismerteti Clyde-al a világot 9 év kennellét után. Aki megtanítja bízni az emberekben.

Clyde-hoz sok türelem és kutyás tapasztalat szükséges, de mi hisszük, hogy rá is vár valahol egy álomgazdi.  Az ő esetében többszöri ismerkedés szükséges. A legideálisabb kertes ház lenne neki, lakásba bejárással.

Ha úgy érzed Te vagy a megfelelő Clyde számára, keress minket a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen vagy a 06 70 633 18 93/ 06 30 901 25 09/06 30 345 70 51 -es telefonszámokon. Köszönjük!

2017.01.18. – Nagyon köszönjük, hogy támogatjátok Clyde-ot!

Clyde ételérzékenysége miatt tápot kellett váltanunk, költségeire támogatásotokat kértük.
Az alábbi adományok érkeztek egyesületünk bankszámlájára:

12.01. V.Anna 2.500.- Clyde (Folti)
12.02. S.Lászlóné 10.000.- –
12.27. B.Márta 1.000.- –
01.11. B.Martina Anna 5.000.-
01.11. Sz. Renáta 3.000.- Clyde
01.12. V.Erika 5.000.- Clyde
01.12. Gy.Zsófia 2.000.- CLYDENAK, REMÉLEM GAZDIRA TALÁL ÉS ADDIG IS JÓ SORA VAN A PANZIÓBAN
01.12. S.Katalin 5.000.- Clayd és többieknek
01.12. G.Ivett 1.000.- Clyde
01.12. A.Dóra 3.000.- Clyde
01.13. V.Horgas 6.011.- (20 EUR) –
01.16. T.Áron 1.000.- Clyde táp
01.17. B.Linda 5.000.- Clydenak
01.17. M.Éva 10.000.- CLYDE
01.17. P.Melinda 1.000.- Clyde
01.17. F.Emese 3.000.- Clydenak tápra

Összesen 63.511.- Ft adományt kaptunk Clydera, akivel voltunk állatorvosnál, kapott emésztést segítő gyógyszereket, vitaminokat, görcsoldókat és lecseréltük a tápját Farmina bárányosra. Rendeződött a kutya széklete, kedélyállapota is jó, nem puffad azóta.

Hálásan köszönjük támogatásotokat, ebből egy időre a panziós díjat is fedezni tudunk, persze még jobb lenne most már ha családi körülmények között, ideiglenes befogadónál lehetne, vagy saját gazdára találna!

Híreit továbbra is közzé tesszük.
Clyde története fórumunkon is követhető: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=737

Clyde fényképes leírása, története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/

Köszönjük szépen, nélkületek nem menne!  
Dalmata Mentés

Clyde

Clyde

2017.01.11. – Clyde-nak segítségre van szüksége!

Kedves Dalmatások!

Nagy szükségünk lenne most rátok!

Clyde kutyánk az utóbbi időben többször puffadt fel indokolatlanul. 🙁 Az utolsó orvosi vizsgálat kiderítette, hogy Clyde nem bírja a csirkés/gabonás tápot, ezért speciális tápot kellene ennie.

Clyde jelenleg is panzióban él, mert több mint 8! hónapja nem akad ideiglenes befogadója. 🙁 Ennek költségei igencsak megterhelik költségvetésünket, pláne így év elején, amikor még az adó 1% sincsen. A speciális táp már nem fér bele. :/

Kérjük ha tehetitek támogassatok minket, akár egy csoki ára is nagy segítség. Sok kicsi, sokra megy! 😉
Köszönjük!
Dalmata Mentés

Számlaszámunk, melyre külföldről is tudtok utalni:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
Bankszámlaszám: 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB

 

2016.12.14. – Clyde (Folti) 9 éves dalmata kan keresi végleges szerető családját!

Clyde már 8 hónapja keres gondoskodó gazdát, azóta a fővároshoz közelebb költözött.
Nagyon vágyik a szeretetre, az ember közelségére, amiben korábban nem nagyon lehetett része, ez látszik rajta. Eddigi élete nem volt valami ingergazdag és eseménydús, egy kennelben élt társával Bonnieval, aki már gazdához került. Előéletéből adódóan érthetően kissé félénk, elsőre izgatott az új emberekkel, helyekkel kapcsolatban, de érdeklődő, nagyon szép megjelenésű, egészséges dalmata. Az elmúlt hetek megfelelő táplálásának és mozgatásának hatására sokat változott az alakja, kimondottan jó megjelenésű, szép kutya lett.

Megismerve őt azt gondoljuk, hogy bár nem tökéletes, de egy igazán szerethető és sok szeretetet adó, ragaszkodó eb ő, akinek sok előnyös tulajdonsága van és ha rátalál az igazi, és türelemmel, szeretettel fordul felé, akkor sok örömöt okozhat leendő családjának.
Korát meghazudtolóan kíváló kondícióban van, szép a mozgása, kihúzza magát, aktív, de szeret pihenni is fűtött helyén, közepes mozgásigényű, ezért lakásba vagy kertes házban bejárással egyaránt javasoljuk.

Mozgása, megjelenése olyan, mint egy kb. 5 éves fajtatársáé, de fiatalabb társaival ellentétben azért ő már jóval higgadtabb. Fogköve szinte nincs, a szemei is kíváncsiak, vágyódóak, tiszták.
Tudja az ül parancsot kézjelre is, tanulékony, képes koncentrálni főleg ha jualomfalat is jár érte.
Kimondottan éber és jó házőrző, szép kiállású, kecses felépítésű.

A többi kutyával nem keresi a konfliktust, egy kiegyensúlyozott, méretben hozzá hasonló jó természetű eb kifejezetten oldaná az emberektől való kezdeti bizalmatlanságát és megtanulhatna sok mindent, ami a foglalkozás hiányából adódik.
Hirtelen mozdulatoktól, hangoktól előfordul hogy megriad, ha ez kellemetlenségggel pl.nyakörv erős rántásával, esetleg fájdalommal társul előfordulhat hogy odakap, a falatot nem veszi el finoman, senki nem tanította meg, hogyan kell. Ezek miatt kisgyermekek mellé nem ajánljuk. Kíváncsi, előszeretettel ugrál fel két lábra, hogy jobban megszemlélhessen dolgokat, személyeket, persze erről leszoktatható. Pórázon már sétáltatható, szeret is menni.

Hűséges, ragaszkodó, szeretetre méltó típus, miután elhiszi, hogy viszont szeretik. Nem árt ha van a családban valaki aki megmondja neki hol a helye a falkában, de különösebben nem lesz nehéz dolga, nem egy domináns kutya, ha határozottan éreztetik vele mik a szabályok, akkor ő betartja.
Oltott, microchipezett, féreghajtott, parazitamentesített, ivartalanított, egészséges kutya. Állatorvos megvizsgálta, szívféregtesztje negatív.

A Dalmata Mentés gondozásában, ideiglenes befogadónál található Pilisvörösváron.
Érdeklődéseket örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk:
kapcsolat@dalmatamentes.hu, info@dalmatamentes.hu (Clyde),
06303457051, 06309012509
Dalmata Mentés

Clyde története: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=737
Több fotó: http://gallery.site.hu/…/gazditkeres/kanok/Clyde_nyirabrany/

2016.11.08. – Clyde kutyánknak még mindig nem akadt egy fia gazdi jelöltje sem.

Kérjük osszátok, hogy Clyde is megtudhassa milyen gazdás kutyának lenni.
Találjunk együtt álomgazdit Clyde-nak!

Clyde(Folti) 9 éves ivartalanított oltott chipezett dalmata kan keresi végleges szerető családját.
Kimondottan éber és jó házőrző, szép kiállású, kecses felépítésű kutya.
Nagyon jó állapotban van egészségügyileg, nem látszik rajta a kora, aktív, sportos kutya.

Eddigi élete nem volt valami ingergazdag és eseménydús, egy kennelben élt társával Bonnieval, aki már gazdához került.
Clyde előtt most nyílik az élet, imád sétálni, nyitott az újdonságra.
A cicákat nem kedveli, más kutyával, inkább egy ivartalan szukával összeszoktatható, de akár egyedüli kutyának is jó választás.
Kertes házba bejárással lenne számára a legidálisabb az élet, de lakásba sem elképzelhetetlen.

Hirtelen mozdulatoktól előfordul hogy megriad, ha ez kellemetlenségggel pl.nyakörv erős rántásával, esetleg fájdalommal társul előfordulhat hogy odakap eleinte, de jelenlegi befogadójánál ennek jelét sem adta. Előző helyén a kapun ki akart szaladni és hirtelen utána kaptak valószínű megijedt és ez a félreértett szituáció vezetett oda hogy visszakapott. A falatot nem veszi el finoman, senki nem tanította meg, hogyan kell. Pórázon már sétáltatható, szeret is menni.

Hűséges, ragaszkodó, szeretetre méltó típus, miután elhiszi, hogy viszont szeretik. Nem árt ha van a családban valaki aki megmondja neki hol a helye a falkában, de különösebben nem lesz nehéz dolga, nem egy nagyon domináns kutya. Kisgyermek mellé NEM ajánljuk.
Megismerkedni vele Pilisvörösváron lehet.

Több kép: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/
Érdeklődéseket az alábbi elérhetőségeinkre várjuk:
kapcsolat@dalmatamentes.hu, info@dalmatamentes.hu (Clyde),
06303457051, 06309012509
Dalmata Mentés

Clyde

Clyde

 

2016.10.23. – Clyde(Folti) 9 éves ivartalanított oltott chipezett dalmata kan keresi végleges szerető családját. 

Kimondottan éber és jó házőrző, szép kiállású, kecses felépítésű kutya.
Nagyon jó állapotban van egészségügyileg, nem látszik rajta a kora, aktív, sportos kutya.
Eddigi élete nem volt valami ingergazdag és eseménydús, egy kennelben élt társával Bonnieval, aki már gazdához került.
Clyde előtt most nyílik az élet, imád sétálni, nyitott az újdonságra.
A cicákat nem kedveli, más kutyával, inkább egy ivartalan szukával összeszoktatható, de akár egyedüli kutyának is jó választás.
Kertes házha bejárással lenne számára a legidálisabb az élet, de lakásba sem elképzelhetetlen.
Hirtelen mozdulatoktól előfordul hogy megriad, ha ez kellemetlenségggel pl.nyakörv erős rántásával, esetleg fájdalommal társul előfordulhat hogy odakap eleinte, de jelenlegi befogadójánál ennek jelét sem adta. Előző helyén a kapun ki akart szaladni és hirtelen utána kaptak valószínű megijedt és ez a félreértett szituáció vezetett oda hogy visszakapott. A falatot nem veszi el finoman, senki nem tanította meg, hogyan kell. Pórázon már sétáltatható, szeret is menni.
Hűséges, ragaszkodó, szeretetre méltó típus, miután elhiszi, hogy viszont szeretik. Nem árt ha van a családban valaki aki megmondja neki hol a helye a falkában, de különösebben nem lesz nehéz dolga, nem egy nagyon domináns kutya. Kisgyermek mellé NEM ajánljuk.
Megismerkedni vele Pilisvörösváron lehet.

Több kép: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/
Érdeklődéseket az alábbi elérhetőségeinkre várjuk:
kapcsolat@dalmatamentes.hu, info@dalmatamentes.hu (Clyde),
06303457051, 06309012509
Dalmata Mentés

2016.10.18. – Gazdát keres Clyde, dalmata kan!

Clyde jó megjelenésű, nagyobb termetű fekete-fehér pöttyös dalmata kan.
Korához képest nagyon jó kondícióban van, közepes mozgásigényű, egészséges és aktív kutya.

Az elmúlt hónapok költözései miatt kissé félős és bizalmatlan tud lenni bizonyos helyzetekben, a pórázhoz, nyakörvhöz szoktatjuk, hogy el lehessen vinni sétálni és ezzel kielégíthető legyen az ingerigénye. Szeret a kapunál nézelődni és intézkedni.
Eddigi életében nagy területű kennelben és kutyaházban lakott, jó házőrző, jelenlegi helyén az éjszakákat fűtött helyen tölti. Szökésre hajlamos, ezért kertes ház esetén fontos a biztos kerítés megléte. Kisgyerekek mellé nem javasoljuk.
Autóban is nyugodtan utazik, szerethető és szeretetre vágyó eb ő, aki megérdemelné, hogy egy gondoskodó gazdája legyen végre!

Clyde számára ideiglenes befogadót is keresünk amíg gazdára nem talál, hogy családi körülmények között folytatódhasson a rehabilitációja ezzel megkönnyítve a gazdára találását!
Ha úgy érzed, hogy be tudnád fogadni Clydeot, és segítenéd őt amíg megtaláljuk számára az igazi családot, kérjük jelentkezz alábbi elérhetőségeinken!

Clyde oltott, ivartalanított, microchipezett, egészséges kan dalmata, tápot, felszerelést egyesületünk biztosít amíg gazdát nem találunk számára!

története: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=737
több fotó: http://gallery.site.hu/…/gazditkeres/kanok/Clyde_nyirabrany/
az ideiglenes befogadásról: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Érdeklődéseket az alábbi elérhetőségeinkre várjuk:
kapcsolat@dalmatamentes.hu, info@dalmatamentes.hu (Clyde),
06303457051, 06309012509
Dalmata Mentés

2016.10.10. – Clyde megérkezett a fővároshoz közeli kutyapanzióba, ismét gazdikereső!! 🙂

Hálásan köszönjük a szállítást Csabának és lányának Annának, akik önkéntesen vállalták Clyde elhozatalát Kismarjáról Budapestre!
Vasárnap este érkezett meg, a szállítóboxra nem is volt szükség, a beszállás után hamar elmúlt az izgalom és szépen utazott a hátsó ülésen.

Clyde történetére sajnos nem sikerült pontot tenni, másfél hónap után sajnos nem lett örökbe adás a próbaidőből ez esetben. Mivel korábban Clyde egy nagy területű udvari kennel egyedüli ura volt, ezt szokta meg hosszú évekig, ezért a terület őrzést új helyén is folytatta, ahol a kezdeti megszeppenés után felbátorodott és sajnos odaáig fajult a dolog, hogy már nem engedett be senkit sem az udvarba, ahol ő szabadon mozoghatott. Ez mindennapos problémát jelentett, valamint nem sikerült Clyde dominanciáját sem kezelniük, ezért kérték, hogy vegyük vissza a dalmatát. Ideiglenes befogadó híján egyelőre kutyapanzióban tudtuk elhelyezni.

Clyde IDEIGLENES BEFOGADÓT vagy VÉGLEGES GAZDÁT keres!
Hozzáértő határozott befogadó jelentkezését várjuk! Kisgyerek mellé nem javasoljuk.
Clyde oltott, ivartalanított, egészséges kan dalmata, tápot, felszerelést egyesületünk biztosít amíg gazdát nem találunk számára!

története: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=737
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Clyde_nyirabrany/
az ideiglenes befogadásról: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Dalmata Mentés

2016.10.08. – Köszönjük a megosztásokat, jelentkezett önkéntes fuvaros!
Tegnap felvette a szállítóboxot Budapesten és holnap Hajduböszörményből elmegy Clydeért.

2016.10.06. – S.O.S.! Önkéntes FUVART keresünk Debrecenből-Budapestre 2016.10.09-én vasárnap Clyde részére!

A kutyapanzió vasárnap kora délutántól tudja fogadni, legkésőbb addig önkéntes szállítóra van szükségünk, aki elhozza Debrecenből. Ő a jelenlegi utolsó debreceni mentvényünk, akit muszáj Budapest közelébe juttatnunk. Kérjük segítsetek!
A részleteket megbeszéljük alábbi elérhetőségeinken, bármilyen megoldás segíthet!
Budapesti indulás esetén szállítóboxot tudunk biztosítani.
06309012509, 06303457051, kapcsolat@dalmatamentes.hu (FUVAR)

Clyde próbaideje sajnos sikertelen volt, sőt mielőbb el kell hoznunk a kutyát! Menhelyet nem üzemeltetünk, ezért sürgősen ideiglenes befogadót keresünk Clyde részére – olyan kertes házhoz mehetne, ahol biztos kerítés és/vagy kennel van számára, valamint hozzáértő határozott befogadó jelentkezését várjuk! Clyde oltott, ivartalanított, egészséges kan dalmata, tápot, felszerelést egyesületünk biztosít amíg gazdát nem találunk számára!

Clyde története: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=737
az ideiglenes befogadásról: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/
Dalmata Mentés

 

2016.08.23. Clyde próbaidőn gazdijelöltnél!

Clyde útja nem volt egyszerű az új gazdikhoz. Bonnieval 9 évig élt együtt egy kennelben, a külvilágból nem sokat látott. A két kutya esélyei együtt igen csekélyek voltak, ráadásul Bonnie tüzelni kezdett, így kénytelenek voltunk lépni, és bár nem jelentkezett ideiglenes befogadó egyikükre sem, elhozattuk Bonniet Clyde mellől augusztus 12-én, szombaton délután.

Vasárnap kora reggel a telefonra ébredtünk. Clyde társa eltűnésére eget rengető hisztivel és egész éjszakás ugatással reagált, és ha ez nem lett volna elég, hajnalban sikerült kiásnia magát a kennelből, majd helyet foglalt a teraszon. A ház új lakói, akik a korábbi tulajdonos költözése után magukra vállalták a kutyák gondozását, teljesen tapasztalatlanok kutyák terén, így érthetően kétségbe esetten hívták egyesületünket, mivel tartottak a kenneléből kiszabadult kutyától. Azonnal elindult a segítségkeresés, helyet kerestünk Clydenak, de a nyári szabadságos időszakban senki nem tudta fogadni. Egy meleg, augusztusi vasárnap amúgy is elég nehéz bárkit is elérni, 260 km távolságból próbáltunk segítséget kérni valakitől, aki ki tud menni a helyszínre. A reggeli 8 órás hívás után egész nap telefonáltunk, próbáltunk elérni helyi állatvédőket. Végül délutánra jobb megoldás híján egy korábbi örökbefogadónk, Orion ideiglenes befogadója, Szandra segített a kutyát láncra kötni a kennelen belül ideiglenes megoldásként.

Hétfőn folytattuk a probléma kezelését, hiszen nyilvánvalóvá vált, hogy Clyde nem maradhat ott. Szandra közbenjárásával végül egy debreceni panzió fogadta a kutyát már aznap délután, éppen időben, mert Clyde megint meglógni készült. Kénytelenek voltunk bevállalni ennek költségét, mert nem volt más megoldás. Bogi személyesen kiment érte Nyírábrányba. Clyde a panzióban töltött első éjszakát ismételten végigüvöltötte, olyan vehemenciával, hogy a szeme is bevérzett, másnapra teljesen kimerült. Néhány nap múlva meglepődve tapasztaltuk, hogy Clydenak csak a szája volt nagy és jót tett neki, hogy kiszakadt régi környezetéből. Kedves, nyugodt, csendes, korához képest nagyon jó erőben lévő kutyának ismerte meg Bogi, aki innentől igazán szívén is viselte Clyde sorsát, óriási segítséget nyújtva elvitte Clydeot az állatorvoshoz előre lefoglalt időpontra. Mivel a panzió 5 napra tudta vállalni Clydeot, így ismét szervezkedésbe kezdtünk, mert szorított az idő. Időközben egy kedves, nyugdíjas pár jelentkezett is örökbefogadónak. Volt már örökbe fogadott dalmatájuk, nem is laknak messze Debrecentől. Többszöri egyeztetés után eldöntöttük: Clyde próbaidőre költözhet az állatorvosi vizit és az ivartalanítás után.
2016.08.18-án, csütörtökön Clydeot végre láthatta az állatorvos: megvizsgálták, a lábáról eltávolítottak egy kinövést, amelyet előző gazdái nem kezeltettek (kiderült, hogy zsírcsomó), ivartalanítattuk és szívféregtesztet is csináltattunk, aminek az eredménye szerencsére negatív. Más egészségügyi problémát nem találtak az idősödő kannál.

Pénteken, 08.19-én Clyde gazdijelöltjei érte mentek a panzióba és magukkal vitték őt Clyde új otthonába. Máris kaptunk róla híreket, a műtét utáni tölcsér zavarja, de egyéb probléma nincs vele, gazdijelöltjei örülnek neki. Reméljük, hogy a próbaidő alatt minden jól megy és Clyde be tud illeszkedni új családja életébe.

Clyde hirtelen támadt panziós költségei és az állatorvosi kezeléseinek összege elérte a 30.000.- forintot, amit támogatóink adományaiból fizettünk ki, ahogyan az elmúlt három hónapban a tápot és az élősködők elleni szereket is ebből küldtük a ház új tulajdonosaiból avanzsált ideiglenes befogadóinak, Nikiéknek, akiknek ezúton is hálásan köszönjük, hogy vállalták és ellátták Clydeot és társát Bonniet egész nyáron át. Valamint köszönjük a gyors és hatékony, hovatovább mivel egyik környékbeli állatvédő szervezet sem tudott érdemben segíteni, ezért az egyetlen segítséget Szandrának, aki vasárnap délután kissé lázas betegen autóba ült és ment, valamint a panziós lehetőséget, törődést és türelmet Boginak!
Köszönjük, nagy csapatmunka volt, együtt a két debreceni lány segítségével sikerült Clydeot biztonságba helyeznünk és egy újabb esélyt, egy szebb élet lehetőségét megadnunk!

Clyde története weboldalunkon és fórumunkon egyaránt követhető:
http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=737

Dalmata Mentés

2016.07.26. Bonnie és Clyde ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keres akár KÜLÖN-KÜLÖN is!

Bonnie és Clyde, a dalmatapár továbbra is kerti kennelben laknak, ahol életük első 9 évét töltötték. Az új tulajdonosok készítettek a számukra árnyékolót lepedőből, ám azt a kutyák hamar leszedték, így a nyári kánikulában az a minimális árnyék jut nekik, amit a kutyaház vet, lyukakat ásnak, hogy valamelyest hűsíteni tudják magukat.

A kutyák jelenlegi gondozóinak kevés kutyás tapasztalata van, így minél hamarabb hozzáértő, tapasztalt ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit keresünk a két kutya számára, akár KÜLÖN-KÜLÖN is!

Szeretnénk állatorvossal is megnézetni őket, ehhez azonban Debrecen környéki fuvarosra van szükségünk, aki elszállítaná a kutyákat (akár egyesével) az állatorvoshoz! Az állatorvosi számlát fizetjük. Fuvar segítséget is az alábbi elérhetőségeinkre várunk, ahol leegyeztethetjük a részleteket!

A sikeres hirdetésük érdekében első sorban Budapest környéki ideiglenes befogadókat keresünk, ahol jobban megismerhetjük őket, hogy megtaláljuk számukra a megfelelő gazdát. Ideiglenes befogadás esetén a szállítást megszervezzük, a kutyák ellátását és állatorvosi költségeit álljuk.
Történetüket itt követhetitek nyomon:
Bonnie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/potyi-nyirabrany/
Clyde: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu
06303457051 vagy 06309012509
Dalmata Mentés

Clyde

Clyde

2016.06.07. – Bonnie és Clyde gondozásunkba került! (Pötyi és Folti)

A nyírábrányi kutyák gazdája elköltözött, a kutyákra nem volt jelentkező, de utolsó pillanatban az új lakók jelentkeztek ideiglenes befogadónak, és egyesületünk gondozásába vette a 9 éves dalmata párt.

Szinte minden nap kapunk róluk híreket, hamarosan állatorvos is látja őket. Bonnie, a szuka barátkozna új gondozóival, ám egyelőre Clyde, a kan védi területét. Gondozóiknak kevés kutyás tapasztalata van, így abban maradtunk, hogy minél hamarabb hozzáértő, tapasztalt ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit keresünk a két kutya számára, akár KÜLÖN-KÜLÖN is.

A sikeres hirdetésük érdekében első sorban Budapest környéki ideiglenes befogadókat keresünk, ahol jobban megismerhetjük őket, hogy megtaláljuk számukra a megfelelő gazdát. Ideiglenes befogadás esetén a szállításban segítünk, a kutyák ellátását és állatorvosi költségeit álljuk.
Történetüket itt követhetitek nyomon:
Bonnie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/potyi-nyirabrany/
Clyde: http://dalmatamentes.hu/portfolio/folti-nyirabrany/

Érdeklődni:
info@dalmatamentes.hu
06303457051 vagy 06309012509
Dalmata Mentés

2016.04.22. – Gazdát keres sürgősen Folti, dalmata kan – 2016.05.15-ig!

SÜRGŐSEN gazdát keres Folti, dalmata kan – Közvetített gazdikereső
Folti kerthez szokott, kennelben szabadon tartott, kissé félénk eb. Rendszeresen oltott(veszettség ellen), féregtelenített microchippel rendelkezik, 9 éves.

Gazdája költözés miatt keres neki másik családot, május közepéig megoldást kell találnunk Folti és a hasonló korú kan társa, Pötyi számára, a határidő vészesen közeleg!
A kutya jelenleg Nyírábrányban található még május közepéig.
Folti szukákkal barátságos, emberekkel eleinte bizalmatlan, ezért kisgyerek mellé nem ajánljuk. Kanokkal és macskákkal nincs jó viszonyban.
Eddig kertben tartották, így a szobatisztaságot és a pórázon közlekedést tanulnia kell.

Örökbefogadási szándék esetén a felmerülő esetleges állatorvosi költségekben, a szállításban egyesületünk segítségét ajánlja fel. Folti ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Folti_ny), 06303457051
Dalmata Mentés

Kérjük osszátok meg a hirdetést, hogy még időben megoldást, örökbe fogadót találjunk számára!

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Kozvetitett_kanok/Potyi_nyirabrany/

2016.04.21. – Gazdát keres két dalmata – 2016.05.15-ig !

Folti és Pötyi közvetített gazdikeresők, gazdájuk költözés miatt keres nekik új családot és szeretné biztonságban tudni a kutyákat, mire át kell adniuk a házat, 2016. május közepéig!
Ebben kérte a debreceni állatvédők segítségét, akikkel közösen szeretnénk megoldani, hogy ne kelljen menhelyre kerülniük vagy még rosszabb…

A kutyák oltottak, microchippel rendelkeznek, 8 és 9 évesek, kertben tartottak, szabadon vannak a kenneljeikben, kutyaházuk is van, jó súlyban vannak.
Debreceni önkénteseink meglátogatták őket. Folti, a kan ugatva védte a helyét és mivel szökős, ezért vele nem tudtak közelebbi ismeretséget kötni, Pötyi a szuka hagyta magát megsimogatni és villogtatta a jellegzetes dalmata mosolyt zavarában, mivel ő nagyon félős volt ez alkalommal a számára idegenekkel.Köszönjük szépen a gyors látogatást Szandráéknak, és a profi fotókat a Falat Fotó-nak!

A kutyák befogadásával kapcsolatban egyesületünk felajánlja minden nemű segítségét, ha kell szállításban, esetlegesen felmerülő állatorvosi költségekben egyaránt!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Potyi, Folti), 06303457051
Dalmata Mentés

Kérjük osszátok meg a hirdetésüket, hogy még időben megoldást, örökbe fogadót találjunk számukra!

Több fotó a kutyákról:
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Kozvetitett_szukak/Folti_nyirabrany/
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Kozvetitett_kanok/Potyi_nyirabrany/

Folti (kan) & Pötyi (szuka)

Folti (kan) & Pötyi (szuka)

Categories: